Fugalaau

O aʻa o le aschid e pala ma mago, o le a se mea e tatau ona ou faia?

O le tele o faifaatoaga a le au faifaatoaga e talitonu o le fuafuaina pe o se aʻa ua mate latalata i se orchid po o se tagata ola e matua faigofie lava. E foliga mai ia i latou ua lava le na o le iloiloina o lona lanu ma mea uma. O lea la, ua latou talitonu o aʻafiaga ola ola maloloina o le ai ai se lanu malamalama, ma i latou na oti - pouliuli. Ae o lenei mea e mamao mai le mataupu. O le mea moni, o le lanu o aʻa o ituaiga eseese ma eseese e mafai ona ese, e le gata i le malamalama ma le pogisa. I lenei itu, e le mafai ona fuafua le setete o le aʻa o se fugalaau i lanu.

Faʻavae o laʻau o loʻo i ai aʻa lanu lanu moana

O le pito i fafo o le aʻa e paʻepaʻe, ae o totonu ua leai

O le tele o fai togalaau e le o lava le poto masani, talitonu o le lanu malamalama o aʻa e taʻu mai ai o latou soifua maloloina ma ola. Ae peitaʻi, afai ei ai nisi o aʻafiaga ua vavaeina, ona mafai ai lea ona e iloa o totonu o le tino ua maeʻa ma leai se mea.

E leaga le samasama e samasama

I nisi tulaga, o aʻa, o loʻo loloto i totonu o le meaʻai, e ono oʻo lava i le lanu samasama, ma i nisi tulaga, e enaena. E mafua ona o le leai o se malamalama o le la. E le gata i lea, o le lanu o le aʻa e mafai ona aʻafia e na mea o loʻo aʻafia e le laau mai le meaʻai. I lenei tulaga, o le lanu malamalama o aʻa e le o faailoa mai ai latou te maʻi pe ua oti.

E faʻapefea ona fuafua ia aʻa ua mate o le togi poʻo le ola?

Manaomia le paʻi i le pine. I lena tulaga, afai e mausali ma mafai ona ola, o lona uiga o lona uiga o loʻo ola. Afai e te faʻamalosi i le tuila ma o loʻo faʻatau atu, o lona uiga ua le mafai ona aoga, e ui i le mea moni e mafai ona maua se foliga vaaia lelei atoatoa.

E tupu foi pe a suʻesuʻeina le aʻa, e mafai ona e vaʻaia se aʻafia lelei o le aʻa, ae na o se vaega e le mautonu i le tasi nofoaga. O lenei aʻa e tatau ona aveese ona ua le toe mafai ona fafaga le fugalaau. Ma o lenei aʻa e aʻafia ai e mafua ai se faʻamaʻi pipisi o le siama. I lenei itu, o le asiasiga o le aʻa o lenei laau e tatau ona faia ma le tausiga faapitoa ma ia mautinoa ia aveese uma aʻa.

O le tele o tagata faifaatoaga e talitonu e le tatau ona popole, pe afai lanu lanumeamata, o loʻo i luga o le eleele, e lanumeamata, ona lelei atoatoa lea o le laau. Ae ui i lea, o le sese lenei. O le mea moni o le aʻafiaga, e le vave alu vave faʻasologa o togafitiga, ma e tusa lava pe maʻi, o le a aafia ai le vaega lanumeamata o le laau pe a mavae sina taimi. I lenei itu, o le suʻesuʻeina ma le puipuia o le aʻa o le orchid e taua tele, talu mai ona faʻatinoga e mafai ona iloa ai aʻa maʻi i le taimi ma aveese.

Aisea e mate ai aʻa o le orchid?

O mafuaaga autu:

  • le le tausisia o tulafono mo le tausiga o lenei laau, e aofia ai: le lava po o le sili atu o le moli, faʻaleleia o le meaʻai, faʻamagoina o le eleele i le vevela;
  • o le fugalaau e afaina i se siama siama poʻo le faʻaleagaina;
  • o le tochi ua leva ona matua.

O a gaioiga e fai pe a suʻe aʻa ua mate?

O le mea e tatau ona e faia muamua o le amata lea o le tausiga o le laau, matauina tulafono uma. O lea fugalaau e mafai ona "toe ola mai" pe afai e tuu i totonu o na tulaga e sili ona talafeagai mo ia. E mafai e se aʻa aʻa ona tupu fua pe a iai ni vaʻaiga fou. Ma mo o latou foliga mai, o lanu lanumeamata e matua tatau lava, lea e tatau ona ola. O le mea lea, e tatau ona e taumafai e saili se ituaiga fatuga.

Togafitiga togafiti o Orchid

O le aʻa o se laau mamaʻi e tatau ona faatofuina i aso taitasi i vai mo sina taimi. Ma, a uma ona e faatofu aʻa i totonu o se fagu vai, ona e manaomia lea e lafo atu i le windowsill. E sili ona lelei le faʻatinoga o lenei faiga i le vevela pe a ma le 20 tikeri. O aso uma o le taeao, e manaʻomia ona faʻaopopo le tele o vai i totonu o le koneteina ina ia mafai ona ufiufi aʻa o le laau. O lenei laau e tatau ona i totonu o le vai mo le 1-2 itula, ae ui i lea, o le "taʻele" umi e le afaina ai.

Ina ia mafai ai e fatuga moe ona ala, ia fautuaina le faʻaaogaina o baths ma le faʻaopoopoga o fualaau oona e faaosofia ai le tuputupu ae i totonu. O lea la, e fautuaina e sasaa i le 1 le mata o le epin i se lita o vai. Ae ui i lea, e tatau i se tagata ona faʻaeteete i ia taʻele taele ma ia le faia soo. O le mea lea, 2 baths per month o le a sili atu nai lo le.

E faʻapefea ona toe faʻaleleia le fugalaau? I tulaga taʻitasi, e taʻitasi. O lea, atonu e 1 pe 2 masina i le tasi mataupu, 9-10 masina i le isi, ma o nisi fugalaau e le mafai lava ona toe faʻaleleia, e ui i taumafaiga uma. Afai e amata ona e toe faʻaleleia lau fugalaau i le tautotogo po o le autumn, ona sili atu lea o le maualuga o le manuia i lenei tulaga.

O le orchid ei ai ona aʻa

O le orchid ua tupu aʻa, o le a le isi mea e sosoo ai?

A maeʻa ona e mauaina aʻa, e le tatau ona e fafagaina le laau mai lenei aso. I le avea ai o se tulafono, o aʻa na tutupu ma tuputupu ae vave. A oʻo le aʻa lima o le aʻa i le lima senitimita le umi, e mafai ona totō le togi i totonu o se ulo. E tatau ona manatua i le mafaufau o le fausiaina o le laau e tatau ona faʻalelei, aua le faʻatagaina le faʻaogaina o le eleele. E tatau ona faia faʻamaʻi pe a maeʻa le susu.

Vailaau talafeagai

O le paʻu o laau o le laʻau faʻasalalau ma mea tetele, o le sphagnum moss ma sina vaega itiiti o le malala e sili ona lelei mo fugalaau faapena.

Faʻamau le laau i se koneteina fou e puipuia ai le leaga i aʻa laiti. Ina ia faia lenei mea, pipii laau e 2 i totonu o le palapala ma nonoa se fugalaau ia i latou.

E le gata i lea, e toe faʻaleleia lenei laau, e mafai ona e faʻaaogaina le metotia o le kesi. E mafai ona e faʻatau se fale koli i totonu o se faleoloa poʻo le faia oe mai i fagu palasiti poʻo mai se pusa tioata.