Laʻau

Faʻafefea ma le taimi e lūlū ai vao mutia

O le mutia i luga o le saite e pei o se motu lanumeamata. E toatele tagata o latou aiga e moemiti i le i ai o se manogi o le manogi manogi ma le vao vao. I le taimi nei, e le faigata ona totō faʻatasi, i le filifilia o le nofoaga. E moni, e tatau ona e onosaʻi - o le ae mauaina se mutia atoa o au miti pe a uma le tolu poʻo le fa tausaga o le tausiga lelei. Ma i lenei tusiga o le a matou taʻu atu ia te oe pe faapefea ona filifili ma totō mutia i ou lava lima i totonu o lou lava fale.

Aisea e lulu ai vao mutia?

O le a le faʻaaogaina o le mutia e mafai ona i luga o le saite?

  1. Matagofie ma foliga matagofie. O le fuafuaga ua suia ma foliga lelei-teuteuina i sina taumafaiga laitiiti ma le taimi.
  2. Faamafanafana e faʻaaoga. E le pei o le eleele tatala, pe a savali i luga o se laufanua vao, o le palapala e le pipii i le taua o seevae ma e le mafai ona ave i totonu o le fale i vae. Ma o le efuefu i lenei tulaga e matua itiiti lava.
  3. Soifua Maloloina. E le o se mea faalilolilo o le massage vae o loʻo i ai se aafiaga lelei i le galuega o totoga i totonu. O le savali i luga o le mutia e aunoa ma ni seevae o le ai ai se aafiaga o le massage i le pito i lalo o vae, lea o le a faasolosolo lelei ai le mamafa, fesoasoani i le le mautonu ma maua ai se lagona filemu i le tino atoa.
  4. Faʻaleleia eleele. O loʻo avanoa le lauʻeleʻele tatala i mea e ono aʻafia ai. Ua solo le eleele, ua fufulu i timuga. I lalo o le faavaa o laʻau, o mea aoga o eleele e leiloa. Nai lo lena, o lenei mea e mautinoa ai le talafeagai o galuega a anufe ma microorganisms mo lo latou faʻamalosia.
  5. Faatulagaina o malae taalo ma isi vaega. O se kapeta lanumeamata lanumeamata o le a mamago mo taʻaloga a tamaiti ma taʻaloga. Nofoaga o faafiafiaga, o eria i tafatafa o vaituloto ma gasebos, ma ua teuteuina foi vaituloto teuteu i laʻau.
Laufanua palapala

O afea e tatau ai ona totō vao mutia: i le tautotogo po o le autumn?

O le luluina o fatu e fautuaina i le tautotogo po o le afa muamua o le taumafanafana. I le taimi o le mafanafana, o le a maua e le vao le taimi e aʻe ai ma ua lava lea e malosi atili ai aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. Afai e te totoina ia Aokuso po o Setema, ona le mafai lea ona ola lelei e ola vave ai i masina malulu.

Ituaiga o laʻau mo le totoina

E i ai ituaiga o laʻau mo togalaau ma togalaau. E tofu i latou ma mea faʻapipiʻi soʻo ma faʻaaogaina i totonu o le anotusi.

Muamua, e tatau ona e filifili pe o le a le mafuaʻaga e te manaʻomia ai se mutia. Faʻalagolago i le taunuʻuga, o le filifiliga e pa'ū i se tasi poʻo se isi ituaiga.
  1. Fola. Masalo o le vaaiga pito sili ona mataʻina o mea oi ai nei. O loʻo i ai se mea maualuga ma e faʻaalia i le laugatasia ma le maualuga o le mutia. E masani lava ona tuu i tafatafa o le faitotoa i luma. E maua foi i luma o togalaau ma togalaau o le aiga, ma faatumuina avanoa i le va o togalaau ma togalaau. E aofia ai fatu o cereals. Talu ai ona o le totoina vave o fua o le cereal, o le faʻaleleia o le laufanua o se ituaiga o nei ituaiga e mafai ona toso i luga. Faatasi ai ma isi mea, e manaʻomia e ia se lauulu masani, e tusa ma le 2-3 taimi i le vaiaso.
  2. Taatele. O lenei ituaiga e sili ona fetaui lelei mo nofoaga i uta. E le o manaʻo o ia i le tausiga. Totogi e fautuaina i le vaiaso. Lelei mo taaloga a tamaiti ma malolo i le kamupani.
  3. Taaloga. E lelei tele le faʻaaogaina o laufanua taʻavale, malae tapolo, mo le faʻatulagaina o se tenisi tennis. Ole togafiti e puipuia i le solia ma e mafai ona tuʻuina atu mamafa mamafa.
  4. Moorish. O se ituaiga o laʻau o le mutia. E mafai ona e tipiina na o ni nai taimi i se vaitau. E le o se mea alofa ma e le manaʻomia ai le tele o le malosi ma le taimi mo le tausiga. O le foliga mai o se vao faapena e ofoofogia - i le mutia lanumeamata o loo i ai ni lanu pupula o fugalaau lanu eseese.
Fale vao

Faʻamasinoga faʻalelei o se mutia

O le galuega muamua aʻo lei lūlūina le mutia o le faʻasaʻo lea o le 'upega tafaʻilagi. Faatasi ai ma le fesoasoani o pine, o faailoga e faia faataamilo i le nofoaga, tosoina se fagota i le va oi latou.

Faʻaleleia eleele

Ua faʻamamaina le vaʻaia o vao.

E fautuaina le togafitia o le eleele ma vailaau faʻasolosolo ina ia mafai ai ona aveese faʻamalosi aʻa o loʻo totoe i le palapala.

15-20 aso pe a uma ia togafitiga, o le fanua i le eria ua eliina i le afa sipili, pe afai o le palapala e mama tele. Afai o papa maa, o le vaega pito i luga o le eleele ua aveeseina ma o se vaega lelei o le eleele ua aumai i le nofoaga ua avanoa. O le mea lea, o loʻo tumau pea se vaega papa i le pito i lalo, o loʻo galue e pei o se alavai.

A maea le sauniuniga, e tatau ona malolo le saite mo le lua i le tolu vaiaso. E sili atu pe afai e te faia uma taualumaga o loʻo i luga i le taumalulu. Muamua, e fautuaina le faʻalauiloaina o vaalele i totonu o le mea ua saunia. O le a le ituaiga o laei pito i luga e faʻaaoga e fuafua i le uluai tuufaatasiga o le eleele.

Aʻo lei oʻo i le vaʻa, o le vaega atoa na fuafuaina mo le luluina o le vao e faʻamaʻaina ma le faapalaga. Ona tapena ma le faaeteete le eleele. Mo lenei faʻamoemoe, e mafai ona e faʻaaogaina le laufanua togalaau poʻo le faʻamaonia le eleele i ou vae.

Taʻaloga Taʻaloga

Lauina o fatu

I le faaiuga o taualumaga uma e sauniuni ai, o le vaega mama ae leai se taua e tumau pea - o le lūlūina o mutia vao. Muamua, e tatau ona e filifili le mea totino totō totō. Ina ia faia lenei mea, mafaufau i tulaga maualuga o lau itulagi, palapala palapala, lau lava aganuu.

E tatau ona manatuaina o le aofaʻi o fatu e tatau ona ave faʻatasi. I le avea ai o se tulafono, o se vaega o fatu e fufuluina i le vai, tafe, faʻaumatia e manulele ma iniseti.

I lenei itu, o le numera o fatu e manaʻomia mo le luluina o le sikuea sikuea o fanua, faaluaina.

E fautuaina laau e lulu, pe a uma ona faʻafefiloi ma le sawdust e faʻafaigofie ai le gaioiga. A maeʻa lena, o le fatu e fefiloi ma le eleele e faʻaaoga ai se rake. Malosiaga o malamalama e faia suiga o faaliliuga i tua ma luma. Ona faʻatulagaina lea o le nofoaga ua totoina.

Laʻau masani

Tausia le vao totō i luga o le saite

Lawn Care e aofia ai laasaga nei.

  1. Totoina. A maeʻa le faʻaalia o fua muamua, o vao e vevela mai le mea toto. O le auala pito sili ona aoga o le fufuluina o le tusi. I le faaiuga o le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻatulagaina ma faʻafefe le eleele.
  2. Fulufulu lauulu. Faʻalagolago i le ituaiga o vao ua filifilia, o le moa e tatau ona faia mai le 3 taimi i le vaiaso i le 1 taimi i le masina. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina le faʻaaogaina o se moa vao e maua ai le tulaga tutusa ma le matagofie o le mutia.
  3. Laʻei pito sili. O le mutia e manaia ma e manaia, e tatau ona faʻapalai i taimi uma. I le tautotogo, mo le tuputupu ae ma le maualuga o vao mutia, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻamalositisi. I le tautoulu, e tuʻuina atu i le pulu-mūmū luga o laʻei, ina ia sauniuni ai laau mo le taumalulu. O mea uma e faʻaaogaina e faʻaaogaina i le susu.
  4. Faamama. Ina ia faatumauina le matagofie o foliga vaaia o le mutia, e faamamaina mai lea taimi i lea taimi mai laufusi, otaota, vao ma mutia samasama. Ina ia faia lenei mea, pasi le saite, faʻanoanoa otaota e le tatau ai ma se fagu.
  5. Faʻasa. O le faʻamalosia o loʻo faia i tulaga nei:
  • ina ua totoina;
  • ao faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae;
  • pe a uma ona lūlūina;
  • pe a uma le lauulu.

E faʻafefe foʻi le mutia vao i se vaitau umi, vevela. E tatau ona tele ni faʻatau. Ina ia taofia le susu mai luga o le fogaeleele, latou te togiina le eleele ma se masini i le tele o nofoaga.

Faʻaleleia eleele
Maualuga le paʻu
Fatuina sauniuniga
Totoina o mutia ma se moli faapitoa
Faʻamauina se vao fou
Manaomia le suaina o le mutia pe a ma le 1 le taimi i le vaiaso
Manaomia le moaina vao pe a manaʻomia

O mea sese autu pe a totoina vao i ou lava lima

Mafaufau i mea masani masani a tagata nofo i le mafanafana pe a lulu:

  1. Tese le lagolagoina. Afai o le faavae o le eleele o se laufanua malamalama ma eleele papala e faavae i luga o le oneone po o le peat, o le a matua mago le mutia. O ia eleele e le taofia ai le vai. O le mea lea, ao le i totoina, faaopoopo ni mea matagofie i le eleele. Afai e leʻi maua vave le faafitauli i le taimi lava lea, ae i le lona lua poʻo le tolu tausaga talu ona totoina, ona lilo ai lea o le palapala i luga o le mutia ma se laulau 1-2 cm.
  2. Sprawl. Ina ia puipuia fale o loʻo i ai nei mai le togi i le mutia o le mutia, e tatau ona tuʻu le puipui ma isi pa.
  3. Moss O le mafuaaga o lenei faafitauli e ono le talafeagai pe le lava le tausiga. O Moss e aliali mai pe a le lava le moli, le lava o le fuga, faʻaputu lauulu lauulu. E le gata i lea, o le solia o le suavai e mafai ona avea ma mafuaaga ma tulaga lelei ua faia mo galu.
  4. Laʻau ma isi togalaau. Afai o le mutia vao e totoina i luga o laau ma laau, o loʻo tanumia i le eleele. Mulimuli ane, ua tulai mai le faafitauli o le pala o le ua malo. Ina ia aloese mai lenei mea, pe a totoina ni fatu laau, e taua le mafaufau i lenei tulaga ma laau toto i luga o le maualuga.
  5. Filifiliga sese o laʻau mo le totoina. I lenei tulaga, o le mutia e mafai ona mate atoa pe tuueseese vaega ma ua le mafaamatalaina le lanu. I le tautotogo, e tatau ona totoina isi ituaiga mea talafeagai mo lau tau.

O se lanu matamata lanumeamata e le o se miti, ae o se mea moni. O le mea autu o le faʻaalia lelei lea o le filifilia o mea totō toto ma faʻapitoa ona faia uma sauniuniga sauniuni aʻo le i totoina. O le ki lenei i le lumanaʻi manuia o lau vao. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tupu aʻe o le mutia e le faigata, ma e mafai foʻi e se fai togavalea ona fai.