O le togalaau

Camellia fugalaau: ata, mea lilo mo le tausia o fale

O le togafitiga o camellia e aofia ai laau vao e masani ona tutupu i Saina, Vietnam ma Iapani. O ona lanu lanumeamata lanumeamata lanumalie teuteu le laau i le tausaga atoa. Ae ui i lea, i le vaitau o le vavao, o le taimi sili ona manaia o camellia e sau. I le taimi lea, o le vao e ufiufi i fugalaau matagofie e sili ona manatuaina o rosa. I itulagi ma se mafanafana, e mafai ona ola le laau i togalaau. Faʻasalaga lelei, o le camellia e tupu lelei ma fuga i le fale.

Faamatalaga, ituaiga ma ata o camellias

Faʻalagolago i le ituaiga laau toto i le maualuga e mafai ona oʻo mai i le 3 i le 12 mita. O lanu lanu o le laau e gaogao. I pito, latou te le manaia pe mataʻutia. O le tele o fugalaau camellia e mafai ona oʻo i le 5 i le 15 cm. E aofia ai petala e lima ma le tele o sima. Le lanu o petals e mafai ona mumu, piniki, paepae. E i ai foi ni peti oona e iai ni stains eseese, ni mea, tootoo poʻo ni togitogi. Fugalaau taitasi o le laau e fuga mai mo le masina.

O ituaiga lauiloa o camellia

A o tuputupu aʻe i le fale i le tele E tolu ituaiga o laau e lauiloa:

  1. Miyagi camellia poʻo le mauga o se vao e ola e oʻo i le 3-5 mita le maualuga. O le laau o loʻo faʻaalia e le ovoid lanumeamata lanumeamata po o lau o le gataifale, faʻalelei i pito i luga ma luga ifo i lalo. O laulaau lau i luga o le pito e tupu i le 3-7 cm le umi. Lanu mumu, lanu piniki po o paʻepaʻe mauga faigofie camellia e oʻo atu i le 7 cm. E mafai ona tasi, pe aoina i le lua pe tolu. O le vao e fuga mai ia Novema ia Ianuari.
  2. E tele ituaiga o camellia Iapani, e eseese i le faʻatulagaina o petals, lanu, lanu ma le tele o fugalaau. Iapani Iapani i luga e mafai ona oʻo atu i le 12 mita. O a latou laʻau o le ovoid po o le elliptic e oʻo atu i le 5-10 cm le umi. I pito e faasino i latou. O fugalaau o le camellia Iapani ei ai le lautele o le 4 cm, ma e aoina i ni vaega. Fugalaau o togalaau aina e tele. E mafai ona latou ola e oʻo i le 7-12 cm. E toto le laau mai Tesema ia Aperila. O le camellia Iapani i le fale e fuga i le vevela e le sili atu i le 12C. I totonu o greenhouses, e mafai lava ona fua mai.
  3. Saina camellia po o le lauti tilo o se laau faʻamalosi faʻatasi ma lala vavalalata. E mafai ona ola e oʻo i le 10 mita. O ona laulaau e mafai ona faʻalanoa-oval, oval pe sui. Mai i lalo latou malamalama lanumeamata, mai i luga o loʻo latou pogisa. O le lautele o laulaau e oʻo i le 4 cm, o le umi e oʻo atu i le 5-7 cm. Fugalaau manogi o le lauti, 2-4 i totonu taʻitasi, nofo i le itu o le laʻau. O le calyx e aofia ai vaeluaga. Yellow-pink petals fused i le pa'ū pa'ū i le taimi lava na tupu ai. O le fua e pei o se atigipusa laupapa. O camellia Saina e fuga mai ia Aokuso i le faaiuga o le autumn.

Vaega o le tuputupu aʻe camellia i le fale

Mo le camellia i le potu, o nisi tulaga tuputupu ae ma tausiga lelei e talafeagai.

Lafoga ma le susu

Camellia e faatatau i aso pupuu laau. Na o le 12-itula le malamalama o le a lava lea e maka ai le tusi ma faʻapupulaina ai le fugalaau. Peitai, i le taimi nei e manaʻomia le mataʻituina o le vevela o le potu:

  1. O le vevela e tatau ona i totonu o le 18C-20C. I le tau maualalo, o le a le totogo camellia.
  2. Afai o le a le itiiti ifo i le 12 itula le umi o le ao, ona fai lea o fatugaʻo o le a manaʻomia le faʻaitiitia i le 8C-10C.
  3. Camellia fuga i le taumalulu mai Tesema ia Fepuari. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona teuina i se ea vevela mai le 8C i le 10C.

Afai e mafanafana le potu, o le a amata ona paʻu mai pupuvao mai le vao, o le a tupu mai le fugalaau aʻo lumanaʻi le taimi, o le a faʻaitiitia le lelei o fugalaau.

Aʻo tausia le camellia i le fale, e tatau ona faʻamautinoa o loʻo i ai le maualuga o le vevela o le potu.

Toto manaʻomia le faʻaleleia masani. Suavai mo lenei mea e tatau ona fofo ma maua ai le vevela. Afai e leai se vai faʻavaivai, ona mafai lea ona kuka ma faʻamafanafana. I le taimi o le fuga, e tatau ona sosolo lelei le laau. E le tatau ona paʻu le vai i luga o fugalaau.

Ina ia faʻaleleia le susu, e mafai ona tuʻuina se ulo fugalaau i luga o se paʻu ma le peʻa susu pe faʻalautele le ele. O se tagata e faʻapitoaina mea e faʻamaualaloina o le ai ai sona aafiaga lelei i le atinaʻeina o le laau.

Malamalama

Camellia e manaʻomia se nofoaga pupula:

  • o le fugalaau o le a lagona lelei i le sasaʻe sasaʻe ma sisifo;
  • o se togavao e latalata i faamalama i matu pe i tua o le potu o le a le lava le malamalama mo le tuputupu ae masani;
  • afai e tuu le laau i tafatafa o se faamalama e feagai ma le itu i saute, o lona uiga o le fugalaau mai le susulu o le la i le aoauli o le a manaomia ai le ufiufi.

Ma o le pale i luga o le laau e tupu tutusa i itu uma, ma o le vao e foliga lamolemole, mai lea taimi i lea taimi e tatau ona liliu i itu eseese i le malamalama. I lenei tulaga, e leai se tulaga e tatau ona e suia ai le tulaga o le vao i le taimi o le vevela ma le fuga. O se laau faʻalavelave e mafai ona faʻavaivai.

I le taimi mafanafana, camellia e mafai ona tuʻu i luga o le pusa, o se loggia poʻo se togalaau i luma i fafo. I lenei tulaga, e tatau ona puipuia le laau mai le la susulu.

Faʻasusu ma faʻamaina

Camellia e le tatau ona liligiina, ae fautuaina e faʻafeinu i taimi uma ma le tele. E na o le maeʻa lava pe a maeʻa le masini.

I le tulaga o le faʻamagoina o le meaʻai, o le a amata ona leiloloa le laʻau. I le taumalulu, ua faʻamamaina lelei le camellia. Afai e gaosia le masini, ona amata lea ona paʻu, ma o le a liu lauulu.

I le gasologa o le tausaga, camellia i vaiaso uma e tolu e tatau ona fafagaina faʻapitoa faʻamafanafana. Latou te manaʻomia le fafagaina i le fua o le 1 gram o le faʻamaʻi ile 1 lita o le vai.

Suiga ma eleele mo camellia

I le tausiga o vao laiti, e manaʻomia ona toe totoina i tausaga taʻitasi. O laau matutua matutua e fuga mai i tausaga uma e suia i le lua tausaga. Ina ia faʻaleleia atili le vao, e fautuaina e togi luga o tumutumu pe a uma ona totoina.

O le gaosiga e faia i le tautotogo. O le eleele e tatau ona faʻamalolo. O lona tuufaatasiga e mafai ona faapenei:

  • lua vaega o laulaau poʻo le fanua o le heather;
  • lua vaega o paaga;
  • tasi vaega o le eleʻele;
  • tasi fasi oneone.

I le pito i lalo o le ulo, e sasaa mai alavai.

Pests ma faʻamaʻi

O le ogaoga o faʻamaʻi faʻapitoa e mafai ona iai aʻa e pala, na mafua mai ona o le maualalo o le vevela poʻo le suavai o le palapala. I lenei tulaga, e manaʻomia vave ona totoina le camellia i totonu o le eleele manava. O le faʻaitiitia o le faʻamaina, e mafai ona lavea se laau e seasea lava.

Brown i luga o lau o faailoga ia o le phylostictosis. O le maʻi e mafua ona o le maualuga o le vevela. O togafitiga e faia e ala i le togafitia o laulaʻau ma le sulfate copper. E faʻaitiitia le suavai i totonu o le potu, ua aveeseina laulaʻau ua afaina.

O le apogaleveleve mite, aphid, poʻo le iniseti o iniseti e mafai ona faʻaalia i luga o le potu camellia. Afai e maua, e tatau ona togafitia le laau i masini suauu vevela, o se fasimoli poo se metotia.

Camellia fausiaina

O le laau toto e ala i auala e tolu:

  1. Laʻau.
  2. O fatu.
  3. Vaʻaia.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

I Ianuari ma Iulai, o ituaiga teuteu o camellia e mafai ona faʻaleleia e le malosi e le o toe malosi. Mo le faia o lenei mea, e seleseleina ia tipi ma le 3-5 laisi 6-8 cm le umi, ma faʻafefiloi i se solution ole heteroauxin. O le totōina o mea totō e totōina i pusa na tumu i le peat ma le oneone (1: 1). O le vevela mo aʻafiaga e tatau ona i totonu o le 20C-23C.

Tausia o mea e afaina ai i lo latou gaosia masani ma le fausiaina o le eleele. A maeʻa pe a ma le lua masina, o le a totogo aʻa, ma e mafai ona vavae ese totoina i ni koneteina eseese, o lona lautele e tatau ona tusa ma le 7 cm. I le taimi muamua, o le tele o laau toto e matua faasusuina, ma pe a uma ona maua, pe a tatau ai.

Lauina o fatu

Pe a tuputupu ae camellia mai fatu, e ono leiloloa faailoga o ituaiga. Ae ui i lea, o fatu na faʻatau atu i faleoloa faʻapitoa e tumau pea ia uiga.

E lūlū fatu i pusa i le mamao o le 5-7 cm. O pusa o le totoina e ufiufi i le tioata poʻo le ata tifaga e tatau ona tuʻuina i se mea manaia ma mafanafana. A maeʻa ona iai ni laupepa moni se lua, o le a manaʻomia ona tuʻuina i ni ipu.

Faʻailoga tui

O nisi ituaiga o camellia e le lelei ona maua i le taimi o le afaina. I lenei tulaga, latou te mafaia ia Ianuari faʻateleina e ala i tui puipui, filifilia mo lenei vaega pito i luga o le pupu ma faʻaleleia lelei le pusa.

O tui na i ai i le 20 ° C e ola pe a ma le lua masina. Tausia mo i latou o le tausia lea o se mafanafana lelei ma le vevela, fafagaina ma le susunuina. E le gata i lea, pe a tuputupu aʻe se laʻitiiti laʻititi, e tatau ona e tipi le mama ma puipuia le mu i laulaau.

A maeʻa le tausaga, ona totoina lea o vao i totonu o pusa eseese ma le lautele o le 9 cm. I le tausaga lona tolu, e iai ni laʻau o le 11-14 cm ua saunia mo laau toto. O le palapala e tatau ona aofia ai le vao ma le laʻau, turf, peat ma oneone (2: 2: 2: 2: 1). Laʻau sili ona lelei faʻapipiʻiina e ala i le vaeluaina. I lenei tulaga, o aʻa o le a le faaleagaina ma o le a vave ona aʻa le laau.

O Camellia e lauiloa e le gata mo ona fugalaau manaia, ae mo le faʻaaogaina i vailaʻau ma vailaʻau. Ole suāsusu taua e maua mai ona laʻau, o loʻo i ai se visepisi, mea faʻaofo ma le gaosia. Ma fugalaau o Camellia Saina e mafai ona fafaguina, ma inuina le lauti suamalie.

Camellia fugalaau