Fugalaau

E faʻapefea ona totoina ni fatu totō i le fale

O Petunias o atinaʻe lanuina e tosina ai tagata e fiafia i fugalaau e tele lanu ma se vaʻaiga umi o le totogo vave. O nei fugalaau matagofie e sili atu le matagofie i luga o le terrace ma le loggia, i luga o le windowsill i totonu o le fale ma luga o le faletalimalo. Pau lava le faigata o loʻo feagai ma le toʻatele o faifaatoaga o le faigata i le totoina o fatu. Mo le mauaina o se taunuuga lelei, e tatau ona e iloa nisi o mealilo o lenei faagasologa, ma aemaise lava le taimi e toto ai fatu petunia mo fatu.

Luga o le lulu toto mo petunias

Ina ia mafai ona vave amata le vaitau o le totoina o petunias, e tatau ai ona toto fatu mo fualaau i Fepuari poʻo Mati. E tusa ai ma le faʻataina o kalena e faʻatatau i le masina, i nei masina o loʻo i ai aso lelei mo le luluina ma mea e matua le fautuaina e amata ai ona ola fugalaau.

Aua le lulu fatu:

  • ia Fepuari - 7, 8, 11, 22, 26
  • ia Mati - 5, 6, 12, 23, 28

Aso fiafia mo le luluina:

  • ia Fepuari - 2, 13, 14, 15, 16
  • ia Mati - 14, 15, 20, 21, 22

E faʻapefea ona totoina fatu toto mai fatu

Fugalaau toto

O le eleele mo le lūlūina o fatu e manaʻomia le ola maloloina ma le lafoaʻi, i le faʻapipiʻiina - sina peʻa pe faʻaituau. Pe a faʻatau se mea e faʻafefiloi ai le eleele, e fautuaina e filifili ni mea faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, Stender. Aʻo leʻi faʻaaogaina, perlite (250 g), e tatau ona faaopoopo i le paluga le fafie (lima selau mililita), potassium sulfate ma Kemira (1 sipunipuni). E mafai ona e saunia le paluga e tusa ai ma se tasi o fualaau. A maeʻa ona faʻafefiloi ia mea, ia fautuaina e salu le paluga faalua - e ala i se lapoa ma e ala i se salati vaʻa, ona togafitia lea i se vaifofo malosi.

  • Filifiliga 1 - Humus, turf land, peat (i ni vaega se lua) ma oneone lapoʻa (tasi vaega).
  • Filifiliga 2 - Peat (lua vaega), fanua o togalaau ma oneone (tasi vaega).

Lauina o petunias mo fualaau

O fua masani po o fatu laʻau ua fautuaina ina ia faʻatau i faleoloa fugalaau faʻatuatuaina poʻo fale tausiusi. E taua le faʻamautinoa lelei le teuina ma le ola. Na o fatu fou e talafeagai mo le totoina o petunia, a leai o le fua o le germination e maualalo tele.

O le totoina o se pusa laupapa poʻo se pusa palasitika ma le faʻavaivai 10 cm le maualuga e muamua ona togafitia i se vaifofo malosi. O se laulau o le falaoa lelei lautele e sasaaina i le pito i lalo, ona sosoo ai lea ma le eleele, e aunoa ma le faaopoopoina o le 1.5-2 cm i le pito o le pusa. O fatu e sili ona totoina i le kiona. O le tele o mea totō e ufiufi i tioata poʻo afifi palasitika. I le leai o le kiona, o le mea lea e faʻapipiʻi ai le meaʻai i luga o le palapala susu ma sasaina mai luga ma se pulumu lelei. Ina ia fatuina fatuga o fualaʻau, e mafai ona fefiloi fatu i luma ma le oneone susu. E tatau ona teuina ia pusa i se mafana mafanafana (tusa ma le 25 tikeri Celsius) ma le potu malamalama lelei.

Le faʻaaogaina o fualaau

O fatu i totonu o se paluga paletini paleni e sili ona lelei i totonu ole lapisi 3,5-4.5 cm le lautele. Muamua, o laulau ua faʻafefiloi i le vai mafanafana mo le inu, ona tuʻuina lea i fafo i totonu o se atigi pusa e tusa ma le 10 cm le maualuga, ma tuʻuina se fatu se tasi i totonu oi latou taʻitasi. Moisturize ia fatu ma se pipeni. A oʻo ina susu le atigi luga o fatu, ma e tupu lenei mea pe a ma le 5 minute, e fautuaina e faʻafefeteina i luga ole papa. O vao e ufiufi i le tioata ma teuina i totonu o le potu sili ona malamalama ma le vevela o le 23-25 ​​tikeri.

O lenei metotia o le totoina o laau e faʻaumatia ai le faiga o le suavai, faafaigofie le tausiga ma saofagā i se pasene maualuga o le germination.

Faʻaaoga kaseti tifaga

Faʻasalalau kaseti faʻatasi ai ma sela e sili ona faigofie ma potu. E tele ituaiga o koneteina i luga o le faʻatau atu ma o le numera o siama i totonu o ia mea e eseese. O fualaau e le manaʻomia ona pikiina, ma le faʻaaogaina o koneteina e le tele se avanoa e mafai ona faʻaaogaina ma e mafai ona faʻaaogaina e le aunoa. Mo le gaioiga, e fautuaina e filifili ni kaseti ma se maualuga o le itiiti ifo i le 10 cm. E mafai ona tuu i totonu o potu taʻitasi se papa maʻa ma se mea talafeagai.

Tulafono mo le faʻatau mai o le petunia tipu

Masalo o fugalaau fugalaau e le o iai ni poto masani i le tuputupu ae o le a mananao e faatau mai ni fatu ua saunia i le petunia. Ma, pe a faʻatau, e tatau ona e gauai atu i ni vaega taua:

  • O fualaau e tatau ona faʻatau atu i se mea susu;
  • O fualaau e le tatau ona samasama laulaau ma faʻamago i luga;
  • O laau totō e le talafeagai mo le faʻatau;
  • E tatau ona suʻesuʻe ma le totoa ia laau toto mo le i ai o iniseti leaga, aemaise mai le pito i tua o pepa laulaʻau.

Petunia togafiti fatu

Lulu

Faatasi ai ma le vevela lelei, ma o le tusa lea ma le 25 tikeri Celsius, o laau e ola pe a mavae le 5 aso. Mo ituaiga eseese o petunia, o se vevela tumau e taua tele, talu ai o le faaitiitia pe faateleina o le 1-2 tikeri e taofia ai le tupu mai o le totogo pe faalauiloa le faalauteleina o laau laiti.

Faʻameli

O le taimi lava e aliaʻe ai pine tetele, e tatau ona faʻalauteleina fualaau aina i aso uma (taeao ma afiafi) ma aveese le condensate mai le faʻavaa. E tatau ona amata le masani i laau e tatala ai le ea mai le 20 minute i le aso, faasolosolo malie le tutusa o le taimi ma faaitiitia le vevela i totonu o le potu ma laau (ma faasolosolo malie). I le ao, e tatau i laau toto ona ola i le vevela pe a ma le 20 tikeri Celsius, ma i le po - e tusa ma le 16 tikeri.

Thinning

I le taimi muamua, atonu e foliga mai e le mafai ona tuputupu aʻe le toto. E mafua lea ona o uluai laau totō e faʻaalu uma lo latou malosi i le faʻavaeina o aʻa. E le o toe mamao ae latou tutupu ae ma manaʻomia le faʻalanu. O fualaau mama e fautuaina ina ia faʻaaogaina faʻataʻitaʻi.

Manaoga faʻamalamalama

I le 5-7 muamua vaiaso, e manaʻomia e le autalavou Sentsians le faʻasologa o le taimi atoa. O ia tulaga o le a saofagā i le faʻavaveina o le tuputupu aʻe o fualaau ma le amataina vave o petunias.

Talu ai o le vaitaimi o le totoina o laau e fetaui lelei ma le le atoatoa o le ao i le natura, e tatau ona faʻaaogaina le malamalama atili ina ia oʻo mai i le lumanaʻi le susulu o laau toto mai le 7 i le taeao i le 10 i le afiafi. Lulu o le la po o isi masini faʻaleleia e tatau ona tuʻuina i se maualuga e tusa ma le 20 cm i luga ae o fanua.

Faʻasa

E tatau ona faapaleni le taimi ma le tele o le faʻavaivai ina ia leai se vaivai poʻo le tele o susu i le palapala. O le suamalie tele e mafai ona tupu ai le pala, ma le lamala - i le pagatia ma le oti o laau talavou.

E fautuaina le suavai i lalo o le aʻa (malolo) ma se tui, pe sasaa vai i totonu o le apa (mo vai maualalo). E le tatau ona paʻu le vai i luga o laulaau i le taimi o le faʻasusu

O le vai mo le faʻavaivai e tatau ona fofo pe faʻamamāina ile vevela e tutusa ma le vevela o le ea ile potu. E lelei le faʻaopopo sina sina laititi o le sua o le lemonini i le vai (aʻo leʻi faʻavaveina).

O taimi faʻafefe mo le faʻamamaina o le eleele latalata i laau totoa o le taeao i se ao puaoa ma i le afiafi i le vevela o le tau.

Fertilizers ma faʻamaʻi

A maeʻa le totoina o laau toto, faʻapipiʻiina le folasisi o le vailauga mūmū (o le vaiaso muamua ma le lua) e faʻatinoina. A maeʻa ona foliga mai 3-4 laʻau - faʻafeinu i se vaifofo o Crystal. Mo le 10 lita o le vai, 1 le sipunipuni o le fualaau faasaina o le a manaomia. I le lumanaʻi, e tatau ona faʻaaogaina fertilizers i le 2-3 taimi i le vaiaso, faʻafeiloaʻi ai aʻa ma meaʻai paleni.

Totoina o laau

E manaʻomia se toʻaga na o laau e totōina i totonu o se pusa masani. O fualaau e totoina i totonu o ipu ma se lapisi pe a ma le 200 ml. A maeʻa sina taimi, e mafai foi ona e toe filifilia.

Faʻailoa

Mo le lelei atili o le totoina o laau, e tele pine e faia. I luga o le fa poʻo le lima o laupepa, e fautuaina e aveese le pito i luga faatasi ai ma le tulaga tuputupu ae. O le vaeluaga o le va o taualumaga e 7-10 aso.

Maʻi ma meaʻai

Pe a tulaʻi mai se vae uliuli ona o le tele o le inu, e aveeseina ai laau, ma o le fale ua tupu e afaina i se fofo manganese.

Faʻatasi ai ma le leai o se uʻamea i le palapala ma le tele o le susu, e mafai ona faʻaleleia chlorosis. E fautuaina e faʻaaoga sauniuniga o loʻo iai le uʻamea.

O le meaʻai tele o le petunia o se apogaleveleve mite. E mafai ona e faʻaumatiaina i le fesoasoani a le "Actellik" poʻo le "Fitoverm".

Saunia o petunia tipu mo le totoina i eleele tatala

O le faʻataʻitaʻiga e amata i le lua vaiaso aʻo lei toto i le eleele. O le sauniga muamua (i luga o le fogafale lautele poʻo le togalaau) e le sili atu ma le 15 minute. O aso uma e te manaʻomia e faʻaleleia ai le taimi e "savali", faʻafefea ona aumaia i le 24 itula i le aso.

Suʻeina o laau i luga o eleele

Mo le tele ma le umi o le vaʻaiga o petunias, e tatau ona filifili se laufanua lafulemu ma eleele lelei, faʻamamaina vao vao ma faʻamaʻaina i le humus poʻo le faapalaga.

O fualaau e totoina pe a o le la e maualalo pe o le afiafi foi. O le loloto o le totō o le totoa e 10-15 cm. O le mamao i le va o togalaau e mai i le 18 i le 30 cm, faʻalagolago i le eseese ma le tele o vao i le lumanaʻi. O le faʻaleleia o eleele e tatau ona faʻatinoina e ala i le faʻaaogaina o auala. Mo le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o se laau laʻititi mai le tane, e tatau ai ona faʻafefe le palapala o le eleele i sina taimi puupuu lava.

O le faʻamausua muamua e faʻatinoina vave lava pe a uma ona totoina. O le vaega lata ane o laau totō e tatau ona mulimulitaʻi i le humus poʻo le peat, ma e tatau ona faʻatuina se faʻavalava lē tumau i luga aʻe o petunias mai le susulu o le la (mo nai aso muamua).