Fale taumafanafana

E faʻapefea ona fatuina se togalaau fai-yourself-yourself

E leai se isi mea e sili atu ona matagofie nai lo se fale e malelemo i le manogi matagofie o laʻau manogi. O tagata uma o loʻo nonofo i laufanua faʻasalalau latou te saili e siosiomia o latou fale i laau laʻau, laugatasia, faʻasalalau poʻo le faʻaaogaina o eleele. O tamaitai e ola aʻe i rosa i luga o le faapaologa, ma faafaileleina ma le alofa lo latou matagofie. O le tausia o le tele o kopi o roses e le o se galuega faigata, o se mea e ese le eseesega o le fatuina o se togalaau moni, o le tausiga lea e taua e le au faifaatoaga o le "fomai" o faatufugaga. Mafaufau i filifiliga mo le fatuina o se rosary i le togalaau.

O le a le uiga o le upu rose garden?

O le Rosary o se manatu e telefaceted. Ma o le uiga muamua o le rosary e mafai ona maua i le Initaneti o le rosary. E manino lava o le rosary e leai sona aoga i lanu. Rosary o se uiga o le Ekalesia Katoliko. E aofia ai le 50 peti laiti, tasi le tele. E ese lava, e 3 tamaʻi pele ma 1 tele. E i ai foi se pine, ma i le faaiuga - o se satauro ma se faasatauro. O ositaulaga ma Katoliko talitonu uma e tatau ona i ai se rosary. I le taimi o tatalo, e tatau ona faʻavasegaina i se faatulagaga. O tatalo e taua foi o le rosa togalaau. E i ai ni pusa faapitoa mo faifeʻau, o vaega taʻitasi o loʻo valiina i lona lava lanu. O se lanu e taʻu atu i tagata talitonu i le taimi o le tatalo e tatau ai ona faʻanofo se tasi poʻo se isi vaega o le rosary. Mo se faʻataʻitaʻiga, ao faitau le tatalo "Talitonu", e tatau ona e pipiimau i le satauro, vali i le enaena. Aʻo faitauina le "Our Father", e manaʻomia ona vaʻavaʻai i fasi uila mumu, "Ave Maria" - o se vaega o le rosary i ni lanu lanumoana. O le rosary o ositaulaga e masani ona vali paʻu.

O le isi uiga o le upu "rose rose" o se togalaau fugalaau. Ae o lenei manatu faavae sa fesootai foi ma ekalesia Katoliko. I aso anamua, sa totoina rosa i tafatafa ane o ekalesia i le faatulagaga lava e tasi e pei o pulu i totonu o se rosary. O lona uiga, o le lanu lanu o roses e fetaui lelei ma le faasologa o pateni i le rosary. Na taliaina e le au faipule le manatu ma teuteuina a latou poloka i rosa, totoina i latou i le faasologa tutusa. Na mavae le taimi, o le uiga na faasolosolo malie ona mou atu, ma o lea ua faʻaaogaina le togalaau o le rose e avea o se moega masani mo le totoina o rosa.

Faʻatoʻa togalaau vao o lona uiga o le totōina o rosa. E leai se isi lanu e tatau. O le talaaga e mafai ona avea o ni vao matala: boxwood, privet. Ae toaitiiti tagata e pipii atu i le faiga masani o le fatuina o se rosary, o isi laau totō ua ola aʻe i le vaiaai ma rosa, e le o aʻafia ai rosa. O le Masiofo o le Faatoaga e tele ituaiga eseese, ae e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻapipiʻi saʻo ia fatuina ai se togalaau manogi lelei i ou lava lima.

Ae e te lei faia se tulimanu matagofie i se togalaau, teuteu se fugalaau i rosa i le faitotoa pe faatulaga le pito i luma o le togalaau faatasi ma i latou, e tatau ona e filifilia ituaiga laau e tusa ai ma foliga ma lanu. E muamua muamua faʻatau laau, ona taumafai lea e faia le matagofie mai mea na mauaina. E le mafai ona e faia lenei mea. Muamua e tatau ona e fuafuaina le nofoaga o le fugalaau o le lumanaʻi, faia se ata tusi ma na o le na o le faatauina mai o se mea totō. Pe a fatuina se ata tusi, e tatau ona e mafaufau i le avanoa o le a nofo ai Roses i le faagasologa o le tuputupu aʻe. A uma mea uma, faʻaputuina toto faʻasolosolo i tua i le tuputupu ae, e le toe tupu ae ma e ono mafai ona afaina i faʻamaʻi.

O se ata o le rosary e tatau ona faia e tusa ai ma mea moni ua tuuina atu: o le ata o le tagata matua e faataitai i le valivali i nisi lanu. E na o le pau lea o le auala e fatuina ai se ogalaau lauusiusi lelei. E tusa ai ma tulafono o le natura, e le o lanu uma e faʻatasi ma isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se laumei lanumoana lanu moana e leʻo se nofoaga e sosoo ma le lanumumu mumu. Lanu lanumoana e lelei lava i le moli, paepae ma samasama. O le mea lea, e taua tele le filifilia o le saʻo lelei o faʻata. Ma o le valivali o le a fesoasoani i lenei - o le aoaoga faavae o le tuufaatasiga o lanu.

Fuga o laau vao

Faatasi ai ma le tele o ituaiga eseese o rose, e manaʻomia ona filifili tonu ia mea ia o le a talafeagai i le maualuga, ata ma foliga o le vao.

Laʻau vao

FaʻaPeretania poʻo laau fugalaau - laau faʻalauiloa e oʻo i le maualuga 2 mita pe sili atu. O le fugalaau atoa e mafai ona matauina i na o tagata matutua. E matua faigata lava ona maua se nofoaga talafeagai mo i latou i le togalaau fugalaau. I le faia o se rosary, o ituaiga laʻau mumu e talafeagai, o ona lālā e tutupu mo se vaitau e le sili atu i le 1.5 mita. Afai e oʻo le 3 mita le maualuga o le laau, ona mafai lea ona totō i tafatafa o le puipui o le fale ma fai se lagolago mo le laupepa. O laau vao uma e totoina i tua. E faʻaaoga lea i le rosary masani. Afai ei ai sau togalaau olaola, ona tatau lea ona totoina kopi tetele i le ogatotonu.

O ituaiga sili ona lalelei o le Igilisi Roses:

  • "Cottage Rose", "Claire Rose" - maua fuga lanu piniki;
  • "William Shakespeare" - lanu mumu;
  • "Evelyn", "Faatoaga Faatoaga" - samasama;
  • "Aperaamo Darby" - lanu piniki.

Curly Roses

O se lauiloa lauiloa o rosa, ae i totonu o le togalaau rosa e tatau ona e maua le nofoaga saʻo mo i latou. Ina ia teuteuina le puipui o le fale ma le pa, e tele ni vao vao ua totoina i le taimi lava e tasi, ae e tatau ona matauina i totonu o se vaega laitiiti e na o le 2 ituaiga laau toto e tuufaatasia lelei. Mo se nofoaga tetele, e 3 kopi e mafai ona totoina.

I luga o le fugalaau, ua fautuaina ina ia ola na o le tasi le vasega, i le fausia o se fale mautu, ma le lagolagosua matagofie, ona e mafai ona tafe mai e ni laau uumi se fausaga e le mafaatusalia. Curves Roses teuteu le talaaga o le rosary poo le nofoaga i le ogatotonu, pe a fai o se vaaiga lautele. O le lagolago e mafai ona faia i le foliga o se faitotoa, o se fan, o se pyramid. E le mafai ona faʻapipiʻi le tapuni, aua o le a faʻalavelaveina le tosina atu ma le tele o foliga ma o laau matagofie o le a tumau "e le tele". E mafai ona feliuliuaʻi le faitotoa faaofuofu i le aʻeina o rosa, faʻapipiʻi le failautusi ia i latou, ma totō conifers lata ane. O le mea lea, e te maua se parataiso mo le malologa.

E fautuaina e faʻalogo lelei i ituaiga o roses nei:

  • Snow-white: "Snow Goose", "Mountain Snow", "Silver Long", "Schwanensee", "Alba o le Tafeaga".
  • Faatasi ai ma fugalaau lanu piniki: "Dorothy Perkins", "Alofa", "Manita", "Amethyst", "New Dawn", "Pink News".
  • Yellow-flowered: "Rain Rain", "Goldfinch", "Gloria", "Dei Lutea Captivity".

Lau mafiafia laʻau

Mo le totoina o ituaiga eseese, ua filifilia le nofoaga sili ona lauiloa i le togalaau - ua totoina i le pito i luma. O lenei ituaiga o meaola e faʻailoaina e le tausiga le lelei. Faʻamatalaga laiti, latou te fiafia i lē e ana le fugalaau uumi. Mo le maua o se kapeta lanu lanu o laulaau palapala, e tatau ona e totoina i ni ituaiga eseese, e sosoo ma le tasi. I totonu o se togalaau o le rosa e tatau ona e faia se vaega susulu ma puipui i se isi laau.

Mo le totoina, ua fautuaina e filifili ituaiga nei:

  • Fugalaau i fugalaau paʻepaʻe: Schneeflock, Aspirin Rose, Eskimo, Avon.
  • Faʻatasi ma piniki piniki: Sweet Pritti, Lipstick, Max Graft.
  • Red-flowered: Heidetraum, Residence, Lavender Meidiland.
  • Faatasi ai ma fugalaau moli: "Apricot Clementine", Ninette "," Jazz ".

Roses

O nisi tagata e ana le avanoa e itiiti se avanoa i luga o le laupepa, e pei ona latou fai mai: "e le lava tele", o lea ua fautuaina ai i latou e ola i laulaau masani. I le taimi talu ai nei, o sea rosa e mafai ona maua e ala i le galue malosi. I le taimi nei, i falemaʻi i aso nei, e mafai ona e faʻatau ituaiga eseese o rosa masani, lea e eseese i foliga o fugalaau, o le paolo o laʻau, o le maualuga o laau. E i ai vailaau vaʻaia e oʻo atu i se maualuga pe tusa o le 2 m, ma le tagi o rosa laugatasi, e matagofie i la latou fausaga e le masani ai.

O Roses i luga o boles e sili atu ona lelei nai lo isi ituaiga. O le mea moni o le matagofie uma o lanu o loʻo i luga o le lona lua, o lona uiga o le muamua e matua saoloto lava e totoina isi laau toto. O le vaega muamua o le rosary e mafai ona tumu i laʻau fugafuga poʻo fugalaau, e fai ma faʻataʻitaʻiga, alissum papa po o alissum mauga, e fuafua lava i mea e manaʻomia ona fatuina.

O se faaopoopoga lelei i lenei togalaau o le rosa o le lavender. Faatasi ai ma le eseese o laulaau masani, e le mafai ona iloa e se tasi soo se togi tetele. E matagofie uma. O le mea lea, e mafai ona e filifilia soʻo se ituaiga ma fiafia i le fugaina o rosa i luga o le vai.

Ae ui i lea, e tasi le ituaiga ou te le manaʻo e faʻagaloina. O le "Flammentanz" lenei. E taua foi o le "oso i luga o le ala." O le tele o uʻu o lenei ituaiga e oʻo i le 2 mita le maualuga. Tuputupu ae, o le papa ua oso i lalo ma toetoe lava a oʻo i le eleele. E fuga i le piniki, mumu mūmū poʻo le paʻepaʻe i fugalaau tetele, e oʻo atu i le 10 cm le umi.

Mini rimati

O se fofo lelei mo i latou o loʻo i ai se vaega tele lava pe leai foi. O se togalaau o le rosa ma lau peleti e mafai foi ona faia i luga o le faapaologa, i totonu o se fasi fanua po o se fagu fugalaau. E mafai ona faʻaaogā faʻaupuga e teuteu ai le terrace, loggia, tuʻu fugalaau i totonu o ipu i tafatafa o le ala e tau atu i le fale.

E lua ni filifiliga mo le mamanuina o se togalaau fugalaau.

  • Roses i ipu. O le faʻapipiʻiina o le pusa o le a le tele se avanoa e maua ai, pe a faʻatusatusa ma foliga lelei. O Roses e faigofie ona tausia, o lona uiga laititi le galue, e mafai ona e fatuina se fatuga faigofie. O se mea e teuteu ai mea lelei e lelei aua e mafai ona feaveaʻi roses mai le tasi tulimanu o le fasi fanua i le isi, ao faia le palasi ma le matagofie. Pe a totoina laau i totonu o ipu, e tatau ona e iloa o le maualuga o pusa e tatau ona le itiiti ifo ma le 40 cm. Talu ai e le fiafia Roses i le vai, e fautuaina e sasaa atu se alavai i le ituaiga o pebbles poʻo le faalauteleina o le omea i le pito i lalo o le ulo.
  • Faʻaaoga laʻau o roses e fatu ai se togalaau mumu. Filifiliga sili ona manaia. O loʻo i ai ni roses po o patios. E foliga mai o laau vao, ae a e tilotilo i ai e foliga mai o se kopi o lapisi vao, faʻaitiitia i le tele o taimi.

E mafai ona teuteuina e rosa lapisi se tamai fugalaau. E i ai ni ituaiga o le malulu e mafai ona totō i luga o le pusa. E tele fafine e pei o fugalaau i totonu. Faʻaaogaina o rosa i totonu, e mafai ona e fatuina se togalaau o le fale i lau windowsill. Ae peitai, na o le pau ia o rosa e taua o "sissies." O le tausia oi latou e manaʻomia ai sina malamalama. Naʻo le onosaʻi, alofa ma le tausiga o le a fesoasoani i le faia o se laʻau o le rosa manogi o le a maofa ma lona matagofie.