Laʻau

O fualaau aina ma togavao i totonu o se tamai togalaau

O se togalaau tele o le miti a tagata fai togalaau uma. E mafai ona e iloa au miti uma ma manatu e tusa ai ma le numera o mea eseese teuteu, fualaau aina ma fualaau. I luga o se laufanua tele, e le mafai ona e popole i le faasaoina o avanoa, o se faafitauli e le tulai mai. Ae o fai togalaau, o loʻo i ai se tamai togalaau, o le ai ai le afu tele ina ia mafai ai ma le saʻo ma fuafua lelei le totoina o ituaiga laau totō uma. A uma mea uma, ou te manaʻo e maua se seleselega lelei, ma se togalaau manaia matagofie e fausia, ma atonu o se tamai laʻau.

I luga o se nofoaga faʻatapulaʻaina, e tatau ona faʻaogaina ni fofo e le o ni faʻataʻitaʻiga mai le aufaʻataʻaga o le laufanua, tagata fai togalaau ma fugalaau e fesoasoani i le tuʻuina o fualaau aina suamalie ma togavao vao i totonu o nofoaga aupito itiiti. E na o le pau lava le mea e mafai ona fai pe afai o mea totō teuteu ma fualaau 'aina e vavalalata o le tasi ma le isi ma o loʻo fesootaʻi le tasi i le isi. O se togalaau masani e faigofie lava ona avea ma se nofoaga manaia, e aofia ai laau totō teuteu ma fualaau aina ma laau afu. I le taimi muamua e foliga mai o se galuega faigata, ae o le taunuuga e aoga.

O mataupu faavae o le tuufaatasia o fualaau aina ma fualaau teuteu i totonu o le togalaau

Ina ia mafai e ituaiga eseese o laau totō ona atiina ae atoatoa ma aua neʻi faalavelaveina le tasi ma le isi, e tatau ona filifili e tusa ai ma mataupu faavae nei:

  • I le nofoaga o le galueaiina.
  • E tusa ai ma manaoga o le eleele.
  • E ala i le susulu o le teritori.

O aganuʻu lata ane o loʻo i ai manaoga vavalalata o le a le gata ina lelei le lelei, ae o le a faʻamanuiaina foi i le tulaga o se fualaau lelei ma le faʻaleleia o apili. E tele filifiliga mo le suiina o se laau teuteu ma se fualaau aina suamalie.

Conifer - i luga o le laau fua (plum, cherry, apple)

Afai e ola lau laʻau ma laau i luga o le togalaau, e mafai ona e suia se tasi o nei laau e pei o se apu olive e tutusa lelei pe o isi laau fua, lea i soo se vaitau o le a faatumauina ai le mea teuteu. O le mea moni, o lala o nila faʻapipiʻi faʻatasi ma lālā o se laau fugalaau i le tautotogo, faʻatasi ai ma se pale lanumeamata lanumeamata i le taumafanafana ma le faʻasalalauina o fua o susulu i le la e matagofie i le tautoulu e lata ane ma o se taʻaloga atoa. Na o le taumalulu, pe a fua mai laau toto i fafo o laʻau, o le a foliga mai o le a faʻaititia le foliga matagofie, ae mulimuli ane, e seleseleina le seleselega, ma sauniuni mo le taumalulu.

Tuyu - i luga o vine, vinewood - i luga o fugalaau po o ua oso i luga

O le puipui i luga o se 'upega tafaʻilagi e aofia ai vao vavao poʻo laauwoodwood, lea e avea o se lau o laau vevela, e mafai ona avea ma afa fualaau aina ma meaʻai. O lenei faʻaopoopoga o le a na o le tulaga ese ma le matagofie ma o le a mafai ai ona puipuia mai malo e le o valaʻau ma prying eyes. O le pa puipui o thuja ma vao vine o le a foliga manaia ma tosina atu i ai se lanu lanu meamata lanu meamata ma lanu mumu mūmū o loo i luga o lona tua.

Afai o le pa puipui o loʻo i luga o se auala, taumafai e sui ia mea taʻitasi teuteu o laau totō ma vao vao, lea o le a le gata ina foliga matagofie, ae maua ai foi fua tele. Ia, muamua e mafai ona e faia se pa mai le tele o ituaiga o fualaau aina suamalie. O le a le tele o le manuia o fua o laʻau o le rose, sea buckthorn poʻo le hawthorn aumai! E itiiti la latou tausiga, ma o se taunuuga, o se seleselega tele o fualaau maloloina ma se matagofie matagofie o le togalaau.

I totonu o se nofoaga faʻatapulaʻaina togalaau, e mafai ona e faʻaaogaina fua o fua o fualaau fualaau aina o le a le sili atu le mamafa i le laufanua lautele, ae o le a avea ma elemene e vaevaeina ai le togalaau i totonu o atunuʻu. O ia laau totō e mafai ona totōina i se laina saʻo poʻo totonu o se afuʻola e faʻamatala ai se vaega o faafiafiaga poʻo se laufanua o tamaiti.

Roses - i luga o le Japanese Quince poʻo le Gooseberry

O se vaega taua i totonu o le vaega o loʻo taʻalo i fugalaau ma fugalaau fugalaau. O a latou teuteuga moni ma le sili ona taua o le faamaualuga e masani lava o rosa ituaiga eseese ma eseese. O nei mea totino masani faʻapitoa e mafai ona suia i fugalaau poʻo laina uumi, lingonberries poʻo vine.

Laʻau faʻapipiʻi eleele - luga o togalaau togalaau

E tele ituaiga o laau e maua mai i le eleele e faʻaaogaina i le togalaau e le gata mo teuteuga, mafanafana, faʻatumu avanoa, ae mo puipuiga foi mai vao leaga. Latou te ufiufi se teritori o soo se lapoa ma se kapeta mamafa ma fatuina se faʻamalamalamaga e fiafia ai le mata. O le pupula mai togalaau o togalaau o le a foliga mai e le sili atu ona leaga foliga vaaia ma teuteu. O lenei laufanua matagofie e foliga manaia ma aumaia se fuainumera tele o fualaau maloloina mo le 3-4 vaitau.

Clematis ma wisteria - mo vine ma actinidia

O se teuteuga agavaa, matagofie ma aoga o fale ma puipui o fale e mafai ona avea ma vine ma se aiga vavalalata i kiwi - actinidia. E mafai foi ona e faʻaaoga vao, lea o le a vave ona oso ae ai laau ma e le tele se avanoa i le togalaau.

Fualaau o fualaau aina fua

Mo nofoaga faʻatoʻaga ma se vaega maualalo, o loʻo i ai foi se filifiliga lelei mo le faʻaleleia o fanua ma faʻaleleia le nofoaga ma ni fualaau aina. O tulaga masani o fualaau aina ma fua o fualaau aina e totogo i ogalaau o le a oo mai i le laveai. O lo latou le lelei o se fualaau aina laitiiti, ae o nei laau e mafai ona tuu i soo se vaega o le togalaau, faapea foi i luga o le terrace, loggia, balcony ma i isi nofoaga e le masani ai.

Pe a fua le fua o laau toto i totonu o ogalaau, e taua tele le filifilia o le gafatia saʻo (tele lava le lapoa), faatumu i se tulaga maualuga ma talafeagai lelei le palapala (nai lo le eleele masani mai le togalaau) ma faʻaaogaina fomaʻi talafeagai i le taimi o le tautotogo-taumafanafana, ma mo nisi, .

I tubs e mafai ona e totoina ni ituaiga o fualaau aina - fualaau vine, strawberries ma strawberries, fugalaau ma vine, peach, almonds, apple aisa, pears ma le tele o isi mea. E mafai ona ola lelei fualaʻau i totonu o ogalaau e faʻapipiʻi faʻatasi ma laau teuteu. E mafai ona avea se pusa po o se taligalu o se togalaau moni, aua e le o manaʻomia ni mea e teu ai ni pusa ma ni pusa avanoa, ma afai ei ai se mea e oo i ai, o le a avea pa ma se teuteuga matagofie o laʻau lanu po o lanu eseese.

Ua fautuaina e le au fai togalaau o togafiti e faapea afai e fatuina se fatuga lelei, e taua tele le amanaia o mea e manaʻomia mo laau toto. O aganuu taʻitasi e tatau ona lava le vevela, vai, faʻamalama ma meaʻai. I totonu o laau fefiloi, e taua foi le gauai atu i le maualuga o laau totō ma totōina i latou i le isi itu - faʻalauteleina (fuaina o fua) i le pito i luma, ma uumi (pears, apple, tree rose ups) i tua.