Fale taumafanafana

Le iloa Kalanchoe Kalandiva

O laau toto e faʻapotopotoina e le ituaiga o Kalanchoe e maua i le natura i le tele i le itulagi i saute. Kalanchoe Kalandiva, e fai ma sui o se mea itiiti, o le vavao o le vaomatua o Kalanchoe Blossfeld, e le o se mea na tupu.

E pei foi o isi ituaiga, ua tupu aʻe Kalanchoe Kalandiva e avea o se fualaau aina ma ua tatau ona mafaufauina o se laau e le lelei, o le tausiga lea e oo lava i se tagata e amataina vine e mafai ona faia.

Faamatalaga o uiga o Kalanchoe Kalandiva

I totonu o le Kalanchoe Kalandiva manu e totoina i luga o ni petioles alofilima o le oval pe o ni laupepa e faʻafeagai. Talu ai o Kalanchoe e fai ma suauu, o laulaau e sili ona manaia, ma o latou lanu lanumeamata lanumoana e manaia.

I totonu o le faleoloa, o laʻau laiti o lenei ituaiga o loʻo faʻatau atu i lalo o le igoa Kalanchoe Kalandiva mini, e ofo ai i laulaʻau lapopoa ma faʻalavelave vaivai.

O le mea moni, o se eseʻesega ese mai ituaiga meaola tutusa, o le fuga o Kalanchoe Kalandiva e tusa ma le ono masina, ma o fugalaau e lua e aoina i racemose inflorescences e oo atu i le centimita le lautele e mafai ona sinasina, samasama, moli, lanu piniki ma le mumu. O le faʻapotopotoina i luga o le windowsill se faʻafefiloi o Kalanchoe Kalandiva o lanu eseese, i le taimi o le taumalulu ma le tautotogo, o le taimi e sili ona manaʻomia ai le malamalama ma le vali, e mafai ona e faamemelo i mea leaga, ona manaomia ai lea e le laau se taimi malolo puupuu mo le alualu i luma ma le mauaina o se malosi fou.

I le tausiga lelei, o Kalanchoe i le fale e tosoina mai ia buds ia Ianuari, ma o fugalaau mulimuli e naʻo le amataga o le taumafanafana.

E le gata i lea, o le laau e tupu vave, le lelei ma faigofie ona faʻalauteleina i ni auala faigofie. E faʻapefea ona tausia Kalanchoe Kalandiva ina ia fiafia ai le fugalaau i totonu ma le fua tele? O a tulaga mo lenei aganuu e tatau ona fatuina mo le umi o le ola ma ola maloloina i le fale?

Tuutuuga mo le tausiga ma le tausiga o Kalanchoe i le fale

E pei lava o le mea e sili ona lelei, o Kalanchoe Kalandiva e le mafua ai ona iai ni faafitauli matuia, sei vagana ai nisi o vaega o le tausiga, lea e faalagolago ai le fale i le vaitau o le fugalaau. Ma o iinei o le matafaioi sili mo le aganuu fugalaau e faia e le faʻavaeina o moli.

I le natura, e tupu aʻe Kalanchoe i nofoaga tatala e leai se malamalama, ae e le mafai e aʻa faʻatonu ona afaina ai vine, laʻau ma fugalaau.

O le mea lea, mo se fagu ma se laau, e sili ona lelei le filifilia o se nofoaga i luga ole windowsill e feagai ma sasaʻe poʻo sisifo. Afai e le mafai, e tatau ona maua e Kalanchoe le faʻamalamalama lelei i faamalama i matu, ma paolo le vao i le itu i saute. O le fugalaau o Kalanchoe Kalandiva e tupu i le vaitaimi sili ona pogisa o le tausaga. O se laau, e le pei o le tele o fualaau toto, e le manaomia le silia ma le 9 itula o le ao, ae o le susulu i le ao timuga e tatau. E le gata i lea, o le le lava o le malamalama, ma lona sili atu e mafai ona taʻitaʻia ai le "toilalo" o le laau mai le faʻapipiʻiina o le mai.

Talu ai ona o se mea sese faapena, e toatele le au alolofa ua i ai le taofi e faapea o se fugalaau "tasi-taimi", ma o le a le galue i le fale ina ia ausia ai lona toe totoina i soo se tausiga mo Kalanchoe.

O le mea moni, e na o le tatau lava ona faʻavaeina le faigamalama e faʻamalama lelei ai, tuʻuina atu le vao i le suāsusu, se vevela lelei ma le pito i luga, pei o le Kalanchoe o le a mautinoa lava le fiafia i luga o laʻau o luga o tumutumu. E le manaomia se faigamalo vevela faapitoa a Kalanchoe Kalandiva. I le tau mafanafana, e lagona e le fugalaau i totonu o le fale, i luga o le terrace poʻo totonu o le telefoni, lea e mafanafana le ea i le 18 i le 28 ° C. O lea tulaga le mautonu e mafai ai ona e ave ipu ma Kalanchoe i totonu o le togalaau ma faʻatautaia togalaau faʻatasi ma la latou fesoasoani.

E faʻapefea ona tausia Kalanchoe, ina ia fiafia le laau i fugalaau? I le autumn, pe a totogo laau toto, o le vevela mo Kalanchoe e faʻaititia i le 14-16 ° C. I le taimi lea, e taua le faʻaitiitia o le malosi o le faʻaleleia o vai, talu ai o aʻa ia e maʻaleʻale i le tele o le susu e mafai ona pala i le maualalo o le vevela:

  • A faʻamaligiina i le autumn, o se faʻailoga o le manaʻomia mo le faʻamaina, atonu o le a foliga mai e le mafai ona iloa le laulauina o laulaau.
  • I isi vaitau o le tausaga, e lelei le taulai atu i le setete o le eleele i lalo o le laau. Afai o le eleele ua faʻamagogo mai le lua sikimita, e tatau ona avea ma faailoga e manaʻomia e Kalanchoe Kalandiva le vai.

I le taimi o le mafanafana, e le mafai ona toe faʻavasegaina le laau, ae e manaʻomia ona faʻatulagaina se vaiinu laitiiti mo laʻau. O lenei mea o le a aʻafia ai le faʻaleagaina o metabolic processes, o le faʻasologa o le chlorophyll ma le tuputupu ae o Kalanchoe.

Mo le faʻateleina o le tuputupu aʻe ma le faʻaaogaina o le pepa faʻatusa Kalanchoe Kalandiva, o le faʻaaogaina tele o pine eletise e sili ona taua.

O lea fuataga o le a le gata ina toe faʻafoʻi ai foliga o le vaomatua, ae faʻaolaina ai foi le tuputupu ae o mea fou ma tuputupu aʻe ai le foliga mai o le tele o mea leaga.

O nisi taimi o le le lava o fugalaau e mafua ai le tausiga tele mo Kalanchoe i le fale, e taua o le fafagaina tele o le laau ma le oona, e mafua ai le ola tuputupu ae o le lauusiusi. Pe a filifilia se faʻafefiloi o faʻamaʻiina mo lenei fatuga, e sili atu le taʻitaʻia e le i ai o le malūlū ma le pailani i le faʻafefiloi. O nei elemene e taua tele mo Kalanchoe mo le faʻalauteleina o le fua tele. I le avea ai o se oloa ua maeʻa, e mafai ona e gauai atu i le faʻamaʻiina mo le soʻo ma fugalaau i totonu o le fale.

O le totoina o togalaau e faia e pei ona tatau ai, a aʻafia e le aʻa o Kalanchoe le eletise atoa ma manaomia ai le faalauteleina o le "nofoaga ola".

I le taimi o le fuga, e masani lava ona le tupu aʻa, ma o soʻo se togafiti faʻatasi ma le vao e mafai ona taʻitaʻia ai fugalaau ma tumutumu. O le mea lea, e sili atu le lelei o le faʻaaogaina o le Kalanchoe Kalandiva mini poʻo se isi ituaiga i le vaitaimi o loʻo moe, e le sili atu nai lo le 2-4 tausaga. E leai ni mea faʻapitoa mo le eleele mo Kalanchoe. O le uiga sili o le palapala o le friability ma le tele o le malamalama. E mafai ona e avea o se paluga ua saunia mo le gasolosolo po o le totoina o laau totō, faaopoopo le kuata o le lapisi o le oneone oneone i le eleele mulimuli.

O le faʻapenaina o Kalanchoe Kalandiva e sili atu ona faigofie ona maua e ala i le tipiina o togalaau a se matua matua:

  • O vaega o le laau e matua afaina lava ona o lenei mea e mafai ona e faaaogaina e le gata o mea aoga, oneone susu, ae e oo lava i vai masani.
  • A maeʻa le vaiaso, ia lava aʻa e faʻavaeina ina ia faʻapipiʻi ai le aʻa i se nofoaga tumau. I le taimi lava e tasi, o le ea e maua i luga o le fana e avea ma vaega masani.
  • Kalanchoe o le a saunia mo le fugaina ma le tausiga lelei i le fale pe a ma le ono masina.

Afai e te maua le onosaʻi, e mafai ona e maua ni laau laiti mai laulaau taʻitasi o Kalanchoe. O le faia o lenei mea, o le laulaa na gaoia mai le petiole e sinagogo ma feliuaʻi i totonu o se eleele talafeagai. A maeʻa sina taimi, o le a aliali mai ni tamai tafaʻi i luga o le pito i tua o le laupepa, lea e mafai ona vavaeina ma totōina mo le tuputupu ae, pei ona tutupu aʻa ma foliga mai.

Mai fatu laiti, o nisi taimi e matua lelei i le fale, e mafai foi ona e totoina ni vao fou, ae atonu latou te le ola e tusa ai ma faamoemoega o le tagata faiola, talu ai o le hybrid Kalanchoe Kalandiva mix ua faatauina i faleoloa i lenei tulaga e le puipuia ai foliga vaaia faamatua.