Isi

Feiloai atu i mea lilo uma o le nectaroskorumum

Na ou faatauina ni nai pusa o allium nectaroskorum mai se faleoloa fugalaau (sa tusia i luga o le pine). Tau mai ia te aʻu, o le a lenei mea totino? E i ai isi ituaiga o meaola, ma ei ai ni mea taua o le galueaiina?

Allium nectaroskrodum o se faʻalavelave faʻafefeteina ma feeseeseaiga i luga o lona aiga o se aiga patino o loʻo faʻaauau pea i aso nei. O nisi o saienitisi e finau faapea o se ituaiga o aniani (allium), o isi ua talitonuina o le nectaroskorum o se ituaiga eseese mai le aiga o lili, ma o isi foi e fai ma vasega o le lili.

Faatasi ai ma le toʻa, e tasi lava le mea e mafai ona fai mai: nectaroskorum o se faʻalauiloaina, faʻamalosi ma le pupuvao faʻatasi ma le tele o ona ituaiga.

I fafo, o le necturoskorum e pei o aniani, ma o ona aʻa e maua foi i le foliga o se pulu e aunoa ma rhizomes. Faʻataʻoto lau laʻau e tupu mai ai. O ponuncles foi e maualuga, e oo atu i le 1.5 m, ae mafai ona ese le uumi. I latou ape, tamai logo paʻu o se lanu lanu e pei o se malu malu i le foliga o se polo. E tele naua mea e tutupu, o le lautele o logo taitasi e mafai ona oʻo atu i le 1.5 cm, ma i le aofaiga atoa e 10 i le 30 fasi vaega i totonu o le faamalu. I le faaiuga o le fugalaau, o pusa fatu i lo latou nofoaga ua mama.

O laulaau o sea ituaiga o le alumini o loʻo i ai se sosolo lanu-kesi sosolo, o loʻo faʻaalia atoatoa pe a paʻi atu.

Eseese o fugalaau

I nisi ituaiga, o ituaiga ituaiga o nectarospermum e iloga:

  1. E le alofa. E na o totonu lava o vaomatua o Crimea, e aofia ai oʻau ma lefulefu. O le maualuga o le vao e mai i le 50 i le 130 cm, o le leafy rosette e aofia ai 15 papatusi. O le tele o fugālaau e tupu i le faaiuga o Me: o le numera o logo e mafai ona oʻo atu i le 60 vaega. Le lanu o fugalaau e piniki ma se lilac-paʻe paepae.
  2. Dioscorida poʻo Sicilian. O loʻo nofo i le vaomatua o Asia Minor ma le vaega Metitirani o le teleland (Europa). Ua masani lelei io tatou avanoa. O le inflorescence o le faamalu e aofia ai le 10 i le 20 paleni lanumeamata lanumoana ma se lanu mumu po o se fasipepa.
  3. Tolu vae. Ulu i totonu o papa i le Caucasus, e fuga mai i logo paʻepaʻe ma lanu violē.

Tulaga Tutupu

Nectaroscrumdum e sili atu le fiafia i nofoaga la, ae o le a le mou ese atu i le paolo. E alofa o ia i le eleele lafulemu ma le lelei, e le o se mea e manaʻomia ai le tausiga, o le mea autu e le o le faatumuina o moega, a leai o le a amata ona pala.

I totonu o itulagi ma le ogaoga o le malulu, e manaʻomia ai se malutaga mo le taumalulu, ae, i se tulaga aoao, e maualuga le faigata o le taumalulu.

O le fugalaau e tupu mai e ala i le lūlūina o fatu poʻo le tamaʻitaʻi teine. O fatu e totoina i le amataga o le tautotogo i luga o se moega o fatu, ma totoina i se nofoaga tumau i le isi vaitau. O vaovao tuai ma matutua, e vaeluaina i le tautoulu, pe a mavae le oti o lau.