Laʻau

Fafagaina tatau o thuja i le tautoulu

O Thuja o se mea teuteu matagofie, lea e masani ona faʻaaogaina e teuteuina ai totonu o paka, sikuea, aʻoga ma isi faʻalapotopotoga lautele ma fale tumaoti. E tupu aʻe i foliga o laau afu ma laau, e le o mamafa i le tuufaatasiga o le palapala, ma le faʻafefeina o le seleina ma le faʻapipiʻi o le pale. O le teuteuga e faia i le 2 tausaga talu ona maeʻa. E faigofie ona faʻafefeteina tulaga tau feʻafeʻe. E taua tele le fafaga lelei ma le tatau ai o le thuja i le tautoulu.

Thuja pito i luga pito i luga i le tautoulu

O se laasaga taua i le galueaiina o arborvitae o le lelei lea o le fafagaina o le laau, ona o mea sese i le faaaogaina o le suauu e mafai ona oo atu ai i lona oti.

E tusa o le a le mea o loʻo misi i le eleele, e mafai ona e malamalama e ala i le faʻaalia mai o le thuja:

  1. Faʻataunuʻu uʻamea - o loʻo i ai se suiga lanu o tola. I luga o nisi lala, e maua mai ai se lanu samasama lanu, pe liliu i le paʻepaʻe.
  2. Faʻasalaga faʻapitoa - i pito o le tipu o le a valiina nila i le lanu mumu-violet.
  3. Tulaga le lelei o le potassium - o nila i le pito i luga e liliu samasama.
  4. Le lava le nitrogen - o le fuainumera o paina laiti e faaitiitia, ma o faailoga o le faʻavasegaina o nila.
  5. Le lelei le magnesium - o luga o le tumutumu o luga o le samasama.
E ala i foliga mai o le thjaja, e mafai ona e malamalama pe oa elemene o loʻo misi i le eleele
O le sili atu o minerale i le palapala e leaga foi.

Faatasi ai ma le sili atu o le vevela, o le tuputupu ae o le tuputupu ae o aʻa laiti e amata. Ae ui i lea, ao le i amata le taumalulu, latou te le maua le malosi e fua ai, ma latou malolo ai.

A uma ona totō ma ao faagasolo le tuputupu ae o le thja, o le fafagaina faifai pea i mea oona e talafeagai mo le lelei ma le tuputupu ae lelei. O le laau naʻo ia lava e mafai ona suʻeina meaʻai mai le eleele i le na o le matua.

Fertilizer pe a totoina

A e totoina se fatuga laiti, e tatau ona e faʻafefiloi palu ma eleele e momoe i le totoina o le lua. I le pito i lalo o le lua e tatau ona sasaa 3 kilokalama o le apa, ma momoe, pe a maeʻa le fatu, o se pu ma eleele humus.

I lenei vaitau, o le laʻei pito i luga e le o toe faʻafeiloaia, talu ai o le tele o nei mea e afaina ai le tuputupu ae o le laau.

Tekinolosi mo le faia o le popo

O le tele lava o le faʻaofuofu o le autumn e faia i le taumafanafana. E mafai ona e faia i le masina o Setema poʻo Oketopa pe a oʻo mai le taumalulu ma o le tau e matua lanu.

Fafagaina ia Setema-Oketopa e mafai i se tau malie

Pe a faʻalauiloaina i le vaitau o le tautoulu, o le tuputupu aʻe malosi o aʻafiaga laiti e tupu, lea e matua le manaomia, talu ai o le a leai so latou taimi e matutua ai aʻo leʻi oʻo i le taumalulu ma o le a malolo.

Faailoa mulimuli ogatotonu o Aukuso. I le taumafanafana, e aumai i latou e fesoasoani i le vao ia maua le malosi ma saunia mo le taumalulu. E taua foi le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina i le taimi e tasi.

I le tau o le tautoulu, e fautuaina e fafaga:

  1. Faʻatasia fuālaʻau mo conifers ina ia faʻaleleia le alualu i luma. O nei fualaau oona e maua ai le laau ma foliga matagofie;
  2. Organic. Latou te fesoasoani i le vave faʻapalapalaina o le palapala ma meaʻai talafeagai. E aofia ai:
    • peat;
    • paʻu;
    • compost

Fertilizer Rules

Faʻatauga i le tautoulu e faʻatinoina:

  • pe afai o le palapala manaʻomia le faʻaleleia;
  • pe a faʻatulagaina laau totō;
  • mo le faʻapipiʻi vave o le eleele ma mea aoga.
O le laʻei pito i luga e tatau ona talafeagai pe a suia le thuja i le tautotogo

Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻafeiloaia i totonu o le palapala mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe ma mea faʻapitoa faʻapitoa mo conifers. Pe a faʻaaogaina fomaʻi, e tatau ona iloiloina fautuaga nei:

  1. E tatau ona faʻaaogaina fugalaau pe a maeʻa se vaitaimi patino. I le va o le faʻamalosiina ma le tele o elemene e tatau ona pasia 14 aso.
  2. Aʻo leʻi faʻaaogāina fagotaga, e tatau ona faʻafefe le eleele i le laau i le aso. Fertilizing i eleele matutu o le a mu ai le aʻa.
  3. Aʻo leʻi faʻaaogaina laei pito i luga o tagata gaosiga eseese, ua fautuaina e te faʻaeteete faʻalelei oe lava ia i le tuufaatasiga ina ia aua le faaluaina ona faʻailoa elemene elemene. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia.
Afai e tupu le thja i totonu o le atigipusa, i le tulaga lea e faʻaaogaina fugalaau i aso uma e 14, tusa lava po o le a le vaitau.

E tatau ona fafaga auala e faʻatumu ai palapala. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga:

  • ponaivi aano;
  • efuefu;
  • peat;
  • compost
Fafaga meaai

O lenei moega e le faʻaosofia ai le tuputupu ae o le paina o laau i le taumalulu. E le manaʻomia e le au matutua ni meaʻai faaopoopo.

Afai o le palapala e solonchaky, e tatau ona faʻaitiitia. Faʻaaogā le palapala i le palapala ma eli. I le masina o Setema poʻo Oketopa, e tatau ona faaopoopo le vave i le pata.

Foliar top dressing

E iloa lelei e Thuya le fafaga lelei o lafumanu i le tulaga o le fausiaina.

I le faʻaaogaina o aʻa, e naʻo le luasefulu pasene o meaʻai e faaaoga ai e thuja, ae a o faʻavaivai, o meaʻai e maua i le 80%. Faʻamalieina atoatoa o meaʻai e ala i le totoina o le laau i totonu o le 5 itula.

Mo laei pito i luga, e mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina "Zircon"O lenei fualaau faasaina e sosolo i luga o le palealii o le laau, lea, pe a tatala, e gaosi lelei meaʻai. O nei ituaiga o fafagaina e faatinoina 3 taimi, e masani ona 1 le taimi i le 14 aso.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o meaʻai faʻamalosia e fautuaina ai le faʻafefeina o le susu, o le sili ona lelei o le "Kemiru wagon"O se paleni faapaleniina o minerale ma elemene e mafai ona faʻaaogaina mo laei folia uma ma root root.

Thuja foliar pito i luga

Basal

Pe a faʻaaoga le faʻapala i lalo o le aʻa, e mafai ona e faʻaaoga uma le vai ma le susu. Mo nei faamoemoega, e sili ona lelei le faʻaoga compost. Latou te faataatia se liʻo latalata ane ma fefiloi ma palapala. E tatau ona i ai le mafiafia o le ufiufi e le itiiti ifo i le 5 cm.

E tatau ona e faʻafefiloi ma le faaeteete, talu ai o le aʻa o le thuja o loʻo latalata i le fogaeleele. E mafai ona e faʻaopopo le fala o le ponaivi i le humus.

O fuālaʻau faʻapitoa e sasaa solo i fatuga, ma a maeʻa le 2-3 faʻaleleia o le suavai, latou te paʻu ma ua matua gauai uma i le palapala.

E tatau ona faʻaitiitia le faʻamalosi o le suavai e tusa ai ma faatonuga luga o le afifi. O fualaau sili ona fautuaina:

  • Green guy - mea taua;
  • Agrecol mo togalaau faʻasili (autumn).
Agrecol mo conifers
Green guy
Aua nei faʻaaogaina faʻamalosi faʻamalosi mo le faʻavaivai. I le faʻaogaina o foliga, o le a faʻamumu le aʻa o le laau.

Le fafagaina o le togafiti matua faasaina faʻamaʻi faʻasusu ma moa fou moa ma manulele, e pei o meaola fou e tele meaola e mafua ai ituaiga o faʻamaʻi.

O nisi meaola faalafua e mafai ona pulea i le faaaogaina o metotia a tagata. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le pulupuluina o thuja ma le silenisi o loʻo i luga o le siʻosiʻomaga, atonu e mafai ona faʻaaogaina e faʻafefe ai miti vaʻavave.

Faʻatasi ma le faʻaeteete lelei ma le faʻaaoga tatau o laei paleni, o lenei lauulu lanu meamata o le a umi se taimi faʻamolemole mata ma teuteu lau fuafuaga patino.