Fugalaau

Phalaenopsis - fugalaau uliuli o le orchid, e foliga mai i le ata

O le lalolagi o laau fugalaau e eseese ma e le mafaamatalaina i le tele o ituaiga ma lanu. E tele lanu matagofie, ae o loʻo i ai i latou e tosina i ai le gauai faapitoa. O ia ituaiga o meaola e aofia ai le inisiuli. O le amataga o lenei laau ua finauina. O nisi tagata e talitonu o loʻo i ai pea le orchid uliuli, ae o isi e manatu o nei tuuaiga e avea ma tala faʻasolopito. Ae o le a tonu le fugalaau ofoofogia ma le lilo?

Moni poo talafatu: o se fugalaau e lilo i le mea lilo

E le o mafai e le sosaiete faasaienisi o le lalolagi ona tuuina mai se tali manino pe a tupu mai lenei vavega o le natura. O loʻo i ai se faʻatagaga o se aschid uliuli maua e George Cranlite (natura nerd) i le konetineta o Amerika i Saute. Na gaoia e ia se fugalaau mai ituaiga, lea e manatu ai o se tochiditi o se laau e le mafai ona taina. I le iloaina ai o le leiloa o latou totoa, na maua ai e tagata o le atunuu le gaoi ma tuuina atu o ia i se faiga matautia. E ui lava i le mea moni o le saienitisi na gaoia, ae faafetai tele ia te ia, e pei ona manatu le toatele, na iloa e tagata e uiga i se laau matautia matautia - o se tochidine uliuli.

O tagata e sili ona lelei e talitonu o le tala o loʻo i luga o se tala faʻasolopito ma o le mea moni, o se fuga uliuli na atiina ae e saienitisi Kalefonia e ala i le fausiaina o ituaiga o phalaenopsis. O le fatuina o sea ituaiga o se auala faigata, lea manaʻomia tupe faʻapitoa tupe. O le mea autu o le kulupu kulupu o lona manogi, ua tumu i se faʻaaliga o le vanilla. E na o se phalaenopsis e mafai ona taʻua o se inisike uliuli. O nisi o fai togalaau e faʻaaoga vailaʻau e faʻapipiʻi ai mea e tutupu. Ina ia faia lenei mea, ia faia se tulimanu ma se sui lanu lanu i totonu o le puipui o se paʻu paʻepaʻe, ona o le paolo o le fugalaau na suia, e pei ona mafai ona vaaia i le ata.

Ua mautinoa e saienitisi e faapea, i le natura lava ia e leai ni lanu uliuli, e le o iai se pigmenti, i le mataupu faavae. O nei mea ua na o ni lanu uliuli, lanu violē po o le paʻu.

Eseese o Orchids Black

I le natura, ei ai se fugalaau e le masani ai Takka, lea e taua foi o le "fugalaau a le tiapolo." E tele naua le manatu o lenei laau i se tasi o ituaiga o manulele uliuli o le aiga phalaenopsis, e ui o foliga mai fafo e tutusa. O sui o aiga ei ai foi le pogisa:

  • Odontoglossum.
  • Cattleya.
  • Cymbidium.
  • Paphiopedilum.
  • Oncidium.
  • Dendrobium.

Natura Pasefiuli Natura Laʻau E i ai ituaiga ituaiga:

  • O Maxillaria schunkeana o le fugalaau sili ona vaivai i le aiga o Phalaenopsis. O loʻo i ai se paolo pogisa tele (tagaʻi i le ata).
  • Fredclarkeara After Dark Black Pearl - o le paolo lanumoana uliuli o lenei laau e vaaia e le toatele o se lanu uliuli. I le ata e mafai ona e vaʻaia uma le matagofie o fugalaau ese.
  • Paphiopedilum Pisgah i le vaeluaga o le po - O se tasi o ituaiga o manisi. O le gaogao o le lanu uliuli, e pei lava ona valiina i le leo e tasi, ei ai ni vevela eletise.
  • Phalaenopsis Black Butterfly "Orchids" (ata) - o foliga o le fugalaau e talitutusa ma le apaʻau o se pepe, o le mafuaʻaga lea na maua ai e lenei laau lona igoa muamua. O le lanu o le orchid ua tumu, paʻu, lanu violē. I luga o le laugutu, e le masani ona i luga o pito o petals o loo i ai ni lanu paʻepaʻe.
  • Paphiopedilum de nachtwacht - paolo o peti piʻo ma se lanu uliuli.
  • Dracula roezlii - o se uluai laau, o le uiga taua o le lanu (tagai i le ata). Petals o se uaina pogisa, toetoe lava o le paolo uliuli e tumu i togitogi laiti o lanu lanu moana.

Auala e tausi ai se laau

Ina ia faʻamafanafanaina le fale, ma mo le tele o tausaga, e fiafia ai tagata e ona le fugalaau, e tatau ona faia ni tuutuuga latalata i le siosiomaga masani. Talu ai o le inchid fale tifaga, e tatau ona e mafaufau o lena fanua faigofie e le talafeagai mo lona galueaina. Nai lo o le palapala, e manaʻomia e le phalaenopsis se mea e fai ai le friability ma alavai, mo lenei mea e mafai ona e faʻaogaina ai le paʻu laau. O le vevela sili ona maualuga mo le tochidli uliuli e 18-22 tikeri. O le faʻafeiloaʻi i na faʻaogaina o le vevela, e mafai ona e ola ai i se laau matagofie o le a e fiafia ai i ona fua.

Aua nei galo e uiga i le fafagaina, talu ai o le tuputupu ae ma le fugalaau o orchids e faalagolago i ai. Fugalaau o le phalaenopsis aiga alofa tele susu, ae le o susu palapala. E sili atu le faʻaaogaina o le vai malulu mo le faʻaleleia o le vai, e lelei lava le timu, ae e tatau ona tu mo sina taimi. I le taumalulu, o fugalaau e faʻasuina i vai mafanafana. e le silia le 1-2 taimi i le 7 aso. I le tau mafanafana, e masani ona faʻatinoina le faʻatinoga i le 3 aso i le vaiaso.

E tatau ona faia ma le faʻaeteete lelei le faʻaleleia, talu ai o le susu o le susu o le a pala ai le rhizomes, ma mai le faʻamamagoina o le eleele, o le a amata ona mou atu le laau. E ui lava o le togi e mafai ona faʻapalepaleina le lamala mo sina taimi, e le aoga le faia o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga i luga o fugalaau.

Laʻei pito i luga e faʻaaogaina i le taimi o le tuputupu ae o laau (1 taimi i 2-3 vaiaso). I le faʻamuamua, e le manaʻomia le paʻu o le togi, talu ai o mea uma e tatau ai o loʻo aofia i totonu o le meaʻai, ae faʻatasi ai ma le tulaga o loʻo totoina le laau i totonu o le isi ipu. a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 2 tausaga.

E le fautuaina e tagata atamamai le faʻaaogaina masani o laʻei pito i luga, aua o lenei mea e faʻaitiitia ai mea puipuia o le laau ma o le a avea le togi ma mea e ono aʻafia ai faʻamaʻi ma fomaʻi fugalaau eseese.

Blackchi orchid