O le togalaau

E faʻapefea ona toe totoina laau aʻo leʻi totoina?

Matou te fautua atu ia te oe e faʻatau sau laau i totonu o fomaʻi faapitoa. E sili atu foi - ia i latou o loʻo galulue i lau 'aʻai poʻo le itumalo faʻaitumalo mo le tele o tausaga ma maua ai se igoa sili ona lelei. E le gata i lea, taumafai e faʻatau sau vine i totonu o lau eria ma faʻamaonia mo le faʻaaogaina i le lotoifale. Ae faʻapefea pe a fua mai fatu faʻamalosi mai se tagata e le masani ai e le lelei le soifua maloloina pe a suʻesuʻeina ma le totoʻa i le fale? E mafai ona toe totoina laau e tuu ai mea e tele e manaʻomia? E mafai. Ma o lenei tusiga o le a tatou taʻuina atu pe faapefea.

Le aʻa o le fatu.

E faʻapefea ona filifili ma o fea e faʻatau ai ni fatu?

O le mea lelei, e tatau ona e faʻatau ni fatu laau ma se aʻa aʻa. E lelei ona e mafai ona totoina i le tausaga atoa (tetele laʻau tetele, e oʻo lava i le taumalulu), ma talu ai e tele lava ina atinaʻe lelei: e le o eliina mo le faʻatau, latou te ola mo latou lava ma ola i totonu o fagu i taimi uma.

O le mea autu o le faʻamautinoa aʻo leʻi faʻatau atu o le fatu i totonu o le fagu ua tupu pea, ma e lei totoina iina i ni nai masina ao le i faatauina atu. O le auala pito sili ona faigofie e iloa ai o le uu malie lea o le ogalaau ma toso le fatu, pei o loʻo taumafai e toso ese mai le eleele. Afai o se fatu laau i totonu o se fagu ua tupu pea, ona e le mafai ona faigofie ona aveese, ae afai na totoina iina i se taimi lata mai, o le a faigofie ona aveese, e le tatau ona e aveina ia ituaiga.

O le faatauina o se fatu laau i se nofoaga e le masani ai, saunia mo mea sili ona leaga, ma le maketi, i le ala, e mafai foi ona taʻua o se nofoaga e le masani ai: mulimuli ane, o le a le mafai ona e vaai atu i le faatau na faʻatau atu ia te oe le fatu laau. E masani lava o le mea autu mo le au faatau i le maketi o le faʻatau vave lea oa latou oloa ma sili atu le taugata, latou te le mafaufau e uiga i taunuuga.

Aumai lenei mea, pe a faʻatau se fatu, ia suʻesuʻeina ma le faʻaeteete: pe i ai ni vaʻa momotu, pe o le mama e faʻamauina i le uaea ma faʻafefiloi ile palapala (ma e tupu lenei mea). Vaʻai le nofoaga o le tui, pe a iai ni mafiafia malolosi, asiasia le ogalaau - pe a iai ni timu e pei o ni manogi laiti.

I le aʻa, e mafai ona e sosoʻo malie se fasi uila ma lau atigilima, ma i lalo ifo o se lanu lanumeamata, e tatau ona faʻaalia le tino ola. Vaʻai i aʻa, e tatau foi ona ola maloloina ma e gaʻo, lanu-lanumeamata i lanu, ae afai e lanu enaena, e mafai lava ona amata ona oti ma toe faaolaolaina o le a faigata, pe a mafai.

Matou te le fautuaina e taulai atu i le filifilia o fualaʻau tetele, faatasi ai ma se pale malosi ma toetoe lava i fualaau aina po o fualaau e tautau i luga o le tipu. Ia manatua lelei o le matua o le fatuga, o le a sili atu ona faigata i aʻafiaga i se nofoaga fou, o le tele o fualaau aina pe a maeʻa se gasegase o le a maʻi mo se taimi umi, atonu o le a latou paʻu fugalaau ma ovaries, ma i le faaiuga, o le a le mateina oe i ni faaupuga, pe atonu e te sese foi. O le mea e leaga ai, o tagata faatau e toetoe lava o taimi uma e saili e faʻatau fua tetele.

Ae o le tagata faatau o loʻo faʻalelei atili, ma o tagata faʻatau oloa faʻatauvalea - o se tagata matua na te leʻi faʻatau atu i fafo, o le a tatou faia ia talavou. Pau lava le mea o loʻo manaʻomia, o se fualaau pupuʻu, o le tuʻuina o moli vevela ma 'aveʻesea mafiafia. Ioe, e matua faamanuiaina lava i nisi taimi e mafai ai ona e iloa se fatuga mai se tagata matua na o ona aa, ae a pe afai e natia aʻa i totonu o se fagu? I se tulaga masani, e tatau lava ona e mafaufau ma ia atamai, ma e le afaina ai foʻi.

Ae na faʻalavelaveina i matou, sei o matou talanoa atili i auiliiliga e uiga i le faʻaolaina o tipu ma amata i le faʻaolaina i vai.

Fatuga i le vasega pepe.

Faʻafouina o fualaau i vai

E manaʻomia le vai mo le faʻatinoga masani o olaga uma i luga o le tatou paneta, o nisi taimi na te galue moni ma ofoofogia ma toe faʻafouina. E mafai foi e le vai ona fesoasoani i fualaau, ma, mo lenei mea, e sili ona lelei le faʻaaogaina o vai malulu, mo se faataitaiga, vai timu.

Afai na e faatauina mai se fatu laau, aumai i le fale ma faʻagaloina mo ni nai aso, e aunoa ma le eliina i totonu, pe na e iloa na e faʻatauina ni mea totō fatu-vaʻaiga (mamao mai se mea le masani ai, i le ala), i le vave e mafai ai ona maua atoa le taele poo se paʻu o vai malulu (timu, pala, tu i ni nai aso) le vevela o le potu ma faatofu ai iina se fatuga, ina ia mafai ai ona maualuga lona maualuga i le vai mo le lua pe tolu aso. O se mea manaia o se auala faigofie o le a toe faʻafoʻiina ai vaomatua, o le paʻu na amata ona faʻavaivai.

O le muamua, sili ona faigofie, e lelei, ae e le maua ai le tasi le selau pasene le mautinoa o le a ola le fatu. Ina ia mafai ona toe faʻafouina se fatuga ma se faʻamaoniga sili atu, e tatau ona faʻaaoga se vaifofo o le ava malosi mo le tolauapiga e toe faaolaola ai. Ina ia saunia le vaifofo, e tatau ona e ave toʻatolu o le luasefulu vine camphor ma faʻasala i se lita o vai. Ma le isi, sasaa lenei aofaiga i totonu o le taele poo le falala, ma tuu lau fatuga iina mo ni nai aso.

O le isi fofo mo le toe faafouina o laau mamago - ua taʻua o le "vai ola". Ina ia saunia le vai ola, e tatau ona e ave se sipuni tele ole urea, se sipuni sipuni o superphosphate ma sina lua o soʻo se tuputupu ae e faʻaleleia ai - "Kornevina", "Epina", "Siliplant" ma tutusa mai i latou e faatauina i ampoules. Muamua, e tatau ona faʻaalu uma nei mea i totonu o se pakete vai, ona sasaa lea i totonu o se koneteina lapoa, pe a mafai ona fetaui lelei le tele o fatu.

O lenei fofo e lelei i le le mafai ona e faʻatali mo aso e tolu mai le fagogoina o le fatu aʻo lei totoina, e masani lava 15-20 itula e lava mo le toe faʻaolaina, mulimuli ane e mafai ona saogalemu le totoina o laau.

Aua le galo o laau e toe faʻaaogaina i lenei auala e tatau ona totoina i na o se mea e gaogao, lelei ma faʻamamaina, o le mea moni lava i totonu o le paluga oona, ma o le masina muamua e tatau ona faʻaleleia lelei, e le mafai ai ona faʻamago le eleele, na o le auala lava e mafai ai ona aʻa ma amata ona ola.

Faʻafouina o fualaau i vai.

Tuuina atu o le ola

Afai na e faʻatau se tamaititi matua ma na o le fale ua iloa ua maeʻa le vaega o ona totō ma le pito i luga o le ogaumu tutotonu, e tatau ona e vavaeeseina nei taameni ma le vaega o le taitai tutotonu e aunoa ma le faalavelaveina. Pe a teuteuina, taumafai e paʻi i ni nai millimeters o meaola ola, ma pe a uma ona teu, ia mautinoa e puipuia le tipi i le varnish togalaau poʻo le vali vali ina ia le mafai e le siama ona ulu atu i le oti, e pei o se faitotoa matala.

I le mea e tupu ai le tumutumu (pe a uma ona totōina fatu) e le toe ala i luga, ona amata ai lea ona paʻu ma le malogo, ona lua lea auala - pe eli ese le fatu ma na ona lafo ese, pe ave se avanoa ma tipi i le tuputupu ae, tipi mea uma Hemp 8-10 cm maualuga mai le nofoaga o tui puipui.

E mafai ona amata ona tutupu mai aʻa laiti mai le moe ma mafai ona toe ola mai fatu. Afai o le mea lea, ona i ai lea i le lumanaʻi e tatau ona mataʻituina le tuputupu ae ma le atinaʻeina o tipu i luga o le vaega totoe o le fatu, o se tasi oi latou e tatau ona filifilia e sili ona malosi ma olaola i luga o le va i luga pe a mafai;

Mulimuli ane, o lenei fana, ina ia aloese ai mai le afu o le matagi seia oo ina malosi, e tatau ona nonoa i se pine lagolago, ma e tatau ona fausia se pale mai ona itu laau.

Laveina o fatu

I le faaopoopo atu i le mea moni e mafai ona faʻamagoina fualaau pe a maeʻa le faʻatau, e masani lava ona solo pe faʻafefeteina, e le faigofie ona matauina pe a faʻatau: e mafai e tagata faʻatau oloa ona aveese faʻatasi i se ie, ae o le nofoaga o le faʻapipiʻi mai o le a toe faʻaalia pe a mavae ni nai aso. O le a le mea e fai i nei fualaau?

O le kanesa o le Black

O nisi tagata fai togalaau pe a uma ona latou faatauina se fatuga e faafuasei lava ona iloa mai ai enaena enaena, faatasi ai ma se maualuga maualuga o le mea e ono tupu - o nei mea o le foʻio le kanesa uliuli. O lenei faʻamaʻi e sili ona matautia, o le mea lea o le fatuina e mafai ona lafoina i fafo pe teuteuina (i lalo o nei foci). O le mea lea, o le a maua ai sina fatuga puupuu, ae ola pea, lea i le lumanaʻi, atonu e mafai, o le a matua tuputupu ae ma atiina ae.

Paʻu i luga o aʻa

Faatasi ai ma le suʻesuʻeina ma le totoa o aʻa, e mafai ona maua i luga o ni faʻamaʻi, e mafai ona avea ma faailoga o se faʻamaʻi, o lona uiga e le fautuaina e totō se fatuga faʻatasi ma i latou i luga o le saite. O le faʻamaʻiina e lelei tele e aveese ai, e tusa lava pe e te togi sina vaega o aʻa.

A uma le teuteuina o le vao, e tatau ona totoina le aʻa o le laau i se vaifofo 3% o le Bordeaux, ona fufulu lea i le vai ma faapipii i le paluga o le humus ma le omea i vaega tutusa (e tusa ma le 500 g ia foliga) i se tulaga manaia (faaopoopo i le lua lita o vai, 200 g ma le sipuni ai ole nitroammofoski). A maeʻa le taele o le aʻa, e mafai ona totoina lelei laau i le eleele.

O le tuputupu ae ma le mafiafia i luga o aʻa e le tatau ona afaina ai oe pe afai o se fatuga o le acacia poo le sea buckthorn, o latou mafiafia i luga o aʻa e faia e le nodule bacteria e synthesize le nitrogen ma ola ai i symbiosis (mafutaga faatasi ma nei aganuu).

Laʻau ma se aʻa aʻa.

Pe e teu ai le tipi ese o laau?

O nisi taimi e tupu ai le faatauina atu e tausi fale o mea e le o totoina le totoina i se tau tele, lea, mo se faʻataʻitaʻiga, na faaleagaina i le taimi o le taʻavale. O le masani lava, o ia ituaiga o laau o loʻo maua aʻa ma teuteuina pe vavae ese ma o latou tino e tu saʻo. E taua le ave o ia fatu laau? Afai e te maua avanoa avanoa i luga o le 'upega tafaʻilagi ma le taimi avanoa, aiseā e leai ai. Matou te tali atu ma le mautinoa le mea e tatau ai, ae o le mea moni, e tatau ona e saunia muamua mo le mea moni e le mafai ona ola fua.

Aʻo le i totoina, o aʻaʻo o aʻa o ia ituaiga laau e tatau ona totoina i totonu o se failauga, lea na matou fautuaina le faia o ni fatu laau, o ona aʻa ua faapuupuuina, aveesea le vevela. Ona mafai lea ona e totoina le seedling e pei ona masani ai, ona faapuupuu ai lea o ona lala, e aofia ai le taitai tutotonu, e tusa ma le afa afa.

I le masina muamua ina ua uma ona totoina, e tatau ona fafagaina le fatu i aso uma, taumafai e faatumauina le palapala ile susu, ae peitai e leai se aoga e faʻafefe ai. I le vaiaso mulimuli ane, e manaomia le fafagaina o le fatu, aumai i lalo, i totonu o se eleele na vaʻaia muamua ma faʻamaʻaina, o le sipuni tele o le nitroammophoska.

O mea uma o loʻo totoe i le taimi nei o le mulimuli i le atinaʻeina o le fatu: afai o le a totogo le taamilo ma totogo, ona maua ai lea o le aʻa, ma e ono ola le fatu.

O le a le mea e fai i le pala?

E masani ona tupu o fualaau na lafoina mai meli pe aumai mai isi itulagi ao faagasolo le faigamalaga ua matua afaina, amata ona vevela pe, sili atu, ua matua faʻaeteete lava, ua amata ona pala.

Ua uma ona tatou talanoa e uiga i le toe faaolaolaina o fualaau mamago, ae pe faapefea ona aveesea le pala (e aofia ai fualaau faʻatau i totonu o le vasega pepe)? O lea la, a uma ona e mauaina le fatuga e te manaʻomia e asiasia lelei. O nofoaga o le pala i luga o pana ma le ogalaau e mafai ona aveeseina e ala i le tipiina o pupuu i le foga o le pala ma le faamamaina o le foci i se fasi laau, ona togafitia lea ma le 3% Bordeaux fluid.

Afai e iai le pala i luga o aʻa, e mafai ona teuteuina, ma aveesea ai le foo rot, ma afai o le pala e tumau i luga o aʻa autu, lea e le mafai ona aveeseina, ona mafai lea ona togafitia i se 3% vaifofo o le kopa poʻo le sulfate.

A o lei totoina, e mafai ona totoina ia laau i se failauga, o le fua na matou tuuina atu i luga, poo se fofo o soo se tuputupu ae e faaosofia ai, mo se faataitaiga, Epina, Kornevin, Heteroauxin ma isi. O aʻafiaga o le tuputupu ae o le a fesoasoani i le faʻavaeina o aʻa faaopoopo.

O le a le taimi sili e faʻatau ai ni fatu?

Afai na e mauaina pe faʻatau mai fatu i le taufaʻaiuiu o le autumn, ona sili atu lea e le o le totoina i latou i le taimi lenei, ae ia totoina i le tautotogo (aemaise lava o fatu laau toto). Mo le taumalulu sili atu le lelei ona eliina i luga o se nofoaga i se nofoaga e leai ni manoa ma e tele le kiona e faʻaputuina. O fualaau e mafai foi ona teuina i totonu o le fogafale, pe a oʻo i le vevela e latalata i le zero, e ufiufi aʻa i le susu ae le o le susu.

Afai e mafai, taumafai e le okaina ni fualaau i meli i le taumalulu ma le amataga o le tautotogo, i le taumalulu e mafai ona latou malolo malolo, ma i le tautotogo - fuga, ona le mafai lea ona toe faafou.

Matou te faʻamoemoe o loʻo e maua la matou fautuaga aoga. Afai ei ai sou lava poto masani i le auala e toe toto ai laau, ia mautinoa ia tusi e uiga ia i latou i faʻamatalaga, atonu o lau fautuaga lea o le a faʻaaogaina e se tasi o le au faitau o Botani.