Laʻau

Faucaria ituaiga tausiga o aiga ma ituaiga, toe gaosia

Faucaria o se ituaiga laau toto mai le aiga o Aizov ua manuia le tuputupu ae pe a alu i le fale. Faucaria e tusa ma le 36 ituaiga e ola i vaega i vaipanoa eseese.

O le igoa o le laau mai le gagana Latina e faaliliuina e pei o "gutu". E mafua lenei mea ona o le manaia o faʻamatalaga mai fafo o Faucaria. O laulaau o le laau e amata i le tuputupu ae mafiafia e foliga pei o nifo o se manu.

Faamatalaga lautele

Faucaria o se faʻaaloalogia ma ni pupuʻu pupuu ma se faʻalaʻau laititi. Faatasi ai ma le tuputupu ae malosi, ua totoina ai e le laau pupuni moni, faatasi ai ma le tele o laina.

O atunuʻu taʻitasi e tusa ma le ono paʻu o mea manogi, sasaa laʻau faʻatasi ma se tuʻufaʻatasia faʻavae. O le fua o laulaau e lanu meamata ma lanu moli ma mumu. O le uʻamea o le ie e ufiufi i le tuputupu ae, e tutusa ma nifo o se see.

O le inflorescences e tutoatasi, ae tele lapoa e tusa ma le 7 cm le lautele. O le fugalaau e na o le vaiaso e tupu ai ma e tumau mo le vaiaso.

Faucaria ituaiga ma ituaiga

Faucaria tiger o le sui pito sili ona malosi ma le ituaiga e sili ona lauiloa i le galueaina. O lenei meaola e tusa ma le 5 cm le maualuga. O le laʻau i le foliga o se mea e gata ai le pito i lalo, ua i ai ni vili mata. O le paolo o laulaau o le malamalama ma le tele o fasi lanu mumu e faʻapipiʻi i sasa. Inflorescences ua i ai se paolo malulu. O le tele o le inflorescence e tusa ma le 5 cm le lautele.

Faucaria pusi o lenei ituaiga e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 15 cm. Laʻau e tusa ma le 5 cm le umi ma oʻo atu i le tasi ma le afa le lautele. O le nofoaga o laulaau o le faasatauroga. O le paolo o le olive faʻasalalau. O le faʻasolosolo o laulaau e tusa ma le 5 nifo. Inflorescences lanu samasama.

Faucaria tausia fale

Malamalama Faucaria e fiafia e faasalalauina, ae susulu. E sili le tuʻuina o le laau i le itu i saute, a leai, ma le leai o se malamalama, o le rosette ma laʻau o le a le faʻaaogaina ma faʻapitoa.

O le laau e fiafia i le vevela o le ea i le taumafanafana e tusa ma le 29 tikeri, ma i le tau malulu e sili atu le lelei e mautinoa ai se setete o le malolo ma faʻaitiitia le vevela i le 10 tikeri.

E le manaʻomia le faʻamamaina o le laau mai fafo; e aʻafia le aʻafiaga o le ea ma e leai se mea e manaʻomia. Faʻatasi ma se taimi faʻapitoa e tatau ona e fufuluina laʻau ma se 'ie susū e solo le efuefu.

Faucaria e sili atu le faʻamamaina i le vaitaimi o le magoina o le eleele i lalo. O le faamamaina o le laau e tatau ona talafeagai. I le taumalulu, afai e te faatumauina se tulaga malolo i totonu o se laau toto, ona tatau lea ona faʻaitiitia le faitaʻaga, pe leai foi.

Fertilizing o le laau e tatau mo le vaitau o lona tuputupu aʻe ola. Fertilizer e talafeagai mo le cacti, ma e tatau ona faʻatino le faʻatinoga mo le 30 aso.

O le tuufaatasiga o le eleele mo le laau e tatau ona aofia ai le palapala, laʻau ma le oneone. Ave i le tutusa tutusa. O le palapala e tatau ona taʻe ma lelei le alavai i le pito i lalo o le tane. E mafai foʻi ona e faʻatau le eleele faʻapipiʻi mo suʻega.

Faucaria ua toe totoina tasi mo le lua tausaga, pe a talafeagai ai. O le gafatia mo le gaosiga e tatau ona lautele.

Faʻapenaina o Faucaria

O le laau e totoina e ala i le lūlūina o fatu ma laau.

Faucaria fatu e tatau ona lūlūina i totonu o le oneone, oneone susu ma ufiufi i se ata tifaga po o se tioata. A maeʻa lenei mea, faʻamalolo i nisi taimi ma faʻamaʻalo le eleele. O le vevela vevela e tatau ona 25 tikeri. O le a oso mai uluai fugālaau i totonu o le vaiaso. A maeʻa ona faʻaalia se paʻu lau, e sili ona lelei le totoina o fatu laau i totonu o ipu eseese ma eleele mo le cacti.

O le faʻapipiʻiina o le laau e ala i fuʻa, e tatau ona vavae ma faʻamago le fana mo ni nai aso. A maeʻa lena, toto i le oneone susu ma tausia le vevela mo le aʻaina e tusa ma le 25 tikeri. O aʻa e aliali mai pe a ma le masina.