Laʻau

Srew Exotic Proteus

Puipuia o se laau totino lea e mafai ona faʻamasinoina lona fegalegaleaiga faʻatasi ai ma mea faʻapitoa. O se mea e sili ona fiafia i ai tagata fugalaau, o lenei sui fafo o le aiga Protein e mafai ona avea ma mea taua o le potu ma le togalaau. O ulu Spiky e tele lanu lanu o le tele o lapopoa e ofoofogia, o le laʻau o le muamua. Ma e ui lava e le faigofie ona tupu se puipuiga tele itu, ma e le tele naua tekinolosi tau faatoʻaga, e oʻo lava i totonu o le potu ma le aganuʻu o aganuʻu, o le a maua le taimi e faʻaalia ai ona uiga lelei.

Puipui Fugalaau

Faʻatasi ma se faʻataʻitaʻiga masani ma ona sui i togalaau ma agaifanua i totonu

O fualaau o le aiga Protein faatasi ai ma foliga vaaia e le masani ai, o laʻau e teuina ai le vai ma lalo o le toto e taia ai fugalaau fugalaau i le lalolagi atoa ae le o ni fugalaau e le masani ai. O le "laʻau", o le ulu o foliga o le faʻaleagaina o mea e pei o artichokes, sosoʻo lapoa ma fasipolo, po o fagu fagu, ae i le lanu ma le tele o le a latou sili atu nai lo le tuʻuina atu o faʻafitauli i soʻo se isi lava laau. E le faigofie le totoina o fualaau aina, ae o le a avea i latou ma mea aupito sili ona paʻi i le aoina o laau toto, ona toe faatumu ai lea o le aoina o fugalaau sili ona totogo.

Puipui (Puipui) - o se genus o laau o le aiga Protein. Vaʻaiga faʻapitoa - Puipuia atisitoke (Puipuia cynaroides).

Faʻafeiloaʻi faʻafefiloi le ogatotonu (e le masani ona laina laina poʻo le nila) paʻu paʻu ma le faʻamalosi o mea e oʻo i le 5 i le 30 cm le lautele. O loʻo faʻataʻamilomilo e le ufiufi e se fulufulu mafiafia, e le faʻafefeteina e fugalaau laiti, ae o ni mea faʻapitoa e le masani ai. E foliga mai e ese mai i le lanu, e ese mai le eseesega o ituaiga o masima ma sepals, ma le nectar suamalie, e tosoina ai laau o le meli ma natia i totonu o "ulu".

O pulu pia e le na o se eseesega - e matua eseese lava. E le o se mea e tupu mai ai, o lenei aganuu e oo lava i lona igoa e faamamaluina ai le atalii o Poseidon Proteus, o ia lea e mafai ona ia faia soo se mea. I lo latou atunuu, i Ausetalia ma Aferika, o mea e maua ai le puipuiga i soo se laasaga, e matua mitamita lava nei laau i se eseesega eseese. I lo tatou atunuu, o le puipuia o loo suitulaga i se numera sili atu ona tauagafau o ituaiga.

Puipui le atisikopi (Protea cynaroides).

O le sui autu o Proteus i lo tatou tau puipuia le toisoke (Puipuia cynaroides) E le gata i le 30 cm le maualuga o lona lautele. O loʻo faia i ni mea fou e faʻaulufaleina ai maʻa, ma valiina i lanu eseese. I le fale, o lenei puipuiga e lauiloa i lalo o le igoa "fagu o le meli": o lona nectar e faʻaaogaina e avea o se fofo faʻapitoa mo le faʻamaloloina o maʻi. Paʻepaʻe, piniki, moli, lanu samasama, lelac tone o OXR i Proteus o nisi taimi e tuʻufaʻatasia i fesuiaiga eseese.

Puipui fetolofi (Protea repens).

E seasea ona vaaia i le faʻatau atu:

  • fuatini tele-ulu (Puipui coronatasa masani ona lauiloa macrocephala) faatasi ai ma ulu laulu susulu, teuteuina i ni ofu ese o afifi;
  • Proteus fetolofi (Puipuia le sui) faatasi ai ma laʻau talatala pepelo, laʻau lanu mumu ma nai polo laiti "prickly" o mea e tutupu.

Puipui le ulu tele (Protea coronata).

Le faʻaaogaina o le puipuiga i le faʻatoʻaga

Puipuia o se tasi lea o laau sili ona lelei mo le veveti taumalulu. Pe a faʻamamago mea leaga, o le ulu o le Proteus e faʻamalosi pea o latou foliga lelei ma e masani lava e le suia le lanu. E mafai ona mafaufauina o se tasi o fugalaau fugalaau faʻamaʻi ma se ola umi.

Puipuia foi e foliga sili i meaola ola. Ona o le suiga faifaipea o le vai ma le malamalama lelei, o ona aʻafiaga e mafai ona umi atu le umi nai lo isi fugalaau. I aso nei, o lenei laau toto ua lauiloa o se tasi o mea aupito sili ona lelei mo lapoʻa faaipoipo. O le leai o se masalosalo le aoga o Proteus o le mafai lea ona faia ni tuufaatasiga o se meaalofa i alii.

Proteus Growing Strategy

I le avea ai o se laau faʻalauiloa, Proteus e mafai ona ola naʻo le mea e leai se malulu i le taumalulu. I le ogatotonu o le laina, o lenei laau e le o tupu i le eleele lafoaia, e pei lava o se tausaga. Pau lava le filifiliga o le tupu aʻe lea o Proteus i totonu o le fale ma le laufanua. I totonu, i lalo o le tulaga o se malulu malulu, e mafai ona teuina Proteus mai lea tausaga i lea tausaga. Ma afai e leai se avanoa e faatulaga ai se taumalulu talafeagai, ona i ai lea ile aganuu, Proteus e mafai ona ola e pei o se taumafanafana, lafoina pe a maeʻa.

O tulaga manaomia ole vailaʻau ma tausiga tausiga e le eseese mo le puipuia o Proteus o se fale fale, ma mo tamaitai lalelei o loo ola i le togavao i le taumalulu.

Proteus vao.

Malamalama mo Proteus

Puipuia o se laau telefoni. Ae i luga o lanu o mea leaga, o le susulu o le leo, o le susulu o le la e afaina ai. O le mea lea, mo Proteus i totonu o le conservatory poʻo le potu, e tatau ona e filifilia ni nofoaga susulu, ae faʻasalalau. Mo le fugaina o nei meaola, o le faʻamalama o le faʻamalama e taua tele: i aso puaoa ma i le malulu, e fautuaina le laau ina ia faʻamalamalamaina i fugalaau faʻapitoa (poʻo moli susulu).

Faʻamafanafana mafanafana

O pulu niniʻi o aganuu faʻaleaganuʻu. Ma o lo latou gauai tele i oso i tulaga, o le manaomia ona ola i le vevela o le vevela o le vevela lea e le mafai ai ona latou ola i le eleele, e pei lava o se taumafanafana ma se vaitau puupuu e tuputupu ae. I masina vevela, mai le tautotogo i le ogatotonu o le autumn, e manaʻomia e palatini le vevela mai le 20 tikeri Celsius (i totonu o le potu vevela poʻo le vevela).

O le taumalulu taumalulu o mea o loʻo i totonu o le puipuiga e tatau ona tuʻuina atu ai se paʻu mataʻutia i le vevela o le ea. O pulu penisini e tatau ona malulu i le malulu, i le vevela e le maualalo ifo nai lo le 5 tikeri o le vevela, ae e le sili atu foi ma le 10 tikeri. A aunoa ma se taumalulu malulu, o le a le toe totogo le puipuiga ma e faigofie atu le togi ese o le laau, sui i fualaau fou.

Mo Proteus, e le gata e taua le puleaina o le vevela, ae faʻapea foi le lelei o le ea. O lenei laau e le mafai ona tupu i le ea malulu, e manaʻomia se faʻaauau pea o le ea fou ma le faʻaauau pea o le potu. Proteus e le fefe i faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona ave le laau i le ea fou i le vaeluagalemu (sei vagana ai se faapaologa matagi po o se loggia, o se patio matala).

Puipui lau laurel (Protea laurifolia).

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

E mafai ona taʻua o le sili atu ona faigata i le tausiga o le puipuiga. O lenei laau e matua mataʻutia i le faʻaleleia o le eleele ma e le tali lelei i le soona inu. Talosaga mo Proteus e tatau ona faʻalelei. E sili atu le faʻaauau pea ona faʻaauau, ae taugofie le suāsusu, nai lo le faʻapalapala tele o le palapala i le susu. Ae o le faapalelaina o le lamala o le puipuiga, lea e faʻaalia i le eleele i itulagi ma mafanafana mafanafana, toetoe lava o le leai o se aganuu i aganuu i totonu. E le mafai ona faʻamago le eleele, ma faʻamago le palapala i le pito i luga ma se vaega i le averesi. O le faigamalo taumalulu o le faʻavaivai e le mafai ona taʻua e le lava: e na o le faatasi i le masina ona e faʻafefeteina se polotini i le taimi e moe ai.

E tatau ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete i le filifiliga o le vai mo le fausiaina. Na o suavai suamalie ma suamalie e talafeagai mo le puipuiga, lea e faaopoopoina ai nai mataua o le sua o le lemoni poo le acid citric i le pito o le naifi.

O se tasi o uiga aupito sili ona lelei o se puipuiga puipui o se alofa i le ea. O lenei laau o le a le gata ina manaomia le pulupuluina, ae o soʻo se humidification o le ea o le a le afaina ai le matagofie o le faʻaleagaina. E le gata i lea, e fiafia lava Proteus i le vevela vevela ma e le fefe e tuʻu i tafatafa o mea afi.

Fertilizers mo Proteus

Fertilizing mo lenei seleselega e le manaʻomia, sei vagana ai faʻalavelave masani e faʻamoemoe e toe faʻaleleia le eletise palapala. I le faʻaopopoina o le afa o le fuataga masani o faʻamaʻiina mo rhododendrons poʻo azaleas i le vai mo le faʻaleleia o le vai i le tasi taimi i le 1-1.5 masina, e mafai ona e faʻamautuina uiga o le eleele malulu ma faʻaopoopoga i vai faʻapala. E iai isi faʻataʻitaʻiga:

  • i le taimi galue o le atinaʻe, e faalua ona fafagaina palatini i le faʻaititia o fualaau o vailaʻau faʻasaina po o mea faʻapitoa mo azaleas ma le taimi o le 1 taimi i le masina;
  • o le fafagaina o meaʻai ua sui i le faʻaofiina o se vaega atoa o le faʻamaʻi i le amataga o le tautotogo, o le masina talu ona toe totoina ma le isi fafagaina pe a maeʻa le fuʻa.

E le mafai ona puipuia e Proteus le tele o meaʻai: e faʻaaogaina i eleele le lelei ma o ia mea e te fiafia i ai e le suia i totonu o se kativa poʻo se aganuu i le potu.

Puipui le atisikopi (Protea cynaroides).

Proteus teuteuina

O le teuteuga o le faʻasalaga e pei o lenei mea totino e le faʻatinoina. Ae a oʻo i le fugalaau, e tatau ona e tipiina oe lava i lalo ma faʻapuʻupuʻu laulaʻau i le 5-10 cm.

Afai e malosi malosi le puipuiga, o ona lālā e faapuupuuina e le kuata i le tolu o le maualuga i le tautotogo (aʻo le i faasolosolo).

Suiga ma sui

O puluvaʻa e manaʻomia le faʻafeiloaʻiga masani. O laau talavou e le totoina fualaau e totoina i tausaga taʻitasi, i fuaitau masani. I le popofou o le tautotogo, latou te suia le gafatia i se mea telē ma taofi le eletise atoa sei vagana ai luga o le palapala eleelea. O le puipuia o tagata matutua matutua e tatau ona toe totoina pe afai o le laau e tumu atoatoa aʻa i se paluga eleele.

Malosiaga mo le puipuiga e filifilia i le auala lava e tasi e pei o le tele o suauu. O lenei aganuu e sili atu ona talafeagai mo fugalaau papaʻu ma lautele.

O le eleele mo le puipuiga e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete. O se laau, masani i le natura e matutu ma eleele le lelei, i totonu o se potu ma le aganuu o le kiona e le tatau ona tupu tele i mea masani. Mo le puipuia, o se paluga eleele o tutusa tutusa o solofanua solofanua, totini o pine ma le oneone poʻo se mea na saunia mo le rhododendrons ma azaleas e talafeagai. O uiga autu o le eleele o le faʻaleleia o le alavai, o le agavaʻa ma le gaioiga (pH mai le 5.0 i le 5.5).

Maʻi ma faʻamaʻi

Puipuia, e oo lava i totonu o se kiona, ma e le na o se aganuu potu e seasea lava ona maʻi. E na o se laau e mafai ona mafatia mai:

  • ua leva ona paʻu, o le mea sili lea e tau ai ma fomaʻi;
  • chlorosis e afua mai i filifiliga le talafeagai o le vai mo le fausiaina.

Proteus fugalaau.

Proteus Reproduction

O le mauaina o le Proteus fou ma le tuputupu aʻe o nei laau e manaʻomia ai le maelega ma le onosaʻi. O le mea o le fatu o le protea (ma le matagofie e mafai ona faʻasalalau na oi latou) e le o maua i luga o le faatauina soo, ma ua toto le laau i le 5-6 tausaga talu ona toto. Afai e le mo oe le faʻatali - vaavaai mo fatu sauniuni o Proteus.

O fatu e totoina i se taimi masani mo pailate ia Mati-Aperila. I le avea ai o se meaʻai, e sili atu le faʻaaogaina o se faʻafefiloi o peat ma oneone i tutusa tutusa. E tanumia i latou i le loloto e tutusa ma le faalua o le limita o fatu fatu, ma ufiufi i le eleele ele. E le aoga le sufuluina o le meaʻai ao le i faʻamaʻapeina fatu: a uma ona ufiufi ile eleele, e manaʻomia ona faʻamamaina ma le faʻaeteete i se fagu moli, ufiufi i le tioata poʻo le ata ma tuu i se vaitau e sili ona fiafia ile vevela mai le 20 i le 25 tikeri Celsius. O le faagasologa o le osofaʻi o tipu ua umi lava: o le a tupu le fuā muamua pe a uma le 5-6 vaiaso. Na o le pau le auala e faʻavaveina ai le germination o le faia lea o le malulu malulu. Mo lea, e mafai ona totoina fatu i le oneone susu ma tuu mo le 2 masina i le vevela o le 7-8 tikeri Celsius (e lelei le pusaaisa).

E fautuaina le aveeseina o le malutaga mai laau toto i le taimi lava e maeʻa ai. Pe a 2-3 aliali mai, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o le puipuiga i totonu o koneteina taʻitasi. I le vaitau atoa o le tuputupu ae mo le puipuiga, o le suāina e faia lelei ma le faaeteete ina ia aua nei pau ifo i lalo le totogo, ma o le mea e na o sina mea itiiti lava (ae le mago).

O le faʻaopoopoga, o le faiga o le teuteu e fautuaina mo Proteus: o le tipiina o le aʻa i le 10 cm le umi e maua i lalo o le pulou, i lalo o le faʻamalama lelei ma totōina i se paʻu oneone laitiiti.