Laʻau

Tausiga tatau o le croton poo le codium i le fale

Croton o se fugalaau matagofie o le aiga o Euphorbia. I le olaga i aso faisoo, o lona igoa lona lua Kodiyum (Kodium). O ia filifiliga uma e saʻo ma e manatu tutusa. A e tupu aʻe i le fale, e tatau ona e tausia lelei le laau.

O le igoa faasolopito o Croton na foliga mai o le faamamaluina o le aai o Eleni anamua, ma Kodiyeum (i le faaliliuga o lona uiga o le "ulu"), e tusa ai ma se tasi o lomiga na tuuaia, na faia e le tagata fai pese o Georg Rumfius.

E tusa lava pe tusa ai ma a tatou faʻamatalaga, e tele fugalaau fugalaau latou te faʻasoaina nei manatu e lua ma talitonu o Croton vao laau, ma Codium - teuteu.

O fafo ma foliga o Codium

I le fale, e masani ona tupu se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o Codium - Motley, e taʻua foi o Variegate. I fafo atu, o se laau laʻau poʻo se tamai laau.

E i ai ona laʻau lapopoa ma lapopoa e suia ai foliga ma lanu i le olaga atoa, e faalagolago ile tausaga ma tulaga o le taofia. I le amataga, o lau o le laau talavou e mama lanumeamata i le lanu, ona latou pogisa lea ma maua ni lanu samasama, lanu mumu ma le lanu violē.

Codey motley
Tamara
Petra
Tina

Faʻasologa lelei tausiga fugalaau maaleale o se tamai laititilea ei ai se lanu samasama-sinasina. I le foliga e foliga mai o polo lanu moana. I alii, fugalaau ma se ipu ma se fulu. Tina - e leai ni gaʻo. E amata ona totogo Croton i le tautotogo o le tautotogo, i le amataga o le taumafanafana.

O le mea lea e le faʻaumatia ai le malosi o le laau i le atinaʻeina ma le tausia o fugalaau, o se aganuʻu le 'aveʻesea, aua e le o faʻatusa mai ai ni mea taua.

O le sua suamalie na natiaina e le au o le craton o se mea oona ma e mafai ona tuua ai le mumu i luga o le paʻu ma oʻo atu ai i le oona.

Codium mafaufauina o laau toto ma e manaʻomia se taimi e faʻafetaui ai i le siosiomaga. E masani lava ona tupu le laʻau ma lālā ona o le tausiga le talafeagai. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona matua tausisia tulafono o le taofia.

Lulu

Codium matua maaleale i suiga o le vevela. O le mea lea, e taua le faatumauina o le pulega faʻavave i totonu o le 17-22 tikeri. A leai, o le a ono maʻi pe mate le fale.

Fugalaau moli

Fugalaau manaʻomia le moli susuluae aunoa ma le tuusao saʻo i le susulu o le la, aemaise lava i le taumafanafana. Afai e te tuʻuina le laau i lalo o le paolo, o le a faasolosolo malie ona le toe maua lona lanu susulu ma o le a toe lanu meamata laulaau.

Codeum e tatau ona tuʻu i tafatafa o le faamalama sili ona malamalama.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Croton o se laau vevela, o le mea lea, e fiafia tele ma masani ona susu i le taimi mafanafana. O le taimi lava e amata ai ona faʻagogo le eleele, e tatau loa ona faʻamamaina. Muamua, i le autumn ma le taumalulu, o le tele o le vai ua vaeluaina. Talu ai i le maualalo o le vevela o le ea o le fale, o le tele o le susu e mafua ai le pala o aʻa ma le laau atoa.

Faatasi ai ma le le lava o le susu Kodiyume lafoaʻi lau. Ina ia toe foi i lona tulaga muamua, ia faʻafefe faʻapitoa ma fufulu.

Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona tu i luga i le vevela o le vevela, pe aisea e mafai ai e se fugalaau ona lau lau lau mai le maalili, pe afai e le o tausia lenei tulafono.

O se mea e manaʻomia muamua mo le tusiga o le Croton e pei o le faʻamamaina. I le taumafanafana masani ona fuga le fugalaau vai vai. O le tulafono lava lea e tasi e taliaina i le taumalulu pe a vevela ma vevela le potu.

E mafai ona e fufuluina laulaʻau ma se 'ie susū pe maua se taʻele, ae ia mautinoa e ufiufi le eleele i se ata tifaga e aloese ai mai le faʻamamaina o le palapala.

Codeum Spraying
Faatasi ai ma le le lava o le susu, codeum e faaitiitia ai laulaau

Laʻau ma faʻalaʻau mo laau i totonu

O le eleele lelei mo le laau ua manatu o se tuufaatasiga o le tutusa o vaega o laulaau ma eleele omea, faapea foi ma sina vaega itiiti o le oneone. O le faʻafefiloi maeʻa ua faʻatau atu i faleoloa faapitoa.

I le taumafanafana ma le tautotogo, pe a ulu atu Codium i le tulaga o le alualu i luma tuputupu aʻe, lona fafagaina i fugalaau faʻapitoa mo laau toto. Ua lava le faia o le faʻataʻitaʻiga tasi i le vaiaso. O le aofaʻi e faʻatatau e tusa ai ma faʻamatalaga faʻatau. I le taumalulu, o le laei pito i luga e faia pe tasi pe faalua i le masina.

E sili le lelei o le faʻamafanafanaina o le fugalaau i le taimi lava e uma ai le suasusu, ona tufatufa atu lea o mea aoga i le eleele ma vave ona gauai.

Craton Trimming

Fugalaau e teuteuina e tuʻuina atu foliga manaʻomia ma foliga faʻalelei. Afai o le laau e na o le tasi le pati, ona faia lea o le teuteuga muamua pe a oʻo le pipi i le maualuga na o le sili atu ma le 15 simita.

O le faʻatonuga lona lua e faia pe a oʻo mai le tulaga lua mai le 20 simita. Latou te fusi foi. Faafetai i na ituaiga o gaioiga, e mafai ona e tuʻuina atu i le laau toetoe o soʻo se foliga. Faatasi ai ma le taofi aveese faʻalavelave faʻafuaseʻiina ia latou le aveesea le malosi o laulaau.

Mo le faʻasolosolo, filifili ni laʻau faaopoopo
Oti i latou i lalo
E vavae ese foi ma mea e tutupu

Faʻafefea ona faʻatulagaina Croton

Fugalaau fugalaau manaomia faʻasologa o tausaga i le tautotogo. O sui matutua atu latou te fautuaina se suiga e le silia ma le tasi i le tolu tausaga.

Talu ai e faigata le faʻaogaina o le laau i ni tulaga fou ma e iai sona aʻa aʻa, e matua le mafai lava ona suia le palapala. O le auala sili i le gaʻoina - faʻafefeteina. Faatasi ai ma le mea tuai o le eleele, ua tuu le Kodium i totonu o se fagu fou faatasi ai ma le faaopoopoina o se alavai fou o alavai o le faalauteleina o le kele ma le malala.

E le manaʻomia ni fugalaau lapopoa ma loloto. Ua lava le aʻafia o le aʻa i totonu o le fagu ma e le punou

Mo le totoina, o le sima maʻa poʻo ipu palasitisi talafeagai mo le tele o aʻa o le fugalaau e talafeagai. I le pito i lalo e tatau ona i ai ni alavai e lua mo le tatalaina o le tele o vai.

Faʻapena i le fale

E tele auala e toe fanauina ai Codium i le fale.

Laʻau

Ina ia faia lenei mea, o le a vavaeina tipi i le tautotogo 15 senitimita. E tuʻuina i se vaifofo mafanafana o le vai ma le kulimi faʻasolosolo seia oʻo ina mou atu le sua suamalie mai le gaʻo.

Ona mamago ai lea, ma o laulaau ua afifiina i totonu o se ato, e faaitiitia ai le faaitiitia o le susu mai le fugalaau. A maeʻa ia mea o loʻo i luga, e totō le fatu i se paluga o oneone ma ufiufi i se ata seʻia oʻo mai aʻa.

Faʻaauau ona faʻamalosi le laau mo ni nai itula.
E seleseleina seleseleina ma seleni faʻapipiʻi
Lavea i se fofo fofo stimulator
Laʻau faʻasolosolo
Totoina i ni pusa eseese pe a uma ona maua.

Vaalele i luga o le ea

O se paranesi e leai se uʻu e ave, talotalo i le eleele ma fufuluina i le eleele. O le taimi lava e aʻa ai le paranesi, e vavae ese ma tuu i totonu o se fagu fou e tusa ai ma tulafono o le gaosiga.

Fatu

Fatu lūlūina i totonu o le greenhouse conditionstutusa mo le faʻalauteleina e ala i le tipiina i le masina o Ianuari poʻo Fepuari. A o lei totoina, o le fatu ua gase i se vaifofo faapitoa o peneleto e tusa ai ma faatonuga i le faamatalaga.

O tupu muamua e tupu mai i le 3-4 vaiaso.

Codeum Seeds

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o kodium

Soʻo se vavaega mai tulafono o tausiga mo Croton e oʻo atu ai i faʻamaʻi.

  1. O lālā o le la e mafua ai laʻau muIna ia puipuia le faʻamaʻi, ua lava lea e faʻagata ai lo latou ulufale atu i totonu o le laau.
  2. O le le lava o le malamalama e tau atu i leai ni lanu susulu lau. Afai e itiiti se malamalama i totonu o le potu, e tatau ona tuʻuina atu se punaoa faaopoopo.
  3. Faʻateleina le faʻafeinu i le solo o aʻa, ma le le lava o le susu laʻau faʻamago. O le mea lea, e taua le faatumauina o le paleni o vai.
  4. O faʻataʻitaʻiga ma le vevela o suiga sili ona leaga. Mai ia i latou Croton faʻaleleia laulaʻau. O le vevela lelei mo le fugalaau e 17-22 tikeri.
  5. Milky juice juice attracts Spider Mites ma Shield Aphids. E mafai ona oʻo atu i le oti pe afai e le faʻaumatia i latou.

I le tau faasaga i faʻamaʻi, o togafitiga faʻatasi ai ma iniseti faapitoa e fesoasoani. I le fale, e mafai ona e saunia se fasimoli-gafa solution ma fufulu i latou i laulaau ma laʻau. 3 itula i le maea ai o le faʻatinoga, e taua tele le faʻamamaina o le laau i le vai mama mama.

A maeʻa fegalegaleaiga ma le fugalaau, e tatau ona e mulumulu lelei ou lima i le fasimoli, pei o le sua o le laau oona.
E susunuina mai le susulu o le la
O le leai o se susu e mafua ai ona mamae le lau
Mai se faʻataʻitaʻiga, e mafai e se fugalaau ona lafoina laulaau
Codeum e taia e se apogaleveleve

Faʻailoga faigata

O le laau ua manatu e faigata ona tausia. Afai e le tuuina atu i ai le tausiga tatau, e ono oti. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona matua mataʻituina ia mataupu faavae o mataupu. Faʻaleleia le malulu ma le malamalama. Mātauina le paleni o le vai ma tali vave atu i soʻo se suiga i fafo o le fugalaau.
I le faaopoopo i tulafono o tausiga, aua nei galo e uiga i puipuiga. E le tatau ona fesootaʻi tamaiti ma meaola i le laau. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le oona.

E ui lava i faigata i le tuputupu ae o Croton, ae mafai ona ia aumaia lagona lelei i le fale, lelei ona fetaui i totonu ma avatu i ona tagata le olioli ma le mafanafana.