O le togalaau

Lawn grass ryegrass perennial pasture description Seed cultivation and care Photo

Manua o le vao ryegrass mo le vao

O le fatuina o se tulimanu teuteu ma se laufanua manaia lanu matagofie o se galuega e manaʻomia ai le tele o taumafaiga, tele le onosai ma le taimi. E le o tagata taʻitasi e umia se 'upega tafaʻilagi e mafai ona feagai ma sea galuega. E tatau ona e filifilia le ituaiga saʻo o vao mutia, ona maua ai lea o avanoa uma e maua ai se laʻau matagofie ma le le lelei e tausia.

E tatau ona fuafua le faʻamoemoega o le vao (pe o le a le galuega o le a faia) ao leʻi faʻaauau le totoina. E mafai ona avea o se elemene teuteu o se togalaau masani, o se laufanua lanu meamata, ia avea ma se laʻau masani pe avea ma se malae taalo mo taaloga taʻavale.

Ryegrass perennial lawn description

Fua o le gauga ryegrass uiga umi mo se ata matamata

O le faia o se laʻau o soʻo se ituaiga, o le mutia vao vao e puipuia i le solipalaina e talafeagai, o se vaega taua o meaola lanu ua faailogaina "taaloga". O se vao masani o le aiga Cereal. O loʻo faia ai le tele o pupuʻu pupuʻu e ufiufi i lanu lanumumu o lanu lanu meamata.

  • Faʻafetai i se aʻafiaga o aʻafiaga, faʻapupula vave. O foliga vaaia e tumau seia oo i le tautoulu.
  • E i ai se maualuga maualuga pe a uma le moa.
  • Laʻau maualuga maualuga e aunoa ma le toe faʻaleleia o le a faʻamalieina mo le 4-6 tausaga.
  • O le mea pito sili ona taua o le vao o le mutia o le mutia o le vao o le solipalaina o le tetee.
  • O le tuasivi ryegrass e maualalo le tetee i le tafega: e le mafai ona faapalepale i le lolovaia o vai lolovaia ma le lata mai o le suavai.
  • O le faʻafefe o le kiona e maualalo: e leai se fale ma le kiona e ufiufi ai le faʻafefe o gutu e oʻo atu ile -18 ° С.

Perennial ryegrass (lat. Lolium perenne) o loʻo i ai le tele o igoa: otaota vevela, Igilisi poʻo le meaʻai fafaga.

E tufatufa atu i le siosiomaga masani i Europa, Asia i Sisifo, Aferika i Matu, ma o loʻo maua i nisi o itulagi o Asia i Sasaʻe (e oo atu i Siberia sisifo).

Totoina o mutia lau vao vao

Lauina o le lawn grass ryegrass perennial pasture photo

E totō le fatu o le suamalie ma fatu i le eleele. Latou te faʻaleleia ma le faaeteete le saite mai vao vao i le taimi muamua, suotosina ma faʻaleleia le eleele, aveese uma maʻa ma aʻa tetele, faʻatagaina le eleele e faʻaleleia, i le taimi lava e leʻi luluina, latou te faʻapipiʻi le palapala. Mo le mauaina o se laufanua manaia, e tatau ona lelei le sosolo o le eleele, ma e le tatau ona sili atu i le 30 ° ia feeseeseaiga o le taula, e faʻapipiʻiina luga luga o le faʻavaʻa ma se masini faapitoa ina ia leai se paʻu.

Faʻamatalaga o le gasologa i le amataga. Mo le suatia i le tautoulu, faʻaaoga fugalaʻau-phosphorus fertilizers, ma i le amataga o le tautotogo e fafagaina le palapala ma le eletise.

  • Tui le suamalie i le amataga o le tautotogo - o fatu e ola i le vevela o le ea i le 2-4 ° C. Afai e mafai, e mafai ona lūlūina le gataifale i le vao ryegrass seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana.
  • O le loloto o le totoina o le 2-3 cm.
  • Ua lava le na ona totoina fatu i luga o le fogaeleele ma tapuni faatasi ma se fagu.
  • Faʻalagolago i tulaga o le tau, o le a maua mai ai laau i le 7-10 aso.

Faʻasolosolo taimi e faʻafefe ai le mutia i le vevela vevela ina ia vave ona ola le ryegrass faʻateleina ma fai ai se vevela mafiafia. E tatau ona e faia ia le itiiti ifo i le lua mowings i le vaitau aʻo leʻi sauniuni i le tau malulu o le mutia.

Rye grass grass rate per 1 ha

O le fuaina o fua o le suamalie o le suamalie e fesuisuiai eseese e fuafua i le ituaiga o paluga. Afai e lūlūina le sulu i lona foliga mama, o le faʻatau i le 1 ha o le 12-14 kilokalama. A o lūlūina faʻasalaga vao - 8-10 kilokalama.

I le tausaga muamua o le olaga, o le a fausia ai se paʻu mafiafia. Laʻau ma se moa vao. E tupu pea lava pea tupu, e ufiufi ai le vaega ma se kapeta susu.

E tusa ai ma mea faʻafefiloi: o se laʻau fefiloi e foliga manaia, ae atonu o le a sili atu ona manaʻomia e le tagata ia mea e sili atu ona manaʻomia e tausia nai lo ryegrass.

E faatauina fua ile vaega faapitoa o le faʻatau. Afai ua uma ona e ryegrass, taumafai e piki fatu oe lava. Mo le faia o lenei mea, tuʻu le mea e leai se mea o le faʻatoʻaga e maua ai le fugalaau. O le a totogo Spikelets ia Iulai - pe a lanu samasama, tipi, mago ma aveese fatu.

Filifiliga o le nofoaga ma eleele mo ryegrass

E le mafai e le laau ona faʻafefeteina - o eleele maualalo ma lolovaia nofoaga e le talafeagai.

O le tuufaatasiga o le eleele e le lelei. E sili ona lelei i luga o meaʻai, loma, eleele suamalie. Aloese mai eleele eleʻele maualuga.

E faʻapefea ona tausia le mutia o le mutia

Laʻau vao laufanua laufanua o le vao vao

O le tausiga faapitoa e faʻaititia i le faʻavausua masani. E le taliaina lelei le lamala, ma o le susu tele e mafua ai le pala o le aʻa.

Ia mautinoa e fafagaina le eleele aʻo leʻi luluina. A o faagasolo le tuputupu ae malosi, faaaoga le biocompost fertilizer.

Aua e te fefe e mowi ma tipi vave le suauu - e vave ona toe malosi e tusa lava pe a uma le malosi o le masini.

Tetee i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Ryegrass e puipuia i le tele o faʻamaʻi o otaota. I le taimi atoa o le tuputupu ae, e seasea lava ona maʻi le mutia.

O le faigata o le taumalulu o le mutia vao vao

Faʻailogaina o le kulimi i taimi umi ma le uiga o le vao vao

O le maualalo o le vevela e aʻafia ai le laau. E le mafai e le mutia vao ona faʻafeiloaʻi ai le tau o le kiona; i taimi o matagi malulu, e oo atu i le 30% o vao e mafai ona leiloa. O tamaiti laiti e mataala i gutu o le tautotogo. I le tautotogo, siaki ma le faaeteete le mutia ma, pe afai e tatau ai, ia faatumu avanoa i le lafoaia.

E sili ona lelei i luga o vaʻa malulu. A aunoa ma le ufiufi o le kiona, e mafai ona tatalia le vevela e oʻo atu i -18 ° C, ae i le i ai o se vaega manaia o le kiona, e mafai ona faateleina le sao.

E tele naua mea na tutupu i le taumalulu ma le faʻavaveina.

Faʻataʻitaʻiga i le faʻasologa o meaʻai

Laʻau vao ryegrass o loo taina i le ata ata ata

I le avea ai o se agavaʻa maualuga o le agavaʻa, o le mea e faʻaleleia ai le vao e lelei atoatoa mo le fausiaina o se laʻau teuteu i luga o se saite, totōina i le paka, ma faʻaoga mo togalaau faʻapitoa.

Tusi vao e taina mo se ata lanu i le ata o le laufanua

I totonu o mea e gaosi ai vao, e lelei tele i le alfalfa, pulupulu piniki, ma le lole paʻu.

E le gata i lea, o le mutia vao mai le ryegrass e foliga talafeagai e pei o le lanu moana, fesesa, selu.

Faatoaga aoga

O le tuasivi ryegrass ua totoina i faatoaga.

O le togavao e amata ona ola malosi talu mai Aperila, ma ia Me o le a talafeagai mo le gataifale. Ona o le maualuga o lona gaosiga ma le aoga o le meaʻai, o laula (e le itiiti ifo i le vao fescue ma le Timoteo) e faʻaaoga mo le fafagaina o povi, solofanua, mamoe ma 'oti.

I le tautala i fuainumera, o le meaʻai o le ryegrass e tuʻuina atu ai le 400 pasene o laufanua lanumeamata i le 1 ha o fanua. Mai le eria e tasi mo le vaitau e maua ai le 90-100 pasene o vaomatua.

E faʻaleleia e le aganuʻu le fausaga o le eleele (puipuia le tafia o le eleele), faʻaleleia ai lona fausiaina.

Eseesega o le mutia vao vao

Faʻataʻitaʻiga o le suamalie mo le tele o tausaga i le ata o le ata

O le tele o laei lalaga na faia mo taʻaloga taʻaloga, ae o le tamaoaiga masani e sili ona taua. Lawns mo faafiafiaga ma taaloga e lūlūina i le monoculture poʻo se faʻafefiloi o laau.

O ituaiga o meaʻai e pei ole Greenfield van, Henrietta, Roadrunner o le tele o vaega o le mutia e faailogaina "Sport".

O vailaʻau o le suauu mausalisi o le tele o tausaga o filifiliga a le aiga: