Laʻau

Ficus rubbery

Ficus atonu o le sili ona taʻutaʻua (ma le sili atu le taua) o mea uma i totonu ole fale. O le ituaiga e tusa ma le 600 ituaiga, e aofia ai fualaau suamalie, ma ua salalau i itu uma o le lalolagi. Rubber ficus e sau mai Initia, pe a oʻo i lalo o tulaga masani e oo atu i se maualuga o le 30 mita pe sili atu. I totonu o le faleoloa, o le tele o laau toto ei ai le maualuga pe tusa o le 46 cm ma mai le 5 i le 8 ni laulaau ua faia. E mafai foi ona e faatauina mai nisi laau matutua, e tusa ma le 1 mita le maualuga. I totonu, latou te ola e tusa ma le 10 mita. I le natura, o le maualuga o le laau e mafai ona oʻo i le 30-40 mita. E uiga i le auala e tausi ai mea e fai i le fale, a tatou tusiga.

Ficus rubbery.

Tupulaga e faʻatupulaia

Ficus rubbery, Ficus elastic, Latina - Ficus elastica.

Gain. I tulaga lelei, o le Ficus pepeti e mafai ona maua ai le siʻitia o le 60 cm i le 1 mita i le tausaga.

Vaitaimi. E na o le telē tele, e ola lau laau tuai ma fua mai fua.

Malamalama O fulufulu o ni mea e faʻaaogaina ai le malamalama, ae faʻafefea foi ona faʻapipiʻi i nofoaga pogisa. Le lava le malamalama e faʻagesegese ai le alualu i luma.

Lulu I le taumalulu, o le aupito maualalo o le vevela e 15 ° C, i le taumafanafana - e leai se sili atu i le 29 ° C.

Faʻasa. I le taumalulu, ia faʻamaua le palapala ile susu, fafaga faʻamaʻi le sili atu ma le tasi i le vaiaso. Vaʻaia le tele o taimi i le taumafanafana, a itiiti ifo faalua i le vaiaso.

Laʻei pito sili. I le tau mafanafana, o aso uma lava e 14 e faʻaopoopoina ai le vai i le vai.

Totogi. E faʻafeiloaʻi le palapal ficus i le mafanafana tutotonu, ae e tatau ona sosolo i luga ae le itiiti ifo i le tasi i le vaiaso, ma solo le laʻau ma se omomi i masina uma.

Faamama. Eseesega ma laulaau lamolemole e faʻamamaina e le lima. E faʻamamaina laulaʻau fuʻa i se pulumu vaivai. Mo le Ficus rubbery, e mafai ona faʻaaogaina se fufulu eletise.

Le siosiomaga. Faʻameli, ae le o ni faʻataʻitaʻiga.

Le palapala. Faʻafefeteina o le eleele e faʻavae i luga o peat or ground sod, vai lelei.

Suiga E taua i ni tulaga se lua: ua tele naua le ogalaau ma ua tele mo lona fagu poo ua tafe saʻo le vai mai luga i lalo. O le vaega mulimuli o loʻo faʻamaonia ai ua vaivai le palapala. Faʻafeiloaʻi ficus rubbery i le tautotogo.

Teuteu: Naʻo le faʻapulaʻaina o le tuputupu ae o le ficus. Aua nei galo e uiga i le lagolago mo laau laiti. A oʻo mai se laulaʻau po o se meaʻai, e paʻepaʻe se paʻepaʻei paʻepaʻe. E tatau ona faʻauʻuina le manuʻa i le petrolatum pe vaʻavaʻai ma se fasi mea.

Faʻasoa lelei, o le a ola umi le laau ma ola seia oʻo i luga ole taualuga. Faʻatasi ai ma le suavai, e mafai ona maliu i le 6 masina. Ficus o se laau paʻu e manaʻomia ai sina tausiga laiti. Aua le fufulu, aemaise i le taumalulu.

Toe gaosia o le paʻu

Faʻailoga e faʻaogaina e ala i apical cuttings faʻatasi ai laulaʻau poʻo fasi kati ma le laʻau e tasi. Afai e te tuʻuina se faʻavalea i totonu o se fagu vai i luga o se mata o le la ma suia le vai i taimi uma, ona oʻo lea i se taimi o le a faʻaalia ai aʻa. O le faʻalauteleina o ficus e mafai ona ausia i se isi auala: o aʻaʻaiga e maua i le oneone oneone. I lenei tulaga, ua fufulu le 'au mai le sua suamalie, lea e faʻasaʻoloto mai le nofoaga o le tipi, faʻatagaina e faʻamago sina mea itiiti ma totō i tamai fagu ma oneone susu, ia tuʻuina i se nofoaga mafanafana, sili ile mea uma, i totonu o se kati.

Ficus

Afai ua leiloloa le lau o laau, ma o laulaau na o le tumutumu lava e totoe, e mafai ona toe faafou e ala i le suʻeina i le toe gaosia e ala i le ea. I lenei tulaga, ua faia se faʻatalanoaga laugatasi pe o se laititi vavalalata o le paʻu ua aveeseina i lalo o le taoto ma le moa ua faapipiiina i lenei nofoaga, lea e masani ona susu. A maeʻa le 1-2 masina, ona tupu aʻe ai lea o aʻa i le mea na tupu. O oti ma aʻa e tipi ma toto i totonu o se ulo. O le taimi aupito sili e fai ai le ficus o le taumafanafana.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi

O faʻamatalaga e matua puipuia mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Afai e te mulimulitai i tulafono faavae o le tausiga, faʻafefea lelei le vai, o faʻamaʻi o le a pasia ai. O le mea lea, afai na vave ona amata ona galo le laʻau, o le mafuaʻaga mo lenei mea atonu o le tele o le palapala ile palapala poʻo le vevela malosi mai le eleele, faʻataʻitaʻiga malulu, leai se malamalama. Afai o le laau e pei lava o le alu ese le lau o le pito i lalo, ona avea lea o se faagasologa masani ma e leai se mea e popole ai.

I le lalelei ma le faʻalelei, o laʻau mago ma faʻavaivai ua faʻaalia ai le le lava o le faʻamamafana ma le faʻamamaina mai le palapala. E tatau ona tele le faʻaleleia o le laau ma faʻafeinu lelei. O nei lava faʻaʻailoga e mafai ona i ai i le la. I lenei tulaga, e tatau ona e maua le laau o se nofoaga e sili atu ona lelei e le oi ai se la susulu.

Afai e te vaʻai i nai mea laiti i luga ifo o lau o le ficus, o le apogaleveleve ua mite. E vave ona gaosia i le malulu ma i le vevela maualuga. E faʻaumatia e ala i le fufulu mama, aemaise lava le vaega pito i lalo, o lau o loʻo i ai le vaivai vaivai o le pefu tapaa (4 sipuni i le 1 lita o le vai), lea e faʻapipiʻi ai le fasimoli poʻo le afu o le chamomile Dalmate. A mavae le lua itula, ona fufulu lea o laʻau i le vai mafanafana.

Afai e iai ni togitogi ma ni laupepa i lau, atonu o se aphid shield. O lenei meaʻai e faʻaumatia foi i le fasimoli ma le ulaula tapaa, lea e lelei e faʻaopopo ai sina vaiinu laitiiti po o le suka. I lenei tulaga, e tatau ona suʻe ma le totoa le laau ma aveese uma talipupuni mai laulaʻau ma faʻapipiʻi i le sipuni o le cotton. O le mama aʻiaʻi o laulaau o le puipuiga tele lea o fusi mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Ficus rubbery - otaota le lelei atoatoa! O foliga matagofie ma tulaga maualalo e manaʻomia ai lenei fugalaau e sili ona manaia mo tagata fiafia i totonu o fale.