Laʻau

Sanseviaia ile fale tausia le faʻafefeina ma le toe gaosia

O le tolu-lane Sansevieria o se faʻalauteleina o totonu o fale, faʻaoga mo fale e faʻaogaina fanua, ofisa ma faleoloa. I le olaga i aso faisoo, o lenei laau e masani lava ona faaigoa o le isi igoa - Tinoa a le Tinā o lana tama.

E tupu maualuga le Sansevia, e faʻapipiʻi ile taʻi 5-6 lanu, lanu uliuli i le lanu, ma lanu moli malamalama. E fuafua i le tele o le malamalama e ulu i totonu o le laau, o le malosi o le lanu o fusi e mafai ona suia. Afai e le lava le malamalama, o le a le mafai ona iloagofie ia taʻavale, e le manino. O le umi o le laupepa e mafai ona oʻo i le 100-120 cm, ae i le lautele - e oo atu i le 10 cm.

Eseese ma ituaiga

Sansevieria Laurenti - o le ituaiga pito sili ona matutua, o se lamolemole lamolemole, lamolemole o laulaau e ola, e faasolo saʻo agai i luga, ma i autafa o le pito, e pei o se tuaoi, e pasi se fasi lanu samasama.

Sansevieria Hanni - O lenei ituaiga e tutusa ma Laurenti, e pei lava o se kopi itiiti o lea mea. O laʻau e oʻo atu i le maualuga o le 10-15 cm, o loʻo iai se tasi o le tele o le 5-15 laupepa, o ona pito pito i luga o loʻo faʻalelei i fafo.

Sansevieria Golden Hanni - O se mea uiga ese o le i ai o ni gaʻo samasama masani.

Sanseviaia Cylinder (paʻu) - o laulaau o lenei ituaiga o loʻo i ai se foliga faʻapipiʻi ma se pito mataʻutia, e toe faʻalauiloaina ai le uʻamea o le pou. O le maualuga e oʻo atu i le tasi ma le afa mita.

O nisi ituaiga o ituaiga eseese o loʻo i ai le gafatia e mimilo ai, lea e mafai ai e le laau ona tuʻuina atu foliga faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, foliga o se faʻamalosi). Mo le totoina, e sili atu ona lelei le faʻaogaina o ni ogaumu loloto ma se puipui vevela.

Sansevieria Zeylanika - e lautele laulaau, maualuga le maualuga, pito i lalo o laʻau ma tutusa lava laupepa ma vaʻa.

Sansevieria Penguikula - O lenei ituaiga vailaʻau faʻavavevave e matuā ese lava mai isi. E i ai ni laulaau mūmū ua felanulanuaʻi totonu, e foliga tutusa ma foliga o se vaʻa. O le lanu o laulaau e paʻu i le tutusa e le manino, ma o nisi foi taimi e aunoa ma ni taʻavale.

Sansevieria Moonshine - e manifinifi, lamolemole, vaʻavaʻa, malamalama (lanu-lanumeamata), o nisi taimi e oʻo lava i le gaosi siliva.

Sansevieria tausi fale

O Sansevieria o se laau e le talafeagai lelei. E mafai ona ola uma i se nofoaga lelei ma i totonu o le paolo. Faʻafetaia le eseesega o le vevela. E mafai ona faia e aunoa ma le fafagaina mo se taimi umi. Ae afai e te tausisi i le tausiga masani saʻo, o le a foliga mai o le gaseeseia o le a fiafia i mata i laufanua mumu, lanu susulu ma lanu eseese.

Mo le ola maloloina, e tatau i le laau ona maua le malamalama lelei, aloese mai le susulu o le la (aemaise lava pe a o le aoauli o le aoauli). Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o le laau e vave ona tafe lona tuputupu aʻe ma ua le toe iai se lanu faapitoa (susulu malamalama) ma maua ai se lanu meamata lanu meamata.

O le vevela e le taua tele mo le tuputupu ae o le gaselaisa, ae ia mafai ai ona tumau pea le soifua maloloina, susulu, ma fusi mama (pe afai ei ai), ona aua nei faatagaina le vevela e paʻu i lalo o le taumalulu 15 ° C.

Sansevieria faasusu

E tatau ona faʻaauau pea le vaʻaia, aloese mai le faʻamago ma le suavai. Afai e te le iloa pe a oo i le taimi e faʻainu ai, ona e mafai lea ona e faʻatau ni faailoga faapitoa o le susu i le faleoloa fugalaau.

I le taumalulu, o le suavai e tatau ona faʻaitiitia, o le faʻaitiitia o le suāsusu. I le faaopoopo atu i le fafagaina, e le afaina ai le fufuluina o laulaau ma se ie susű po o le omomi. Suavai mo le fausiaina o vai e tatau ona fofo ma vevela i le potu.

Sansevieria faʻapipiʻi

E seasea lava le gasegase, talu ai o le fesuisuiai e tupu malie tele. Afai o aʻa o le laau e sau mai se pu ile pito i lalo o le ulo, o le faailoga lea ua vavao o ia ma ua oo i le taimi e sui ai le ulo.

O le isi mafuaaga mo le faʻaaogaina atonu o foliga mai o laulaau laititi lea e fausia ai ni tuʻuvaega eseese. E le gata i lea, e tatau ona manatuaina e le tatau ona uumi, mafiafia (e oo lava i le omea) - o le mea lea e tatau ai ina ia le mafai e le ipu ona tafe ona o le aʻa malosi, ma ona o le mamafa o lau (aemaise lava ituaiga e maualuluga) e leʻi toilalo le fale.

Sansevieria muamua

O le eleele mo le totoina ma le totoina o otaota e mafai ona faia i se tasi o vaega eleele, o le tasi vaega o le oneone ma vaega e lua o le eleele. E mafai foi ona e faatauina le fusi ua maea i totonu o se faleoloa fugalaau, o loo i ai foi le perlite poo le kalaupapa lelei.

Sansevieria Fertilizer

E mafai ona faʻaaogaina faʻamalosi vailaʻau suamalie (mo totonu o laau poʻo cacti) i masina taʻitasi i le tautotogo ma le taumafanafana.

I le faia o lenei mea, faʻamalo le laei i totonu o le vai ina ia tutusa le lua ma le faʻamalosi nai lo faatonuga na faʻaalia, ma mo ituaiga faʻamaʻi (manino), e tolu taimi e vaivai, a le o lea, ona o le tele o fomaʻi, monophonic.

Toe gaosia Sansevia

Rhizome division E faʻalauteleina Sansevia i le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, o le laau e vavaeese ma le faaeteete mai le fagu ma o aʻa e tipi i se manoa maamaa, ina ia i ai i luga o nofoaga taitasi se tasi o fua o le tuputupu ae, ona totoina lea i ni ipu eseese ma tuu i se nofoaga mafanafana, saunia le suavai mama. O lenei metotia e lelei mo soʻo se ituaiga mea faʻapitoa.

O le isi auala e toe fanauina ai itu itu. Ina ia faia lenei mea, e na o le tatau lava ona vavaeese ma le vaʻaia ia taameni laiti faatasi ai ma le rhizome i le taimi o le gafa ma tuʻu i se isi ipu.

Faʻaleleia lau laasaga Sansevieria

Ina ia faia lenei mea, filifili le laʻau e sili ona malolosi ma maloloina ma tipi i ni fasi 'ie 5-6 cm le umi, ona tuʻu lea e taoto laitiiti i luga o le ea (sina malogo).

O le isi laasaga o le faʻatofuina lea o lona vaega pito i lalo i le oneone i le maualuga o le 45 °. Ufiufi i se fagu po o se fagu paʻu paʻu. Vai vai i totonu o le apa.

Faʻaauau i le masina ma le afa, pe a amata ona aliali lau laʻau i tafatafa o lenei fatuga. O lenei metotia e talafeagai mo malamalamaga manino.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi matua o le gaseviaia o pusi o le apogaleveleve, mealybugs, thrips ma anthracnose.

Faʻatasi ma le anthracnosis lanu enaena i luga o laulaau, faasolosolo malie le faateleina i le lapoa, lea e tau atu i le faamamaina o le pepa. O lenei faamaʻi e masani ona tupu ona o le solia o le pulega o le suavai, o lona uiga o le maualuga o le susu. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi, e togafitia le togafitiga i se vaifofo malie.

Lea lanu samasama samasama, ua foliga mai o le paʻu mafiafia, o le laʻau ua mate - faʻamaoniga o le faaleagaina e le apogaleveleve. O le mafuaaga atonu o le ea malulu. I le avea ai o se mea e puipuia ai, solo ese laulaʻau ma se ie susū. Togafitiga: togafiti ma se mea e fai.

Thrips - O se numera tele o meaola faalafua o loʻo teu i le pito i lalo ole laupepa, ma o lanu sinasina o loʻo i luga o le pito i luga. I le taunuuga o le pito i luga o le pepa e maua ai se tan faʻatasi ai ma sina seleni siliva siliva. Togafitiga: faʻaleleia faʻatasi ma iniseti.

Mealybug - faʻateleina i le pito i lalo o le rosette o laʻau ma suʻe le sua mai le laau. O se taunuuga lafoaʻi punou, liliu lanu samasama ma feoti. Togafitiga: aveese uma meaʻai ma solo le laau ma se omomi pamu, ma i le tulaga o ni faʻalavelave matuia - togafitia ma le kalbofos.

Lea lanu samasama ma vaivai ile faavae - faʻaleleia o le eleele. E mafai ona e teuina le laau e ala i le aveeseina uma o laʻau ua afaina ma toe totoina i totonu o se eleele fou ma le ulo, lea e le mafai pe afai ua amata ona pala.

Laʻau vaivai, pala - pe afai o le eleele mago ma o le vevela i totonu o le potu e lalo ifo o le 15 ° C. E naʻo se nofoaga mafanafana e mafai ona faʻapolopolo le laau, pe a vaʻaia ua aveesea uma vaega ua faaleagaina. Ae afai ua amata le pala, ona mafai lea ona fai le laulauina o vaega pito i luga o laulaau.