Fugalaau

O fugalaau matagofie i le taeao po o le auala e tausi ai laau totoa

O le tele lava o taimi, o fugalaau lelei o le fugalaau, e ui lava e maua ai sui taʻitasi. O lenei aganuʻu e lagona le lelei i nofoaga tatala, ma faʻafetai i le le amanaia o le tausiga e mafai ona maua i le tele o fale. O le a le ituaiga o laau ma le auala e tausia lelei ai i le fale, o le a tatou mafaufau atili.

O le a le fugalaau e taʻua o taeao lelei?

Fugalaau mafanafana lata ane

O le taeao, o fugalaau e maua ai le ofoofogia o le igoa ona oa latou mea manaia: i le vaveao e tatalaina e le togavao fale e pei o le faafeiloaia o le talimalo, ma i le afiafi e gaugau laulaau ma fugalaau, e faailoa mai ai o le taimi e moe ai.

I le faaopoopo atu, ona o le tele o le oxalic acid i laulaau, ua taʻua ai le laau o le suka.

Uiga ma le faʻamatalaga o le gaʻo

O lenei aganuu e patino ile aiga Acid ma e tusa ma le 800 ituaiga i le lalolagi.

Faʻaputu: bulbous poʻo le gaʻo.

Lafoaʻi: petiolate, ternate poʻo le pine. O loʻo faʻaalia i vae vaivai ma faʻafeiloaʻi i le masini mimita poʻo le malamalama tele. Lanu o laulaau eseese. Feiloaʻi i lanu meamata, paʻu ma le lanu violē.

Lima-fugalaau fugalaau, tele i le lapopoa. Lanu e tupu: lanu piniki, paepae, samasama poo le lilac. Latou te iloa foi auala e gagau ai ma faʻaalia e fuafua i le tau ma le taimi o le aso.

I le faaiuga o le fuga, o fualaau aina ua nonoa. O fatu e laiti, mumu. Ripen i totonu o se atigi lea e paʻu pe a paʻi pe a oʻo i lona matua.

I le maualuga, o le alogia oona e tupu i luga ifo i le 30 cm.

Kis decosa teuteu le togalaau

Totoga o laau

I totonu o aiga, e masani lava ona maua ituaiga nei:

  1. Vaʻaleti poʻo le tafatolu. O se laau maualalo, o laulaau o le tripartite, e tuʻuina i luga o petioles umi. Laupepa i lanu o le lanu enaena uliuli. O fugalaau e laiti, paʻepaʻe, lanu piniki poʻo le lilac i le tele.
  2. E fa lau lau. E tupu uma i le fale ma i le avanoa. O laulaau e fa-lobedi, lanumeamata lanumeamata ma se mea lanu enaena. Fugalaau lanu mumu ma le fugalaau, fai ai ni mea e tutupu.
  3. Kislitsa Bouvy. O lenei ituaiga e oo atu i le 25 cm le maualuga. O laulaau e lanu meamata. Fugalaau e tuʻuina i ni uumi uumi o le lanu piniki uliuli. Igoa alofa-alofa.
  4. Oxalis masani. O ituaiga e ola e oʻo i le 10 cm le maualuga. O laʻau e pei o le paʻu. Fugalaau paʻepaʻe, tasi, i ni uumi uumi.
  5. Ferruginous acid. O le vao e oʻo atu i le maualuga e oo i le 10 cm. O laulaʻau e lanu-lanumeamata. O fugalaau e lapopoa, lanu piniki ma mea lanu.

E le gata i lea, i le fale latou te atiina ae se laʻau matagofie tele-lanu lanu eseese, ese fugalaau paʻepaʻe ma se mumu mumu.

Kislitsa Bowie
Ferruginous acid
Oxalis masani
tele-lanu
Fuʻu suamalie

E talafeagai lelei

O taeao lelei o fugalaau e le faʻafefe i le tausiga. Ae peitai, ina ia mafai ai e le laau ona faafiafiaina mata ma ona fua, e tatau ona tausisia tulafono faapitoa.

Filifiliga nofoa

O le nofoaga o le fagu e tatau ona tuʻuina atu i ai faʻasalalauga faʻalauiloa i le aso atoa. I le taumafanafana, e fautuaina e ave le laau mai le windowsill., ma i le taumalulu e le fefe le fugalaau e tusa lava po o le susulu o le la.

I le tau mafanafana, o le susulu malamalama o le la e mafai ona tuua ai le mumu i luga o lau. O le umi o le nofo o le laau i le paolo e mafai ona tau atu i le leiloloa o laʻau teuteu.

O se nofoaga lelei mo le ita o le itu i saute, sasaʻe ma sisifo. I le itu i matu, o le a leai se malamalama o le laau.

Faʻaleleia eleele

O lenei aganuu e le o se mea faigata i luga o le eleele, ae e sili atu le manaia o le suauu, sina suauu, suamalie maoaʻe lelei ma suavai lelei. Faʻalauteleina le laulau po o fusi e mafai ona faʻaaogaina e avea ma alavai.

Sorrel i ipu
Le taeao lelei, fugalaau e fetaui lelei ma le eleele masani masani mai le faleoloa.

Mo sauniuniga tutoatasi o le paluga o le eleele, o peat, sand, turf and leafy soil e tatau ona fefiloi i le tutusa tutusa.

Faʻamasinoga

Faʻatoʻoina le totoina o le oona fesoasoani e ausia le faʻapipiʻiina o tila, olaola olaola ma puipuia mai faʻamaʻi.

Ina ia faia lenei mea, mulimuli i fautuaga nei:

  • taimi sili ona lelei mo le totōina ua manatu o le tautotogo;
  • o le maualuga o le fossa e tatau ona sili atu nai lo aʻa o le oona;
  • rhizomes e le mafai ona loloto.
Ina ia faʻasao le laau i faʻamaʻi, e fautuaina e faasolosolo malie ona faʻamalosi.

Totogi togafitiga i luma ma pe a uma le fuga

Manaoga muamua mo le tausiga o fua o faatoaga mo le totoina vave:

  1. Lulu I le mafanafana o le vaitau, e sili ai le vevela o le laau. I le taumalulu, e toʻafilemu i le vevela o le 12-180
  2. Totogi. I le tautotogo ma le tau mafanafana, e tatau ona sosolo faʻamalolo le suauu mata. I le autumn ma le taumalulu, e le faʻapipiʻiina le pulupulu.
  3. Faʻasa. I le taimi vevela, e manaʻomia e le 'eleʻele le tele o faʻamafa. Ae e tatau ona taofiofi ina ia aua nei paʻu le susu. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia aʻa mai le pala. I le tautoulu, faʻaitiitia vai inu, ma i le vaitau taumalulu, e tatau ona tausia le eleele i sina foliga susu.
  4. Fertilizer. I le tautotogo ma le taumafanafana e tatau ona fafaga. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga fualaʻau faʻamalosi faigata. O laei sili e tatau ona faia i 2-3 2-3 vaiaso.
  5. Suiga. O tautotogo uma e tatau ona toe totoina.
Fuga lauulu manogi
O se fugalaau e le fiafia i taga.

O le laau e iai se taimi malolo i le taumalulu, ma e lafoaia lau. E tatau ona vavae ese i latou i le aʻa, ina ia oʻo i le tautotogo o le tuputupu ae tuputupu aʻe o aʻafia talavou ma fuālaʻau agalelei e amata. O lālā mamago ma mamago e tatau ona faʻaaogaina i se taimi talafeagai.

Faʻavaeina tulafono

I totonu o le vaomatua i totonu, lelei le taeao e faʻalautele i auala nei:

  • toso;
  • pulu;
  • fatu.

Mo mea e seleseleina ma se naifi, tipi ese se vaega itiiti o le au, lea e tasi le laulaau. O le gaugau ua tuu i totonu o le vai. A mavae le 2 vaiaso, o le a aliali mai aʻa laiti. Pe a oʻo ina tupu aʻe nei i le 1.5 cm, e tele ni laʻau e totoina i le taimi lava e tasi i se ipu ua saunia.

Mo le faʻasalaga o le sipuni ua vavaeeseina ma le faaeteete mai le aʻa ma totoina i ni nai vaega. E teuina le ulo i se mea malulu. E manaʻomia le faʻasalaga i vaiaso taʻitasi. A oʻo mai pine, ona alu lea o le fagu i se mea lalelei.

O fatu e totoina i le tautotogo i luga o le eleele e aunoa ma le moe. Faʻasaga o fatu e talafeagai mai le sprayer. I le tausaga muamua, ua fausia ai laʻau ma lalo o laʻau. I le tausaga lona lua, ua mataituina ai le fausiaina o laʻau ma luga fou.

E le manaʻomia le tausiga ma foliga matagofie ile windowsill. E manaia le matauina o uiga o le laau. O loʻo i ai se talitonuga o lenei aganuu e aumaia le fiafia i lē e ona.