Laʻau

Metrosideros

Metrosideros (Metrosideros) - o se mea e le masani ai le totoina o fugalaau matagofie, e masani ona i ai i le telefoni ma vaipanoa laiti o le konetineta o Ausetalia, Aferika i Saute ma Amerika Tutotonu, Filipaina ma Niu Sila, faapea foi ma le tele o atumotu. O le aganuu e patino i le aiga Mirtov ma o loʻo tuʻuina atu i le tulaga o laau, vine ma laau talatala, e eseese i lanu ma lanu o fugalaau, o le umi o le fuga, faʻapea foʻi ma uiga i fafo.

O le faamalu ma le panicle-infaulrescences o mumu, moli, fugalaau, samasama ma le paʻepaʻe ma uumi uumi o loo i luga o pedicels pupuu. E faalagolago i le ituaiga o laau, o laulaau e eseese ona foliga ma lanu ma eseese e eseese i le fausaga. O le laʻau o loʻo faʻatusalia i foliga o ovals faailogaina, o ellipses ma se matte poʻo le lanu o lauulu lanumeamata-mai le lua i le sefulu centimita le umi. O laumei e lamolemole ma pala, mafiafia pe lignified i se lanumeamata lanumeamata lanumeamata poʻo le lanumumu-enaena.

Home Metrosideros

Ina ia ola aʻe i le fale, o nisi o taumafaiga o le a manaʻomia e fatuina se siosiomaga e latalata i le masani masani o le olaga i le natura. Faatasi ai ma le mafanafana atoatoa ma le anotusi atoa, o loʻo agavaʻa lelei le aganuʻu i totonu.

Nofoaga ma moli

Metrosideros e fiafia tele i le la susulu ma tuʻu saʻo le la mo le tele o le taimi i le ao. I le taumafanafana, e fautuaina le fugalaau i totonu e tuʻu i luga o se togalaau, se faletusi tatala poʻo se faletalimalo. I totonu o le potu e te manaʻomia e suʻe ai le pito sili ona susulu ma sili atu le malamalama. Aʻo tuputupu aʻe se fagafao i luga o le windowsill, na o le itu i saute o le fale e lelei.

Lulu

O le vevela lelei mo le mea o loʻo i ai metrosideros i le taumalulu-taumalulu e mai i le 8 i le 12 tikeri Celsius, ma o masina o le tautotogo ma le taumafanafana e mai le 20 i le 24 tikeri.

Faʻasa

E le tatau ona i ai ni vai eleelea o le lime ma le chlorine. A faʻaaogaina le vai tapuni mo le fafagaina o metrosideros, e fautuaina e puipuia aʻo lei faʻaaogaina i le aso. E lelei pe afai o le vai e faʻamaluluina, faʻamamaina pe faʻamaʻa.

O le tele ma le tele o le faʻasusu e faalagolago i le tele o le fugalaau ma le taimi e faʻamago ai le pito i luga. O le taimi lava e mou atu ai le mago i luga o le palapala, ua oʻo mai le taimi e toe faʻafeinu ai. O le fugalaau e manaʻomia le faʻaleleia atili o le fulufulu, ae aunoa ma se televave. O le aʻa, ua tele lologa i le vai, e mafai ona pala.

I le tau malulu, o le televave ma le tele o le faʻavaivai ua faʻaitiitia tele.

Faʻamamaga o le ea

Metrosideros o se laau e tupu i se tau mālūlū suamalie. I le fale, na o lona manaʻomia lava o vai masani i le vai e pei o sulu ma isi auala e faatumauina ai le maualuga o le susu i le potu.

Le palapala

O le palapala mo le totoina o metrosideros e manaomia le malamalama, ma le lelei o feoaiga o le vai ma le ea ma se mea e lelei ai le tino, e le faaituau pe pisia foi. A e faʻatau se faʻapalapala o le palapala ua saunia, e tatau ona e filifilia se mea e fai mo le totoina o totonu o laau. E mafai ona e saunia se faʻaleleia maualuga o le eleele o le paʻu, palapala laʻau, perlite, oneone lapoʻa (1 vaega o vaega taitasi) ma le eleʻele (2 vaega). O le pito i lalo o le fafie e tatau ona ufiufi i le lua-senetimita o laupepa, faʻalautele lau ole mea poʻo isi mea faʻaleleia mo fugalaau i totonu.

Fertilizers ma faʻamaʻi

E fautuaina le faʻamalositino ina ia faʻaaogaina na o le taimi o le tuputupu ae. O le tele o laei pito i luga e 2 taimi i le masina ma le umi o le 15 aso. Mai le aso Oketopa 15 e oo i le aso 15 o Aperila, e leai ni fesuisuiai e manaʻomia mo le laau.

Suiga

I le muamua 3-4 tausaga, e manaʻomia e le metrosideros se faʻafefe faʻapitoa i le tausaga i le tautotogo ae leʻi amataina le togavao. O laau matutua matutua e totoina pe a talafeagai ai, ma o laau i le matutua e le o toe manaʻomia se faiga faapea.

Metrosideros ola i totonu o pusa fugalaau (mo se faʻataʻitaʻiga, i tubs) manaʻomia le faʻafouina faaletausaga o le pito i luga.

Totoina o pepa

O le teuteuina ma le pine ina ia mafai ai ona faʻatinoina le fuainumera e manaʻomia i fua o tagata matutua i soo se taimi, seʻi vagana ai le vaitau o le fugalaau, ma i totonu o laau laiti i le gasologa o le tausaga.

Faʻafouina o metrosideros

O fua o metrosideros e fautuaina ina ia totoina na o le faatoa filifilia, aua e vave ona le mafai ona latou gafatia le germination ma e le talafeagai mo le teuina.

O le gaioiga metotia o le toe gaosia e sili atu ona lelei nai lo le fatu. E tatau ona tuʻuina i totonu o le vermiculite ia seleselega semi-lignified mo le faʻamautuina o le vermiculite, ma faʻapenaina ai mo latou fale lauʻeleʻele aiaiga o le tausiga ma se maualuga maualuga o le vevela ma le mafanafana.

Maʻi ma meaʻai

Mai siama ma moli vavave - fufulu le laau i le vai mafanafana (i le taimi muamua) pe togafiti faʻatasi ma Fitoverm poʻo Aktellik.

O le pa'ū o laʻau ma fugalaau o le taunuuga lea o le le tausisia o tuutuuga o le taofia. Laʻau le pala - mai le tele o le susu i le palapala.