Fugalaau

Tupulagaina o gloxinia mai fatu i le fale

Gloxinia poʻo Sinningia speciosa e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga. O le tele lava o taimi, o lenei laau toto e faʻateleina ona totoina, ae o loʻo i ai se isi auala - e tupu ai le gloxinia mai fatu i le fale.

E ui lava o lenei mea o le a manaʻomia ai ni taumafaiga sili, o le taunuuga o le a ola e tusa ai ma faʻamoemoega. E naʻo le auala lenei e mafai ai e se fugalaau fugalaau:

  • ia avea ma tagata e ona ia lava mea na faia;
  • Vaʻavaʻai i lau windowsill le fuga o vaʻaiga faʻapitoa e le masani ona maua e tagata e fiafia ile fale.

O le mea e leaga ai, e le o tagata uma na i ai le onosaʻi ma le faʻamalosi e maua ai e tagata matutua fualaʻau totō mai fatu o gloxinia. O nisi taimi, o mea sese i le germination ma le popole e faalavelave i le manuia. Faʻafefea ona aloese mai ia i latou ma o fea e amata ai pe afai e te manaʻo e faʻasalalau lenei agafale i totonu e faʻaaoga ai fatu? Muamua, tausia le fatu.

E faʻapefea ona maua fatu o le gloxinia i le fale?

Afai e faatauina mai fatu o varietal poo laau toto i totonu o se faleoloa, latou te le manaʻomia se sauniuniga faapitoa, ma ua latou saunia atoatoa mo le totoina ile eleele. Ae afai o le sini a le tagata e teu vine o le maua lea o ana fatuga a le tusitala, e tatau ona e alu i le auala atoa: mai le palota e aoina ai fatu gloxinia matutua.

A maeʻa ona tuʻuina atu le manulele mai le tasi fugalaau i le pistil o le isi, i ni nai aso mulimuli ane, e maeʻa le corolla, ma o le pusa fatu o le lumanaʻi e tumau pea i luga o le puipui. O le atinaʻe ma le maturation o fatu, e fuafua i le eseesega ma tulaga o le taofia, e manaʻomia mai le 6 i le 9 vaiaso.

E laʻititi fatu. O le mea lea, ao lei totoina gloxinia ma fatu, e tatau ona e taumafai e ao mai. O le taimi lava e i ai faailoga o le tatalaina o le atigipusa, e vavae ese ma tuʻuina atu ma le faʻaeteete i se isi apa vevela. O lea o le a sili atu ona faigofie le aoina o fatu lanu enaena o se foliga taua e talafeagai mo le totoina.

E faʻapefea ona toto fatu o gloxinia?

O le luluina e faia ile luga o se fasi mea susu susu e aunoa ma le tuufaatasia i le eleele. I lenei laasaga, e leai se manaʻoga e faia se paluga faʻapitoa, ua lava lea e faaopoopo ai sina vermiculite ma tipi ai le malala i le malo atoa ua maeʻa faʻavae i luga o peat. E lelei le fiafia o le laʻau Gloxinia i totonu o fualaau laiti.

O le eleele mo le gloxinia e tupu mai i fatu i le fale e tatau ona faʻamaʻiina i luga o le microwave, ogaumu poʻo leisaisa. I le mataupu mulimuli, e manaʻomia le itiiti ifo i le 1-2 aso e faʻateʻa ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O le mauaina o le gloxinia o fatu mai fatu i le fale e mafai ona faia i totonu o pusa papaʻu. I le taimi o le tuputupu ae, e tele taimi e sua ai le senza, o le mea lea mo le luluina o se palapala eleele e le sili atu nai lo le 3 cm.

Pe a tufatufa lelei fatu i luga o le meaʻai, e faʻapipiʻi faʻapipiʻi foi i se pamu moli, e taumafai e aua le faʻaumatia le fatu lelei. Ona ufiufi lea o le atigipusa i se ata tifaga e puipuia ai le faʻafefe o le susu, ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le germination.

Mo le faafaigofieina o le ola mai fatu ma le tausiga o gloxinia i le tautoulu ma le taumalulu, a leai se malamalama e faalavelave i le atinaʻe, e tatau ona e togafitia ao le i faʻamalamalamaina le fale koli.

O itula o le ao, tusa lava po o le a le taimi o le tausaga, e tatau ona le itiiti ifo i le 12-14 itula, ma o le vevela e tatau ona 20-24 ° C.

A maeʻa le 7-10 aso, e aliali mai i luga o le pito i lalo le mea lanu lanumumu mumu, ma mulimuli ane o le gloxinia mai fatu i le fale e manaʻomia le faʻamaina ma le tele o meaʻai.

E faʻapefea ona tupu le gloxinia mai fatu?

O le mauaina o ni tamai laau gloxinia e le faigata e pei ona tuputupu aʻe tutoatasi e mafai ona ola mai ia i latou. O le lava o le malamalama, vevela ma le susu i totonu o se kiona, o le totogo e tupu pea seia maeʻa pe tusa o le masina e foliga mai ai ni lau moni, ma amata ai e le tagata taitoatasi ona toso le tasi i le isi.

I le taimi lea, o tamaʻitaʻi talavou e tatau ona tafe. O lenei faʻatinoga, lea e taua pe a tupu ma tausia le gloxinia, faʻagasolo le tuputupu aʻe lea ua faʻagesegese ona o le tele o mea totō, o le mea e tupu ai, o le ola tuputupu ae malosi vave.

Mai le lūlūina o le totoina o tamaʻi laiti i ipu eseese, e mafai ona manaʻomia 3 to 4 pi. O latou fuainumera e faalagolago i uiga eseese o le laau, o tuutuuga na faia ma le tele o le luluina.

O le gloxinia e maua mai fatu e aveeseina lelei mai le koneteina tuai, faʻaeteete e le faʻaleagaina aʻa ma le pale o tuaoi lata ane. O le gaioiga muamua e faia i se vaega fou o le 10-15 fasi vaega. Ma a maeʻa, ona toe tuʻuina lea o laau i totonu o se kiona i lalo o le moli.

I le laasaga o le lua ma le lona tolu o le glossinia pipi, ua uma ona mafai ona faʻapipiʻi ipu taʻitasi ma se voluma e le sili atu ma le 50-100 ml. O nei atunuʻu ua lava le malosi e faʻatautaia ai lo latou faʻamaʻalosi, faasolosolo malie le masani i le ea i totonu o le potu.

O isi fafagaina o le gloxinia talavou mai fatu e le manaʻomia, talu ai i le taimi o le pikiina o le a latou faʻafeiloaʻi i se meaʻai fuamalie e maua ai manaʻoga o fualaau laiti.

Pe tusa ma le sefulu o vaiaso, o vao laiti e totoina i totonu oa latou lava ipu. E sili atu le faʻaaogaina o koneteina laiti ma le lautele o le 9 - 10 cm, o lona lautele e tutusa ma le maualuga. Mo le tumau pea o le eleele, e mafai ona e faʻaaogaina le uila faigofie, pasi i totonu o se lua faʻavaivai, poʻo se fale e faʻavaivai ai.

Faʻasoa lelei, o le tuputupu ae o le gloxinia mai fatu e maua ai le maualuga o le gaosiga o oloa. Ma ua leva nei i le tolu masina, o le sili ona malosi o le totō o le totō e maua ai le muamua pulupulu.