Laʻau

Faʻamālosia o daffodils Auala e totō ma tausi ai taffodils i totonu o se ipu i le fale

Faʻamālosia o taffodils i le fale i lea laasaga ma lea laasaga faʻatasi ma ata

E mafai ona ou tuputupu ae i daffodils i le fale?

O le a matua faateia oe, ae ioe! E moni lava, e tatau ona e manatua o le tuputupu ae o daffodils i le fale mai togi o le a manaomia ai lou onosaʻi ma se faasologa o gaioiga. Amupusu o daffodils e atiina ae ma fua mai fua pe afai e maua ni aiaiga talafeagai - manaomia le malulu.

I le siosiomaga masani, ua lava le totoina o laau i le laufanua i le taumalulu ma faamoemoe e totogo i le tautotogo. Ae o loʻo i ai se avanoa e fiafia ai e vaʻavaʻai muamua. O le faia o lenei mea, ua tupu aʻe ai pulufana ile fale ma se natura natura (toe gaosia o tuutuuga e ola ai le daffodils i le auala). O lenei faagasologa ua taua o le faaseseina.

E faʻapefea ona tupu se taffodil i le fale?

O le a e manaʻomia se mea itiiti: totoina o mea (masini taffodil), lautele gafatia, palapala, salu, laulaʻau poʻo maa teuteu.

Le filifiliga o ituaiga o daffodils mo le faʻasalaga i le fale

Tuputupu ae taffodils i le fale ata

O se ituaiga e le manaomia ai le gaosia i le malulu - o se lapisi pepa e pei o le gaffodil. Ua lava le toto o aniani, tuu le fagu i luga o le windowsill ma faatali. O le faʻagasologa o le faagasologa e 2-6 vaiaso. O le tele o ituaiga e manaʻomia togafitiga malulu, ma o lo latou tuputupu aʻe e faʻaleleia i le isi 4-6 vaiaso. A o faagasolo le malulu, o le gaffodils e sili atu le umi.

Taulaʻi atu i le tele o lou manaʻo. Ole tele ituaiga e le lelei i taimi uma e ola ai i totonu: e ono manaʻomia ni mea faʻapitoa i le mamafa. Laʻau laiti e le mafua ai ni faʻafitauli (Fepuari auro togi, Little Pearl.

E eseese lanu. O le tele o corolla e vali paʻepaʻe, samasama pe papaʻe-samasama. O loʻo i ai paluga o paʻepaʻe ma piniki, i se faaopoopoga, o le a latou fuga faalua.

Faʻalogo lelei i le maualuga o gutu. E tatau ona malolosi, maoaʻe, e aunoa ma se mea e faaleagaina. Aua neʻi tupu fua. Tau faalua - tuʻu 2 peduncles.

Malosiaga ma palapala mo se fale daffodil

Malosiaga mo le faamalosia o photo taffodils

O aʻa e manaʻomia le avanoa mo le tuputupu ae masani. Ave ni fagu lapoa: i le lautele o le 15-20 cm ma le loloto e tusa ma le 30-32 cm. O mea nei e talafeagai mo le tuputupu ae o pulu tetele. Mo ituaiga laiti, ua vaeluaina. E sili atu le ave o masima poʻo ipu omea, ipu fagu. E mafai ona e faʻaoga pusa laupapa.

O le palapala e manaʻomia ina ia faʻamaluluina, ae le o se mea e malolo. E mafai ona e faʻatau se mea faʻapitoa o le palapala (aofia ai le omea, oneone o le vaitafe, fuālaʻau ma sisi). Pe ave le 2 vaega o fanua o le togalaau ma le tasi vaega o le oneone.

Mo le tuʻuina atu o laffodils, e oʻo lava i pebbles teuteu o ata talafeagai

Mo le faʻasalalauina mo le aso malolo, e totoina ai daffodils i totonu o maʻa teuteu, aua i totonu o pulufana o loʻo i ai le tele o meaʻai ma o loʻo totoina lelei laau, pe'ā lava le suāsusu.

Aso o le totoina o leffodils mo le faʻasalaga i le fale

E masani lava o le faʻasalalauina o daffodils e faʻatulaga i se aso patino.

Ua vaevaeina aso i:

  • Muamua (totoina seia oo i le ogatotonu o Oketopa, fugalaau - mo aso malolo o le Tausaga Fou);
  • Ole tau (tulaʻi i le faaiuga o Ianuari, ma o le ae maua ni taffodils ile aso 8 Mati i le fale);
  • Late (totoina i le faaiuga o Mati, fugalaau - mo aso malolo o Me).

E faʻapefea ona toto ni taffodils i le fale

E faʻapefea ona tupu aʻe ni daffodils i le fale fale e toto ai bulbs

Faatumu le koneteina i le palapala, ae le o le pito i luga - tuu avanoa mo pulu. Toto le tele o togi e pei ona fetaui i totonu o le fagu. E le mafai ona fufuluina pulupulu i luga o le eleele, na o le tanu i latou i le eleele i le tasi vaetolu o le maualuga. Taofi sina mamao, e le tatau ona paʻi le puʻupuʻu. Luga i le lalolagi mai lugā. E tatau ona iloa manino i luga o le eleele ia pito faʻamaonia. Mo le matagofie, e mafai ona fufuluina le eleele ile pito i luga ma ni maa teuteu.

Suavai lelei. Alu malie le vai, savali i tafatafa o pito o le ulo. O se fofo sili ona lelei o le faʻamaluina lea o le fogafale i luga o moa sphagnum, lea e mafai ai ona susu le susu.

Faʻamālosia o taffodils i le fale: faʻasalaga taʻitasi taʻitasi

Faʻamālosia o taffodils i le fale o le fale

Laasaga muamua: tuu laffodils i se nofoaga pogisa malulu

O paluga totō e tatau ona tuʻu i se nofoaga malulu e faʻataʻitaʻi ai tulaga pe a tupu aʻe i le lauʻeleʻele. O le a le mafai ona atiaʻe e le puluvaga masani i le maualalo o le vevela. O le laina sili ona lelei e 5-9 ° C. E taua le faʻamautuina o le eleele: o nisi taimi o le vai, mulch ma se laulau papaʻe o laulaau poʻo le vao.

O le a alu se nofoaga e pogisa ma malulu. O avanoa talafeagai o se nofoaga maualalo, fale gaosi, pusaaisa. Aua nei teuina fualaau aina po o fualaau faisua i totonu o le pusaaisa lata ane: latou te faasaʻoina le kesi (ethylene), lea e mafai ona afaina ai pusa. Afai e te ola i se nofoaga ma susulu malamalama, ufiufi le pito i luga ma se atigipusa, ato lapisi otaota, po o se ipu lapoa e faʻapogisa.

O le gasologa o le gaioiga e tusa ma le 12 vaiaso.

E faʻapefea ona toto le daffodils i le fale ata

Laasaga lua: tuu le daffodils i se mafanafana, potu o le potu

Pe a oʻo i le totogo totogo lima 5-7 cm, ma o lanu paʻepaʻe e aliali mai i le alavai, o loʻo faʻapipiʻi le taffodils e alu i totonu o le vevela. Faʻasasani ia oe lava ile tulaga fou. Mo le 2-3 aso, nofo i se nofoaga faʻasusulu malamalama, faatumauina le malulu o le ea i le 10 ° C. Ona tuputupu ae lea i le susulu o le la. O le ea vevela e tatau ona iai i le va o le 15-18 ° C. I le maualuga o le vevela, o le fugalaau atonu e le tupu. Manaomia le totoina pe a uma le 3-5 vaiaso (e faalagolago i le ituaiga).

O le a le tele o le daffodil e fuga i le fale?

O le taimi o le vavalalata o le a tumau pe a ma le 1 masina.

E faʻafefea ona faʻafefe vai i le fale

Ata o le fugalaau a Narcissus o le totoina o fale ma le tausiga

I le taimi o le fugalaau, e manaʻomia e leffodils le tausiga lelei. Suavai e pei ona magoto le pito i lalo, ae aua nei faatagaina le vai e paʻu. Suavai i le taimi o le fuga. Tatalo le palapala mai lea taimi i lea taimi. Mo le puipuia, faʻamalolo ma iniseti.

Laititi e aapa atu mo se punavai malamalama. Liliu le fagu i aso uma ina ia ola lelei le vao.

Daffodils pe a uma le faʻamaʻi

O le a le mea e fai i taffodils pe a uma le faʻasalaga? I le faaiuga o le fugalaau, oti ese laulaau ile pito i lalo. A maeʻa le tuputupu ae o le tuputupu ae, e tatau ona totō pulu i totonu o le eleele. Afai e te alu faataamilo i lenei vaega ma toto mo le toe faʻasalaga, o le a le fuga le daffodils.