Fugalaau

E mafai ona tausisia pea le ivi o le solo i le fale?

O fugalaau tauleleia matagofie ua leva ona faʻaaogaina i mea tau fatu. E mafai ona e tausia i le fale, o a faailoga e uiga i ai. O Hoya e le o se ivy, e le taofia ai le tuputupu ae o laau e siomia. O se laau e le taua tele e vave ona tupu i le fale. O le laau e igoa ia Wax mo ona matagofie matagofie ma fugalaau manogi, e aoina i totonu o le polo ma laʻau ma se lanu matagofie.

Faamatalaga o Hoya, Moni ma Talafatu

O Hoya e aʻafia i laʻau, e aofia ai le aʻeina o vine ma vao. O le laau na maua ai le igoa Hoya e ala i le igoa o le pule o le fanua o Hoy, o ia lea na muamua amataina le tausiga i fafo i Europa. O le Hoya o se laau lianoid, o le umi o le vave ola o le a oʻo i le 10 mita. O le Hoya wax ivy o le ituaiga taatele o le fausiaina o aiga. E i ai ona lau lanu susulu, o aʻa o le ea e faia i luga o pu. I le taimi muamua, o le lianas e usiusitaʻi ma vaivai, ona latou faʻamaʻaʻaʻa ma e le mafai ona suia o latou foliga.

A fuga le puaa, e le tatau ona toe faʻaleleia pe liliu. O se lalelei e le mafai ona latalata mai o le a pa'ū mai ai tumutumu ma o le a leai se fua i lenei taumafanafana.

I le faaopoopo atu i laʻau matagofie, o le hoya e fai ai fugalaau ivy i le fale. O fetu faʻapitoa e tasi e aoina i polo polo. Ua susulu Hoya mo se taimi umi, e oo lava i le fale. O le faʻateleina o le faʻataunuʻuina o le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga ua avea ma mea e sili ona fiafia i ai ofisa faʻapitoa. Ae ui i lea, e leai lava se tali mautinoa pe mafai ona tumau pea le ivy i le fale.

Talu mai taimi anamua, o le tele o laau totō na faʻaaogaina i meatotino faʻapitoa. Superstition e fesoʻotaʻi ma uo tuai, laau matagofie - o le rose Rhine, cacti, laau totoa. Faatasi ai ma i latou ei ai le lili avanoa, lea e mafai ona totoina isi laau toto ma aveesea mai ia i latou le malamalama. Ae i lenei tulaga, o le sese mo vine vavalalata tele e taoto ma le tagata e teu. O fugalaau i totonu e maua ai le mafanafana, faʻaaogaina mea leaga. O le tele o vailaau oona i luga o windowsill o loʻo i ai vailaau faʻaleaga.

Ua manatu le leaga o le Hoya wax ivy. O le mea pito sili ona taua oi latou, o le fugalaau e faateʻaina tane ma tama mai le fale e tusa ai ma le tasi lomiga. O le aiga e mafai ona mafatia i le pagatia ma le manuia o mea tau tupe. O le isi e fai mai o le fugalaau e tupu ai le lotoleaga, o se laau o le fiafia faaleaiga. E mafai ona teuina se fugalaau puaa i le fale? O le ivy ua iloa mai oʻu lava aafiaga. Naʻo le faʻalavelave atonu o se allergy i pollen i se tasi o tagata o le aiga.

Afai o le fugalaau e masani ona lūlūina ma fufulu i le susu o Hoyu, e le mafai ona faʻaosoina e iniseti ia iniseti. O lau o le a foliga fou. O le efuefu i luga o se mea lamolemole e vave ona vave faʻapipiʻi le pene.

O le mea moni, o lenei aga matagofie matagofie e matua leai se afaina. E le taofia ai le tuputupu ae o isi fugalaau. Ae afai e te tuuina atu le saolotoga ma e te le mulimuli i le laau, o le vine o le a ulu atu i totonu o se avanoa. O le mea lea, e tatau ona e lafoina vine i luga o ni tulaga faapitoa. O le ata o loʻo faʻaalia pe mafai ona tausisia pea le ivi o le ivy i le fale i le faatulagaga maoti, ma le auala e faia ai taiala mo le vine.

Faʻafefea ona tausi lou tino

E i ai ni nai laau i le fale e mafai ai ona faʻatautaia le leai o se malamalama. O le Hoya i le paolo e le aveesea le matagofie o laʻau, ae na o le fuga mai i le malamalama. I le fale, e le fefe o ia e lele. O tausiga ile tausiga ole anufe ovi e aofia ai mea nei e manaomia:

  • i le lelei o eleele ma le totoina lelei;
  • vevela ma moli;
  • fafaga ma le pito i luga;
  • fofoina o fugalaau ma le taumalulu;
  • le faʻavaeina o fuga.

I le natura, ua tupu aʻe le puaa i le paolo o laau ma ua malolo i luga o ogalaau ma lala. O le mea lea, i le fale, o le nofoaga sili ona lelei o le a susulu atu mai faamalama i sasae ma sisifo. I le taumalulu, e sili i le faamalama o saute, o loʻo lava lava le malamalama. I isi nofoaga o le fale mautotogi e manaʻomia le faʻamalamalamaga faaopoopo. Afai e le maua e le laau le malamalama lelei i le tautotogo, o le a musu e fuga i le taumafanafana. O fuga ivy e fuga i ato manogi, pei o le ata.

I le taumafanafana, e mafai e le liana ona ola i le ea, mai i ave saʻo o le la, e tatau ona i ai le fuʻa. A leai, o laulaau e mafai ona lanu samasama ma toesea a latou mea teuteu. I le taumalulu, o le a toʻa i le vevela o le 15-17 tikeri.

E le faatapulaa manaoga o le suavai i le fafaga. Matagofie i le taumafanafana, ma e le lava i le taumalulu. Ae faalua i le tausaga, e manaʻomia le fufuluina o le vai i le faatofu. Ua faatumuina le taele i le vai mafanafana ma ua faʻaaogaina uma le laau i le tane ma le faatofuina. A maeʻa le 40 minute, ona faʻafefeteina lea o vine, ma o loʻo aʻafia pea aʻa i le itula ma le afa. A aunoa ma le taʻele, o le tele o fugalaau i le taumafanafana e le mafai ona faʻatali. E le gata i lea, o laulaau e masani ona sosolo mai le pulu moli i le taumafanafana.

Mai Mati e oʻo ia Setema, i vaiaso uma lava, e manaʻomia e le hoya ni mea faʻapitoa. O le faʻafefiloi e mafai ona faʻatulagaina ma tuufaatasia faʻapitoa, faʻavae i le pasene:

  • nitrogen - 10%;
  • phosphorus - 11%;
  • potassium - 18%;
  • magnesium - 2%.

Mo le totoina o le Hoya, e mafai ona faatauina le eleele mo ni fualaau suamalie, pe faia foi ni vaega se lua o le eleele lafulemu, ma le tasi e taʻutaʻua le omea, perlite, peat. O le laau e totoina e ala i le lafoina i totonu o se koneteina telē, pe a amata aʻa ona aʻa, ona tupu ai lea o le tuputupu ae ma o le a lafoaʻi lau. O le faʻapipiʻiina o le Hoya e ala i le tuʻuina atu o le a fesoasoani i le aʻa e toe faʻaola vave. Afai e sili atu le tele o le ipu, o le a tolopoina le fua. Pe a faʻavasegaina, e le tanumia ai le ovi.

O le faʻavaeina o se pale fugalaau ovy e tatau. O le lagolago e mafai ona faia i foliga o se fatu, mama po o le faitotoa. E mafai ona e fatuina se fatuga i foliga o se vaomatua, e masani ona tuiina pupu vine. O lenei metotia e faʻaleleia ai le tupu. Tui se tamai togavao ma siaki oe lava pe o ni faʻailoga tuai ma o fea e galue.