Fale taumafanafana

Matou te filifili mo le tuʻuina atu o le paʻu fefaʻatasi ma se mea e teu ai otaota

O le faʻaaogaina o otaota mai le vavalalata o se fale tumaoti o se mea faigata tele, ona o mea moni o loʻo iai ma le tele o ituaiga lapisi lapisi i totonu o otaota, lea e mafai ona faʻaleaga mea e faʻaaogaina ai otaota. O le mea lea, o meafaigaluega faʻapitoa e faʻaaogaina e aveesea otaota - o se pamu fealisele ma se tagata e faʻaaogaina.

O le galuega autu a lenei mea e faʻaaogaina ai le vaitaimi o le aveesea lea o otaota mai le vaʻavaʻa. O se kamupanī e fausia i totonu o le masini masini o le masini e faʻaleleia ai lenei galuega e ala i le tatu ma le tuʻimomomoina o vaega ninii o loʻo i ai i lenei tulaga.

Le masini ma le taʻiala o le faʻaaogaina o se paʻu feoai i totonu o le lotoifale

O le tele, o se pamu felafoaʻi e faʻaaogaina i aso uma. E le pei o luga ma luga o mea faʻapipiʻi, o lenei masini ua matua faʻatofuina i totonu o le siosiomaga faigaluega, lea e mautinoa ai le laʻititi o le maualuga o lona faʻatinoga, faʻaitiitia le manava ma le mana. Ae o le uiga pito sili ona taua o se mea e sili ona taua, o lona faʻaogaina lea. E le manaʻomia se masini mamana, lea e manaʻomia mo masini e faʻaleleia ai ma sii i luga, faʻafefe o le vai i le pito i luga, ma e le manaʻomia se uumi umi, e pei o se semi-submersible one. O le pamu o se mea faʻafefete, faʻapipiʻiina, ma se mea e faʻaaogaina, o mea sili ona talafeagai i totonu o le aiga.

O le pusa lava ia e faʻapipiʻi i luga o le fola o le cesspool ma faʻaputu i ai, pe faʻamaoni faʻatasi ma le fesoasoani o mea faʻapipiʻi, pe na o le fesoasoani foi o se fale mamafa ma ni pu mo le suʻeina o otaota otaota.

O le taʻiala o le faʻaaogaina o le paʻu feech faatasi ai ma le tagata e faʻaogaina mea e faigofie, e faʻapipiʻi se naifi i le eria o le gaioiga galue, lea e faʻafefe ai otaota suavai i le taimi o le taotoga, faʻalavelave faʻamalosi i luga o le auala. O lenei mataupu faavae e taua tele i le faagaoioia o se mea e fai ai meaʻai, ae nai lo le siʻosiʻomaga o Archimedes, e faʻaaogaina se alalaupapa. I totonu o le faletalimalo, na te tosoina ai le suavai i totonu o le paʻu, o le naifi e fesuiaʻiina, mulimuli ane o le otaota e alu i totonu o le paipa.

O le masini o le paʻu fulu ia lava ia ma se tagata e faʻaaogaina le faletaele, o se faʻagasolo o le eletise masani, faʻatasi ai ma se faʻamaufaʻailogaina o le uaea eletise, mai le pito i luga i lalo, o se eletise eletise, o le potu o le suauʻu, e tatau ona mautinoa le saogalemu o le fale, lubrication o le uʻamea o le uʻamea ma faʻaitiitia le faʻamafanafanaina o le masini. E le gata i lea, o le pulupulu o loʻo tiʻetiʻe i luga o le uʻamea o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le fale - o le mea faʻapitoa. I tua atu o le oso, ma o nisi taimi e tuusao ai i luga, ua faapipiiina le naifi filifili. O lenei mea e mafai ona avea ma se naifi, se naifi ma ni laulaau i pito mataʻutia po o isi ituaiga o tagata faʻatau o le ituaiga oti.

O ia ituaiga faʻaaoga e faʻaaogaina i totonu o faletaele, paʻu fefailo mo se faletaele ma se mea e faʻaaogaina ai ni mea e sili ona manaʻomia mo se fale vevela poʻo se fale tumaoti, ma faʻapipiʻi i totonu o le faletaele i tua o le faletaele, ma mo le faʻasaina, e fuafua i le manaʻomia mo le faʻagaga o le masini.

Uiga e manaʻomia mo le filifilia o se paʻu feverse e maua ai le pamu faʻatasi ma se tagata e fai meaʻai

A e faʻatau mai se paʻu feverse e faʻamalosi ai le pamu ma se tagata e faʻaaogaina meaʻai, e tatau ona e gauai atu i uiga nei:

  1. Malosiaga, malosiaga o le malosi ma le malosi o le faʻaaogaina o masini eletise. Muamua, o le eletise e maua ai le eletise, e pei o se tulafono, o le pusa felafoaʻi ole fale e faʻaaogaina ai le 220V malosiaga, ae o loʻo i ai foi le tele o malosiaga faʻaaogaina e se vaega tolu-phase, e tatau ona fuafua le malosiaga ole eletise i luga o le eletise ole suavai suamalie, e masani lava ile 500-1000 W ua lava mo se fale , aua o le fale e manaʻomia ni mea sili atu le malosi.
  2. O le gaosiga, o se uiga sili ona taua, o loʻo faaalia ai le tele o le suavai e faʻaaogaina meafaigaluega e mafai ona pamu i luga o se vaitaimi patino.
  3. O le mea na faia, o le gafatia o le afi e sii i luga ma faʻagasolo ai le suavai i luga o le vaega o le pulse.

Suʻega Fautuaga

Pe a filifilia se pamu felafoaʻi ma se tagata e faʻaaogaina meaʻai, e tatau ona e gauai atu i faʻataʻitaʻiga i se mea faʻapipiʻi, o lenei mea e sili atu ona umi nai lo le palasitika ma mafai ona taofiofi mamafa mamafa, e ui lava e le sili atu le leaga o nei pusa palakalafa i lenei itu, ma e sili atu foi i le puipuiga o le faaleagaina. O oloa e faia i le silasila, e vave ona pala, o le siʻosiʻomaga o le otaota e matua vevesi lava, o le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻafuaseʻi. O le mea lea, e aoga le gauai atu i oloa e faia i le uʻamea po o le sola o metala malamalama.

Pe a faʻatauina se pamu fehua ma se tagata e faʻaaogaina se mea e faʻaogaina ai, faʻalogo i oloa a tagata gaosiga lauiloa, o le a faʻaitiitia ai le tele o faafitauli i meafaigaluega i le lumanaʻi, faʻataʻitaʻiga:

  • O le faʻatauina o vaega faʻapitoa, vaega ma knives a le miliili, mai se faʻataʻitaʻiga, vaega faʻapitoa ma mea e faʻaaogaina e taugata tele, e le mafai ona faʻamatalaina e uiga i oloa oa tatou uo Samoa;
  • tausisia o faamatalaga o tusi folau o meafaigaluega, o le i ai o se vaitaimi o tusi poloaiga ma le lelei o le faatinoga;
  • o le tumau ma le lelei o le faʻaogaina o masini, e masani lava ona pupuu le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga a Saina, i se faaopoopoga, latou te le faʻatagaina le malosiaga folafolaina ma le lelei.

O le pamu paʻu felafoaʻi ma se tagata e fai meaʻai e le o se mea taugata, o se fale e manaʻomia. O lona mafuta e faʻaumatia ai le tele o taimi e le sili ona fiafia e fesootaʻi ma vaitafe.