Isi

Auala e faʻafefe ai le vai cyclamen: taua tele nuances mo fai togalaau

Tau mai ia te au pe faapefea ona inu le cyclamen? Sa ou faatauina se laau talatala matagofie i aso ananafi ma ou te le manao e faaleagaina, e pei o se fugalaau ua tuanai. I nai tausaga talu ai ua ou maua ai se mea faanoanoa. O uo i le galuega na maua le cyclamen, o lea na na o le pala. Ou te masalo ou te faʻafefeina i le fafaga.

Cyclamen o se tasi o fugalaau sili ona matagofie i totonu. Lanu vali lanu ma fugalaau susulu pupula i luga o uumi uumi ... O lenei vaaiga o le a le tuua ai se tasi e le mautonu. O se mea e faanoanoa ai e le o taimi uma le laau e le aʻa uma. O se tasi o mafuaʻaga taatele o le cyclamen maliu o le fausiaina le talafeagai. O le aʻa o le laau o se mea lapotopoto, o se mea i le riki. Ma le mulimuli, e pei ona e iloa, e matua nofouta lava i le suavai. I le eleele susu faifai pea, e vave lava ona amata le pala ma le fugalaau. E faʻapefea ona faʻafefea le vai i le cyclamen ina ia le mago, ae e le pala foi?

Faʻasaʻo taimi

Muamua lava, e tatau ona e filifili pe faʻafia ona faʻaleleia le eleele. E le mafai ona e faʻatali mo le sui e faʻamago atoa. Ona faʻamago ai lea o le uila: o lau o le a le toe faʻaleleia ma pa'ū. A faʻapea o le a tele le vaomatua o le "vai", e mafai ona e leiloa - o le a faʻapipiʻi le fatu.

Ole taimi ole fafaga e faalagolago i le tulaga o le eleele ma le vaitaimi o le atinaʻeina o le seleselega. Ina ia iloa o le taimi o le isi vaiinu ua uma ona sau, e mafai ona e ala i le eliina o se tamatamailima i le eleele. E tatau ona 2-3 cm le matutu.

Mo le tele ma le lauolaola vave, e mafai ona faaopoopo i le vai mea e faʻaleleia ai (mineral fertilizer (Ideal poʻo Pokon).

O le tuusaunoaga o le vaitaimi o loʻo momoe - o le cyclamen, e pei o fugalaau uma e malolo, e faʻafefeteina tele ma seasea. Ua lava le susu i faalua i le masina. Peitai, e tatau ona manatua i le mafaufau o le cyclamen e malolo i le taumafanafana, ma fuga mai le tautoulu e oʻo i le tautotogo.

Auala e faʻafefe ai le vai cyclamen: ala sili ona lelei

Vai le fugalaau e tatau ona matua faʻaeteete, ia mautinoa e le oʻo atu le vai i le ogatotonu o le pusa. E tatau ona i ai ni alavai faʻavaivai i totonu o le ulo e faʻaaogaina ai le tele o le vai.

"Inu" cyclamen e aunoa ma le faaleagaina, i ni auala se lua:

  1. E ala atu i le palatusi. Liligi vai i totonu o se ipu loloto ma faatofuina se ipu o le cyclamen iina mo le itula. A maeʻa le taimi atofaina, aveese le fugalaau ma alu mo le isi afa itula i le apa. Liligi le suavai e faʻafefea i totonu o le fata. E mafai lava ona e sasaa vai i totonu o le apa.
  2. Faʻasusu i totonu o se fagu. I lenei tulaga, e sili atu le ave o se suavai ma mafai ona tafe se vaitafe i luga o le puipui o le fugalaau.

Mo le faʻamaina, e sili atu le faʻaaogaina o vai faʻavaivai pe faʻavaivai. E te le manaʻomia le kukaina; pe a manaʻomia, o le vai mālūlū e itiiti lava le mafanafana i le vevela vevela.