Tala Fou

O se mea lelei tele lenei - faʻafeiloaʻi i le atunuʻu!

Sailiga lemu, musika e fai ai iʻa, puʻeina o mushroom - o se mea manaia o le togiina o pulo o latou fiafiaga. Ioe, o fesootaiga ma le natura, o le paʻi atu i mea lilo o se mea sili ona lelei. Ae na o le 'ai o nei meaalofa ofoofogia a lo matou tina e le o le mea mulimuli lea. Ae o le alu i le vaomatua mo musika, o le mea e leaga ai, e le mafai i taimi uma.

Faʻatoʻaga o musika i le fale

O a tagata fiafia e le tupu i aso nei i totonu o latou aai ma tafa! O le a le mea e le tatau ai ona faʻatulagaina se moega mushroom saʻo i luga o lau saite?

O le mea moni o le anufe anufe, mushrooms ma nisi ituaiga o manulele ua tupu ua leva ona lauiloa. O le tele o taimi, o la latou gaosia e manaʻomia ai se potu faʻapitoa ma le vevela ma le faʻaleleia o le tino, masini, mycelium.

E mafai ona totoina ni pulou vaomatua i luga o le eleele ina ia mafai ai ona aoina i le auala tutusa e pei o totonu o le vaomatua: faasalalau lau o vao ma vaai i lalo o laulaau? Ua tali mai tagata popoto: ioe, e mafai!

E faʻapefea ona saunia le palapala mo moega o mushroom?

O lenei fesili e mamao lava mai le le aoga. A uma mea uma, o taumafaiga uma e ola i vaomatua o vaomatua lata ane i fualaau aina po o le tumu o laau, faapea foi togalaau lata ane, o le a leai se toilalo. E tatau ona maua se nofoaga e toe faʻafeiloaʻi ai le natura o vaomatua masani. E le gata i lea, e totō pulou i lalo o laau ia e masani ona tupu. Afai e filifili le faifaatoaga e fai se puʻupuʻu, ona manaʻomia lea o se oak, sili atu ona sili atu nai lo le 30 tausaga. E ui lava o nisi fai mai sa latou taumafai e totoina ni anufe porcini i lalo o paluga ma pines ma e oo lava i le mitamita o lona manuia.

O le faʻaleleia o fanua e faia faʻataʻamilo i le ogalaau, ae le sili atu i le tasi ma le afa mita le mamao. E faia le faʻatinoga i se aso puaoa. E taua foi le nofoaga o le "mushroom bed" o loʻo i le paolo.

Ae o le sui foi e manaʻomia ona saunia. Ina ia totoina ni anufe porcini, e tatau ona faʻafefiloi se pakete o le eleele paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, fanua faʻatau i totonu o se faleoloa mo tipu ma totoga ile lua kilokalama o laʻau mumu o le laau coniferous ma lua kilokalama o laʻau paʻu.

O fea e maua ai ni pulou musasroom seedlings?

O le mea moni, e sili ona lelei le faʻaogaina saʻo o le mycelium i totonu o le vaomatua. Ina ia faia lenei mea, ia eliina ma le faaeteete se fasi fanua 20 cm loloto ma 10-15 cm le lautele e ola ai maso porcini. Ae e tatau ona e aumaia ma le faaeteete lenei puʻu i se nofoaga ina ia le faaleagaina ai le mycelium.

E mafai ona e kuka mai le mecelium mai oe pulou seleselega. E taua tele le vavaeina o le punaoa i le sili atu ma le 10 itula i le taimi na saunia ai le fofo, e le o lalo ifo o le malulu ma le vevela.

E faʻapipiʻi puʻamuʻamea lelei, e faʻapipiʻi sina falaoamata ma le tilo mai le gelatin. O lenei vai, faʻafefe i le vai, faʻafefeina ai le palapala i lalo o se laau, lea sa faʻamaʻaina i se taimi mulimuli ane ma se mea e sui ai peʻa, laʻau ma lau paʻu.

E i ai le isi filifiliga mo le mauaina o "fatu mushroom." O le mycelium e faʻatau faʻatau i fale faʻapitoa.

Totoina o gaʻo paʻekeke mycelium

Aʻo le oak faʻatasi ma le uila o le 1.5 m, eli lua o le 20 cm le loloto ma le lautele o le 10 cm. I le va o pu e tatau ona tuʻu avanoa e tusa ma le 30 cm. E mafai ona e faia 2-3 laina o ia ituaiga, tuʻu i totonu o se siaki siaki.

E masani ona totoina le mycelium o masoloto vao e aunoa ma ni laau, e faʻaaoga ai le ufiufi laupapa ma se meaʻai i le paʻu o le oak, o le afu o le ufi ma le vao mo le faʻavaivai. Ona toliina lea o pu i fafo ae le o se faasologa o le auala.

I le pito i lalo o lua eli, tuu le mea e saunia ma faʻamamaina, ona tuʻu lea i luga o se mecelium (ona tatau ai lea ona loloto le loloto o pulou), pe faʻamaligiina le masini i se vaifofo o le mycelium, pe faʻafefete faʻatau. Afai e mafai, e toto le masini moa vave i le taimi lava e uma ona faʻaaogaina mai le vaomatua. Boletus o loʻo faʻasalalau i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu, pe a amataina le vaitau o le faʻamalosia o tino.

O fuamoa tuputupu aʻe mai le faatauina mai o mycelium e le o noatia i le taimi o le tausaga. E taua le fatuina i totonu o le potu lea e fuafua ai e fausiaina ni pulou, o tulaga sili ona lelei o le vevela ma le vevela, faapea foi ma le ea.

Tausia moega mo musika

O le a le mea e manaʻomia mo musika e fua lelei ai? O le mea moni, faʻainu vai masani, lava vevela. I lalo o nei tuutuuga uma, o fua muamua o le a fiafia i le au faifaatoʻaga i le tausaga na sosoo ai, o nisi taimi na o le lona lua.

Pe a faʻaaoga se vaifofo o le mycelium mai masogi seleseleina, o le seleselega e le tele naua, lea e faamemelo i ai tagata fai togalaau na faʻatau mai se mecelium ua saunia. E sili atu le faʻasiasia pe a maeʻa le 4-5 tausaga, e ono taofia.

I le faʻaaogaina o le mycelium, e mafai e se tasi ona faitau i le 7-8 tausaga o le fuaina o le moega o mushroom.

Ina ia mautinoa e le faaititia le fua o musika, e fautuaina e le au atamamai e masani ona fai ni laupepa borovichka i luga o le nofoaga filifilia, e le gata i le suavai masani, ae faapea foi ma le afaina o anufe.

O le mea moni, o le pikiina o pulou i totonu o le togalaau e ono le suia ai le olioli o le savali i totonu o le togavao e suʻe ai le "antoshka i luga o le vae e tasi." Ae mo tagata matutua ma laiti, o se sui mo se sailiga o mushroom moni e tauamiotonuina.