Isi

Matou te aveese le radish uliuli mo le teuina i le taimi

E leʻi tupu muamua le radish lanumoana. Ma o le taimi nei o fanau a fanau ua faʻaalia i totonu o lo matou aiga, e tele lava ina latou maʻi. Ina ia mafai ona i ai a latou lava vailaʻau i le taimi nei, latou te totoina se susulu. Tau mai ia te aʻu, o afea e sili atu ai le faamamaina o le lanu uliuli ina ia lelei ona teuina?

O le laisa uliuli e le o se tagata e masani ona masani ai i togalaau mo togalaau ona o lona tofo, ae e taua tele i le togafitiga o faamai o le vaega pito i luga o le manava. Ina ia mafai e le fualaau aina ona taofi ona mea aoga uma, e taua le kili ma teuina i le taimi.

O le taimi e selesele ai le radish uliuli e faʻatatau saʻo i lona ituaiga ma, e tusa ai ma le taimi o le lulu. Mo le taumafaina, ua tupu le radisa i le vaitau o le tau vevela, ma o le vaeluaga o le taumalulu ma le tau o le taumalulu e sili atu ona talafeagai mo le teuina.

Seleseleina vave ituaiga o le radish uliuli

Ua totoina le radish Summer mo fualaau aina i greenhouses i le faaiuga o Aperila. E vave ona tupu, ma e mafai ona e selesele i le faaiuga o Me. I le taimi lava e tasi, latou te le eli uma fualaau faisua i le taimi e tasi, ae faasolosolo malie, ao latou vevela. I luga o aʻa laau, o lau ma aʻa ua vavae lelei.

O ituaiga muamua o le susulu e le fetaui mo le teuina mo taimi uumi, ae ua tupu na o le taumafa. I le vevela o le vevela, e mafai e le radisa ona faʻamausali le fou mo naʻo le vaiaso. E mafai ona faʻalauteleina le ola i le maualuga o le tolu vaiaso e ala i le tuʻuina o le kulimi i totonu o le pusaaisa (muaʻi afifiina i le pipiʻi ata pe tuʻuina i totonu o se pusa paʻu ma pupu).

O afea e aveese ai le vaitotonu o vaitau?

O le lanu uliuli o ituaiga o ituaiga o le autumn e totoina i le amataga o le taumafanafana, ina ia amata ai le seleseleina ia Aokuso. I le averesi, o le taimi matua e 80 aso. O ituaiga e sili ona lauiloa i le vaitau o le vaitau e aofia ai le Queen of Spades, Chernushka, Night, Healer.

E le pei o ituaiga eseese, o le vaeluagalemu o le vaitau e kili i le taimi. O fualaau toto e faʻamamaina i luga o le eleele, tipi ma aʻa laiti, ma sinasegogogo i totonu o le paolo. Vaitausaga o vaitau e teuina mo le 1.5 masina i totonu o le potu.

Ina ia faʻaleleia le ola o le ola, e fautuaina e tuʻuina le radisa i totonu o pusa i totonu o se atigipusa poʻo se atigipusa, e sasaa ai taʻitasi taʻitasi ma oneone.

O le seleseleina o le tuai o ituaiga radish

O vailaau o le taumalulu o le radish uliuli e pei o Chernavka ma Murzilka e totoina foi i le amataga o le taumafanafana, ae o le a latou manaomia pe a ma le 100 aso e fua. O le mea lea, ua amata ona latou aveesea le radisa e le o muamua atu nai lo le faaiuga o Setema. O le mea pito sili ona taua iinei o le sailia lea o se vaeluagalemu.

O le kiliina o se radisa malulu i luma atu o le taimi (ao lei matua) o le a faʻaitiitia ai lona ola ola. O le tuai tele o le a mafua ai ona maua fua.

E ui lava i le mea moni o ituaiga o le taumalulu e ola seia oʻo i le taimi o le tautoulu, e taua le taofia o le faʻaaogaina o aʻa i fualaau. O sea ituaiga radish o le a leai sona tofo ma uiga lelei ma e le talafeagai mo le teuina.

O aʻa ua seleseleina ua mamago, ua aveeseina laulaau ma ua vavaeina se aʻa umi. Aʻo leʻi tuʻuina atu le laisa uliuli i totonu o le fogafale mo le teuina, e tanumia ai e nisi o fai togalaau mo ni nai aso ile lua ina ia aoina ai le aofaʻi tatau o le susu ma taoto lelei.