O le togalaau

Aotelega begonias - galueina, faʻaaoga, toe gaosia

O le Amppela Begonia talu ai nei e sili ona lauiloa. Ioe, e tatau ia te ia ona amanaiaina. O se tasi lea o fale e sili ona matagofie i totonu o fale. Mea uma lava e tatau ona viia: laʻau faʻalelei, susulu foliga, o se laʻau matagofie o se togavao, matagofie o le fugalaau, ituaiga o foliga ma lanu o fugalaau. E le gata i lea, o le matagofie e le lelei. E oo lava i se tagata e le masani ai tagata fai fugalaau o le a feagai ma le tausiga o le ampel begonia pe afai na te iloa tulafono mo le tuputupu ae o lenei laau toto.

Fafagaina o le begonia toto

Ina ia totoina se faʻataʻitaʻiga lelei o le begonia faʻamalosi, e tatau ona e piki ni fatu maloloina maloloina mo le totoina. I totonu o le faleoloa, e taua le faʻatau o fatu e sili atu i le 3 cm le sili atu o le diamita. E tatau ona e tuʻuina atu se mea e sili ona lelei i faʻamaʻitaʻiga lelei, e aunoa ma ni mea ma faʻaleagaina. O le pito i luga (concave) o se vaega o ia mea e tatau ona eleelea. E faʻaalia ai pulupulu ma pulupulu - o fatuga ia. O na fatu ma le tolu i le fitu fatugaʻo e lelei.

A o lei totoina, e teuina ia fatu ma le pito i lalo, o le itu i luga o se laʻau susū, oneone poʻo se eleele talafeagai ile mafanafana ma le malamalama. I le taimi lava e tasi, o le totoina o mea o loʻo totoina i nisi taimi ma le vai mafanafana ma se vaifofo vaivai o le Epin. E mafai ona totoina pe a oʻo mai ni paʻepaʻe papae i luga o le vaega faʻafefe.

Pots mo le amgonic begonia e manaʻomia sina laʻitiiti. I totonu o pusa mo le tulaueleele, e tatau ona i ai se pu faʻavaivai, o loʻo tuʻuina i luga luga o paʻu ma alavai. O le palapala e faʻaaogaina le gaʻo ma le ola maloloina, muamua e mafai ona togafitia i le fungicide.

O laʻau ua saunia e tuʻuina i luga o le itu faʻafefe i luga o le susu (ae le o le susu) palapala ma ufiufi le avanoa, ma tuʻu ai le vaega pito i luga e aunoa ma se totogi. I lenei tulaga, o le pito i luga e tatau ona i lalo ifo o le pito o le ulo ile lua sikimita. Seiloga e tupu mai le totogo, e le ufiufi fatu i le pito i luga.

O faʻamaufaʻailoga o le begonia o loʻo teuina i se nofoaga mafanafana ma susulu. Faʻamamaina ma le faaeteete, taumafai e aua neʻi oʻo i luga o le fatu. Pe a fuga le laʻau lona tolu i luga o le tatupu, e ufiufi uma le palapala, ae le loloto.

Tausiga

O le begonias amelio mo le manuia o le galueaiina e tatau ona tuu i se nofoaga o le a susunuina ai e le la seia oo i le 11 ma le 15 itula. O nei laau e filifilia le vevela o le ea e tusa ma le 18-20 tikeri, ae mafai ona tu i lalo. O le faʻaleleia o le faʻaleleia, e le taliaina le suavai i le meaʻai, ae e le o faʻamavaeina foi le togi. E le manaomia le maua o vai i luga o le pusa, e sili atu le suavai i tafatafa o le fagu poo totonu o le apa.

O le begonias faʻamalosia, ina ia latou ola vave ma fuga lauulu, e tatau ona e fafaga. I le amataga o le tuputupu ae, e faʻaaogaina ai le kulimi mo vao vao. I le taimi o le fugalaau, e manaʻomia ai fugalaʻau mo vaʻaiga matagofie o vaovao e maua ai le tele o le gaʻo ma le tele o le potassium ma le taulaku. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona faʻaaogaina faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e aofia ai le tele o elemene (e taʻua i latou o vitamini mo fugalaau). O Begonias o le a faʻafetai pe afai e faʻafefeteina i latou i mea faʻalaʻau 1-2 taimi i le tausaga.

Tulafono lautele o le begonia fugalaau: o le fofo e tatau ona vaivai nai lo le taʻu mai i faatonuga. E mafua lenei mea i le mea moni e le fiafia le begonias i le salting soil.

O le totoe o le tausiga mo le faʻamalosi o le begonias e pei lava o isi fugalaau: aveese lau mago ma fugalaau, faʻaleleia, matauina o le laau ina ia le misia le foliga mai o meaola faalafua. A o leʻi fugaina, e lelei le faʻatulagaina o se faga vevela mafanafana. A maeʻa, e sili atu le lelei o le fale e teuina ai le po i totonu o le faletaele ina ia faʻagogo le pata o vai. E leai se tulaga e tatau ona e tuʻuina ai se masini susu ile la - o le a aliali mai ogaumu i luga o laʻau vaivai.

I luga o soʻo se begonia, e lua ituaiga fugalaau e fuga mai: Mea tetele ma mataʻutia (atonu o le terry poʻo le semi-terry) - tama ma tamaititi laiti - fafine. Afai e maʻi le fale, o le a vavalalata ai tama tane ma toesea lona malosi teuteu.

Afai o le Begonia e le faʻafefe, o lona uiga e le o iai se taimi malolo faʻalauiloaina ma teuteuina i le taimi o le taumalulu. A uma ona toto i totonu o le begonia o le tuberous, o le a faasolosolo malie ma mamago lauʻau ma toilalo i lalo. Ona aveeseina lea o fatu mai le eleele, fufulu mama mai toega o le eleele ma totō, ma teuina i totonu o le peʻa mamago. Taofi i le vevela o le 5-12 tikeri.

Afai e tupu mai i luga o se fatu i le taumalulu, ona vave totoina lea, e aunoa ma le faatali mo le tautotogo. O lea ituaiga laau e manaʻomia le faʻamalamalama atili, sili atu i ai faʻapitoa faʻapitoa.

Tofiga

Le faʻapipiʻi le ampel begonia i auala nei:

  • fatu
  • toso faʻasologa
  • vaevaega o fatu.

Faʻasolosolo vave ma faigofie le va o begonia, aʻo taofi pea uiga uma o le ituaiga. O uiga autu o le fale o tina e lelei ona puipuia i le vaevaeina o fatu. Ina ia faia lenei mea, ave ni lapoa tuai, lea e sili atu ma le fitu fatu, ma i ai se naifi malosi e tipi mai le pito i luga i lalo i ni vaega se tele. Ia sili atu ma le lua fatuga e tatau ona tumau i vaega taitasi. E mamago fasi fasi laau ma o le a totoina fatuga o fatu i le masani masani.

Aotelega o le begonia mai fatu e malosi ma maloloina. O le totoina ma le totogo ae tutusa ma isi laau totő ma fatu laiti.

O le begonias faʻapitoa e faʻaaogaina mo potu teuteu ma fale puipui, faʻamalama, otaota. E tele ituaiga o ituaiga o laau totino, o loʻo faʻaalia e ala i ituaiga, matagofie, faʻalaloaʻi umi. E le gata i lea, o le tele o vailaʻau faʻaonapo nei e puipuia i fugalaau.

E i ai se faasologa atoa o ituaiga eseese o le begonias - Chanson. O fualaau lelei nei ma le lua-faalua ma le faaluaina o fugalaau e iva le 6-8 cm. I foliga, o fugalaau e pei o camellia. O le umi o le mama o begonias o lenei faasologa e mai le 30 i le 40 cm.

O ituaiga taatele o le faasologa o Chanson:

  • E051 (White F1),
  • E052 (Yellow F1),
  • E053 (Salmon F1),
  • E762 (Pink F1),
  • E054 (Copper F1),
  • E055 (Bright Red F1),
  • E056 (Dark Red F1),
  • E058 (Vanilla Yellow F1),
  • E606 (Lua-Tone Pink-White F1),
  • E607 (Lua-Orange Orange-Yellow F1).

Aotelega laau - vitio