Faatoaga

Luga lacy o le kapeti teuteu

O le kapisi lalelei e foliga mai o se lapopoa tele o le rose po o le lace scallops ma e mafai ona tuʻuina atu le faʻafefe i soo se laʻau faʻapitoa i luga o se pualaau fugālaau. O le nofo ai i se vaeluagalemu i le va o le togalaau ma le togalaau fugalaau, o loʻo faʻaalia pea e le mafiaga o le malulu, ma o lona "lace" e sili atu le susulu, ma o le fugalaau e sili atu le matagofie.

Kapeti teuteu

Vaaia o Kapisi Maota

E mafai ona 'ai, ae le o lona autu lea, pe a sili atu ona lelei le mafaufau i lona matagofie i le va o laau taʻitasi ma le faʻalauiloa. O lapisi lapopoa lanu eseese, o lanu e mafai ona mai i le paʻepaʻe i le paʻu, suia le lanu o le lanu e faʻatatau i le vaitau.

Iapani "rosa"

Tokyo Variety Series (Tokyo Pink, Tokyo Red, Tokyo White) o loʻo i ai se vaʻaiga matagofie tele, ma faʻatusatusa atu i le pogisa lanu meamata o laulaau maualalo. O laau toto e seasea tutupu aʻe ma sili atu i le 35 cm.

Osaka Variety Series (Osaka Pink, Osaka Red, Osaka White) e talitutusa lava ma Tokyo, ae o loʻo i ai ni voluma tetele. O le laau e mafai ona oʻo i le maualuga pe tusa o le 60 cm ma le lautele o le 45 cm. O laina o se foliga lanu matagofie e mafai ona i ai pe lua faalua tafatafa poʻo toetoe lava.

Nagoya Variety Series (Nagoya Rose, Nagoya White) e faigofie lava ona iloa mai isi ituaiga e ala i se pupuʻu tele ma le tele-o loʻo i tafatafa o le pito o lau. O laau toto e fausia ai lapisi lapoa e oo atu i le 60 cm ma le tele o laupepa.

Talosaga laufanua

  • Mai le "lanu piniki" e fausia ai rabatki, fale puipui, moega fugalaau ma tuaoi i le kamupani ma isi tausaga ma e le gata.
  • E masani lava ona totō i nofoaga gaogao pe a uma le fuālaʻau o le tautotogo ma totogo.
  • Na te faʻatagaina ma le tigaina le tele o le totoina i se vaitau e tasi ma faʻaalia lona sili ona teuteu i le vaitau sili ona malulu. E le fefe o ia e oo lava i po o Novema i le 12-tikeri.
  • Ma o le isi mea e taua le taʻua o le tau aoga o se moega fugalaau. E tasi le kapisi - "rose" e ave se nofoaga e 40-60 cm, ma totoina se laufanua matagofie e te manaomia 20-30 fasi vaega, ma e 10 taimi e itiiti ifo nai lo le numera o isi laau totō taʻitasi i le avanoa e tasi.
Kapeti teuteu Tokyo Pink (Tokyo-Pink) O le kapeti teuteu o le kalapu Osaka (Osaka Red) Totoga teuteu teuteu o Nagoya paʻepaʻe (Nagoya White)

"Pama o vavega"

Lark gagana. O se eseesega tele i le lanu meamata, faʻapipiʻiina, faʻapipiʻi i le pito pe tusa ma le 70 cm le umi. O le laau lava ia e oʻo i le maualuga o le 120 cm pe sili atu.

Mumu mumu. I foliga vaaia - o se tuafafine o le ituaiga "laulaufaiva o se uluaʻi manu", ae o laulaau e lanu viole ma e ono le sili atu le umi o le 60 cm.

Calais Variety Series. O le laʻitiiti laʻititi laʻitiiti e oʻo atu i le 70 cm faʻatasi ma laʻau faʻamalosi e ese mai le lanu, lanumoana ma mumu.

Talosaga laufanua

  • O laupepa e pei o Paʻu o loʻo i ai se nofoaga tutotonu i moega o fugalaau taʻitasi ma faʻaitiitia ai le maualuga o apaʻau i togavao.
  • O se tasi o laau tipu o loo i ai se aofaiga tele lava o avanoa, o lea ua totoina ai i ni vaega se tolu i le ogatotonu, pe na o ni vaega laiti i tua o le mixborder.
Laʻau teuteu teuteu Gagana Lark Totoga teuteu teuteu Maualuga maualuga Kale tipolo teuteu

Vaavaai ma le ofoofogia i oga, fugalaau lapopoa ma fugalaau fugalaau lautele. O sea kāpeti o le a avea o se teuteuga o se togalaau poʻo se terrace, e le gata i le autumn, ae faʻapea foi i le taumalulu, pe afai e te vaʻaia sea ituaiga fugalaau i luga o se taliga poʻo se ufiufi ufiufi. Ma afai e te tuʻuina i luga o se malulu malulu e aunoa ma le malulu o le malulu, ona oʻo lea i le tautotogo e mafai ona e mafaufau loloto i le "taumalulu malulu" seia oʻo i le Tausaga Fou.

Fuafuaga 1:. A. Pink Chrysanthemum 'Soft Cheryl'; B. Cineraria sami; C. Totoga teuteu "Redbor". Fuafuaga 2: A. Lulu Vaʻaia "Glacier"; B. Bronze Chrysanthemum "Denise"; C. Totoga teuteu "Osaka Purple". Fuafuaga 3: A. Astra "Purple Viking"; B. Totoga matagofie "Kamome Red"; C. Helichrysum "Icicles".

E faʻapefea ona tupu se togalaau laumei?

Nofoaga

Pe a filifilia se nofoaga mo kāpeti teuteu, tuʻu le fiafia i nofoaga la. Talu ai e oʻo atu i ona foliga sili ona mataʻina ma le amataina o le toʻa lelei, i le ogatotonu o le taumafanafana e mafai ona tupu aʻe i le togalaau tuafale, ma ia Aukuso na totoina i se fasi fanua tele i le nofoaga e sili ona lauiloa.

E oʻo atu i ona foliga sili ona mataʻina ma le amataina o le toʻa lelei.

Soo

O le kapeti fuʻa o le a tupu i luga o laʻau eleelea. O lea la, afai o loʻo apalai oneone oneone i lau togalaau, ia mautinoa e faʻaopoopo le eleele lanu uliuli poʻo le faapalaga pe a totoina le kapisi.

Totoina o Kapisi Maota

O le Kapisi e tatau ona ola na o laau toto. O fualaau e mafai ona tupu i le fale i luga o le windowsill, ma i totonu o se fale vevela malulu po o se fale kiona. I loʻu tele o tausaga o le poto masani, ou te fautuaina tagata uma ina ia luluina fatu i totonu o sina tamai fale laufanua i luga o le auala i le aso luasefulu o Aperila. O le kapisi teuteu o le mauaina vave o le malosi vave, o le maualalo o le vevela e faʻamalosia ai le puipuiga o rosa i le lumanaʻi. E ui e masani ona toso ese mai laau mai le windowsill ona o le maualuga o le vevela ma e alu mai le "lanu uliuli".

O fualaau e mafai ona totō i fanua tatala i le faaiuga o Aperila - amataga o Me. E faʻatatau i le tele o le ituaiga, o fatu laau e totoina i se mamao o le 30-60 cm.

O le kapisi lalelei e le fefe i matagi malulu

Faʻapefea ona aoina fatuʻau kapisi teuteu?

O fatu o se ituaiga e sili ona fiafia i ai, vagana ai hybrids, e mafai ona maua mai laau e totoe mo le fuga. Ou te faia lenei mea i le 3 tausaga, ona o le germination o na fatu e faigofie lava ona puipuia seia oo i le 5 tausaga.

O laau totō matutua na totō i le amataga o le tautotogo e totogo ia Iuni-Iulai ma tuʻuina mai le tele o fatu fou, fua lelei i le faaiuga o le taumafanafana. E taua le matauina o paluga o loʻo i ai fatu e manaʻomia, o se meaʻai sili ona fiafia i manu felelei. O le mea lea, a uma ona tafe mai le kapisi ma faʻaali atu pamu, e tatau ona afifi i le upega, agrofibre, gau poʻo se 'ie malamalama. O le taimi lava e fuʻe samasama ai pulu, ma o nisi foi ua mamago, ona ou seleseleina lea, tuu i totonu o fusi lalaga ma tautau i totonu o se fale malulu, ma tuu se nusipepa po o se fasi pepa i lalo ifo. Sagging mo 2-3 vaiaso, o le a tatala pusa o fatu ma faigofie ona tuuina atu a latou fatu. Tau lava na o le tuʻuina i luga o se ata tifaga poʻo se nusipepa ma pasi i luga i luga o le pine i ni taimi se tele. E faigofie ona tatala ma totoina fatu. O mea le talafeagai uma e tumau i luga ma e matua faigofie lava ona aveese.

Lauina

Salu le kapeti i le fale i le ogatotonu o Mati, 2 fatu i totonu o ipu omea, faʻaaogaina le eleele atoa poʻo totonu o se fata lautele. E ono tulaʻi mai i totonu o le 5 aso ma e manaʻomia le faʻaleleia ma le faʻaeteete, malamalama tele ma le maualalo o le vevela, e oo atu i le maualuga o + 16ºС.

I totonu o se magalaula a le auala, o fatu e totoina i le amataga i le ogatotonu o Aperila. O le faʻaosoosoga e faia i le lele ma tatala le puʻu o le ata tifaga poʻo le faʻamalosi i itula mafanafana o aso o le tautotogo.

Meaʻai

O lenei "lalelei" e le fia iloa po oa meaʻai. E matua tali lelei o ia i le fugalaʻau, lea e faia i le 2 i le 5 taimi i le vaitau, e faalagolago i le kulimi o le palapala. A maeʻa ona totō fatu i le eleele avanoa e faia faʻatasi ma se vaitaimi o le 10 aso 2-3ʻai ai le nitroammofoskoy poʻo soʻo se faʻamalaʻau lautele. Na o le pau le mea e tatau ona vaʻavaʻai mai le meaʻai laʻau kuka o le manulele. E maua ai se taimi e tupu ai le kāpeti ma ituaiga laʻau eseese e le talafeagai, o laʻau e iai le tele o lanu lanumeamata masani.

Faʻasa

I le vevela vevela o le tau, e faʻafeinu i aso uma, ma o le taimi atoa e faʻafeinu ai i nai aso uma, faʻamautinoaina le tumau o le faʻamamafana i le aʻa aʻa.

Maʻi

O le kapeti teuteu e lelei le soifua maloloina ma e le masani ona mafatia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae o loo i ai pea ia te ia ni fili e lua ua faatautoina - o le "uliuliuli" lea o fualaau (e lamatia ai na o le kapeti tipu): e faaalia lava ia foliga o le faapogisaina o le aʻa o le laau ma le togalaau "togi": slugs, snails lea e mafai ona aoina i lima pe a uma timuga.

O le puipuiga sili mai le "lanu uliuli" o le a faʻafeoloolo ma le faʻafeusuaʻi laau, aua o le taimi pito sili ona vaivai lea mo le kāpeti. O le eleele e faʻamalieina na o le tasi - i le maeʻa ai o le luluina. Mulimuli ane, o loʻo faʻamauina le susu o le eleele e ala i le leai o se faʻaleleia.

Ma mai meaola faalafua, iniseti, e pei o anufe, aphids, sauniuniga kemisi o le a fesoasoani le togalaau. O se tasi o fualaau aupito sili ona aoga ma le faafitauli o le kāpeti o le Actara. Matou te faia se vaifofo o le 1 g i le 10 lita o le vai ma laau matutua matutua 2-3 taimi i le vaitau, ma maua ai le eleele lelei e malogo ai muamua. I le taua faasaga i sisi ma slugs, o fualaau faasaina e pei o le Matafefe poʻo le Meta e faʻaaogaina. Faʻaaoga e tatau ona tusa ai ma faatonuga. O le aoina ma le faʻaumatiaina o tusi lesona e lelei foi. E iloa o gata ma slugs e fiafia i le susu ma aliali mai pe a timu. I le taimi lea, e sili ona lelei le aoina mai.

Toto teuteu i se fugalaau Fale teuteu teuteu Nagoya Red (Nagoya Red) Luga lacy o le kapeti teuteu

O le kapeti lalelei e na o se masani i totonu oa tatou fai togalaau, ae ua mafai ona teuteuina le sili atu ma le tasi le togalaau fugalaau ma le "lapisi lapisi" ma le "laamama pa." Faatasi ai ma le fesoa- soani a tagata faigofie ma i le taimi lava e tasi o laau lauiloa, e mafai ona tatou tuuina atu ia tatou togalaau ma togalaau se foliga matagofie seia oo i le taumalulu.

Punaoa - GreenMarket Blog