O le togalaau

O se tamaoaiga o elemene taua - carob

O le eseesega eseese o laau lanumeamata e taitaia ai le toatele o tagata i le maofa, aua oi latou taitoatasi e teuina ni mea aoga tele. Ae maise lava le lavelave i lona tulaga faigofie o le laau o le carob, lea ua lauiloa mo se taimi umi.

I le seneturi muamua TA, o fua o lenei laau sa fafaga ai fagafao. Ma i le tele o seneturi mulimuli ane, na faʻatau atu ai e tagata faʻatau oloa pusa e avea o se taugatagata. I le taimi o le taua sa latou faia falaoamata ma tao falaoa, lea na fesoasoani i le toatele o totoe i le oge. E le gata i lea, na aʻoaʻoina tagata e fai le sukalati, kofe, ma le koko mai fua o le laau carob, lea e taʻu mai ai le eseʻesega o fualaau mataʻutia.

O le mea e malie ai, o fualaau aina e tusa ma le 50% suka, o lea e faʻaaogaina ai e avea o se mea manaia. Ma meainu na faia mai carob e leai se caffeine, o lea e avanoa ai i latou uma.

Short description ma le ata o le laau

O le carob o le aiga o Legume. E oʻo atu i le 20 m le maualuga ma e masani lava i taimi uma. O loʻo i ai se ogalaau malosi, o loʻo teuteuina ma se pale lautele lautele.

Faatasi ai ma laulaau lapopoa laititi i le lona ono o tausaga o le ola, ua aliali mai le faaletonu o le tane ma le fafine. Ona i ai lea i totonu o latou nofoaga e ola ai ni pulu, o totonu o ia mea o pisi suamalie suamalie. E faʻaputuina i se mamanu, pe a uma ona tuʻuina i luga o se ie ma faʻagogo i le la seia oʻo ina aliali mai se puluʻu enaena. O le ata ma le faʻamatalaga o le laʻau o le carob e maua ai se ata atoa o le laau mo tagata natura.

O le laau e fua mai mo le toeitiiti atoa le 100 tausaga ma e mafai ona maua mai i le 10 kilokalama o pata i le tasi vaitau.

E ola le laau i luga o eleele papago, faʻafetai i ona aʻa malosi. Ua totoina i atunuu Metitirani, i matu o Aferika, i Amerika i Saute, Asia ma Sasaʻe Tutotonu. Po o fea lava e tupu aʻe ai le laau, e masani lava ona mafanafana ma maualalo le tau.

O mea aoga o fualaau o le thermophilic i saute

O popo o se laau tele e masani lava ona i ai se lanu enaena enaena ma e oʻo atu i le 25 cm le umi. O fafo, ua ufiufi i se faavae mautu, lea e puipuia ai fatu mai le faaleagaina. E sosoo atu ia i latou o se pulupulu maaleale. E aofia ai elemene aoga nei:

  • manuia;
  • fructose;
  • glucose

Ona o lenei mea, ua faʻaaogaina e saunia ai le suka.

O fatu o fatu o loʻo mauʻoa i filo o mea taumafa, faʻamala, polotini, meaola ma tannins. E le gata i lea, latou te aofia ai ituaiga eseese o vaitamini, aemaise ile vaega E. Ma faʻalavelave foi i elemene taua, e pei ole:

  • uʻamea
  • iodine;
  • calcium
  • magnesium
  • zinc.

O le iʻuga, o mea aoga o le carob e faʻaalia i vaega eseese o le ola o le tagata.

Kuki

O le mea e maofa ai, e faia e tagata tomai faapitoa i laʻau meaai mea maloloina mai fatu o se laau tele. Kerob - fatu laʻau o le carob, faʻamanatuina le tofo o koko. O le mea lea, e faʻaaogaina mo le taoina o mea faʻamaʻi ma meainu.

O se tasi o igoa taualoa o le sipuni carob, lea e faʻaaogaina o se suamalie masani mo tagata e maua i le maʻisuka. E tofu i latou uma ma mea ofoofogia e fesoasoani e taulima ai maʻi. O tagata faʻatoʻaga o meaʻai e faia ai le koko mai le fua o le carob - o se uluaʻi suamalie mo le maʻisuka. O le mea moni, o lona tuufaatasiga e aofia ai le 50% o suga masani.

Fomaʻi

O mea e le faʻaaogaina e tagata e faʻamalosia ai le tino ma maua ai le maʻi. E sili ona lauiloa le laau laumei ma ona uiga tulagaese. O maualuga maualuga o le uʻamea i totonu o pi o le laau e aʻafia ai le faʻalavelave masani o le totoina o le toto. O le mea lea, e taua le tofo i fua o le anemia, pe a uma ona maua ni manuʻa ma gasegase masani e aʻafia i le toto.

O fuamini masaseium ma mea mama e maua i fua e afaina ai toto toto ma maso o le fatu. O le iʻuga, o le toto maualuga e faʻamaopoopoina ma e lagona e le tagata le sili atu ona lelei. O le i ai o le palukala i pi e fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins leaga ma vai mai le tino.

O fua e tele sona aafiaga i le gaʻoina ma le fatu. O le gasegase masani, gaʻo, leisa e masani lava ona leai ni tagata e malolo. Ae o fatu matagofie o le a fesoasoani e foia lenei faafitauli i se auala lelei. O fualaau suamalie ma suamalie e mo le fiafia e le gata i tagata matutua, ae faapena foi i tamaiti.

Talu ai o le tuufaatasiga o fualaau o le laau carob e aofia ai le tele o elemene aoga, e fautuaina ai i latou e fai meaʻai e avea ma se tagata faamama mo le tino. I le tulaga o faʻafitauli, e sili atu le sailia o se fesoasoani mai se fomaʻi.

O se tasi o maʻi le fiafia e taua o le tonsillitis ma le malulu. Afai e te saunia se mea teuteu mai fua o se laau laʻau ma puipui i ai, e faigofie lava ona aveese faʻamaʻi le lelei.

O le auai o vitamini B i fua e fesoasoani e foia ai faafitauli o le vaai. O fualaau mumu o le zinc i fatu o le laau tuai, e auai i le tuufaatasiga o le testosterone male hormone testosterone. O le mea lea, o le 'aina o ona fua e mafai ona puipuia ai le tupuga o se maʻi tamaʻi maʻi - prostatitis. Ma le mea mulimuli, o fatu laau e faʻamalosia ai le faʻaogaina o tagata o soʻo se matua, lea ua latou maua ai le lauiloa.

Se ipu faapitoa mo taimi uma

O se sipuni e faia mai le laau carob e le mafua ai ona aʻafia itu. O le mea lea, e mafai ona onā e tagata matutua ma tamaiti. E na o mataupu e le masani ai e afua ai ona le faʻaaloalo.

O le vaifofo togafitiga o loʻo faʻatau atu i falemaʻi, fale faʻatau oloa faʻapitoa poʻo luga ole Initaneti. O se vai enaena. I le tutusa, e talitutusa lava ma sina suka suamalie masani ma e tele mea taua.

E pei lava o soo se vailaʻau faʻamaʻi, o le sukaro syrup ua i ai faatonuga mo le faʻaaogaina, o lea e taua ai le tausisi i ai.

O tagata ei ai faʻafitauli o le bowel ua fautuaina e inu siva 3 poʻo le fa taimi i le aso. Tasi fua - 1 sipuni. E sili ona lelei lenei mea aʻo leʻi 'aʻai.

Mo le malulu, 1 sipuni sipuni e fafaga i totonu o se ipu vai. Inu se inu i itula uma i le aso. Faʻalagolago i le tulaga lautele, faʻaauau pea ona ave seia oʻo ina mou atu faailoga o le maʻi.

E masani lava ona taʻavale le ulu o le ulu ma le migraine i taimi uma pe afai e te 1 le sipunipuni 6 taimi i le aso. O le togafitiga e le itiiti ifo i le 3 masina.

Ina ia ausia se lelei sili atu, e mafai ona e malolo mo le 14 aso, ona toe tago lea i le siva.

O tagata e mananao e faʻaumatia ni pauna faaopoopo na faguina se sipuni o le siva i se ipu vai i le vevela o le potu. Inu le paluga i luga o se manava gaogao, 30 minute aʻo leʻi amataina se taumafataga. O le mea lea latou te maua ai se lagona o le nofo lelei, ma mafai ai ona 'ai sina vaega itiiti.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o mea e fai ai le talosaga e faigofie lava, o le mea autu o le mulimuli i faatonuga, mataʻituina meaʻai ma faʻatuatuaina le mana faamalolo o laau lanumeamata i le lalolagi.