Meaai

Faia o sauniuniga lelei - aʻa o le horseradish mo le taumalulu

I le vaitau o le timu, pe a paʻu le timu i fafo poʻo le kiona, e te manaʻo moni lava i le vaitamini, ma e le gata o fua. A uma ona suʻe suʻega, faʻasao ma fualaau faisua, ua oʻo i le taimi e sauniuni ai aʻa o le vine mo le taumalulu. O se faʻasologa o le taimi e faia mai ia i latou o le a mafanafana ai oe i le taumalulu ma faaopoopo atu le faʻalavelave i mea e mu ai. O iʻa, aano o manu poʻo pateta pateta ma le horseradish o le a sili atu ona suamalie. E le gata i lea, o le a faamalosia ai foi le tino, o le faateleina o le puipuiga, ma o le a fesoasoani i le tau faasaga i le malulu. O le a le aoga mo se taimi uumi e fufulu ai aʻa fou, e ui lava mo se taimi e mafai ai. Ae o le horseradish sukalati o le a tumau pea seia oʻo i se fualaau fou. O le asō o le a matou taʻuina atu ia te oe mea e mafai ona e faia i le horseradish mo le taumalulu e maua ai e lou aiga ni meaʻai manogi ma maloloina. Ae muamua, o le a tatou faʻaalia ni nai togafiti o lana mea faigaluega.

O nisi mea faalilolilo o le faasaoina o horseradish i le fale

Horseradish ei ai se manogi sili ona manogi, lea e matua iloga lava i le taimi o togafitiga. Ina ia faʻaitiitia le "mafatiaga" mo oe lava ia, o le auala atoa e sili ona faia i fafo. Afai e te tuʻuina se ato i luga o se mea e teu ai manu ma olo saʻo aʻa i totonu, o le manogi o le a le matuia.

E te iloa le faʻafefeteina o le oneone e aunoa ma loimata? E tusa lava po o le a le maaleale o le a foliga mai, o se maso masani mo le vai inu o le a puipui ou mata mai loimata. E mafai ona e ulaina i totonu o se mea faʻapitoa i se pesini - o le a sili atu le vave ma sili atu ona faʻatuatuaina.

E i ai nisi nai togafiti o le a faafaigofieina ai le sauniuni e susunuina aʻa ma fesoasoani e faatumauina lo latou tofo:

  1. Lisi i luga aʻa ia Setema ma Oketopa. I lenei tulaga, e taua le puʻeina o le malulu, aua o aʻa uaua e avea ma mea e pala. Fai se vevela vevela i le tautotogo, ae e le sili atu nai lo le horseradish o le a maua ai ni gafa. Ona i ai lea o vaega taua o meaʻai e alu i le vaega pito i luga, lea o le a aʻafia ai le tofo.
  2. Mo aʻa e faʻaaoga mo meaai po o faʻamala, e 2-3 tausaga taʻavale ua filifilia. Laititi laʻititi fualaau faisua e le o mu tele, ma o aʻa tuai e faigata ma o le a faigata ona faʻafefe ia i latou.
  3. Ae e te leʻi fufulu ma faʻafefete i le suka, e sola. O aʻa e maua ai le susu, lea na latou leiloa ina ua uma ona eli, avea ma mea e ola ai.
  4. O le tele o suʻega e aofia ai fualaʻau suamalie mo le taumalulu. Afai e te togiina aʻa i sina mea itiiti aʻo lei tapunia, o le faia o lenei mea o le a sili atu ona faigofie.
  5. Ina ia toe aʻafia aʻa o le paʻepaʻe, o le a fufuluina i le sua o le tipolo.
  6. Faʻaaogā ipu laiti mo le faʻasaoina ina ia mafai ai ona 'aina mea uma ile 4 aso. Afai e te tausia le vevela umi, o manu e manaʻomia e faʻaaogaina.
  7. E taua foi le iloa pe faapefea ona tapuni saʻo le horseradish mo le taumalulu. Mo lenei mea, e tatau ona faʻamaʻiina faletupe, aemaise lava pe afai o le mea e le faʻaogaina e le aʻafia ai i lenei faiga. A le o lea, o le a le tu lemu mo se taimi umi.

O le vevela sili ona susunuina o le gaosiga e maua mai e tusa ai ma fua o mea e leai se vailaʻau. O le mea mulimuli o loʻo i ai le meatotino o le suiina o le tofo o aʻa, faʻaitiitia lalo ifo. Ma afai e te manaʻomia, i se isi itu, aveese le faʻamalosi, aʻo le i tautua, o aʻa o le vine ua fefiloi ma le kulimi.

Le seleseleina o le horseradish mo le taumalulu e aunoa ma ni mea faaopoopo

E le o tagata uma e fiafia pe a faʻaumatia le uiga o le horseradish manogi ma le faʻanatinati i le taimi mulimuli o mea faaopoopo. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e faaopoopo atu apu i aʻa, latou te faʻamaluluina o latou laʻau. O le sau mai lenei mea e sili atu ona manaia ma vaivai. Afai o oe o se tasi o fusi faʻamafanafana o taimi faʻafefe, ia aua le faʻaopoopoina se mea i aʻa. Ona toe liliu mai lea o le horseradish i mea moni ma leaga.

Taumago o horseradish i le vinika

Aʻo leʻi amataina le kuka, 1 kg o aʻa e tatau ona fufulu lelei mai le eleele ma tuʻu i le vai mo se aso. Faʻafefete le horseradish i le aso lona lua e mafai ona faʻamamaina e ala i le tipiina o le paʻu, e pei o se kālati laitiiti. O le faʻatupega o le faʻatupega e faigofie lava:

  1. Grate horseradish.
  2. Tuu i totonu o se pesini ma sasaa sua.

Ina ia saunia se vela suamalie:

  • folauina 250 ml o le vai;
  • sasaa i le 1 tbsp. l masima ma suka;
  • sasaa 150 ml o le sukaina (9%) i le faaiuga.

Liligi le aʻa o le vine i le suamalie lelei, faʻafefiloi ma tuʻu i faletupe. O ia togafitiga e teuina i totonu o le pusaaisa. Ole maualuga ole taimi e le silia ile 4 masina. O le sini o faʻasalaga i le fale mo le taumalulu e masani lava o se olaga umi. E mafai ona e faʻatupulaia e ala i le faʻamaoniaina o fagu i le sau sau 20 minute.

O ipu e tatau ona avea ma tioata, ma se pito uʻamea-i totonu o se pusa, o le horseradish e faʻasaoina lona tofo ma le "malosi" sili atu. Latou te manaomia foi le muaʻi faʻamamaina ma faʻatagaina ona faʻagogo.

Anapogi Horseradish Fuaina o le Fua

Ma e le o fale uma e pei o le gaogao ma faletupe, o loʻo faʻatutuina a latou mea i isi togafitiga faʻamafanafana. I le tasi itu, o lenei mea e faʻaleleia ai le ola ola o le faʻasaoina ma faʻamalosia atili ai i lenei tulaga. Ae i le taimi lava e tasi, o se taimi faʻaopoopo lenei taimi. O fualaau aina suamalie suamalie o se tasi lea o mea e mafai ona faia ai avanoa mo le taumalulu e aunoa ma le faʻamalositino. E iai ona lelei. O nei oloa e mafai ona teuina mo le tele o masina, ae ui i lea, e sili ona lelei i totonu o le pusaaisa, ae i le taimi lava e tasi, o le uiga o le manogi manogi ma le susunuina e tumau pea. E le gata i lea, o le horseradish "raw" e teu ai le tele o meaʻai, aemaise lava pe a faaaoga le acid citric nai lo le vineta.

O se tau aoga e faia faapenei:

  1. Sulu le aʻa (1 kg) mo le 20 minute, ona tilotilo ma olo i soo se auala.
  2. Liligi i totonu o se vaega o le horseradish mo le 2 tbsp. l suka ma masima, faʻafefiloi.
  3. Palu 1 tbsp. vai ma vave sasaa atu i aʻa.
  4. Paʻu fufulu i totonu o fagu vailaʻau ma faʻaopopo 1 lepp i taʻitasi. i lalo o le kapita citric acid. Kuni le ufiufi pe taʻavale i luga.

Taumago o le seleselega o le tau o le tau o le tau o le taumalulu i mea faaopoopo

O paluga moni o le a talisapaia ai sauniuniga o le hamu ma lemoni, apu ma le mayonnaise. Latou te maua le tofo lelei, aʻo tausia uma pe toetoe lava o le maoaʻe o aʻa. Ma afai e te faʻaopoopo mea manogi i le sau, e te maua uma le manogi o mea manogi.

Taumago o le horseradish i le suamalie ma mea manogi

O lea taimi o le taumafataga o le a le tuua ai se tasi e le fiafia. O mea e tolu o mea manogi eseese e afaina lelei i le manogi manogi o le horseradish, faʻafesoʻotaʻi atoatoa. Ma o le sua o le tipolo o le a aumaia ai foi le fiafia.

Mo le kuka o le a e manaʻomia:

  • fuamoa i le aofaiga o le 1 kg;
  • 1 tbsp. l masima ma suka;
  • 1 lemoni;
  • nutmoa ma namona - 1/3 tsp;
  • 3 alavai o cloves;
  • ¼ tsp fatu sinapi.

Muamua e te manaʻomia le fufuluina o aʻa ma tuʻu i latou i totonu o le vai malulu mo le afa itula. A maeʻa le taimi atofaina, e mafai ona e amata seleseleina aʻa o le vine mo le taumalulu:

  1. Tulimanu aʻa ma fusi i soo se auala (e ala i se mea e teu ai manu pe i luga o se lau).
  2. Somi le sua mai le lemon.
  3. Kuki le faapaologa i le aumaia o le vai vevela i le afaina. I le faaiuga, faaopoopo le sua o le tipolo.
  4. A faʻamalulu malie le faapaologa, faʻafefe ma sasaa i aʻa.
  5. Faafefiloi le mea lelei ma faatulaga i totonu o fagu.
  6. Sterilize mo le 20 minute.
  7. Lili i luga.

Horseradish ma lemoni zest

O le isi fua mo le uluaʻi fua o le horseradish ma le lemoni o le a aumaia ai faʻalua faalua. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se vaitau mo iʻa, ma faʻaaoga foi e puipuia ai le malulu. E pei ona masani ai, o aʻa e fufuluina, faʻamaluluina, faʻamamaina ma eleele. I se tulaga ese, e tatau ona e togi le sua mai le launi tele, ma faʻafefeina le meaʻai i totonu o se ipu i luga o se mea lelei.

Faʻafefiloi nei le galati suamalie ma le masima ma le suka (1 tbsp. L. O oloa taitasi). Ona sasaa atoa lea o le sosolo, ma sasaa foi le 1 tbsp. vai inu ae suavai. Faʻafefiloi mea uma ma tuʻu le mea faigaluega i totonu o fagu. A o le i faasolosolo i totonu o pusa taitasi (mai luga, e aunoa ma le faʻaliliu), sasaa sina mea itiiti, e tusa ma le 1 lepp. sua suamalie fou suamalie.

O le aofaiga o le horseradish mo le tautua o le 1 kg i le mamanu mamanu. O le faʻaleagaina o se faʻavavega e le manaʻomia ina ia mafai ai ona faatumauina le maualuga o mea aoga.

O le kuka o Horseradish ma apu mo le taumalulu

Mo meaai malulu malulu, o se saumalie o le horseradish ma apu o mea inu vevela e lelei. E fesuisuiai, ae faʻamaonia le tusi. Ae peitai, o le aofaiga o mea e mafai ona suia e fuafua i mea e fiafia i ai. Afai e te faʻaaoga fua suamalie, ona suamalie ma sili atu lea o le saumalie. Ma ia maua le vevela vevela, e tatau ona e tuʻuina atu le siliva ma le kalama.

O le mea lea, mo se tasi o taumafataga e te manaʻomia:

  • 2 kg o apu;
  • 100 g o le horseradish ma le garlic;
  • suka, masima (ia tofo).

O se mea e maua ai le aano o le olive e pei o apu:

  1. E tatau ona vaʻaia ata ma togi. Afai e faigata tele le paʻu, e mafai foi ona tipi.
  2. Tuʻu muamua aʻa ma fufulu aʻa e ala i se fai meaʻai i meaʻai ma le kalama.
  3. Faʻafefiloi mea uma, masima, faaopoopo le suka.
  4. Fufulu le mea faigaluega i luga o le vevela vevela mo le 5 minute, tuu i totonu o fagu ma taʻavale luga.

O lenei sauʻai e teuina i le pusaaisa. Ma o lea e tu umi ai e aunoa ma ia, i le faagasologa o le kuka, e tatau ona e faaopoopo atu le 1 tsp. laulau vailaau.

E sui foi i se meaʻai suamalie e tusa ai ma lenei fua mo le sukalati mo le taumalulu i lona foliga masani. I lenei faiga, e le o kuka, ma e na o apu e muai kuka. Horseradish ma le garlic e tumau pea. Mo le teuina o le taumalulu, ia mautinoa e faaopoopo le kulimi.

Horseradish ma le mayonnaise mo le taumalulu

E le gata na o le vevela, ae o le loto foi e le mafai ona ola. E mafai e Meonnaise ona fesoasoani e faaopoopo ni nai kalo i le saumalie. Naʻo le toe foʻi mai o se avanoa e le o le "taumalulu" atoa. O le mea moni, o pusa ua uma ona tapunia o le a tumau i le pusaaisa mo sina taimi. Ae ui i lea, o le mayonnaise e faʻaitiitia ai le ola ola, e ui lava e lelei le suamalie.

O na aʻa o le horseradish ua saunia mo le taumalulu vave e pei ona taua i lalo:

  1. Fufuluina, salu, paʻu ma faʻafefeteina aa i le 200 g.
  2. Faaopopo le mayonnaise ia i latou (sili atu i le tele o mea e sili atu i le horseradish i le 2 taimi, o lona uiga, 400 g).
  3. Tuu sina masima (tuʻuina atu atonu o loʻo i ai i le mayonnaise lava ia) ma le 1 tbsp. l suka.
  4. Sasaa i le 1.5 tbsp. l vineta.
  5. Faʻasolo le masini, faʻatulaga i fagu ma faamau faʻamau.

E pei ona taʻua muamua, e tatau ona teu i totonu o le pusaaisa le sola-mayonnaise sauce.

Ina ia faia le vevela e maualalo ile calories ma maloloina lelei, e lelei tele le faʻaaogaina o le mayonnaise.

Ina ia faia lenei mea, ia momotu le fuamoa i totonu o se mea e sili ona suavai (ina ia tumau pea le kulimi), masima laitiiti, faaopoopo le 1 tsp. suka, vineka ma le sinapi. Liligi le 200ml o le suauu mata ua faamamaina mulimuli. Ole taimi nei e tatau ona e ufiufi le kulimi ma se masini toto ma patipati seia oʻo i se paʻepaʻe paʻepaʻe, faasolosolo malie le faʻaleleia o le suauu ma faaopoopo le suauu.

O lenei ua e iloa le mea e mafai ona e faia i le horseradish mo le taumalulu. Matou te faʻamoemoe o totonu o lenei faaputuga o loʻo i ai foi se fua mo lou aiga, lea e ono faateʻia ai tagata o aiga ma au malo. Cook faʻatasi ma le fiafia ma faʻaopoopo meaʻai i le lisi o taumalulu!

Totoga o fua o vitio fua