Laʻau

Pseudolithos i le fale Faʻatoʻaga o fualaau totō Faʻatoʻaga ma le faʻaleleia Faʻaleleia o meaola ata

Pseudolithos i le fale ata

Pseudolithos (Pseudolithos) o se laau totoa o le aiga Gusset. O le faasaienisi igoa o le laau e fausia i le tuufaatasia o upu e lua o le gagana Eleni, lea i le faaliliuga o lona uiga o se mea sese, maa pepelo. O lenei uiga e ogatasi lelei ma foliga o le pseudolithos.

O le laau e leai ni laʻau laʻau, e muamua ona faʻapipiʻi foliga o le laʻau, ma iu ai ina avea ma mea lanu. E totō le lanu, e mafai e le vaomatua, ona vaʻaia le va o le 5-12 cm. O loʻo ufiufi i le paʻu o le lanu enaena, olive, grayish hue, lea e pei o le paʻu o se pili po o le pulu. E eseese ituaiga siliva, lanu piniki.

Pseudolithos e taua tele o se laau maʻa. O le ituaiga genus e aofia ai na o le 8 ituaiga, o le tele o ia mea o loʻo tatala ma faʻamatalaina e le fomaʻi o Suetena Peter Rene Oscar Bally. O ia o se tagata tomai faapitoa i le suesueina o vaomatua o vaega o le taumafanafana o Aferika, lea na sau ai pseudolithos. Latou te ola i luga o papa papaʻi i lalo o le susulu o ave o le la, o nisi taimi e "nofo" i lalo o le paolo o laau.

Pseudolithos na o le mauaina o le lauiloa; e mafai ona maua i fugalaau fugalaau. I le tuua e le lelei, o le faʻaalu o taumafaiga ma taimi e laʻititi.

Fuga pseudolithos

Faʻafefea ona fuga le pseudolithos

O se togalaau mataʻina faapena e le itiiti ifo le fuaina muamua. O fugalaau e lima, e le sili atu i le 1 cm, faafetai i le fusi o le pito i luga o petals e ave ai le fusi. O le lanu e mumu-lanu enaena, lanu-violet, paʻu, o le vaega tutotonu o loo i ai se paolo malu, lea e maua ai le susulu o le moli, e mafai ona i ai nisi taimi i petals samasama. E aliali mai i luga o le itu o le fana, e aoina i mea e faʻailoa ai, numera e oo i le 30 fasi vaega, latou te fuga i vaega o 5-10 fasi.

Talu ai o lago e pei o le pollinators i le siosiomaga masani, o fugalaau e tafe mai ai se manogi faapitoa e foliga tutusa ma aano o manu. O le fugalaau e tupu i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana ma tumau seia oʻo ia Novema; a oʻo ina tupu aʻe i totonu, e mafai ona tumau fugalaau i taumalulu uma.

A maeʻa le palotaina, ona fua lea o fua i le tulaga o pusa fatu. E tofu lava ma le 20 fatu. Aumai le faʻalavelave e aoina ai fatu, aua o fualaau e tasi, e tupu mai fatu e na o le pau lea o le ala e faʻaleleia ai.

Tuputupuina pseudolotis mai fatu

Pseudolithos fatu fatu ata

Pseudoliths e masani lava ona faʻalauiloaina e ala i metotia o fatu. O fatu e manaʻomia le faʻataʻitaʻiga: mo 15-20 minute, taofi palasia i totonu o se vai mālūlū piniki, fufulu i le vai, faʻagogo i le faʻafefe, ona taofi lea i se faʻaleleia atili o le fofo, faʻagogo ma amata toto. O le luluina e mafai ona faia i soo se taimi o le tausaga.

Faʻaaoga se paluga o cactus palapala ma oneone lapoʻa, faʻaaogaina i tutusa tutusa, e fai ma sui. Ina ia faʻaopopo le agavaʻa, faʻaopopo le perlite, vermiculite, malala muʻu po o piliki piliki. Ina ia faʻamaʻapeʻa mo le 30 minute, fuafua le meaʻai ile ogaumu.

Pseudolithos mai fatu fatu laau

E sili ona lelei le lūlū i totonu o pusa palasitika, tapunia ma se tapuni. Fai ni pupu i le pito i lalo o le atigi pusa, ona faataatia lea o se alavai e tusa ma le 1 cm le mafiafia, ia ufiufi le paluga eleele. Tufatufa fatu i luga o le palapala, faʻalauteleina i le faʻaosooso malie. Sulu mai se pusa moli moli ma le ufiufi. I le avea ai o se malutaga, e mafai foi ona e faʻaaogaina le tioata manino poʻo le ata.

O le tuʻuina atu o fatu o le a manaʻomia ai le faʻamalamalamaina o le malamalama ma le vevela o tulaga ile 25-30 ° C. O le a amata mai le fuʻa muamua i le 3 aso, o le a totoe le toʻa i le 14 aso. E le manaʻomia le faʻaaogaina i totonu o le 25-28 aso i le maea ai o foliga o le tupu muamua. Siʻi le fale i aso taitasi mo le 10-15 minute e faʻaumatia ai le faʻasolosolo, o taimi taʻitasi e faʻaopopo ai le vaitau taimi.

E sili ona lelei le faʻatinoga o le vai i lalo o le apa. Faʻaaogā vai faʻamamaina (faʻapipiʻi, vela, timu) i le vevela o le potu, o nisi taimi e sasaa ai le raster fungicide (i le 1 lita o le vai, 1 g o le basestoole poo se isi vailaʻau). E tatau ona faapaleniina le tau. I le leai o se susu, o le pito i luga o le "tamaʻi" tamaititi ua matua maanuminumi (i le ala, muamua le paʻu o le tupugogo e lamolemole, o uluaʻi mimiti masani na aliali mai pe tusa ma le 1 masina o le tuputupu ae).

O le suavai e tau atu i le pala. Ole taimi ole fafaga e faalagolago i le vevela o le ea: pe a oʻo i totonu o le 20 ° C, e tatau ona faʻafefete i le 7 aso; i le vevela o le ea i le 30 ° C, faʻateleina le faʻaopoopoga i le afa (i aso uma 3).

E mafai ona teuina i totonu o le 15 ° C le taʻiina o lauʻau laiti e aunoa ma se faʻafeinu - o le tuputupu ae e faʻafefete, ae o le ae laveaʻiina i latou mai le pala. Laʻau totō faʻamalosi i vavae eseese.

Faʻaleleia fua

O le vevelaina o le pseudolithos e aofia ai le vavaeeseina o le fana (mo fomaʻi solo) ma le aʻafia i le eleele e tutusa lelei mo le totoina o fatu. O le nofoaga e tipi (i luga o le tipi ma luga o le tina) e togafitia i le fungicide. O aʻa e aunoa ma se malutaga, maua le mafanafana, susulu malamalama ma le faasusuluina. O lenei metotia e le masani ona faʻaaogaina, talu ai o le vaʻaia e faigofie ona pala.

Pseudolithos faʻatupulaia tulaga

Malamalama

Faatasi ai ma le leai o se moli, o le a vaivai, mama, ma le fugalaau o le a le tupu. Faʻaeteete i le susulu malamalama o le malamalama - o se nofoaga i le itu i sisifo poʻo sasaʻe sasaʻe, ola lelei i le itu i saute, ae sili atu le paolo i le aoauli. I le taumalulu, faʻapipiʻiina le moli uila i fugalaʻau poʻo moli susulu.

Feavega o le ea

I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, ia faatumauina le vevela i le va o le 23-28 ° C, ma ia faʻafeteina le maualuga o le vevela i le 40 ° C ma faʻamaʻi masani. I le amataina o le taumalulu, e sili atu le faʻaitiitia o le vevela o le mea e aofia i le 15-20 ° C.

Pseudolithos tausi i le fale

Faʻafefea ona tausia se pseudolithos

E faʻafefea vai

E matuā le mafai ona faʻatumu le laau - o nisi o na mea e sili atu ona leaga o le a oʻo atu ai i le pala, o le pseudolithos e mafai ona oti. I le taimi mafanafana, o le vai pe a maeʻa maeʻa le fogaeleele, o le eleʻele eleʻele e mafai ona faʻamago i le afa. I le taumalulu, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le vevela, o le suavai e itiiti - e lava lea e faʻamamaina ai le eleele i le tasi taimi i le masina.

E le mafai ona e pipiʻi le laau. Faʻamasala le potu i lea taimi ma lea taimi e maua ai se manava o le ea fou, ae aloese mai faʻataʻitaʻiga.

Faʻafefea ona fafaga

O le laau e fafagaina na o le taimi o le tuputupu ae tuputupu aʻe (tautotogo-taumafanafana). Masina taʻitasi, faʻaaogā le faʻaaogaina o mea faʻaleleia o minerale i totonu o le vai i le afa o le faʻatumu (1/2 le taumafa fautuaina e le gaosiga). I le taimi lava lea e tasi, e manaʻomia le siʻosiʻomaga o le phosphorus, faʻatupulaia - o le mea aupito maualalo.

Suiga

Pseudoliths e tatau ona toe faʻapipiʻi tasi i le 2 tausaga. Filifili sina tamai ipu masini - latou te ola lelei i tulaga tumutumu, o le mea o loʻo i ai meaʻai e fesoasoani e faʻamago le masini vave.

Mo suʻega faʻasoʻopoʻa mulimuli ane, e leai se manaʻoga e faʻalautele le voluma o le atigipusa, e tatau ona fufulu le pusa ma sui le mea faʻapipiʻi. E pei o le mea mulimuli, e faʻaaogaina se faʻafefiloi eleele mo suauu poʻo cacti. E mafai ona e saunia le eleele: ave se tasi vaega o le oneone laititi ma le laupepa lamolemole, faʻaopoopo se fasi perlite, meaʻai ma le ponaivi mo le vavalalata.

Ia mautinoa ia taatia se alavai vai i le pito i lalo o le fagu mo le totoina, e aofia ai ni tamaʻi tamai maa, faʻalautele le gaʻo po o piliki piliki. A maeʻa ona totō, mulumulu luga o le palapala ile kalaupapa matagofie poʻo ni teuteu teuteuina, lea o le a puipuia ai le ua o le ua mai le pala.

Maʻi ma meaʻai

Na o le pau lava le lamatiaga i le laau o le suavai lea o le eleele, lea e tau atu i le pala. O se maa laau o le a avea ma se mea e pei o se mea e pei o le jelly-lea o le a lafoina.

Faatasi ai ma meaola faalafua na taʻua le mealybug. I luga o le lau o lauʻau e mafai ona e maua ai ni paʻu e pei o le cotton. Faʻamau i luga o le sipuni i totonu o se vailaʻau faʻamalolo poʻo le faʻafefeteina o fualaʻau, ia vaʻaia ma le faaeteete iniseti ma uiga o la latou gaioiga.

Ituaiga pseudolithos ma ata ma igoa

Pseudolithos caput-vipera poʻo Pseudolithos poʻo le ulu pseudolithos caput-viperae

Pseudolithos caput-vipera poo le Pseudolithos poʻo le ulu pseudolithos caput-viperae photo

O le tele o taimi, o le aʻa e tu toʻatasi, faʻalaʻau i nisi taimi. O le maualuga o le maualuga e 2 cm ma se tutusa tutusa. O le foliga o le alalaupapa o le tetrahedral, ae o le pito o le itu, o le pito i lalo o le mea e afaina ai - o le igoa o le ituaiga e fetaui lelei.

O le paʻu mai le lanu lanumeamata i le olive, grayish, i lalo o le aafiaga o le susulu o le la e mafai ona maua ai se lanu mumu. O laʻasaga taitasi e tusa ma le 20 corollas e tatala i le taimi e tasi.

Pseudolithos cubic Pseudolithos cubiformis

Pseudolithos cubic Pseudolithos cubiformis photo

O le tino e pei o se maa na tipi i le foliga o se pusa, o le maualuga e tusa ma le 12 cm. O le pito i luga o le tino, o loʻo i ai veins, wrinkles, o le paʻu o le paʻu e lanumoana poʻo le olive. O le matua o le laau, o le susulu atu o itu e aliali. Fugalaau e aofia ai eletise eletise o lanu mumu-enaena, o le pubescence e maua ai le lanu enaena.

Pseudolithos miguirtinus Pseudolithos migiurtinus

Pseudolithos miguirtinus Pseudolithos migiurtinus photo

O laau talavou e i ai foliga lanu, ona amata ai lea o otootoga faasolosolo, ua tupu mai laulaau. O le maualuga o le ogaumu e oʻo i le 9 cm, e ufiufi le mata i le tele o tubercles e pei o fusi. O le lanu o le laau e pefu lauusiusi, e mafai ona maua ai se lanu samasama.

O fugalaau e lanu-enaena ma lanu samasama. Fua i foliga o pulu o lanu lanu meamata. Ina ua uma le vevela, ona palu ai lea o pulu, ma lafoai fatu ua saunia ma "parachutes", ina ia latou felelei solo i ni mamao mamao.

Pseudolithos Dodson Pseudolithos dodsonianus

Pseudolithos o le Dodson Pseudolithos dodsonianus ata

E i ai sona foliga, e paʻu le paʻu o le paʻu-enaena. O fugalaau e tasi, paʻu.

Pseudolithos spherical Pseudolithos sphaericus

Pseudolithos spherical Pseudolithos sphaericus photo

E i ai se avanoa lautele i taimi uma, e le o foliga mai itu.

Pseudolithos Eilensis Pseudolithos eylensis

Pseudolithos eilensis Pseudolithos eylensis ata

O le tino o le tino e faalautele lona 12 cm i le maualuga, o le diameter e 15 cm.

Pseudolithos mccoy Pseudolithos mccoyi

Pseudolithos mccoy Pseudolithos mccoyi photo

O le pseudolithos sili ona itiiti, ma le maualuga e le sili atu ma le 6 cm, ae fai ai le tele o auala laugatasia e aoina i vaega.