Laʻau

O le fale o Yucca e tausia le teuteuina ma le faʻamaina

Genu Yucca o le aiga o Agave ma o se fugalaau fugalaau. E tupu lea mea e taua o le pama, ae e sese, talu ai o nei laau toto e matua le fesootai. Faatasi ai ma fugalaau fugalaau, o lenei vaega e masani ona taua o pama pepelo.

Mai le amataga, o Yucca o le Mekisiko, ma sili atu ona patino, e taatele i Amerika tutotonu. O le ituaiga e aofia ai le tolusefulu laau e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua - e leai ni laau ma laau. Wild yuccas e tupu i le sefulu ma le lua mita, ma i le totoina o lo latou tuputupu ae e gata i le lua mita. I le taimi muamua, na taʻua ai le yucca o le "denim" aua na faia i ni meaʻai.

Meaola ma ituaiga

Yucca Aloe o se laʻau faʻapitoa faʻatasi ai ma se ata tuusaʻo, e fai ai se rosette ma laʻau o le xiphoid i luga. O laulaau o le olive e lanu ma ola e oʻo ile afa mita.

Yucca o le elefane e i ai laupepa lapopoa lapopoa e oʻo atu i le 70 cm le uumi ma le 7 cm le lautele.

Yucca filament o lenei meaola e toetoe lava leai se mea. E faʻatupulaia i luga o le tafaʻatasi ma le fesoasoani o suāuʻu suka. Tetee i mea maualalo maualalo. O lau e umi, malulu. E i ai se eseesega eseese ituaiga eseese.

Yucca Sizaya e leai foʻi sona aʻa. O laulaau e vaapiapi ma umi - e sili atu ma le afa mita, o le lanu e vaivai.

Glorious yucca se isi igoa spanish dagger. E i ai sana pikiapu laititi. O lanu ei ai se lanu moana ma se totoa i le pito. Fugalaau lanu meamata i le lanu violē.

Ua osooso Yucca o se mea e telegese le tuputupu ae e iai le foliga o se togavao.

I tulaga o potu e na o le yucca aloe ma le elefane ua tupu.

Yucca tausiga fale

Yucca e le o se mea faigata e tausi. E alofa tele o ia, e tatau ona tele, ae ia manatua o le tuusao o ave o le a mumu ai laulaau ma o le mea lea e tatau ai ona e faʻasalalau le malamalama.

I le taumafanafana, e mafai ona ave le fugalaau i fafo, tuʻu i se nofoaga e puipuia mai le la susulu. Afai mo le taumafanafana e te tuua le laau i totonu o le potu, ona e taumafai lea e faʻaleleia lelei le ea.

I le vaitau o le tautotogo ma le taumafanafana, e le mafai ona sili atu le vevela ile maualuga o le 25 ° C, ae paʻu foi ile 20 ° C. Mai le tautotogo i le tautotogo e sosoo ai, ua faʻaititia le vevela ile 12 ° C.

Afai i le taumalulu e le mafai ona e faʻaitiitia le vevela e maualalo, ona taumafai lea e teu i fafo mo le umi e mafai ai, ma ave i fafo i le taimi na maeʻa ai le taumalulu.

E faʻafefea vai vai i le fale

O le faʻamauina o lenei laau e faalagolago i le mafanafana ma le manaia o oe. Faʻasusu lelei e manaʻomia i le taumafanafana, pe a faʻapala le eleele i totonu o le ulo i ni nai inisi. I le tulaga o se vevela vevela, e mafai ona faateleina le suavai. I le taumalulu ma le autumn, e matua faʻaititia, ina ia aloese ai mai le fesuisuiai o le fugalaau.

Ina ia faʻalauteleina le faʻamamafana, e tatau ona pupuʻu laau, ae mo lea e taua le ave o le vai inu i le vevela o le potu.

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona e faʻafefiloi le yucca ma faʻamalaʻau minerale i le 15-20 aso. E le mafai ona e fufuluina se fugalaau pe afai e leʻi leva ona e faʻapipiʻiina pe ua maʻi.

E faapefea ona totoina yucca i le fale

E tasi lava le vaʻa tutotonu a Yucca, ae e mafai ona e faʻapipiʻiina e ala ile teu.

Ina ia faia lenei mea, o lau fugalaau e tatau ona le itiiti ifo i le tolusefulu senetimita. Faatasi ai ma le amataga o le taumafanafana, e vavae ese le pito i luga o le pupu (tipi pe a ma le 7 cm), ae o le laau o loo i ai pea le tele o laulaau. O le tipi e tatau ona palu i le palu puro.

Yuplant e totoina i le fale

E mafai ona e faʻapipiʻi se yucca i le tautotogo ma le taumafanafana, ae e sili ona lelei le faʻatinoga o lenei faiga i le tautotogo.

Mo le gaosiga, faʻafefe ma saunia le palapala o le eletise le taua. I le faagasologa o le faʻatinoga, e sili atu le faʻaaogaina o le metotia faʻafefe, aua e tatau ona e tuʻuina se aofaiga talafeagai o le mea e latalata i le rhizome.

Yucca fausiaina o fale ma tausi

Talu ai o le yucca o se fugalaau malulu, e mafai ona tupu i le togalaau. O tulafono mo le tausiga o togalaau ma totonu o yucca e le faapitoa lava.

Ina ia puipuia le laau mo le taumalulu, e tatau ona e nonoa laulaau yucca i luga o le umi atoa i le tau vevela. Faʻamau se vaega o pepa pito i lalo i luga o le eleele e puipuia ai le tele o le malulu.

Faʻamama le pito i lalo o le laau ma lau lauʻeleʻele, ma o le togavao atoa e manaʻomia ona ufiufi i paʻu palasitika. E tatau ona e totoina se yucca pe a mavae le tau malulu ma le vevela i le po e le itiiti ifo ma le 10 tikeri.

O le fanau a Yucca i le fale

E mafai ona faʻalauiloaina Yucca i le tele o auala. Ina ia totoina se fugalaau mai fatu, e tatau, vave pe a uma le aoina, totoina i le oneone e fefiloi ma lau laau ma eleele palapala (taitasi i le tasi vaega). E tatau foi ona ufiufi le atigipusa i tioata, ona fai lea mai lea taimi i lea taimi, faʻamalosia ma faʻafefe.

E tusa ma le masina o le a pasi ma o le a aliaʻe mai muamua pupu. Pe a malolosi atili, e tatau ona togi i totonu o le ono-centimeter pots ma tulimatai ao avea ma se tagata matutua yucca.

Faʻafouina o le togavao yucca

Pe a lava le tuputupu ae, e mafai ona faʻalauteleina i ni fasi fana. I le taumafanafana, e tatau ona e vaʻai i ni nai fasi vaega o le 'auʻau - e oo atu i le 20 cm. Ua faʻalolotoina i totonu o se faʻafefiloi o oneone ma le paʻu ma tuʻu i le auala i le paolo. E tatau foi ona e ufiufi le atigipusa ma mea e faʻapipiʻi i palasiti ma o nisi taimi e faʻafeinu ai le palapala. O le vevela e manaʻomia mo le aʻafia e le itiiti ifo ma le 22 tikeri.

O aʻafiaga o aʻafiaga o se faagasologa uumi lea o le a muta i le tasi ma le afa i le lua masina. O fasi pepa i luga o le au o matua e togafitia i togalaau.

Faʻapenaina o le yucca e ala i le tipi

E iloa foi o se metotia o le faʻalauiloaina o yucca e ala i le tipi. Mo lenei mea, o le vaʻaia o le faʻaogaina o meaʻai ua tipiina i se mea maamaʻai, ma o le tipi ua faʻamaʻaina i le malala. Mo le lua itula, o le mea o loʻo totoe e faʻamago, ona toto ai lea i le oneone oneone.

A aʻa ona aʻa, e totō le fatu ile eleele.

I le faagasologa o le tupu mai o aʻa, o le a faasolosolo malie lava ona paʻu laulaau i luga o le au - aveese ia pe a tupu lenei mea.

Maʻi ma meaʻai

A oʻo ina tuputupu aʻe yucca, e iai faʻafitauli eseese e fesootaʻi ma faʻamaʻi ma meaola faalafua.