Isi

O le taua faasaga i le tuai o tamato: metotia ma mea faigaluega a tagata

Faatasi ai ma faamai o tamato, o se tasi o mea sili ona taatele o le manatu ua leva ona paʻu pe ua tuai. A oʻo mai lenei maʻi afaina i laau toto, e mafai ona e vave iloa ona faailoga - sina lanu uliuli i laulaʻau, lanu enaena ma le faʻagogo, faʻapea foʻi ma le pogisa o vaega taʻitasi o le aʻa. I le aluga o taimi, o le fua lava ia e amata ona paʻu, ma o le vao ua magumago ma ua mamae.

O le tele o taimi, o lenei faʻamaʻi e aʻafia ma tamato i le umi o timuga, malulu ma timuga. Seʻi o tatou taumafai e iloa pe faʻapefea ona puipuia le faʻamaʻi i le moega, o mea e puipuia ai ma auala e faʻaaoga ai le faafitauli ua uma ona faʻaalia.

O mafuaʻaga autu o le tuai

O faʻamaʻi faʻamaʻi e ola mai le salalau o spores e maua i soo se mea. E tatau i faifaatoaga ona faia uma fuafuaga e puipuia ai nei feeseeseaiga mai le atiina ae, ma afai e mafai ai foi ona faaitiitia le numera. E i ai le tele o mea e fesoasoani i le salalau o le paʻu o le paʻu:

  • Se aofaiga tele o le lime i le palapala. Ma o le eleele e le oona, o tagata o le taumafanafana o loʻo faʻataunuʻuina ma o nisi taimi latou te fiafia i lenei faiga. Lime o mea manogi i le eria e tosina malie ai.
  • Laʻau totogo matutu. Loto Tomato i totonu o le fale lauʻeleʻele, ona o lona laʻitiiti, foliga e pei o le vaomatua o le Amazon. O le "fesuiaiga" o tuutuuga faatasi ai ma togavao i totonu, faatasi ai ma le leai o se ea fou ma se maualuga o le maualuga o le susu, o se nofoaga lelei mo le atinaʻeina o le tuai.
  • Suiga faafuasei i le po ma le ao. I le faaiuga o le vaitau o le taumafanafana, o po e sili atu ona vaivai. O le suia o se vevela vevela i se po malulu e saofaga i le tele o le sau i le taeao, lea e faʻaititia ai le tele o le susu i totonu o moega.
  • Laʻau faʻamaonia. I laau, faapea foi i tagata, o se vaivai nai lo le malosi o le a pauu vave atu. I le le lava o le faʻaleleia i totonu o le palapala, o fualaau faiva e leai ni elemene. O a latou vaivaiga vaivai e mafai ona mafua ai le paʻu.

Puipuiga o le Phytophthora

  • E tatau ona toe faʻaleleia eleele eleele limite i luga o le 'upega tafaʻi i le faʻaopopoina o peat i le taumafanafana ma le tele o le vaitafe o le vaitafe i le vavae.
  • Pe a totoina tomato, e tatau ona mafaufau muamua i tagata muamua ae matau le vaitau o fua o faatoaga.
  • A totoina totō toto laau i luga o moega, ia mulimuli lelei i vaitau fautuaina i le va o laau ma le va o moega e puipuia ai le mafiafia i le lumanaʻi.
  • Faatasi ai ma le metotia o le kiona mo le totoina o tamato, aua nei galo e uiga i le masani ai o le potu. E sili ona lelei le faʻaleleia i le taeao, o le susu o le susu i le eleele i le afiafi.
  • I le malulu o le tau ma se maualuga maualuga o le susu, e le o fautuaina e suamalie tamato. O le a lava lea e tatala ai le palapala ile moega.
  • Faʻaauau le fafagaina faʻatasi ai ma mea e tatau ona faʻaaogaina e ala i le fafagaina ma le faʻaleleia.
  • Faaaoga le totoina o tamato ma mea eseese o meaola po o vaifofo mai isi fualaau.
  • Toto totoga na o ituaiga ma meaola e puipuia i le gasegase ma isi faʻamaʻi.

Lotoina o tamato mai le tuai

O le puipuia o le totoina o tamato e na o le taeao ma le mafanafana ma le vevela. Faatasi ai ma le tele o vaifofo eseese mo le leva o le paʻu, ua fautuaina e aua le toe faia le fua masani poo fualaau faasaina mai lea tausaga i lea tausaga. O lenei maʻi faʻamaʻi e mafai ona faʻafetaui i tulaga eseese ma uiga.

E tatau ona vave faia le totoina muamua, i le taimi lava na totoina ai fatu toto. Ma o mea nei - masani 2-3 taimi i le masina.

Auala o le puleaina o le paʻu tuai

  • Faʻafefeteina o le kālati ma le potassium faʻasalalau. Greens po o bulbs of garlic (pe tusa ma le selau kalama) e tatau ona nutimomoia i se tulaga mama ma sasaa i le lua selau lima sefulu mililiters o le vai malulu. A maeʻa le 24 itula, e tatau ona faʻamaʻaina le afaina e ala i gau gau ma faaopoopo i ai se pakete tele o le vai ma le 1 kalama o le potassium i le taimi atoa. E mafai ona faʻaaogaina lenei faʻaoga lua pe faatolu i le masina.
  • Trichopolum. I totonu o le tolu lita o le vai e te manaʻomia e faʻamafola lau tolu fualaau o lenei vailaʻau ma faʻaaoga le vaifofo i aso uma e sefululima.
  • Whey. O le kulimi e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le vai i tutusa tutusa. O le fofo e mafai ona faʻaaoga i aso uma, amata mai le masina lona lua o le taumafanafana.
  • Ash. O le fausiaina o fafie ashifa e faalua i le vaitau. O le taimi muamua - 7 aso talu ona totoina totō totogo, ma le lona lua - i le taimi o le fausiaina o le ovary.
  • Faʻasalaga o vaovao leaga po o vaomago. Ina ia saunia le fua, e tatau ona e faʻaogaina vao vao po o vaomatua (pe tusa ma le 1 kilokalama), Uria ma se pakete vai. I totonu ole 3-4 aso, e tatau ona faʻaaoga le fofo. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona fufulu.
  • Milu ma iodine. O le faʻaleleia faʻatasi ma se vaifofo faapena e faʻatino 2 taimi i le masina. E manaʻomia lou faʻafefiloi 500 mililiters o le susu, 5 lita o le vai ma le 7-8 drops o iodine.
  • Suamalie. O lenei vaifofo ua fautuaina ina ia sosolo le kulimi lanumeamata 1 le taimi i le 30 aso. Mo le 5 lita o le pala, faaopoopo le 1/2 ipu masima.
  • Fofo o le paʻu sulfate. E faʻaaogaina muamua ao lei tupu le fua o fualaau faisua. I totonu o se pusa e lima-lita i vai, e tatau ona e faʻaopoopo se tasi sipuni sipuni o le sukama.
  • Yever Faʻaaoga pe a oʻo mai faailoga muamua o le tuai. 50 kalama o le fefete e tatau ona faʻavaivai i le 5 lita o le vai.
  • Fitosporin. O lenei vailaʻau (ile foliga ua faʻaaogaina) e fautuaina e faʻafefe ai moega i totonu o le kiona ae leʻi totoina totō totogo. E mafai ona e faʻaopopo le "Fitosporin" i isi aso uma i le vai mo le faʻavaivai. Ma o le pulupulu e mafai ona amata i le fausiaina o ovaries ma toe fai soo pe a uma le tasi ma le afa i le lua vaiaso. Saunia le fofo e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifi.

O le tau faasaga i le tuai o le paʻu i greenhouses

O se faʻamaʻi e faigofie atu ona puipuia nai lo le togafitia. E faʻaaoga foi lenei mea i le tuai o le paʻu. A o le totoina ni fatu i totonu o se kiona, e taua tele le fufulu ma le mama atoatoa. O le galuega sauniuni o le aveeseina o paluga ma le palapala mai le itu ma pito i luga, i le faamamaina o moega mai otaota.

E fautuaina le faia o le fumigation faʻamalositino o le fale koli e faʻaaoga ai malala ola ma se fasi fulufulu mamoe. I se ituaiga lauulu, e tatau ona tuu le fale kati mo se aso ma faitotoa ma faamalama pupuni.

O nisi o tagata nonofo i le mafanafana o loʻo taʻaina le lafu - fefefefefe o le asu tapaʻa o moega mūmūmū pe faʻaleleia ma fofo o EM-sauniuniga.