Tala Fou

Vaega ma le taua o le laau o le aspen

O le laau o Aspen e taatele i le maualuga o le tau. O lenei ituaiga meaola e tatau ona iloga mai le poplar - o lona aiga sili ona vavalalata. Faʻatasi ai ma sina matagi malosi, o lona pale e faʻasolosolo, o le mea lea e taʻua ai foi lenei laau o le "gatete poplar." Ae ui i lea, e taugata le gata mo ona uiga teuteu. O vaega eseese o le laau e faaaoga mo faamoemoega tau fale ma vailaau faafomai, ma o laau e alu e fafaga manu.

Vaʻai faʻamatalaga

O le laau o le aspen e ola e oo atu i le 15-20 mita le maualuga, o nisi o sui e mafai ona oʻo i le 30 m. O lenei ituaiga meaola e saʻo, kolin ogalaau e oo i le 1 mita le lautele ma se paʻu lanu enaena ma se lanu olive. I le averesi, o le soifua o le aspen e mai i le 80 i le 100 tausaga, ae o nisi taimi umi e mafai ona ola e oʻo atu i le 150 tausaga pe sili atu foi.

Aspen e tele uiga taua:

  • o le paʻu e tumau le lamolemole i luga o laau matutua; o nisi taimi e le maua ai ni paʻu umi;
  • lapotopoto, lea i le amataga o le vaitau e valiina i se lanu lanu meamata, ona faapouliuligia lea, lanu samasama ma pauu ese;
  • laugatasi, ae malosi ma lautele aʻa;
  • o le vaitau fugalaau e amata i le faaiuga o Iulai po o le amataga o Me.

O lau o loʻo i ai foliga lapopoa ma o loʻo i luga o ni fasi laulau umi.

I le ata, e mafai ona fenumiai le laau o le aspen ma le poplar. Ina ia iloa le eseesega o nei ituaiga e lua, ua lava lea e faatusatusa ai la latou laulaau. E faʻasolosolo ma e i ai ni vaʻalo i luga o le nofoaga, ma o lo latou lautele e sili atu i le umi. O latou foliga o loʻo faʻapipiʻiina i luga o ni mea vavae. Faafetai i lenei fomu, latou te punou lelei, ma o sina manava o le matagi o le a amata le pale. O le itu pito i luma o le ipu e susulu, o le pito i tua e paʻu.

I le faʻamatalaga o le laau aspen, o le foliga ma le lanu o fugalaau e taua foi. O ni mea faʻapitoa ma faʻapipiʻiina ai ni meaʻai - tautaliga. Fugalaau fugalaau fugalaau mananaia, o fugalaau tane e lanu meamata. I le tautoulu, o pusa fatu o loʻo i luga ia i latou, lea e ave i le matagi.

O le a le taua o le fafie?

Aspen e ola i luga o se laulau-a-fale o le aufaigaluega pe faʻaaoga foi vaega o vao vao. O le paʻu e seleseleina mo le taumalulu ma ave mo meaai e faʻamalosia ai le tino ma faʻamalosi ai le tino puipuia. Ua faaopoopo lala i sauerkraut e faateleina ai le ola ola. Muamua, na saunia le falaoamata mai lenei laau, lea na faʻaaogaina mo le taoina o falaoa. O le taimi nei ua talisapaia lenei laau ona o lana laau lelei, ma ua faʻaauau foi ona faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua.

O le fola o le laau e mafai ona fuafuaina i le lanu o le faʻaleagaina.

I vailaau

O vaega eseese o le laau o le aspen o se punavai o meaola oona, vitamini, gaʻololo ma isi mea aoga. O teuteuga ma meaʻai e saunia mai ona laʻau ma le paʻu, o fuālaʻau ua faʻaaogaina e saunia ai meaʻai ma gaʻo. E mafai foi ona faaopoopo mea faigaluega i le faamalosia o le taele. Faʻalagolago i le metotia o le faʻaaogaina, aspen e mafai ai ona e faʻateʻaina ni numera o faafitauli:

  • teuteuga - mai se susu malulu ma le soona inu;
  • lafoaʻi - e aʻafia ai le afaina, faʻamaʻi faʻavaitau o le maualuga o le gataifale;
  • paʻu i foliga o tinctures - mo le gasegase, tale, maʻi faʻamaʻi o le urinary tract, faʻapea foi le faaosofia o puipuiga puipuia ma faʻaleleia manaoga;
  • Potu taʻitasi - ma le toto;
  • taele o loʻo i ai le malosi faʻamalosi lautele, faʻamaonia le faʻatinoina o le tino.

E mafai ona faatauina vailaʻau aspen i le fale talavai.

Aspen o se tagata lauiloa i vailaau faʻapitoa. O ia tupe e sili atu ona malosi nai lo togafitiga fualaau faasaina, ae e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina.

Mo le totoina o le eleele

Aspen e faʻaleleia meatotino o le palapala lea e tupu ai. I le taimi o le tautoulu, e mafai ona matauina le tele o laulaau laʻau, ma o laʻau foi e paʻu ai lālā laiti. I le taumalulu, o lenei mea e aafia ai se faasologa o suiga o vailaau ma avea ma se aoga aoga. E le gata i lea, o le aʻa e iai ona uiga. O aʻa e papaʻu, ae faʻalautele ile mamao. I le palapala lea na tupu ai le aspen, o loʻo i ai ni fuaitau e tele-faʻaaogaina e le tele o meaʻai. Faʻaaogaina o lenei ituaiga meaola e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le omea ma le le lelei o eleele lelei ma le faʻaititia o le susu.

Aspen e malosi tele ona aʻa ma e masani ona ia faʻasalalau isi laau.

Aspen laupapa i le fausiaina

Aspen o loʻo faʻapipiʻiina foi i laupapa. Mo faamoemoega faufale, o laau matutua ua oʻo i le 40-45 tausaga e talafeagai. O le fafie e mama, e leai lava se mamanu. E tele ona uiga:

  • maualuga le teteʻe i le maualuga ma le faʻafefe;
  • malu ae tutusa foliga;
  • umi umi o galuega - i le aluga o taimi, e le o se mea e tupu;
  • tau maualalo.

O le laupapa Aspen o se ituaiga o meaola e le maluelue, o le mea lea, e le talafeagai mo le fausiaina o nofoaga e nofo ai. Peitai, e lauiloa i le gaosia o vaieli, baths ma isi fale, faapea foi i le gaosiga o matata.

I totonu o le mamanu

E taua tele le malamalama i le mea e tupu ai le laau o le aspen ina ia mafai ai ona faʻaaoga i le mamanu. E fiafia o ia i nofoaga e sili atu le malamalama ma fafagu ese le tele o ituaiga o laau. O sui o lenei ituaiga e tutupu vave, e oo atu i le 3 m o le tuputupu ae talavou i tausaga amata. Latou te le fefe i le vevela ma le kiona, vave ona toe faʻaleleia pe a uma le taumalulu. Ae ui i lea, e tasi lava le faafitauli - o le ogatotonu o le ogalaau e masani ona paʻu. Faatasi ai ma le matua, o laau e gaogao ma vaivai, o lea pe a tutupu ae i latou i tulaga lelei, e taua le siakiina o latou tulaga i tausaga taʻitasi.

Aspen o loʻo taʻutaʻua i mamanu faʻapitoa e le gata mo mea teuteu, ae ona o ona aoga aoga:

  • aspen faʻatoʻaga puipuia lelei mai le matagi;
  • i luga o auvai o tino vai, o le laau e taofia ai le paʻu o palapala;
  • i nofoaga tetele e faʻaaoga mo le faʻaogaina o fanua ma le faʻamamaina o le ea;
  • seasea maua i le afi.

Aspen e tele. I le tele o tulaga, o loʻo faʻapipiʻiina ai laau, ma faʻaitiitia ai le malosi o laau. I le natura, ua faʻalauteleina e fatu, ae sili atu ona faigofie le faʻatau ma totoina totō. O nei laau malolosi o loʻo i ai le lautele o le aʻa, e le mautonu i tulaga tuputupu ae. Latou te taʻutaʻua i le fausiaina ma le faʻatulagaga o le laufanua, ma faʻaauau pea ona faʻaaogaina mo le sauniuniga o vailaau faʻasoifua.