Laʻau

Tausiga tatau a Dracaena Sander i le fale

Dracaena Sander o se vao vavalalata. E tele igoa o loʻo i ai: "bamboo fiafia", "ofe o le fiafia", "Sanderian", "pulboo spiral" ma le "bamboo totonu". O le pito i lalo o se pusa, i le pito i luga o laʻau lanumeamata lanumoana e tupu ile 15 i le 18 cm le umi.

E oʻo atu i le 1 mita le sander. O lenei fugalaau e masani ona faʻaaogaina i totonu o Iapani. Fuga i ipu i le palapala poʻo vai.

E toatele e iloa Drazen Sander i lalo o le igoa "oona fiafia." O lenei igoa na sau mai se tala matagofie. E tasi i le taimi na nonofo i le tasi ituaiga se tama ma se teineitiiti alofa. Ae o le tama o le teineitiiti, o le Faitaulaga Sili, na te le faatagaina i latou e faaipoipo, aua o le alii talavou o se tagata leaga. Sa le fiu le alii talavou i le tauiviga o le alofa ma sau e ole atu mo faamanuiaga mo le faaipoipoga.

Ona lafo lea e le Ositaulaga Sili se laau matutu i le eleele ma faatonu le alii talavou e toe faaola mai i le 5 aso. Na faʻafeinu e le fitafita le laau, ma i le maea ai o le taimi atofaina ua olago le lau. O le faaipoipoga a se teine ​​lalelei ma se talavou totoa na tupu, ma o lenei laau na avea ma faatusa o le fiafia o ni loto alofa.

I Saina, Dracaena Sander o se fale lauiloa tele fale. E tusa ai ma le aʻoaʻoga lauiloa a le "Feng Shui" "pusa i totonu" aumaia le fiafia ma le soifua maloloina i le fale. O tagata e ola i lenei fugalaau i le fale o le ai ai le manuia tautupe, olioli i le aiga ma le manuia i mataupu uma.

O fugalaau Dracaena e seasea lava ona vaaia, ona e fuga mai pe tasi i le sefulu tausaga. O nisi taimi e mafai ona maua ai fugalaau 5 tausaga talu ona totoina. Na ia tuʻuina le uʻamea e fai ai si ona foliga faʻapitoa. O latou lanu e sili ona paʻepaʻe-lanumoana. Fugalaau e le eseese i le suamalie, ae o le mea e ese mai e le o se manogi manaia.

Tausia fale mo le "otaota o le fiafia" i totonu o le potu

Dracaena Sander o se laau e le lelei tele. E le manaʻomia se moli faʻapitoa. "O le paluga o le potu" e le fiafia i le susulu o le la.

O le mea sili ona lelei o mea uma o loʻo ola ai i le faʻamalamalama lelei. Ae o ia fetuunai ma le matagofie i le umi o le leai o se malamalama, ma i le nofoaga tumau i lalo o se faʻamatalaga malamalama.

Dracaena Sander i lalo o le faʻamalama

O le a fai si suiga laiti: o le malosi o le lanu lanumeamata o le a faʻaitiitia ma o le a faʻagasolo atu le gaʻo. Ae o lenei mea o le a le afaina tele ai le matagofie o le dracaena. E sili pe a le tuʻu Sander luga o le windowsill. E sili atu le tuʻu i se mea i totonu o le potu. O le a avea o ia ma se leo matagofie i totonu o le potu.

Dracaena Sander tele mea faʻasaina. E le taliaina le vevela i lalo o le 20 tikeri. Lagona tele i le ea fou, talia malie le faʻataʻitaʻiga.

E sili atu le aua le uuina o le fugalaau i luga o le faapaologa ma avanoa avanoa.

"Mamboo o le fiafia" fiafia i le susu ma ua tupu lelei i le vai. Pau lava le tulaga taua o le tausisia o le maualuga o le vai: e le sili atu i le 2 cm le maualuga i luga o aʻa o le laau. O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le vai e matautia mo le liliuina o ogalaau. Sasaa vai i totonu o se pusa e iai se fugalaau 1 taimi i le vaiaso. E tatau ona iai le vai i le vevela o le potu.

Pe a tupu laau toto ile eleele, e le tatau ona faatagaina le faamamaina o le eleele. E tatau ona susu ile lua i le 3 cm i totonu. I masina vevela vevela, o le fugalaau e tatau ona fafaga soo. I le taumalulu, o le suavai e tatau ona fetaui lelei.

E le taua tele le suavai mo Sanderiana. E nofo filemu o ia ma i luga o le ea malulu. E le manaʻomia le suluina o le laau. Afai e ola aʻe i le vai, o le a faʻamamafa le siosiomaga. E manaʻomia e Dracaena ona faʻateʻa ese le pefu i luga o lau. O le fufulu faʻatasi ma se laʻau susu e aoga ai le fugalaau.

O le peleti o le fiafia e fiafia i le susu
Suavai mo le totoina o Sandera e tatau ona fofo pe faʻapala. E le mafai e lenei laʻau ona faʻafefe vai faʻafefe.

Soʻo ma luga o laʻei mo Sanderiana

Mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o le taumalulu e tatau ona fafagaina i fomaʻi faapitoa. E tasi i le masina e lava e fafaga ai dracaena. O nisi taimi e le fautuaina e le au faifaatoaga ia laʻei pito i luga, ae a leai, o le laau ua mamae ma ua le toe maua ai lana talosaga.

E mafai ona e tupu olaola i totonu o le vai poo totonu o se mea. Afai e te totoina Sander i le vai, ona lelei ai lea, e mafai ona e tuʻuina ni lapotopoto, maa poʻo ni isi mea teuteu i totonu o le fagu. Ia mautinoa o elemene o ausilali e le o maamaʻa, ae faʻasalalau itu, a leai o aʻa o le laau e mafai ona faaleagaina. I le faʻaopoopoga i le eleele teuteu, e mafai ona e faʻatumu le fagu fugalaau i le oneone tele po o le malulu.

Fertilizer mo Dracaena Sander
Siʻitia le fiafia bamboo i le vai
Substrate mo le dracaena

Mo le totoina o le dracaena i le mea o loʻo i ai, o se tulaga taua o le faʻapipiʻiina o se alavai lelei. E tatau ona aʻafia aʻa o le "pusa i totonu." O maa laʻitiiti, laumei poʻo oneone lelei e talafeagai e pei o le alavai. O le avanoa o totoe o le ulo e mafai ona tumu i eleele faapitoa, oneone, peʻa poʻo soʻo se faʻafefiloi o fanua faʻatau atu i fale teu togalaau.

Soo se ipu tioata manino e mafai ona avea ma fugalaau mo Sandera.

E masani lava o nei mea o ni mea e sili ona matagofie, foliga e le masani ai ma tioata. I totonu o se fagu masani, e mafai foi ona e totoina se fugalaau. O ipu mafolafola ma falaoa e lelei atoatoa.

O le foliga ese o le Sander's dracaena

I totonu o faleoloa, ua faʻatau atu ma ni tuni uʻamea fiafia. O sea matagofie e matua faigata lava ona ausia i le fale. E sili ona lelei le faʻatauina o se masini faʻapitoa vavalalata o le ala e tatau ai ma tuu le pupu o le laau i totonu. A o faasolosolo, o le ogalaau o le a mimilo i le foliga o se pu. Afai e maua le foliga manaomia, e mafai ona aveese le masini ma faamemelo i le taunuuga lelei.

Faletusi o le ie
Faʻailoga e atiaʻe
Eseese ituaiga o Sander

E i ai foi le filifiliga e faʻaaoga ai le uaea. E manaʻomia ona fealualuaʻi solo pupuleni solo i le meaʻai ma nonoa i le uaea. A malosi i latou, e mafai ona aveese le uaea, ma o lala fou o le laau o le a ave le tulaga manaomia.

Pests ma faʻamaʻi

O le masani lava o le "sua o le fiafia" e le mafai ona afaina i faamaʻi. Ae o le le lava o le tausiga ma vai ua afaina, e mafai ona amata mai meaola faalafua i luga o le laau: Mealy anufe poʻo miti mumu moli. Afai o le asiasiga o le laau e te mauaina iniseti po o togitogi uliuli laʻititi i laulaau, ona manaʻomia lea o le gaosiga. Ina ia faia lenei mea, solo laulaau i se ie ma le vai paʻu. Afai o le eleele poʻo le vai e afaina, toe sui. Faʻaauau togafitiga mo le 4 i le 5 aso.

O le isi faafitauli faʻalauiloaina e iai solo o le ogalaau. E tupu lenei mea ona o le suavai suavai poʻo se maualuga maualuga o le vai i totonu o le tane. Ina ia faʻaumatia lenei sasa e te manaʻomia e toso ese ma le totoa le laau ma tipi ese le vaega pala. A maeʻa lena, toto le fugalaau ile eleele fou.

Luga o le Powdery i luga o Drazen Sander
Spider mite
Liliu le ogalaau

E faʻafefea ona suia se laau

Ma o le fugalaau e le pagatia i le taimi o le gafa ma e aʻafia i se nofoaga fou, e tele tulaga e ao ona matauina:

  • Filifili le mea sao vaitau faʻafetaui. O le tautotogo o le taimi tonu lea mo lenei taimi taua. E faʻaleleia Dracaena pe a mavae le taumalulu ma amata ona ola.
  • E ave ipu lelei mo le totoina. E tatau ona lava le tele. Mo se tamai laau, o se pusa e iai le limitefulu 15 - 20 cm e talafeagai.
  • Ia saunia lelei le fatuina o palapala. O se vaega na faʻatau atu faapitoa mo le dracaena e lelei. Ae afai e te le maua le avanoa poʻo le manaʻo e faʻatau, ona mafai lea e oe lava ia. O lenei mea o le a manaʻomia ai le peat, humus ma le fanua.
  • Saunia lelei alavai. Faʻaopopo pebbles poʻo pebbles i le pito i lalo o le ulo.
E manaʻomia e le tamaititi laʻititi se mea e faʻaaogaina i tausaga taʻitasi, ma mo se tagata matua, e tasi lava le 2 i le 3 tausaga e lava.

Afai e fetaui uma tulaga, e mafai ona e amata totoina le laau. O lenei faiga e faigofie tele ma o le auala sao e vave ona faʻatinoina.

Dracaena Sanderiana ua sauni e tau
  1. I nai aso aʻo lumanaʻi le toe gaosia taofi le fafagaina o le fugalaau. O lenei mea o le a faigofie ai le galue.
  2. Lapataiga maua se laauae aua nei faamanino aʻa o le lalolagi tuai. Faʻamaʻosaʻo faʻamalosi ma faʻapipiʻi mea mamafa, pe a fai ei ai.
  3. Ave le ipu ua saunia (o le pito i lalo o le alavai, le pito i luga i le ogatotonu o le palapala), tuu dracaena i totonu ma fafasi le avanoa o totoe faatasi ma se mea e sui. E le tatau ona faʻatusatusa, e fiafia le laau i le "saolotoga".

Faʻafefea ona faʻaleleia dracaena

O le toe gaosia o le dracaena sander e tupu na o vegetatively. E lua ala e maua ai laau fou:

  • Oti le pito i luga o le ogalaau 10 cm le umi ma totō i totonu o se ulo i le palapala malulu poʻo totonu o se fagu vai. I le 3 - 4 aso, o le a atiina ae ai aʻa, ma o le a tuputupu ae se "'oa o le fiafia" atoa.
  • Totoina i se auala talitutusa 7 cm le umi ma le itiiti ifo ma le tasi le fatugaʻo.
Pe a faʻatupuina, e taua le faatumauina o le ea vevela e tusa ma le 24 tikeri.

Dracaena Sander e aʻafia i le toetoe lava o soʻo se siosiomaga. E mafai ona tupu e tusa lava pe le malamalama atoatoa i tulafono a le tausi fomai fomai. O lenei laau o le a fetaui i totonu o lou fale ma aumai ai le fiafia ma le luʻitau i le fale.