O le togalaau

Auala e faʻapipiʻi ai se nofoaga o le tolauapiga i le atunuu - manatu mo nofoaga o le tolauapiga ma ata

I lenei tusiga, o le a matou aoaoina oe i le auala e faia ai se nofoaga manaia ma talafeagai mo se afi afi. I le uma, o se nofoaga lelei afi afi e le gata ina aoga, ae o le a avea foi ma se teuteuga matagofie o lau 'upega tafaʻilagi.

Faʻafefea ona fai se nofoaga mo se afi moli i totonu o le atunuʻu ma ou lava lima?

E manino lava, o tagata uma e fiafia e faʻaalu se taimi i le natura o le a fiafia e nonofo i tafatafa o le afi mumu i le atunuu.

O lenei faʻatosinaga gaioiga e mafai ona tosina ai tagata matutua ma tamaiti, aua ei ai sona aafiaga faʻapitoa i mea ola uma.

Ina ia mafai ai e le nofoaga o le fausiaina o le fale ona faigofie, lelei ma saogalemu, e tatau ona matauina nisi o tulafono faigofie.

Tulafono faavae mo le fatuina o se afi o le tolauapiga

Mo le faʻatulagaga tatau o le nofoaga o le fale, o le mea e te faʻaaluina ai le taimi ma le fiafia, fiafia i le mafutaga a tagata vavalalata ia oe, malamalama o tulafono nei e manaomia:

  1. E taua le matauina o le mamao o le afi afi i le lumanaʻi mai fale ma togalaau - o le mamao o le fale mai le fale ma isi fale e fautuaina ia le itiiti ifo i le 8-10 mita, le mamao i laau 5-7 mita, e tatuʻu 3-5 mita (e tatau ona e selesele aʻa i le nofoaga o le lumanaʻi )
  2. E manaia le saunia o alavai.
  3. Mafaufau pe faʻapefea ona ufiufi le nofoaga o le fale mai timuga, e manaia pe a iai se malutaga mo nofoa o siomia ai.
  4. O le nofoaga e filifilia ai le afi o le afi e tatau ona faʻamalo, e mamao mai le prying eyes, ma le isi mea, o loʻo i luga o se fogaeleele eleele (o le lauʻeleʻele poʻo le hillock o se filifiliga leaga mo filifiliga).
  5. Pe a filifilia mea mo le mamanu o le fale lava ia, faʻaaoga mea e leai ni mea faʻamalolo ma mea faʻaoga faʻatau.
  6. Vaʻaia le i ai o se afi afi, meainu vai, ma se mea e fufulu ai afi.

O le a le mea e fai ai le fale o?

O a mea e filifilia mo le gaosia o le fale, o le a avea ma faavae?

Masalo o tagata uma o loʻo fausiaina se fafie e le mautonu i lenei mataupu.

O le tele o taimi, mo lenei faʻamoemoe, o se puʻe taavale faʻaaoga, o se paʻu mai se masini fufulu, fagu fugalaau ma gabions.

Taua !!!
Mo le gaosia o le fale, na o mea e le o le afi e tatau ona faʻaaoga, pe a fai o le uamea, ona lava lea o le mafiafia (o le oloa mai mea vevela o le a vave ona mu), pe a fai o nei piliki, ona tatau lea ona faʻaaogaina poloka poloka.

I le tulaga e mafai ai e au gaioiga tau tupe ona faʻatagaina, e mafai ona e faʻatau se fale gaosi fale ua maeʻa gaosia, filifilia ona lapoa talafeagai, foliga ma mea e faʻaaogaina.

O lenei filifiliga e faigofie tele ona e aofia ai mea uma e te manaʻomia.

E mafai ona e filifilia mea e faʻaaogaina (sila uʻamea poʻo isi allola), sima, piliki, ma isi.

O ia ituaiga o fale e fetaui lelei i le mamanu o soʻo se togalaau poʻo i le fale, e mafai ona faʻapipiʻiina i ai ni meaʻai faʻafeketela, puipui ma puipui puipui, tongs ma isi masini mo le liua o koala, aano o manu, fualaʻau, ma isi.

E le gata i lea, e mafai ona feaveaʻi ma luga o vae.

Le faagasologa o le faia o se afi afi?

O le mea sili ona taatele mo le tuʻuina o se afi e mafai ona avea ma se faʻavae ma luga aʻe o le eleele, loloto poʻo le loloto o le tuʻuina atu o le fale.

Sei o tatou mafaufau i ai i auiliiliga i lalo.

  • Luga o le nofoaga o le faamai

O laasaga autu:

  1. Laasaga 1. Filifili saʻo se nofoaga, e tatau ona tu i luga o se mea laugatasi (o eleele maualalo ma sulu e le talafeagai mo lenei faamoemoega), fufulu le nofoaga mai mea leaga ma mea e sili atu.
  2. Laasaga 2. Aveese se vaega o le turve i luga o le nofoaga ua fuafuaina, ina ia faaleleia atili ai le nofoaga i le mea o loʻo tupu i totonu o le papaʻi (masini tile poʻo isi mea).
  3. Laasaga 3. Faailoga le nofoaga tonu o le puna ma aveese le palapala eleele i lenei nofoaga, e taʻu mai ai le nofoaga o le punavai ma faatumauina le malosi o le pito, tuu i ai le uʻamea uʻamea.
  4. Laasaga 4. Ina ia faamautinoa le malosi o le faavae o le fale, e tatau ona faamalosia ona puipui i piliki, fagu paʻu maa po o paʻu paʻu e faaaoga ai se vaifofo faapitoa.
  5. Laasaga 5. Ina ia aloese mai le fausia o puddles i le faamatuu mai pe a uma le timu, ia tausi lelei le faia o ie ufiufi mo ia.

  • O le loloto o le nofoaga o le faamai

O laasaga autu:

  1. Laasaga 1, 2, ma le 5 e tutusa lava ma le tuʻuina o le afaina i luga o le eleele.
  2. Laasaga 3. Filifili se nofoaga mo le lumanaʻi i le lumanaʻi ma eli ai se tamai avanoa e faʻaleleia ai le 30-40 i le loloto. I le pito i lalo o le lua - o le afā na taoto ai sina iliili.
  3. Laasaga 4. Ina ia faamalosia le malosi o pa puipui o le fale, ia tuu se laupepa pepa ua gaugau i foliga o se mama i totonu po o le taoto i poloka (piliki).

Ole vaega autū o le afi?

Ae o le filifiliga o le vave vave ma foliga o le faamai, o le foliga masani o le faamai o se liʻo, e le tatau ona faia le sili atu i le 1 mita, o le pito i lalo o le papaʻi e maualuga i le loloto o le 15 cm.

O le faavae e 30 cm le loloto ma 5-10 cm lautele nai lo le fausaga, a le isi 30 cm e totoe e faatumu le alavai i lalo o puipui.

Le mamanu o le saite i le fale

Filifiliga filifiliga mo le 'upega tafailagi i tafatafa o le fale atonu e ese ma e faʻalagolago i ou mafaufauga ma lau mamanu, lea e te fiafia i ai.

O elemene autu mo le teuteuina o le avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona aofia ai: iliili, maa, papa, papa, paʻu, mea faʻapitoa ma mea masani o ituaiga eseese.

I totonu o le fale, e mafai ona e tuʻuina meafale e faia i le kulini po o isi mea, nofoa faʻatasi ma tua o ogalaau, o se ituaiga faapitoa o vaeluaina i lalo o se laulau poʻo se nofoa.

O le a tatou tuʻuina le avanoa i le fale:

  • Nofoaga mo le gaugau o fafie;
  • Fale puipui mo nofoaga e malolo ai ma kuka mai le timu;
  • Malamalama i le eria o le laupepa faataamilo i le nofoaga o le afaina;
  • Teuga ma foliga teuteu;
  • O se pa faataamilo i le 'upega tafaʻilagi e fatu ai le gaogao i foliga o le pa puipui (vao laʻau) poʻo le puipui o piliki;
  • Faʻamatuina vai paipa mai masini ma faʻapipiʻiina o se fale taele;
  • Faia o se nofoaga mo kekekeke poʻo palukeke;
  • E mafai ona e tuʻuina ni manulele mafanafana;
  • Faʻatu se nofoa nofoa poʻo se mea e faʻaoga ai.

Nofoaga o le Tolauapiga i le atunuʻu - ata

Faʻafefea ona fai se nofoaga mo se afi i le atunuʻu ma ou lava lima - vitio

Matou te faʻamoemoe, faʻafetai i la matou tusiga, lou nofoaga mo se afi o le a avea ma se tasi o tulimanu pito i totonu o lou fale.

Fai se togalaau manaia !!!