Faatoaga

O fautuaga sili mo le tausia o moa pe afai o loʻo e faigaluega i le aso atoa

A leai se tasi i le fale i le aso atoa, e masani lava ona faʻavevesiina i tatou i le manatu o se taifau po o se pusi na totoe i le fale e le maua lelei le gauai ma le tausiga. O nei popolega foi e asiasi mai ia i tatou e faatatau i moa, e ui lava i se tulaga maualalo. O le fafagaina o manufeʻa o le a matua faigofie lava, o le taimi lava e te malamalama atoatoa ai i le natura, ma le 5 poo le 6 folasisi e mafai ona tuʻuina atu i lou aiga se numera tele o fuamoa fou.

E tele tagata e fesili mai ia te au e faasoa atu mea lilo o moa fefaatauai manuia, pe afai e mafai e tagata uma e mafai ona faia galuega ile fale faigaluega pe i le aoga. Sa ou manatu o se autu manaia tele ou te lei talanoa i ai muamua. O lea ia tatou amata.

O aʻu fautuaga mo le tausia o moa pe afai e te le oi le fale

E masani lava, o lau moa, pei o soʻo se moa, e manaʻomia se moa, lea o le a latou momoe ai i le po. Talu ai e te le i ai i le fale, o le a e manaʻomia foi se fale puipui saogalemu i totonu o le fale i le mea o le ai ai i le aso. E le gata ina puipuia i latou e le mea faʻatauvaʻa (anufe, alope, raccoons, weasels, uwks, aeto ma owl), ae o le a le faatagaina ai moa e alu i luga o le auala, ulu atu i le togalaau lata ane pe afaina ai foi lau faapaologa ma droppings. Faitau e uiga i: fafagaina o manu moa i le atunuu!

Manaoga mo le moa moa:

  1. Faʻagasologa o le faitotoʻa o le faitotoa e faasagatau ai i tagata taufaaleaga (mo se faʻataʻitaʻiga, se matau, se totoa ma se kapini, se kī poʻo se paʻu).
  2. Lelei lelei. O pupuni uma ma tatala e tatau ona ufiufi i le uaea felauai i sela e leai se sili atu i le inisi le inisi.
  3. Mo le tasi moa e tatau ona le itiiti ifo i le 3-4 mita sikuea. vae sikuea.
  4. E manaʻomia e manulele uma le 8 inisi o le avanoa.
  5. I se tasi o faamoega e mafai ona i ai le 3-4 moa.

Manaoga o Aviary:

  1. O le i ai o se faitotoʻao le faitotoa e faasagatau atu i tagata taufaaleaga.
  2. Faʻamamaina le uaea uʻamea i le 1 poʻo le 1/2 inisi sela, poʻo se uaea felafolafoaʻi e pipii i pou o le pa.
  3. E tatau ona tanumia le leoleo i lalo ifo o le tasi le vae i le eleele.
  4. O le taualuga o le pa puipui e sili ona lelei ona faia, pe mai le uaea uʻamea.

Taeao i aso uma

O pou e fesuisuiai i se suiga e le suia i aso uma. O taeao uma lava e tatau ona e tatalaina le moa ma tuʻuina i fafo i totonu o le avia i le taimi e tasi. E sili le faia lenei mea i le oso aʻe o le la. Ae peitaʻi, afai e manaʻomia lou alu e faigaluega aʻo leʻi oʻo i le tafa o ata, e mafai ona e tatalaina faitotoa i le taimi muamua, o le a alu atu moa i fafo pe a amata le taeao. Ae ui i lea, o le pa puipui e tatau ona le amanaia i tagata taufaasese. I le goto ifo o le la, o manu felelei latou te o atu i le moa moa ma oso i luga o se paʻu mo se malologa mo le po. E leʻi umi, e tatau ona e tapunia le faitotoa i le maota.

Afai o lau taimi o galuega e le mafai ai ona e i ai i le fale i le taimi e oso aʻe ai le la ma tulaʻi, o se fofo lelei o le faʻapipiʻi lea o se faitotoa matala i le ulufale atu i le moa moa. E tele ituaiga o latou - o nisi e tamoe i luga o le eletise po o maa, ei ai foi filifiliga mo le puleaina o le pulu o le la. Faʻataʻotoina faitotoa e tatala ma tapuni i le vaitau manaʻomia. Latou te faʻatagaina oe e teu lelei ia fagafao, ma malupuipuia le loka o le moa.

A uma ona tatala le moa moa, e tatau ona e fafaga manufelelei. E mafai ona e fuaina le aofaiga tonu o le fafagaina i taeao uma, poʻo le faʻatauina o se meaʻai e fafagaina ai potu i mea e mafai ona teu ai meaai mo le tele o aso. E leai ni meaʻai e sili atu nai lo le mea e tatau ai, pei o se faʻataʻitaʻiga, e faia e taifau. E manaʻomia le afa afa ipu fafaga i le aso, ae ui i lea, e mafai ona e saunia se fafaga tele i le faaiuga o le vaiaso pe ae maua le taimi avanoa. O le mea lea, o le ae tuʻuina atu le kulupu atoa i meaʻai mo le vaiaso muamua. O moa taitasi o le a 'aina le tele e pei ona tatau ai.

E faapena foi mo tagata inu. O pou, e pei o mea ola uma, e manaʻomia le faʻaauau ona maua i le vai. Faʻatoa faʻatumu le tagata inu i le vai i le faaiuga o le vaiaso pe ae le o faanatinati. Mo se lafu itiiti, o le a tumau mo ni nai aso. Ae ia manatua i le vevela o le tau, e manaʻomia e manu felelei le sili atu. Afai e te fuafua e toesea i na aso seia oʻo i le afiafi, ia faʻaeteete i le faʻapipiʻiina o le tele o punavai. O se vaifofo lelei lea pe afai o se tasi o mea inu inu ua tuʻituʻi pe palapala palapala.

Faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga, o le tatalaina o se aviary, fafagaina ma le inu o le a na o ni nai minute. E pei foi o le pikiina o fuamoa i le afiafi, sosoo ai ma le tapuni o faitotoa i le po, o le a le umi se taimi. I le faaiuga o vaiaso, e mafai ona e aveesea le moa moa ma faʻafouina pusa nusipepa. Manatua ia faʻatumu le tagata fafaga ma inu ae leʻi alu. O se malaga i le faleoloa meaai e tatau ona aofia ai i le polokalama o le vaiaso.

O le mea lea, o le tausia o se tamai lafu o moa e le tele se taimi e alu ai. O le taunuu mai i le fale peʻa maeʻa le galuega poʻo le aʻoga, e mafai ona e malolo ma lou aiga, mataʻituina o laumei faʻataʻamilo i le fanua, ma fiafia i le tele o itula e aunoa ma se moe ae leʻi alu i le moega. A e manaʻomia ona e alu mo ni nai aso po o le malolo, e mafai ona e fai atu i ou tuaoi e tausi a outou fagafao e sui ai se ato o fuamoa fou. O se tasi lea o mea sili ona taua i le umukuka, lea e leai se tutusa i le aofaʻi o le porotini. O le tofo o fuamoa e le mafai ona sili atu ona maualuga, o lea o se auala sili lenei e faafetai atu ai i uo mo la latou fesoasoani i le vaavaaia o lou toesea.