Fugalaau

Suma - o se laau lakapi matagofie ma susulu

O se tasi o laau tuai i luga o la tatou paneta - Sumy e le gata o le vali ma le tanning properties, ae e teuteu foi. Faatasi ai ma le tele o ituaiga o ituaiga lapoa o lenei lapoa, ae matagofie ma felafoaʻi ma lau paranesi lapisi, o se nofoaga faapitoa e nofoia e suma deernogii - vine vine. O le vaivai, e le sili atu i le 5 mita, e amanaʻia o se tasi o tagata sili ona lelei i le tele o fafie. O le mea sili ona taua o lona maualuga mea teuteu mai le amataga o le tautotogo e oʻo atu i le laulaʻau o lau lauolaola matala, e faʻaaogaina ai teuteuga o fualaau o le taumalulu.

Sumac o se olenorogy, poʻo le Sumac e fufula, Acetic tree (Rhus typhina). © Iulian.o

Faʻalautele mea ofoofogia ma laʻau manogi

E mafai ona faigofie ona iloa le Sumac pe a tilotilo. O laʻau maualalo maualalo, lea e faasolosolo malie ona lautele le lautele e foliga mai e toetoe lava o pasi, e tosina atu ai le gauai ma le fausaga o le palealii ma le matagofie o laʻau. Cirrus, faatasi ai ma nai lobes faigofie, i petiles o lapotopoto po o winged, faatasi ai ma fugalaau e leai ni fugalaau e aoina mai i le matagofie o paʻu ma pulupulu-moligao o mea e tutupu mai ma le lanu o autumn o le pale e avea Sumy o se tasi o mea e sili ona matagofie.

Sumy fluffy poʻo olenorogy (rhus typhina) ua sili atu ona lauiloa i tatou o le vineka. O lenei talafaamaumau e manatu o se tasi o mea pito sili ona matagofie. O le sauniga, matagofie le matagofie e tosina mai ai le mataʻina o foliga i le sumac ma avea ai o se tasi o sui aupito sili ona teuteuina mo le tulaga o se laau o le aiga. O le tuufaatasiga o laʻau e le masani ai le lapisi ma le mamanu o se pale e salalau lautele, toetoe lava o le pala, e le mafai ona faamemelo. Ma Sumy e taofiofia i le tausaga atoa.

O le laau faʻamaʻi i togalaau faʻatoʻaga e seasea tupu ona tupu i le 4-6 mita (e le o taʻua ai le maualuga masani mita 10), e masani ona faatapulaʻa i le 3 mita. E tupu saʻo, e naʻo le matua lava o ona matua, ona oʻo mai ai lea o laulaau tetele i le malosi ma le malosi. O le sili o le Sumy, o le tele foi lea o lona faalauteleina, o le faateleina ma le faateleina o le salalau ma le matagofie o le faasalalauina. I le maofa tele, o le tuputupu ae vave o lala e manaomia ai se vaega tele mo le sumac. Ae o le matamataga o lālā paʻu fiafia, lea e naʻo le taumalulu e mafai ona faʻatusatusaina, e totogi atoa ai le fusi o le pale.

Ma o le matua ua tupu le vine, o le sili atu ona manaia. O moli Sumac e mama, e lanu enaena, mafiafia, ma o le mea moni e masani lava ona manatua e le au faipule. O lau laʻau o loʻo i ai ni lobes e oo i le 12cm le umi. O laupepa taʻitasi e aofia i le 11 i le 31 leaflets, ao foliga o lau laupepa e foliga mai o le vevela, o le foliga e tusi, umi, o vailaau e tele i luga o le pito, ma o pito i lalo o le paʻepaʻe. O lapisi lapoa lapisi o le sumac, lea e fai ai se pale o le faiʻai i le taumafanafana, e foliga mai e ufiufi se afi mumu i le tautotogo, ma o le laau lava ia o le a le toe i ai se lanu lanu i totonu o le togalaau sei vagana ai mapu. Ae e oʻo lava i le paʻu o lau laau, o le mea teuteu o le sumac o le deer e le muta: o mea leaga e suia i le tutusa o le pyramid-panicles of fertility, lea e le tosina ai manulele ma teuteuina le vao e pei o se meaola matagofie.

O Sumach o se olenorogy, poʻo Sumach e lafulemu, Acetic tree. © garden-nature

O lenei paʻu paʻu ia Iuni ma Iulai, ou te auai i le malosi o le pa'ō o lanu i le amataga o le taumafanafana. O fugalaau e laiti, ae e aoina mai i le pyramidal inflorescences e oo atu i le 20 cm le maualuga ma se 'eleʻele lauulu, e foliga mai e lanu ma laumei. Laʻau vailaʻau. I totonu o le tino o le sumac o le pistillate mumu ma le lanu lanumeamata lanu meamata. A maeʻa ona tupu, o fualaau-fuga o loʻo ufiufi i paʻu mumu ua nonoa, o loʻo tumau pea i totonu o pyramids seia oʻo i le tautotogo.

E tele ni foliga teuteu o le susu. O le laqueiata (laciniata) e ese mai le aganuu faavae i na o laulaau matala, lapoʻa ma laʻau e sili ona loloto. Ae maise lava le matagofie o le foliga o le sumac o le tagata "Dissecta". O se fausaga tulaga ese lenei, o ona laʻau fugalaau, e valiina i se leo siliva-siliva, e foliga mai o manulele matagofie. Ioe, ma o fua o lenei ituaiga e matua susulu lava, carmine.

Isi ituaiga o sumac

E ui lava i le mea moni, i le natura e sili atu i le selau ituaiga o sumac, o le faʻaaogaina o nei laau toto i le faʻaleleia o eleele e pei o ni mea totino teuteu e matua faatapulaaina. Muamua, toetoe lava o ituaiga uma o ituaiga o loʻo totoina mo laʻau ma tele togalaau. Ma le lona lua, i le ituaiga e iai ituaiga mea e matua leaga tele e oo lava i fesootaiga faʻafuaseʻi i laʻau e mafua ai ona mumu i luga o le paʻu (faʻataʻitaʻiga, oona oona (rhus toxicodendrontulaga i le aso Toxicodendron fluffy (Toxicodendron pubescens) E pei o teuteu, i le faaopoopo atu i le vinika, e na o le 2 ituaiga le oona e faʻaaogaina:

  • otoitiiti manogi (Rhus aromatica) - o se laʻau fetolofi e tapulaa i le 1 mita le maualuga, o paranesi taʻitasi e mafai ona ola e oʻo i le 3 mita le umi. O le matagofie, puʻe, faʻagesegese, e fuga mai i le lima o le lima tausaga, ofo atu e faamemelo i le pupuni matala i le afa lona lua o Iuni;
  • otooto le lavalava (Rhus glabra) - o se meaola e masani ona fenumiai ma le vavao; O le lau laau laʻau e oʻo atu i le 3 mita le maualuga ma le matagofie matagofie o le faamalu o le pale, o le pupuʻu, o laʻau paʻu, e aofia ai le lapisi lapisi e oʻo i le 12 cm le umi. O lanu susulu manaia, o pito i luga o laʻau e maua ai lau lanu faapitoa, ma i le tautoulu latou te valiina i le moli ma le carmine. Paʻu laʻau mumu ma fugalaau felanulanuaʻi ma sili atu faʻamaʻavale faʻatasi ma tamaʻi paʻepaʻe i le taimi e tasi e fuga i luga o le laau. E oʻo atu i le 20 cm inflorescences i le uumi, e mataʻina. O fua e fua mai, faʻalelei, maofa, faʻaauau pea le fausiaina o le taumalulu uma lava, o loʻo faʻatupulaʻia ia Setema. E mafai ona fuga mai e le gata ia Iuni, ae faapea foi i le amataga o le tautotogo.
Sumac e manogi, pe manogi (Rhus aromatica). © Clemson HGIC Sumac natia (Rhus glabra). © ipfw Toxicodendron fluffy, sumousceni (Toxicodendron pubescens). © homeopourtous

Le faʻaaogaina o sumac i le teuteuina o togalaau

O le laau faʻamaʻi o se tasi o na mea e sili ona talafeagai mo le vaega o le soloists. O le matagofie o sumacs e ofoofogia; Ae talu ai latou te manaʻomia ni vaega tele ma e le fiafia i vavalalata, e sili atu ona lelei le totoina o latou i le tulaga o le tele o faʻasalalauga e tasi pe i ia ituaiga o mea o le a siosiomia ai sumacs e ni paʻu paga ma mausali. Lelei tele mo le faʻamalosia o alavai ma palapala, i nofoaga e tafe ai, o se taʻaloga tele i rockeries ma luga o mauga maumaututu. E sili ona aoga i luga o laʻau tetele ma nofoaga laugatasi. I fafo atu, o le vineka e foliga mai e toetoe lava o se aiga o niu, tinoola, puʻe, maofa ofoofogia. E le mafai ona faʻaaogaina i ona foliga vaaia. O laau Coniferous e faamamafaina atoatoa le matagofie o le sumac. Pe a totoina se vine vine, e sili atu le taulai atu i le tautoulu ma le taumalulu: e tuu i le mea o le a malulu ai le laufanua i le tau malulu, ona o le matagofie o le autumn ma le matagofie o ata o lala ma fualaau aina e sili ona matagofie o le tau malulu.

E tusa lava pe tele le lapoa i le natura, i le aganuu faatoaga, o le aofaiga e tapulaa i se tausaafia 3 mita o le maualuga maualuga, e atiina ae i le lautele, ae le o luga. E mafai ona faʻaaogaina le laau e le gata i togalaau tetele, ae pei foi o le laau autu i vaega laiti.

Toe faʻamalosia o le susu Sumac

O le Olenorogy Sumy ua manatu o se tasi o mea sili ona lelei, e mafai ona ola lelei i eleele leaga ma e oo lava i nofoaga faaleagaina i taulaga. O se laau telefoni lenei e sili ona fiafia i laufanua lanu.

Pau lava le faigata i le filifilia o tuutuuga mo le sumac o le tia, o le mea e sili ona fiafia i ai le laau i le tuufaatasiga o le palapala. O lenei talaʻaga e ola lelei i na o oneone, oneone oneone, oneone palapala. O Sumy e fiafia i eleele vevela ma vaovao, e le taliaina le tulaga maualuga o le eleele ma le suavai, eleele eleʻele, ae mafai ona tetee atu ile lau-susu ma le susu o ituaiga palapala. E leai se masalosalo "faaopoopo" - e mafai e sumacs ona faʻaogaina sina masini laitiiti ma faʻaleleia le mea o le a le tupu aʻe ai le tele o mea masani.

O Sumach o se olenorogy, poʻo Sumach e lafulemu, Acetic tree. © IshKavetz

Manua vine vine

O le mea moni, e le manaʻomia e se tagata maʻi se tausiga. O lenei laʻau e le fefefe e oʻo lava i afu mamafa ma e le manaʻomia ai le faʻamafanafana, vevela vevela, e mafai ona teteʻe i le vaeluaga lona lua o le fuga. E leai se manaʻoga e fafagaina lenei fafie.

O se tasi o vaega autu o lenei ituaiga o sumac o le faasaina lea i le teuteuina. E mafai ona e faamemelo i talofa tulaga ese o lala ma le mea e le mafaamatalaina palealii e na o laau matutua lava, i luga o le matutua, pusa tetele. O faiga uma e teuteuina ai e faʻaitiitia i le aveesea o le matutu, lala leaga, o lona uiga, i mea mama. Afai e te manaʻo e manuia i le faʻatupulaia, ona sili atu lea ona lelei le faʻaaogaina o le laau. Ae afai e le paʻi le laau, ona tatau ai lea ona tau le tauva le aʻa. O le a matua tuputupu ae malosi, e maua ai le tele o fuʻa aʻa ma i lenei foliga e pei o sieli vao po o vao tuai. Ma afai e te le aveesea le totogo, ona tumu ai lea o Sumy i mea uma.

E toetoe lava leai se maʻi, E le tosina mai ai meaola mama.

Sumac taumalulu

E ui lava i le mea moni o le Sumy deer i le ogatotonu o le lane e leai se puipuiga, e le manaʻomia le puipuiga mo le taumalulu ma ola lelei e aunoa ma se fale. O pupu o lenei laau e iai le taimi e faʻapipiʻi ai na o le 2/3 o le umi, ae e vave ona toe faʻafoʻiina ma toetoe lava leai ni faʻaaliga o faʻamaʻi o le taumalulu e mafai ona vaaia i luga o le vineka.

Sumac o se olenorogy, poʻo le Sumac e fufula, Acetic tree (Rhus typhina). © Mirage Bookmark

Sumac faʻateleina

Sumakh o se tasi lea o mea e le masani ai o loʻo sosolo i le laau. O le mea le lelei o le laau i le taimi e tasi e avea ma se mea e matua ofo ai: o le faʻamalolo faʻamalolo o aʻa aʻa e mafai ai e oe ona maua i taimi uma ni masini vailaʻau fou. O fualaau e vavae ese mai le vao vao e matua faʻaleleia lelei i se nofoaga fou.

Ae o le alu ese mai lenei ituaiga mai fatu o se luitau moni lava. O le fuaina o fatu e na o le 3-4 tausaga, ae o le maualuga o le aoga o le 2% e seasea. Ma o fualaau e le aoga (e oo lava i laau totő e mafai ona tausia, e ese mai i na mea na maua mai i le tipu, o le a oti pe a uma le 15-20 tausaga). O le fatuina o le fatu Sumac e manaomia ai le lua masina, o le germination e faateleina e ala i togafitiga ma le sulfuric acid concentrated and scalding (o le togafitiga faʻamaʻi e tatau ona 50 minute le umi, ma togi fatu ile vai inu i le taimi lava e uma ai le faʻagasologa).