Fugalaau

Auala e faʻapipiʻi ai le tausiga o pama totoa i le fale i Uosigitone

O le tausiga o lou fale i Uosigitone atonu e foliga mai e faigata tele. Ae o lenei mea ua na o le tepa muamua lava. O le mea moni, ia maua se laau matagofie ma se pale paleni ma se "laei" matagofie i luga o le ogalaau, e te le tau faia ni taumafaiga faapitoa. I le noatia ma le fai fuafua i tulaga talafeagai uma, o le a mautinoa lava e Uosigitone lana misiona - o le a avea ma teuteuga silisili o totonu.

Filifiliga nofoa

O le malamalama mo Uosigitone e tatau ona masani - e fiafia o ia i le malamalama pupula e susulu atu i le faamalama e agai atu i sautesisifo ma sisifo sasaʻe. Afai o se faletua, ona tatau ai lea i le mafanafana o le taumalulu.

Ina ia mafai ona ola lelei laulaau o Uosigitone, ao tuputupu aʻe, e tatau ona e suʻe i le puna malamalama!

I le vevela o le tau, e tatau ona puipuia le laau mai le susulu o le la, ma alu ese atu mai le faamalama. I le taumalulu, i se isi itu, ia mautinoa e maua e le pama se vaega sili ona lelei o le malamalama i aso taitasi ma e le afaina mai i se puna o le vevela.

Afai o Uosigitone e masani ona i totonu, e aoga mo ia le faatulagaina o le bath bath - ia alu mo ni nai itula i luga o le faapaleni poʻo fafo. E sili atu le faia o lenei mea i le tautotogo o le tautotogo, pe a maeʻa le mafanafana o le ea.

O le maualuga o le vevela o le mea o totonu o Uosigitone e mai le 18-21 ° C. Ae peitai, o nisi mea sese e mafai, mo se faataitaiga, i le taumafanafana, e le tatau ona sili atu le maualuga o le faailoga + 24 ° C, ma mo le manuia o le taumalulu e manaomia e le laau ni fua maualalo - e tusa ma le + 10-18 ° C.

Soo

Uosigitone e fiafia i le palapala eleelea-eleele eleʻele ma se numera alkaline alkaline. O se filifiliga lelei o le a avea ma se mea ua saunia mo le totoina o ni pama. Ae o le eleele e mafai ona saunia tutoatasi. Mo ia o le a e manaʻomia:

  • turf land - 2 vaega;
  • lau laʻau (humus) poʻo le susu susu - 2 vaega;
  • perlite poʻo oneone laititi - 1 vaega.

Matou te faʻafefiloi mea uma ma totoina Uosigitone i le eleele e mafua ai. I lenei tulaga, e manaʻomia le filifilia o se fagu ma se pu ile pito i lalo.

O le taimi sili ona lelei mo le gaosiga e manatu o le tautotogo, pe a uma ona tuua e le laau lona tulaga malolo.

O tamaiti talavou a Washington Washington e fesuisuiai i tausaga uma, pe a oʻo i le 3 tausaga le matua - 1 le taimi i le 3 tausaga, i le mavae ai o le 5-6 tausaga - 1 taimi i le 5 tausaga. Ae o laau matutua matutua, o latou tausaga e sili atu i le 10-15 tausaga, i le tulaga o latou totoina ua suia i se suiga i le pito i luga. O le manaʻomia mo lenei faiga e masani lava ona lipotia mai e le aʻa e aliali mai i le pito i luga o le soʻo.

Ma ia manatua o mea uma e sosoo ai o le a e manaʻomia se pipi e sili atu ma lapoa nai lo le isi.

Aʻo le tausiga o Uosigitone i le fale, aua nei galo e fafagaina i taimi uma - i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn, 1-2 taimi i le masina, faʻapipiʻi faʻamalolo faʻasamaʻi mo pama i luga ole eleele.

Faʻasa

O se tasi o fili pito sili ona leaga o Uosigitone o se mea malogo, o lea e tatau ai ona e siaki pea ona tulaga ma vai le laau i le taimi: i le taumafanafana i le tele o taimi i le vaiaso, i le taumalulu, pe a malolo, pala, tasi i le 10-14 aso.

I le taumalulu, e tatau ona susu le palapala!

Aua nei galo o le tele o le inu, pei lava o le masimamaina o le palapala, e mafai ona afaina ai le ola maloloina o le laau. I le suavai o le meaʻai, o le aʻa e mafai ona pala, lea mulimuli ane e taʻitaʻi atu ai i le faʻamamaina o lau.

E le gata i lea, pe a fafagaina Washington, e taua le amanaʻiaina o le tele o le taele ma le vaiinu i totonu o le potu. Mo le lelei o le tuputupu ae o laau ma le atinaʻega, e tatau ona i ai i le 55 ma le 75% le faʻamafanafana. Ae peitaʻi, afai i le taumafanafana e faigofie lava ona faʻamautinoa le tulaga lenei - e ala i le tatalaina o pupuni, ona oʻo lea i le taumalulu, pe a faʻaogaina le masini faʻavevela, e tatau ona faʻamamaina le ea i luga. Mo lenei mea, e masani ona faʻaaogaina se pulu moli, faʻapipiʻi ma lona fesoasoani i le laau ma le eleele. Afai o se fuataga e foliga mai e le fetaui mo oe, ona e mafai lea ona faʻaeʻeina se mea e faʻalelei ai le ea. I le taumalulu, e fautuaina e toe fufuluina laʻau i vai mamā i le vevela o le potu. E naʻo le mea lenei e tatau ona faia ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina ou lima i vao tuitui.

O tulafono autu o le faʻavaivai e pei ona taʻua i lalo:

  • o se laau talavou, e le pei o se tagata matua ma se matua, e le manaʻomia le tele o le suāvai ma le tele o le susu;
  • aua nei tuʻu se fagu vai i lalo o le fagu - o le eleele e masani ona gauai i le tele o susu, lea e le taliaina mo Uosigitone;
  • mo le fausua, e manaʻomia le faʻaaogaina o le vai malulu - e mafai ona fagu pe faʻaputuina foi timuga.

O le a le mea e tatau ona manatua?

O le mea lautele, e le faigata le tausia lelei o Uosigitone i le fale, ae i le taimi lava e tasi e iai ni faigata e mafai, lea e manaʻomia ona iloa e uiga i:

  1. O lenei pama e mafai ona tuputupu ae e matua manaia tele, o lea ao lei faia sea faatau, e tatau ona e mafaufau i le tele o le potu o le a e tuu i ai.
  2. E le mafai e Washingtonia ona tetee atu i osofaiga a nisi o meaola faalafua, e pei o mealybugs, aphids, miti vaʻavave ma atigi iniseti. Mo lenei mafuaaga, e taua le siakiina e le aunoa o le laau ma puipuia le tupu mai o meaola.
  3. Afai e le lava le vai, o le a vave ona valivali laulaau, pe a vevela le ea, o le a liu lauulu a latou laʻau, o le a maeʻa le lau i le maualalo o le vevela, ma o le a avea ma faʻaaliga o le tele o le malamalama.

Faʻasalaga lelei ma faʻatino taimi faʻatino o taualumaga o loʻo i luga, e le tulai mai ni faafitauli faʻapitoa i le totoina o Uosigitone.