Fugalaau

O paleti teuteu o moega fugalaau mo le vaitau 2018

O le faʻaaogaina o fanua i tausaga talu ai e taumafai e faʻapotopoto faʻasese. O le faamamafa i luga o meafaitino ma fausaga tusiata, o le maualuga o le aoga o galuega faatino ua o gatasi ma se tino moni o le natura ma le alofa mo laau "vao". I lalo o le faatosinaga o faiga masani, o le lanu lanu e suia mai lea tausaga i lea tausaga. I le tausaga a sau, o le taulaiga tele e totogi i le lanu lanu meamata lanu meamata ma lauiloa. Ma ua totoina laau totō ina ia fatuina ai le itu sili ona mataʻina.

O paleti teuteu o moega fugalaau mo le vaitau 2018

Suiga i lanu lanu mo togalaau

I le 2018, o faʻamatalaga o fugalaau, faʻasalalauga faʻasalalau ma faʻamatalaga matagofie e fautuaina ai le gauai atu i le matagofie o laau faigofie ma le faʻaeteete, e manaʻo ai i lanu masani po o mea taufaasese o elemene natura. O le tumau i le masani masani o le totoina o le laufanua ma togalaau fugalaau masani, o ituaiga lanu lanu o 2018 ua filifilia ina ia faamamafaina ma faaalia ai le uiga o le teuteuga o le togalaau i le mea sili e gata ai ma mafai ona maua ai ni lanu lanu o le a malulu ai le ata atoa ma aumaia ai le toe faafouina i foliga o le faateleina o galuega faatino . O le tuufaatasiga o se tulaga tutoatasi ma mea e sili ona mataʻutia o le faavae lea mo le faia o se tafaoga masani e tusa lava pe teuteuina se fugalaau mai tusi o le taumafanafana i le 2018.

O le lanu moana poo pastel lanu e faasolosolo lemu i le pito i tua, e pei o eseesega lanu lanu. I le 2018, latou te ofoina atu e filifili ni tuufaatasiga o lanu e ala i le faasino saʻo i lanu o le lanu lanu po o le filifilia o ata o lanu ina ia faʻaalia ai le loloto ma le mamalu o ata. O se faiga mo se taʻaloga faʻatasi ai ma se faʻamatalaga iloga, lea na faavaeina i ni nai tausaga talu ai, ua suia i se tulaga eseʻeseʻesega - gauai atu i le pogisa, mafiafia poʻo le faʻapitoa, o le faʻafefeina o fegalegaleaiga ma 'ie lalelei ma tuʻuina atu le mamanu o se loloto fou, agalelei ma le mamalu.

O se tulaga e leʻi faʻamoemoeina o le vaitau 2018 o le toetoe lava atoa o le teena o le paʻepaʻe pe a filifilia laau. O le kulimi māmā ma le paʻepaʻe i totonu o togalaau e naʻo mea e faʻaaogaina, ae o laau totō ma lenei lanu e tatau ona faʻaaogaina i se vaega itiiti i lenei tausaga, e sili atu ona sili atu le pogisa ma sili atu le lanu.

Aʻo filifilia le faʻavaeina o le vailaʻau mo le vaitau 2018, na o le lanu e tatau ona iloiloina e le itiiti ifo le faʻaeteete nai lo le malulu. Velvet, satin, uamea, "vevela" aʻafiaga e le naʻo le lauiloa, ae ua avea ma sili atu ona lelei. O le faʻaaliga faʻapitoa e maua ai faafetai i le pito o laʻau e faʻatagaina ai oe e tuʻuina atu le mafanafana faapitoa, fatufatu se faʻalapotopotoga sili atu ona faʻalelei ma taʻalo i le faiga. Faʻamatalaga, faatasi ai ma le lanu, e taʻalo i se tulaga iloga i paleti masani ma 'ave faʻasoa i se tulaga fou.

I le faaopoopo atu i le fuainumera, pe a tuufaatasia se paleni masani mo faatoaga o le togalaau i le 2018, e taua le manatuaina o le masani i le fatuina o togalaau e le gata mo tagata ae faapea foi mo meaola ola: o laau e tosina mai ai laau o le meli ma pepe i totonu o tusi, aganuu e fesoasoani i manu felelei seia oo i le tautotogo, pa puipui ma isi uso laiti. O le paleti na faia ina ia manaia ai le mata, ae o le laau foi e matua ofo lava i lo latou manogi: afai e te manao e fatu se palanikeke masani, e tatau ona aafia ai lagona uma.

O le paleni teuteuina mo le vaitau 2018 ua fuafuaina foi e ala i faiga masani. O togalaau aina ma togafiti Metitirani, faʻataʻitaʻiga Scandinavian ma faʻataʻitaʻiga o meaʻai, vao, vao, togavao e manaʻomia le tausiga laiti o le a lauiloa. O nei faiga na faʻavaeina ai le uiga autu o le faʻaogaina o le laufanua o lenei tausaga.

Laʻau lanu lanu matagofie o fugalaau i le vaitau 2018.

Le taitai lanu o le tausaga ma lona talosaga

O le lanu sili o le tausaga i le mamanu o le laufanua e toe faʻaaogaina ai le lanu autu o le 2018 i lona atoaga: mea faʻapitoa, faʻalosolo, tulaga ese, laʻei violet sets ma faiga masani mo le isi vaitau e sosoo ai. O le tulaʻi mai o le violet-violet i foliga masani e mafai ona maitauina i faʻaaliga uma o le 2017, e aofia ai le "faiaoga" o faiga masani - le Fugalaau Faʻaalia i Chelsea.

O Vaioleti o se tasi o lanu aupito sili ona lelei mai le paolo uma o togalaau.. O ia lea ua taua o le faailoga o le mealilo ma le faalilolilo, o se auala e fatuina ai se atemosifia "togafiti" togalaau. Ae o loʻo faʻatusalia ai foi se aafiaga faʻalagona faʻapitoa:

  • O se maliega o lanu pola, aʻo tuuina mai se lagona e faaosofia ai ma le toʻafilemu;
  • e tuʻu faʻatasi ma malulu ma mafanafana, faʻapipiʻi le tele o le malosi i se tasi se tasi;
  • o le tulaga e le masani ai ma e le o tulaga masani o fugalaau;
  • tauaveina se mea faapitoa faalogona, ma le lilo;
  • Fagua le malosi o le fatu ma le mafaufau;
  • o se tasi o mea e sili ona mamalu ma matagofie, ua manatu o se lanu mamalu ma le faale-aganuu i totonu o le togalaau;
  • faatupuina se siosiomaga faauo o le malologa, malolo, fesootaiga faauo;
  • faʻaleleia le lelei o le malamalamaga o le olaga ma lagona mai le i totonu o le togalaau.

E tele mea e filifili mai ai. Mafaufau i le lanu sili o le 2018 i le togalaau iris, Veronica, kotovnikov, Sage, lavender - fiafiaga manino i le lanu violē. E i ai fetu mo vaitau taʻitasi. Cool purple hue crocuses, tagata faʻatau, hyacinthituaiga lanu lanu violē tulaga ese tulipfaʻamalosi faʻamalosi Wittroca, ata matagofie o le lila ma le lila i totonu rhododendrons, failautusitoe fai wisteriavailaʻau faʻafeiloaʻi lilacfetu faʻamau - delphinium ma lupinsituaiga eseese aufana teuteunofoaga faalilolilo alofa aquilegia, logofetu faʻasalaga ma le autumn lolac buddley... E tele mea e filifili mai mo se togalaau o soo se ituaiga ma le tele. E i ai lanu mūmū e oʻo lava i totonu Roses, gladioli ma asters.

Aua nei galo o laau ma lanu viole e mafai ona matua telefeteted. I le faaopoopo atu i le totoina o fua o faatoaga, o ituaiga o lanu violē lanu uliuli e mafai ona faatulaga e pei o laau totō e pei o se tafaoga - Barberry lanu viole, cannu, faʻamalosi, mūmū mūmū, lanu viole, lanu violē ma isi

Laʻau fuga i se paʻu paʻepaʻe. Lanu matagofie i le vaitau o le 2018.

Faʻasologa o le tele ma le meleniuma

I le mamanu o togalaau i le 2018, e tatau ona taulai faapitoa i le lanumeamata lanumeamata ma le gaogao atoa o lanu o lenei mea e sili ona le fiafia i ai lanu o togalaau. E ui lava i le mea moni o le lanu meamata e toetoe lava o soo se togalaau, e seasea ona viia lenei tagata sili ona lauiloa i nuances ma midtones. I le 2018, o le lanumeamata o le lanu lona lua sili ona taua.

O le lanu lanumeamata o togalaau faʻatoʻaga e mafai ai ona e taaalo ma faʻaaliga, sitaili ma le siosiomaga. Toto ma lau lapopoa, ferns ma laau uma e ese i mamanu faʻasolosolo foliga - i le pito i luga o lauiloa. O mea na faaopoopo i ai muamua i le fesoasoani a auala sili ona manino ma masani, i aso nei latou te aumaia le faʻatulagaga ma le faʻatonuga e ala i le sao saʻo o le lauusiusi. I soo se tuufaatasiga, e oo lava i le faafoliga o vao vao, ua filifili ia paaga ina ia mafai ona tutusa o latou laupepa i le tele o vaega - lapopoa, foliga, leua, lauulu, lauulu ma lanu lanu. O fualaau teuteu teuteu ma laau vevela, paluga ma le laʻau, o mea e faʻaleleia ai meaola e fausia ai pupuni matala poʻo "'apa" e mafai ai e oe ona taʻavale e aunoa ma le paleni lanumeamata.

O le filifiliga o le lanu autu o le tausaga e fiafia i le lanu viole e aumaia i luma ma laau totino ma se matagofie matagofie o laulaau. I le vaitau o le 2018, o laau toto ma le siliva, auro, apamemea po o isi metotia o le a tumau ai le tele o mea taugofie - mai atigipusa ma vormwood i togalaau geraniums, heicher. Ole lauiloa i lenei tausaga o le faʻaopoopoina o laau e foliga mai e tauagafau ma faautauta, ae taua i mea faigata, mea tau vailaau poʻo togafiti vao. Faiga o le natura o Coniferous, o laau totő ma laulaau, o laau ma laau ma laau o le a tumau i le pito i luga o le lauiloa. O le a faaauau pea ona toe faʻaleleia avanoa o le faʻaaogaina o gaʻau, lea mai se uiga o auala masani e seasea lava mo a tatou togalaau o loʻo liua i se tasi o meafaigaluega e sili ona fiafia i ai mo nofoaga faʻamalo ma vai.

O paleti matagofie o le 2018 vaitau e ofoina atu e leai se mea e sili ona fiafia i ai e le matagofie, ae i fetu teuteu ma fetuunai. Laʻau susulu ma le le masani ai, laau, meaʻai ma meaʻai - i le tausaga lenei e sili atu le tau i luga o laulaau ma laʻau.

O se lanu lanumeamata o togalaau aina faʻatasi ma le lanu enaena o le 2018 vaitau.

Faiga faʻalelei e faʻaalia ai le lanu violē

O tuufaatasiga o laau mo le vaitau o le 2018 e mafai ona filifilia mai totonu o le "paga" lauiloa, ma alu i suesuega. Violet poʻo le lilac e mafai ai ona e faʻanofo ma filifili e faʻamalosia le faʻafefe o lanu, filifili vaifofo e le o ni tulaga masani ma faaopoopo ai le tagata i le mamanu mamanu o togalaau ma togalaau vevela.

I tausaga talu ai nei, o le tuufaatasiga o le lanu viole ma moli, lua tetee atoatoa o le fusi o le lanu, ua toetoe lava a mou atu mai le lisi o faasologa. Ae i le vaitau o le 2018, ua sili ona faasaʻoina lenei faiga le tonu. O le lanu samasama, la, lanu po o le moli, auro, mea apamemea po o laau totika e matua vavalalata ma le lanu violē ma le lanu meamata ma totogi mo le faaitiitia o le tulaga o le paʻepaʻe i totonu. Irises i le aso o le aso, lanu samasama ma le sage, laulamu lanu ma le paʻu oisa, tulip ma daffodils, hyacinths ma pansies, lafoaʻi ma polyphytes, yarrow plants, gelanniums, rudbeckia, veronica, dolphiniums ma catnip - taaalo ma ni eseesega eseese o le auro ma le paauli ma samasama e mafai ona e le gata.

Eseesega o tuufaatasiga o lanu o le a fesoasoani i le faia o togalaau e masani ai i le vaitau 2018:

  • e faamaluluina le lanu violē ma faaali atu lona gafatia o le a fesoasoani e ata ese le lanu e fetaui ma le lilac, blueberry, pale lilac, bluish-lilac, piniki piniki, candy ma le lanu uliuli;
  • O tagata fiafia i lanu lanu e tatau ona faaopoopo i le lanu samasama, kulimi kulimi, lanu piniki, pi ma lanu uliuli uliuli i totonu o le tuufaatasiga i laau toto e ola i laʻau;
  • o feusuaʻiga fiafia, faʻatasi ma tamaʻitaʻi poʻo le faʻapitoa faʻatasi ai ma fugalaau o le viole, fusi, fuchsia, ogatotonu o le lollipop, lelala aliʻi, lanu mūmū mūmū ma le apamemea poʻo auro;
  • oe alolofa i tuusaʻo tuusaʻo o le a fiafia i le tuʻufaʻatasia o le lila ma le viole i lanu eseese ma le mūmū, carmine, piliki, auro, meloni ma mea enaena;
  • mo faʻasologa o sauniga, fugalaau amethyst-blue, moli, lemoni, fugani ma lanu violē lanu moana e mafai ona faaopoopo i le lanu viole;
  • i totonu o fatuga masani po o vao vao vao, o le viole e sili ona fefiloi ma lanu paʻu o le piniki, o le ova ma le enaena;
  • O tagata fiafia o le ata lanu lanu e tatau ona tuʻufaʻatasia le violet ma le lilac ae le o le lanumoana lanumoana, ae o le ultraineine pogisa, amethyst ma o le ufiufi o ata o mea leaga, faʻasalaga ia seti ma lanu siliva.

O le tuufaatasiga o le lanu viole, o le autu i le vaitau o le 2018, faatasi ai ma elemene o se samasama, moli ma le apamemea.

Isi paleti o le a faʻalelei i le 2018

I le mamanu o le togalaau, e le talafeagai le faʻaaogaina o lanu lanu o 2018 ma eseesega eseese o paleti ma lona auai. O mamanu e musuia e isi motuga ma se faitauga fou o le au tamalii tamalii, e ofoina atu e toe manatua le vaega tele "fugalaau" o le uili lanu-mumu.

O le palanikeke ma le mumu mumu o le lona tolu lona taua tele mo lenei tausaga. Afai o nai tausaga talu ai nei, o tagata mamanu na liliu atu i pastel ma mamanu mama, ona i le 2018, o se mea e foliga mai o le lanu mumu ma sili atu ona manino o le paʻepaʻe mumu lanu mumu sa iloga i le mamanu o le lalolagi atoa. O le "pito i luga", o leo pito sili ona lelei e ofoina atu se isi mea - lanu po o le lole lanu piniki, filifilia o tuufaatasiga tuufaatasiga i le itu o le paʻu. E le o faamamaina le paʻu lanu, ae, i se isi itu, faapogisaina, ofoina atu e toe manatua ai le tulaga taufaaleaga ma leo taua, lea mo le tele o tausaga sa mafaufauina e le o ni lagona, ae le o se mea masani. E sili ona lauiloa le faʻapotopotoina o rosa ma lupins, faʻafefiloi ma paʻu lanumumu, faʻapipiʻi ma rhododendrons, dolphiniums ma phloxes.

Faaaogaina o lanu paʻu masani

E mafai ona e taulai atu i faiga masani, lea e le ese lava mai le vaitau na muamua atu, ae na o le suia ma suia le faamamafa, e le gata i le faatulagaina o ni fugalaau fou, mixborders ma tau. O le mea moni, afai o loʻo e faʻatulagaina se togalaau fou pe faia ni suiga i le mamanu o se galuega faatino o loʻo i ai nei, ona sili atu lea ona faigofie le taulai atu i le masani. Ae o faiga e masani ona faʻaaogaina i le filifilia o laau taʻitasi taʻitasi ma faʻaopoopoga o taimi.

O le mamanu o togalaau o loʻo i luga o le terrace, o mea faʻapitoa, o fugalaau faʻapotogo po o taumafanafana ma fatuga i fugalaau fugalaau, totoga i luga o moega o loʻo i ai nei po o pusa vaʻalele o pailate e mafai ai ona e aloese mai le le fiafia ma faia se eseesega e aunoa ma le tele o galuega liliu. Ma afai e te paʻu i le vaitau pei o le togalaau, o le togalaau o le a faʻaalia i taimi uma ma talafeagai. Ma o le lagona o le faafouina ma le manino o faʻamaoniga o tagata e ona le malamalama i faʻataʻitaʻiga o faʻasologa o fanua o ni ponesi fiafia.

Le tuufaatasiga o se paleni masani i le togalaau fugalaau o le vaitau 2018.

E tusa lava pe faʻapefea ona e faʻaaogaina le paleni masani o le vaitau 2018 i lau togalaau, e tatau ona e faalagolago i lou tofo ma mulimuli i au mea e te manaʻo ai. O nisi taimi e sili atu le ofoina atu o aga masani, ae ia tumau le fealofani, faʻasalalauga ma le "mama" lanu paʻu o lau togalaau. Soo se faiga masani e lelei tele pe a latou faatupuina le fiafia ma aumaia le fiafia.