O le togalaau

Faʻatau tekonolosi totoina totogo totogo

Ma atonu o May, ma faatasi ai ma le totoina o laau totato, tamato suamalie, eggelu, le sosolo o taloni, aniani i luga o se fulufulu, ma isi. Fai mai tagata o fuga o manulele - mo se mailei malulu. O se faailoga moni lenei o tagata. Ina ia maua se fualaau lelei o tamato, aua le faanatinati ma totoina. E sili atu le faʻamalosi o fualaau aina ma le 3-5 aso pe a maeʻa le fuga o manu manu e totō ile laufanua. A o faagasolo lea vaitaimi, o le a toe faʻaitiitia le malulu o le tautotogo. O fualaau na totōina i se taimi vave, e tusa lava pe puipuia, e sili atu ona faigofie ona maua i faʻamaʻi, aemaise lava o meaola.

Toto totō totogo i Me.

Faʻalogo! O aso mo le totoina o tamato i le eleele tatala, na tuuina mai e le tusitala i lenei mea, ua fuafuaina faapitoa mo le itu i saute. Pe a totoina tomato ile laufanua poo lalo o fale ata i isi itulagi, e tatau ona e taulai atu i le vevela o le eleele, le siosiomaga ma mea totino patino.

Totoina o tamato

O afea e faʻaauau ai le tau?

Ou te amata totoina fua o fualaau amata i le aso Me 2-4, i le averesi 10-15 ma le aso o Me 25 - Iuni 5-10. O le eleele ia May i totonu o le 10-15 cm layer e faʻamafanafanaina e oʻo i le + 12 ... + 14 ° С. O aʻa o fualaau o le a lelei i totonu o le lau mafanafana. O le vevela o le eleele e mafai ona fuafuaina e aunoa ma se vevela. Ua lava lea e faʻaloloto ai le fola o le alofilima o lou alo (8-10 cm) i le palapala ma o le ae lagona le vevela pe o le a toso malie mai le loloto. Tuʻu isi 1-2 aso ona faʻaauau ai lea ona tau.

Totoina o togafitiga mo tamato tuai amata

Ou te saunia le fasi fanua mo tamato muamua. Faʻaleleia ma le faʻaeteete le faʻaleleia ma le faʻaleleia o eleele i le tautoulu. Ou te toto totoga i se ala masani, o nisi taimi i laina faalua. I le laina mo uluaʻi tomato ou te tuʻu ai se mamao o le 45-50 cm ina ia le faʻafefeteina e le vavao le tasi ma le isi ma faʻamalosi le totoina. O le mamao i le va o laina e le sili atu nai lo le 60-70 cm Afai o faalua e faalua, ona i le lipine i le va o laina ou te tuua se mamao o le 50 cm, ma i le va o lipine 70 cm.

Totoina o polokalame mo le vaeluaga o vaitau ma ituaiga

Mo ituaiga eseese ma hybrids, ou te tuua le mamao i le va o laina 60-70 cm ma i le laina i le va o laau toto 50-60 cm.

I le maeʻa o Me 25, ou te momotuina i luga o fualaau aina ma totō ma totoina i latou i le nofoaga o loʻo i totonu o le togalaau. O loʻo ou faia le faʻasolosolo ma le totoina o laau e tusa ai ma le polokalame, ma totoe 70 -80 cm i le laina, i le va o le 80-90 cm i le va o laina, o nisi taimi 1.0 m.

Lelei saunia ma totoina

Ou te kuka ni pu. Ia mautinoa e faʻafefiloi ma faʻamalaʻau. Ina ia aua nei galo le taimi o le tautotogo "auro," ou te aumaia nitrofoska i totonu o vaieli taitasi, i le 5-6 g ma le 1.0-1.5 l o le vai mafanafana. Ou te tuu i lalo le fualaau i totonu o le pu na faamatuu atu i le manulele ma ufiufi i le eleele. E tele taimi ou te lūlūina ai le fatu (luga ma le pito i lalo) ina ia sili atu le mausali o le eleele mama ile aʻa. Ou te le vaivai. Afai e te totōina fatu i le palapala malulu (e le o le susu), ona fai laʻititi lea o le aʻa mo le faʻafesoʻotaʻi atili o aʻa ma le palapala. Afai e magumago le pito i luga, sina vai ma togi sina fatu mai le pusi mai le urosa.

Laʻau palapala

O le faʻataʻitaʻiga mulimuli pe a uma ona toe totoina laau totō o loʻo mulumulu le eleele. E masani ona ou mulimulitaʻi ma le humus poʻo le palapopo matutua. A uma le suāsusu muamua, faʻapipiʻiina le mulch uila e ala i le tatalaina i luga o le eleele palapala luga. E avea o se meaʻai mo le lelei o meaola ninii e faʻaleleia mulch i humus. Faʻamama le palapala pe a uma ona fafaga.

Faʻatau tekono faʻatoʻaga pe a uma ona toto

Tatala tomato i se lagolago

Pe tusa o le 3-4 aso talu ona totoina, ou te fusifusia uma tamato (vave, ogatotonu ma le tuai) e oʻo i le valu i pine laupapa, uʻamea 1.5-2.0 mita po o le nonoa foi i latou. O laʻititi ma le tuai o togi e mautinoa lava o le laasaga. I le amataga o laasaga ou te na o luga lava o le afifi muamua.

Lafoaina tamato ma luga o lavalava

Faatau faʻatasi i le vaiaso ma mulching. Ou te faʻaaluina muamua le fafaga i le 8-12 aso i le maeʻa ai o le vaʻaia. O luga o laei (i le leai o se taimi avanoa) e faia e nitrophos (5-10-15 g i le vaomatua, e fuafua i le vaega ma le atinaʻe o le eletise). E mafai ona e faia muamua le fafagaina i le ammonium nitrate, ma le lona lua ma mulimuli ane - faʻatasi ai ma le manogi pusa-potassium-gaʻo e pei ona fautuaina.

Toto totō totogo i Me.

O le pulumu muamua ma le 1% Bordeaux vai e faia i le 4-5 aso pe a uma ona totoina, ma mulimuli ane i le 12-15 aso ou te suluina i le folasia o vaifofo o Baikal EM-1, po o isi meaola oona i totonu o se masini vailaʻau ma meaola e pei o fautuaga.

Maea e muta - o isi atugaluga tau faʻatautaia e uiga i le tuputupu aʻe o fualaau aina.

Tauina o se urosa i luga o le po

O le mea lea e le aʻafia ai e le Faʻauʻau ia togalaau o le po, i le 2-3 tausaga ou te faia ai togafitiga puipuia o le eleele ma laʻu lava paʻu sauni. Ou te kukaina le 5 kilokalama o saito seia oo i le afa-kuka (e tatau ona susu, ae le o kuka), faaopoopo le 50 g o le suauʻu manogi manogi, 100 g suka ma le 100 g o le Boverin bio-insecticide e le afaina ai tagata. O le urosa na maliu i totonu o le 4-5 aso.

O se anufe ola o le boverin, e le afaina i tagata ma manu, e tupu aʻe i totonu o totoga o le urosa, ma fasi ai. Faʻafefiloi lelei. Nai lo le Boverin, e mafai ona e faʻaaogaina se vailaʻau kemikali. 30-40 g o le zinc phosphide, Metaphos, Hexachloran ma isi. O le maliu o le urosa amata i le 2-3 itula. Ae, ia manatua - o vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina uma e afaina i tagata.

Tuʻu

Ou te tosoina le laufanua sauniuni i le uumi ma faasolosolo i luga o alalaʻau i le 0.5-0.7 m, 2-3 cm loloto ma i totonu o le uila ou te "lūlū" le pusi paʻu. Afai ua mamago moa, ou te leʻi faʻamamaina i latou mai le faʻafeinuina e aunoa ma se paso. O le mea moni "masima" o le paʻu paʻu ma le palapala. E totoe na o le aoina o meaola faalafua ile taimi talafeagai.

E alolofa ia te i latou, ma pe a faʻaaoga vailaau faʻasaina e mafai ona oti. Afai e le faʻataunuʻu muamua le gaselaxis (e le o le lautele, pe ese i pu taitasi) 5-7 aso aʻo leʻi toe totoina, ona mafai lea ona e faʻaopopo nisi fatu o le kosi (faʻatau) faʻatau mo laau taʻitasi pe saunia foi ma se vailaau faʻasaina.

Ou te faʻamoemoe o loʻu aafiaga o le a aoga i le au faitau o le "Botanichki" i le totoina o tamato. Ou te fia iloa foi au mealilo o fualaʻau tomato tetele. Faamolemole faasoa mai i latou i faamatalaga i le tusiga.