Laʻau

Monstera: e mafai ona teu i le fale ma pe aisea e leai

Monstera o se laʻau teuteu matagofie. O le lauʻeleʻele o le monsters o le vasa suamalie. O loʻo i totonu o se vevela vevela ma le malulu lea e fuga mai ai lenei laau ma fua mai pea. I le fale, o le fatuina o se siosiomaga e sili ona faigata, e le mafai, ma o le mea lea e tupu ai i totonu o le potu o se fale mautotogi o se mea e seasea tupu.

Monstera faʻamatalaga laau

O se tamaʻi meaʻai e valaʻau mo se mafuaʻaga: e tele ona aʻa aisa, ma susulu, lapoa lapoa, paʻu paʻu ma pu faia ona foliga vaaia tulaga ese ma tulaga ese.

I le olaga i aso faisoo, o lenei laau e tele lava ina taʻua o le paopao, ona o le gafatia e vavalo le tau: aʻo leʻi timu ona laʻau, e mafai ona oʻo atu i le 30 po o le sili atu senitimita, matutu tetele o susu.

O le upu monstera lava ia ua faaliliuina i le tele o uiga, lea i le taimi e tasi e toetoe lava tutusa le uiga:

  • "faʻanoanoa";
  • "laupepa";
  • "ofoofogia."

E mafai ona teuina se fugalaau i le fale? E i ai manatu e le mafai ona amata se moa i le fale, e tele mafuaaga mo lenei mea.

Lelei ma foliga o se fugalaau o se mea e masani ai


O i latou e talitonu i faʻatoga faitaʻaga ma mea e foliga mai o se mea matautia mo le fale le faʻaleleia ma le totoina o lenei laau. O le mafuaaga muamua lava o lea talitonuga sese o le igoa tonu lea o le laau "monstera", lea, i le manatu o nisi, e sau mai le upu "monster".

Mo lenei fugalaau e na o le nofoaga, mo se faataitaiga, i le ofisa, i le galuega, ae le o totonu o le fale. Fai mai le isi talitonuga faalilolilo, o mea leaga uma lava o loʻo i totonu o le fale, o le monstera e gauai i totonu ia te ia lava, ma afai e manuia mea uma, e faʻaaogaina lenei malosi, faailogaina le leaga.

O ia mea sese, ae le o le lagolagoina faasaienisi, e le tatau ona aafia ai le manao ia maua lenei vine-vine matagofie. Ua na o le iloa o le fugalaau e le afaina ai le soifua maloloina i soo se auala, e le gata i lea, e oo lava i tagata mamaʻi aua le fefe ia te ia.

Pau lava le mea matautia matautia o le i ai laulaau faʻaogaina o nila faʻapipiʻi microscopic, pe a paʻu i nofoaga mucous, e mafai ona mafua ai se lagona mu.

Ina ia aloese mai na faafitauli, ua lava le le faatagaina o meaola po o tamaiti e lafoaia laulaau. A leai, o le fugalaau e na o le fiafia ma le matagofie e aumaia i le fale.

Monstera: aisea e le mafai ai ona e nofo i le fale

O le fefe i le tuputupu ae o lenei fugalaau e faavae i na o tala fatu, tala ma faailoga. Monstera o se vampire malosi lea e aʻafia ai le malosi o le tagata, e solia ai le gaioiga ma aʻafia ai le faʻaleagaina o le tino.

O nei mea uma e faʻaumatia ai le galuega a se tagata, soifuaga patino, ma leaga le afaina ai o le soifua maloloina. Talu ai ona o na ituaiga faʻaituau, o le toʻatele o teine ​​e leʻi faaipoipoina o latou toilalo io latou olaga patino i lenei fugalaau.

A maeʻa le po, ona amata lea e le laau ona faʻafefiloi le okesene i ni aofaiga telē, toetoe lava o se tagata matua. Afai e moe se tasi i le potu e tasi, ona e le mafai lea ona ala. Ioe o faʻamatalaga nei.

E leai se fale fale e mafai ona gaosia le okesene i ni aofaiga tele. O le faʻaalia mai o lenei tala faʻasolopito o loʻo faʻamatalaina i le manatu o le po e aʻafia e laau toto le okesene, faʻafeiloaʻi le carbon dioxide, ma i le ao - o mea uma lava e tupu i le isi itu.

O le mea lenei-o loʻo ola faʻamalosi e le laau le uati. Ae i le ao, e iai foi le photosynthesis, ma o laau toto e sili atu le okesene nai lo le galu.

O lenei tala faʻasolopito e taʻu mai ai o le monstera o se laau oona. Fugalaau fugalaau leagalea, o le paʻu i luga o le mucous membranes o se tagata, e mafai ona mafua ai le ogaoga o mea oona, ma e oʻo lava i le oti. Ae o le a tupu lenei mea pe afai e te gasegase pe suʻi se lau laau.

Ona faigata lea ona faʻamatalaina pe aisea e fiafia ai tagata i Initia ma Ausetalia monsters e ai fua. O tagata nofoia e oʻo lava ina faʻapupulaina meaʻai mo le faʻaleleia atili o ona fua.

Mea aoga o se fugalaau

Ae o le mea moni lava, afai e te taumafai e le gauai atu i faailo ma talatuu, o se laau matagofie ma leai se leaga. Ma e sili atu mea moni e sili atu ona aoga nai lo le faʻaleagaina le faʻaleagaina, e aofia ai:

  1. Faʻamalosia le ea i totonu o le fale faatasi ai ma alo ma le okesene.
  2. Ionina ma faʻamamaina le ea i totonu.
  3. E matua afaina ai le leaga o mea leaga i le ea.
  4. O Monstera e aoina mai le tele o le pefu ona o le felafolafoaʻiina ma lau lapopoa tele.
  5. Faʻafesoʻotaʻi le atinaʻeina o vailaʻau eseese, faʻaleagaina o meaola ma gaʻo.
  6. O lenei "barometer" ua tuʻuina atu i ai le malosi e vaʻai ai le tau: i luga o ona laʻau ao leʻi oʻo i timuga e mafai ona e vaʻaia fualaʻau o le susu.
  7. O lau laʻau matagofie e mafai ona teuteuina totonu o soʻo se fale ma o latou foliga vaaia.
  8. E tusa ai ma aʻoaʻoga a Sasaʻe, o le monstera e faʻamalosi ai le tino, faʻaleleia le atamai, togafitia le ulu tiga, faʻaitiitia le viia o maʻi ma fesoasoani e faʻatupu mafaufauga.
  9. O le laau e faʻafefe moni ai galu eletise, lea e mafua ai ona fautuaina le tuʻuina o le monster i tafatafa o se pusaaisa, televise poʻo le initaneti. O lenei nofoaga mo le monstera e sili atu ona talafeagai nai lo se potumoe poʻo se potu o tamaiti.
  10. Monstera i atunuu Asia o se talisman lea e aumaia ai le manuia ma le umi o le ola. O le monster ua aumai i le ulu o se tagata maʻi, ua totoina i luma o le faitotoa pito i luma ina ia puipuia ai tagata mai maʻi, faaletonu ma aumaia le tamaoaiga.

O le mea moni, afai e te manaʻo moni e toto ma totoina se moa i le fale, ona mafai lea ona e teuina se fugalaau i le fale, o se filifiliga patino mo tagata uma. O le a fefefe se tasi i talatuu ma tala fatu ma o le a le afaina ai, aʻo le tagata e matua le fiafia lava i ia faailoga, ma o le a fiafia e fiafia i lenei laau mataʻutia.

Mo nisi, o le igoa tonu o le fugalaau e mafua ai le fenumiai ma fegalegaleaiga ma le moa, e vaaia ai e se isi mea mataʻutia i totonu o laʻau lapopoa o lenei laau. Ae maise lava i le po, e faigofie ona iloa e tagata mafaufau laʻau telē e pei o lima ma tamatamailima ae le o fue. Ma mo nisi o le a foliga e taufaaleaga.

Pau lava le mafuaaga e ono aoga ai le aloese mai lenei laau i le fale pe afai oi ai meaola (aemaise lava le fia iloa) i totonu o le fale poʻo tamaiti, aemaise lava tamaiti laiti latou te le malamalama pe aisea e le tatau ai ona latou taumafai e tofo. E faʻaaoga foi lenei mea i faʻaogaina o le nila, ma le gasegase ono o lau.

I lenei tulaga, e matua mautinoa lava o le saogalemu o tagata uma o le aiga e sili atu le taua nai lo se fale matagofie o le vevela. A leai, e leai ni mea moni faʻamataienisio ai o le a talanoa e uiga i mea lamatia, ma e sili atu foi le matautia o le monstera.