O le togalaau

Laʻau faʻasamaʻi lo latou taua ma le faʻaaogaina

O le faailoga autu o le le lava o meaʻai e maua mai ai meaʻai o le faʻaalia lea o mumu faʻalapotopotoga i luga o laʻau, o latou faʻavauvau ma le gaugau. O lona uiga e manaomia e le laau ni fugalaau falai.

Faatasi ai ma fulukalama ma le eletise, o le potassium e galue o se tasi o elemene autu o le mineral nutrition o laau toto, ae o le faatusatusa i ai e le o se vaega taua o mea oona. O le tino o le potassium i le ituaiga o solu solubles o loʻo i totonu o sela o laau, i totonu o le telefoni feaveaʻi.

I vaega taua o laau laiti, o le potassium e sili atu nai lo le tutusa, ae o sui matutua o le ituaiga. Afai e le lava le potassium i le vaega totogo o weni laiti, ona amata loa lea o le toe gaosia (toe faʻaaogaina meaʻai e mafua mai i le vevela o le paluga mai laau tuai i totoga o talavou, tuputupu ae i lalo).

O le fuālaʻau fuālaʻau o se ituaiga o mea faʻaleleia o minerale lea e faʻaleleia ai le tofo ma uiga lelei o togalaau faʻatoʻaga. O lona faʻaoga e faʻaleleia ai le puipuiga ma tuʻuina atu ai le laau i le tetee atu i faʻamaʻi. O le potassium e puipuia le laau mai meaola faalafua eseese i foliga o ni nai talo, anufe, iniseti. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fugalaau faila, togalaau ma togalaau aina e maua ai le teteʻe i le malulu, e sili atu ona faigofie ona faʻafefeina tulaga tau fesuiaiga.

E faʻapefea ona faʻaaogā faʻamalaina paluga mo kukama, i tulaga o le tuputupu ae o le greenhouse?

O kukopa e aofia ai ituaiga o fualaau faisua. I totonu o fualaau 'aina, e totogo vave ai kukama, ma e mafai ona gaosia fatuga toeitiiti atoa tausaga. E pei o isi togalaau po o togalaau aina, e tatau ona fafagaina kukama i fugalaisa.

Talu ai e le o aʻafia o latou aʻa i le le lava o meaʻai, o lenei mea e mafai ona mafua ai le leiloa o se vaega o le fua. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga taimi talafeagai le fatịlaʻau talafeagai i le palapala, aʻo le tele o le faʻamalaina o paluga e tele.

Aʻo leʻi fafagaina uma laau, ua fautuaina e muamua ona e faʻamaonia le aʻafiaga o le faʻamalaina i luga o vao. A mavae le 2-3 aso, e tatau ona e siakiina le fafagaina o kukama. Afai ua faʻaleleia lo latou alualu i luma, ona saʻo lelei lea o le vaega, ma mafai ona faʻaaogaina le fugalaʻau i le palapala i mea uma e totoe.

Kukama e le taliaina le sili atu ma le le lava o le pasela. O faailoga muamua o le vaivai o le suka o le foliga mai lea o se lanu lanumeamata i tafatafa o le pito o lau. O le supersaturation ma le masala e mafua ai foliga vaaia i luga o laulaau o se mosaic samasama lanumeamata-lanumeamata ma se faaitiitia i le aofaiga o le magnesium.

Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona e faʻaaogaina le fugalaau faʻasamaʻi mo kukama ma le tuputupu ae o le kiona.

O le faʻaogaina o le numera o le faʻamafanafanaina o kukama gaosia i le greenhouse e faalagolago tele i le sauniuni o le eleele i totonu o le kiona i le autumn ma le tautotogo.

E faʻavae i luga o le faiga o suʻesuʻega o soda-garden, o le faʻatūina lelei o faʻatoʻaga o kukumba i luga o eleele e leʻi saunia lelei, e tatau ona faia i le taumafanafana mai le 3 i le 5 taimi, pe tusa o le taimi e tasi pe tusa foi ma manaoga o se togavao.

Faʻasaʻu lelei le eleele i totonu o le lauʻeleʻele i le tautotogo po o le autumn, e na o le lua lava o laʻei pito i luga e faia:

  • A o lei amata ona ola le vao o kukama. O tagata o le taumafanafana e saunia se fugalaau faʻapitoa mo lenei mea (i le 10 lita o le suavai faaopoopo: mullein poʻo le manu felelei - 0.200 kg., Superphosphate - tasi sipuni, masima sulfate - 1 sipuni). O lea ituaiga o mea e faʻavaivai i lalo o le aʻa ma se vai inu.
  • A o lei fua. Fertilizers gardeners garden spend in the formation of ovaries. Mo lenei, e tatau ona faʻaopopo se pakete lita 10-lita ma le 150 g o mullein, ma e tasi le sipuni sipi o le nitrophoska e tatau ona faʻaopopo.


Afai e leai se mullein, e mafai ona e faʻaaogaina laʻau o laʻau mai laʻau mumu lelei, laʻau ma fafie. E faʻamalosi mo le tusa ma le 5 aso, ona faʻaaogaina lea i le eleele i le 3 l./m2. O fuālaʻau fuālaʻau mo kukama e mafai foi ona faʻaaogaina i le tino o le palukaro chloride. E mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o le matalala.

E tatau ona e iloa o le faʻaaogaina o le chlorine e matua le manaomia mo kukama. E le faʻaaoga saʻo le chloride chloride i le fafagaina o laau totō, ae o le taimi muamua i lena taimi, i le taimi o sauniuniga o le autumn i le eleele. Aʻo le i totoina kukama i le timu, o le timu o le a fufuluina le chlorine mai le palapala, ma tuʻu ai le gaʻo e aoga mo kukama.

O le filifiliga pito sili ona talafeagai ma sili ona lelei mo fugalaʻau moli mo kukama, e tusa lava pe o le nofoaga o le totoina (greenhouse or garden), o le faʻaaogaina o le sulfate sulfate. I se isi auala, e taʻua o le potassium sulfate fatịlalapala (umia 50% potassium). E foliga mai o se paʻu tioata ma se lanu paʻepaʻe poʻo se lanu paʻepaʻe papaʻe, lea e faigofie ona solo i le vai. O le mea e sili ona taua, o le chlorine e le o aofia ai i lona fatuga.

O le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamalosi i vaega manaʻomia e faalagolago i le tautotogo o le tautotogo ma le autumn. Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei mea poʻo le fomaʻi faʻavae o le potassium, e tatau ona e iloa uiga o le palapala ma mea e manaʻomia e kukama. O le manaʻomia mo le faʻaleleia o kukama e faʻaalia i le lanu oa la laʻau ma le setete o aʻa.

Faamama fufulu mo tamato

Mo le totoina o tamato, faʻaaogaina faʻamalolo faʻamalolo pei o le potassium chloride ma le potassium sulfate (potassium sulfate) e faʻaaoga.

O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina e tagata nonofo i le taumafanafana le sulfate sulfate e pei o se fuga falaoa mo tamato, talu ai e leai sona chlorine. E mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia lelei o tamato. E faʻaaogaina le chloride o le potassium i le tautoulu, pe a sauniuni le eleele pe a uma le seleseleina.

Ina ia ausia le maualuga o taunuuga e maua mai i le gaosiga o le tamato, e tatau ona e iloa tulaga talafeagai mo le faʻamaina o le palapala. E masani lava i luga o le afifi o loʻo i ai se laulau i luga o le faʻaaogaina o faʻamalolo mo tamato.

Mo le togavao o le tomato ina ia maua le aofaʻi tatau o le potassium, 40 g o le potassium sulfate mo le 1 m e faʻaaoga i le eleele2. O lea faʻaleleia eleele e fesoasoani i le faʻaleleia o le gaosiga o tomato ma puipuia le laau mai le lalagaina o lau.

Fugalaau paluga mo rosa

O ituaiga uma o fugalaʻau, masini sulfate e fetaui mo le uluai fafagaina o rosa. Faʻateleina le fafagaina o vao, e faʻaaoga ai e le 'au mafanafana le potassium nitrate, lea e faʻaofiina i totonu o le eleele aʻo latou fuga i le tautotogo.

Aʻo lei tupu le rosa, e fautuaina e iva taimi uma i aso uma 7, faia 15 g o le potassium sulfate i le 1m2 le palapala. E tatau ona faia lenei mea i le 3 vaiaso aʻo le i fuga. Ma le isi, o masina mafanafana uma e tatau ona toe faia le faagasologa.

O Rose e matua nofouta lava i le faʻaaogaina o fugalaʻau, o le mea lea e tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona faʻasusu.

Faailoga o le le lava o le faʻamalositisi faʻamalolo faʻafefiloi:

  • Faaitiitia i le laʻau o le rose.
  • Laititi le tuputupu ae o le togavao.
  • Laʻau faʻataʻamilo i autafa.
  • Faʻaitiitia le faitau.
  • Laʻau pa'ū mai le aʻa.

Fafagaina o rosa, ituaiga eseese o fomaʻi. I lenei tulaga, e mafai ona fesuisuiai le paluga o le pata mo le roses mai superphosphate.

O fuālaʻau paluga o se tasi lea o mea e sili ona aoga mo faʻamalolo mo ituaiga uma o laau. E naʻo lona faʻaaogaina saʻo i le tulaga o se kulupu faʻatasi ai ma le chlorine e le manaʻomia mo nisi o laau toto. O le mea lea, o lenei mea moni e tatau ona amanaia pe a faʻaleleia le togalaau.