Laʻau

Rademacher

Radermachera (Radermachera) - o totonu o le fale, e maua ai le lauiloa i Europa i le faaiuga o le seneturi talu ai, talu mai lena taimi ua sili ona lauiloa i le au fai togalaau. Na aumai mai Asia, mai le motu o Taiuani, lea na tupu ai i lalo o tulaga masani. O le laau ua faaigoaina e faamamalu ai le fai togalaau o J. Radermacher, o le na muamua faamatalaina, oe na suesueina ituaiga fou o fugalaau i le 18 senituri.

O Radermacher o le aiga o Bignoniev ma e iloga i le laʻau teuteu, e fesuisuiai i le fale. I le natura, e oʻo atu i le 30 m le laʻau, e iai le ogalaau e tusa ma le 1 mita. E taua tele le "Dolls China" ma le "Snake Tree", mo le lanu matagofie o le matagofie o le paolo lanumeamata - o le "Emerald Tree".

Tausiga o se faila i le fale

Nofoaga ma moli

Mo se atinaʻe lelei ma le alualu i luma, e manaomia e se laau Saina se nofoaga pupula, lea e puipuia ai le tele o le la mai le ulufale atu. O sifi i sisifo poʻo sasaʻe e sili ona fiafia i ai. I le itu i saute e tatau ona faia se paolo o le malu e aloese mai le mu o lau, lea e mafai ona oo atu ai i le oti o le laau. I masina o le taumalulu, e tatau ona e mautinoa o le tele o le malamalama e lava, a le o lea e mafai e le framemaker ona aveesea lona foliga teuteu.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona sui i tua o le axis mo le toniga tutusa tutusa. E moni lava lenei mea mo le tausaga muamua o le olaga. O le le lava o le malamalama e mafai ona totogiina e ala i le faʻaaogaina o moli matagi poʻo fugalaau i le gasologa o le ao.

Lulu

O le vevela o le ea i totonu o le potu ma se faila e tatau ona i le maualuga o le 20-25 tikeri, i masina o le taumalulu ia le itiiti ifo i le 10-14 tikeri. O le laau e sili ona fiafia i le ea e aunoa ma ni pepa, o lea e le tatau ona e tuʻuina se fagu ma se laau Saina e latalata i le air conditioners, matala faamalama ma faapaologa.

Faʻamamaga o le ea

O le maualuga o le ea e le o se mea taua mo le tamaʻi uila - e fetaui lelei i le faʻamago, e ui lava o le faʻaleleia o le timu e sili ona lelei i ai. Ina ia faatumauina, o le laau e sosoloina, i le taumafanafana e mafai lava ona taele i totonu o le fagu. O le faʻapipiʻiina o le susu o le omea, moa po o pebbles i luga o se paleti o le a tausisia ai foi le maualuga o le suamalie.

Faʻasa

Faʻasaga o le faila e tatau ona tele ma faʻaauau, ma le vai vai i le vevela o le potu. E ala i le taumalulu, o le suavai e faasolosolo malie ona faʻaitiitia, e aunoa ma le loli, ae le o le faʻamamaina o le eleele i totonu o se ulo. O le meaʻai e tatau ona faʻafefe sina susu.

Fertilizers ma faʻamaʻi

E faʻaaogaina fugalaau i le eleele e tusa ma le tasi i le 2 vaiaso, e faʻaaoga ai fugalaau faʻapitoa mo fugalaau teuteu ma fugalaau. E fautuaina e faʻaaoga le pito i luga pe a uma ona faʻamalosi ina ia le aʻafia aʻa.

Le palapala

O le palapala mo le suauu e tatau ona faʻaleleia, o le faʻafefiloi o turupa ma eleele laʻau, peat ma humus (1: 2: 1: 1) faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le oneone e talafeagai. Pe mafai foi ona e faʻaaoga le fanua faʻatau mo fanua teuteu ma fugalaau.

Suiga

Faʻafeiloaʻi i le faila i le tautotogo, i tausaga uma, poʻo le talafeagai, i le tulaga o le leai o se avanoa mo aʻa i totonu o le ulo. E mafai ona fuafua lenei mea i se suiga i le lanu o laulaau ma foliga vaaia masani o le laau. O le fagu fou e tatau ona sili atu le manaia, ma o taimi uma lava ma se alavai lelei, e tusa ma le 3 cm.

Toe gaosia

O le toe gaosia o le radermacher radermacher e mafai ona faia e ala ile tipi, taina ma fatu. O faʻataunuʻu e faia i le amataga o le taumafanafana, e tipi le pito i luga i le peʻa pe a ma le 10 cm, ma tuʻu i totonu o se atigipusa e ufiufi i palasitika palasima ma oneone ma peʻa. O le vevela o loʻo i lalo o le ata e tausia i le va o le 22 i le 25 tikeri, o taimi taʻitasi e sosolo ai le laau ma e tatau ona faʻamalosi.

Mo le faʻaleleia e ala i le taoto, e tipiina le uʻu ma afifi i le cellophane ma le galu, lea e susu mai lea taimi i lea taimi. E le o toe umi ae aliaʻe aʻa, ona mafai lea ona e vavae ese le aʻa mo le totoina i se isi ipu. Ina ia mafai e le laau ona toto lelei, e tatau ona faatali seia oʻo ina tumu uma aʻa, ona tupu vave ai lea o le laau fou.

O fatu o le failaʻau e ola mo le tusa ma le 10 aso, luluina i totonu o se eleele malulu lelei ma ufiufi i se ata cellophane. E le masani ona faʻaaogaina le metotia o fatu, aua e faigata ona tupu, ma e seasea lava ona faʻatau.

Maʻi ma meaʻai

O le laau Saina e le faigofie i faʻamaʻi masani, ae mafai ona aafia i nisi taimi i aphids ma mealybugs, faʻapea foi ma se apogaleveleve mite. A faʻaalia mai nei meaola, e faʻaaogaina le iniseti, faʻapipiʻi siama maʻi ma laulaau, ma e le o le tele o mea e faaleagaina, e mafai ona togafitia i le ava malosi. A maeʻa le vaiaso, ona toe fai lea o le taualumaga.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

O faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi i le laau e tupu pe a solia aiaiga o le taofia:

  • Mai le tele o le suāsusu, o le a amata ona pala le pito o tumutumu, o lau lanu samasama.
  • Le leai o se moli e aafia ai le foliga ma le matagofie o le faila - o laulaau e laiti, o le pale ua faaloloa. E mafai foi ona faʻaleleia laʻau, o nisi taimi o mea uma lava. E faanatinati le toe fetuunai o le fagu, ma o le a toe maua le laau.
  • O le vevela ma le le lava o le suāvai o le a aʻafia ai le matagofie o laʻau - e avea ma lethargic ma leai se ola.

Ituaiga eseese ma ituaiga

Mo le fausiaina o fale ma ofisa, e naʻo le tasi le sui o le leitio e iloa:

Radermacher Saina (Readermachera sinica)

O se tamai laau vao, e tusa ma le 1.5 mita le maualuga, o se ogalaau saʻo e sili ona malosi lala mai lalo ifo o sina pau, ma le tele o lau, lala. O laulaau e masani ona susulu le lanumeamata lanumeamata i lanu, lapoa, e ui lava o loʻo faʻapena foi ona faʻapitoa faʻataʻitaʻiga.