Laʻau

Le tatau ona totōina ma tausia le togalaau mama mama (faʻalaʻau taliga)

Chistets "ulu o mamoe" ma le matagofie o foliga otaota le lelei ma se manogi manaia, lelei mo i latou o loʻo uia a latou laasaga muamua i le faʻatoʻaga.

Chistets woolly (Byzantine stachis): faʻamatalaga ma uiga o le fugalaau

Chistets woolly (aka Byzantine stachis) e lauiloa e tagata: seleni taliga, faʻaipoipo, malosi.

Laʻau faʻapena matagofie mai le aiga o Iasnotkovye, ma le fusi uʻamea, lau laʻau siliva lauiloa ma le manogi matagofie o fugalaau lanu piniki.

I le maualuga e oʻo i le 40 cm, o le vaitau o le fugalaau e tumau uma le taumafanafana. O le fua o se kulimi e tolu ona foliga.

Chistets o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e avea o se vailaʻau antispasmodic ma le faʻamoemoe, ae i le taimi lava e tasi, o se faʻaopoopoga o mea e mafai ona oʻo atu ai i le oona.

Faʻateleina vao i le ogatotonu o Eurasia ma atunuu Mediterranean, i le Caucasus, o nisi taimi i Aferika.

Laʻau tele, e fuga i le taumafanafana uma, maualuga e oo i le 40 cm

E faʻapefea ona fatuina tulaga lelei mo le tuputupu ae mai fatu?

Mo le tuputupu aʻei luga saunia eleele ma suavai lelei, i totonu o le eleele papaʻu o le a amata ona pala vave ma oti.

E faapena foi sili atu avanoa avanoa i le tele o malamalama, o le mea lea e masani ona faʻaaogaina i mauga i luga o alpine e lata ane i le mafanafana o le mafanafana, i luga o uta, faʻapea foʻi ma le mea e vavalalata ai, e foliga matagofie ma mamalu.

O le mea lelei lava, o le "ear ear" e mafai ona tuʻuina gutu e mafai ona tatalia e aunoa ma se malutaga, e masani lava e aunoa ma le faʻapalapalaina o lau o laau, ma faʻalaulele umi. I totonu o le paolo, e mafai foi ona lagona le lelei pe a iai le lelei o le ea.

Ina ia puipuia le teuteu o le vao ma ia aloese ai mai fatuga o le fatu, E manaʻomia ona tipi ni fugalaau, ma puipuia ai le faʻatūina o pulupulu.

E le gata i lea, pe a le o laʻau pito i lalo - o se faailoilo ua matua le laau, e tatau ona e totoina vao laiti ina ia aloese ai i mea e paʻu ai.

O ufiufi ma le ulu, o ia o le paʻu, o taliga o mamoe:

Totoina ma Tausiga Tausiga

E leai ni foliga o le mama, talu ai e le lelei, na o le fausiaina i lalo o aʻa ua fautuaina, ma aua nei pipiʻi vai i lau.

E tasi i le tausaga (sili atu i le tautotogo), e mafai ona faʻamaʻaina ma palapalifi pala. Faʻafeiloaʻiga o fesuiaʻiga lelei, o lea e mafai ai ona e faʻafeiloaʻi saogalemu mai lea nofoaga i lea nofoaga.

Fanua mo le totoina e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le alkaline poʻo le faaituau ma se pH o le 7, faaopoopo i ai sina tamai penisina po o le falaoamata o le dolomite i ai, paluga ua pala.

I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona aveʻesea faʻamalosi - i luga o le eleele mauoa, o lau o le purum o le a leiloa a latou siliva ma avea ma lanu lanumeamata. Ma afai o le vao, i se isi itu, e leai ni mea ma faʻaloloa, o lona uiga o le palapala ua matua matutu ma leaga i elemene.

Chistets toetoe lava a le aafia i meaola faalafuaae i totonu o tulaga susu e mafai ona mafatia mai faʻamaʻi faʻaleaga.

O eleele mo le luluina e tatau ona saunia muamua, faʻamaoaigaina i le superphosphate (50 kalama i le 1 sq. M) ma le potassium sulfate (20 kalama i le 1 sq. M) i ni nai masina.

Afai o le totoga e faia mai atigi pusa, o le va o laau toto e taumafai e tuua le 40 cm mo le tuputupu ae.

Chistets faʻafefiloi lelei ma Lunchort, vine wormwood ma le heichera. O nei laau totō o ni soa, latou te aʻafia ai le tasi ma le isi.

Vai le laau i lalo o le aʻa, faʻamafanafana faʻatasi ma le faapalaga i le tautotogo, ave le soli poʻo le eleele alkaline mo le totoina

Laʻau taliga (mamoe): faʻaaogaina auala

Chistets o loʻo faʻapipiʻi lelei le fatuina, fatuga ma vaevaega o le vao ma aʻa.

O fatu o le fugalaau e totoina vave i le eleele i le tautotogo po o le autumn. O fua muamua o le a aliali mai i le 10 i le 20 aso, ae o le taimi muamua o le a ese laulaau mai tagata matutua (o le a leai se vanu ma le lanu masani), e te le tau mafaufau e sese fatu.

Afai o le lūlū sa i totonu o atigipusa (i nofoaga ma gutu malulu), ona totōina lea o fualaau aina i se nofoaga tumau pe a uma ona fausia ia le itiiti ifo ma le lua pea laulaau moni, e sili atu ia Me, ae pe a ma le 20 cm i le va o vao.

E mafai ona faʻatino le faʻapipiʻiina i le taimi atoa o le mafanafana.. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga laulaau pito i lalo po o vili teuteu ma 2-3 lau.

Faia se paluga o peat ma le oneone, aʻa le aʻa i le mea ma ia mautinoa o le paluga e le pala. E tusa ma le tolu vaiaso o le a pasi ma o le a aliaʻe ai ni taʻai fou.

O le faigofie o le vaevaega o aʻa. Ina ia faia lenei mea, ia tipi ese ma le faaeteete se vaega o aʻa, vavae ese i le lima i ni aʻa eseese ma ia teuina i se nofoaga fou, i se mamao mamao mai le tasi - e tusa ma le 20-30 cm

Chistek faʻalauteleina e fatu, vaevaeina o le vao, vavae, vaevaeina o aʻa

Vaevaega o le vao i le tautotogo e tuʻu avanoa avanoa mo lautusi fou. E manaʻomia lou eliina o se laau toto, tuʻu faʻamalolo le rhizome mai le eleele ma vaelua le vao i ni vaega se lua pe tolu.

Laufanua i le nofoaga saʻo, mataʻituina le susu o le eleele - aua le lolovaia!

E tele ituaiga o faʻamaʻaloga, o le mea lea pe a faʻatau ni fatu poʻo ni tipi, faʻamaʻoti le ituaiga oe manaʻomia. E naʻo se ituaiga paʻu eseese o loʻo i ai se lanu siliva lauiloa.

I totonu o togalaau fugalaau, e foliga sili le mama faʻatasi ai ma paʻu ma logo, ageratum ma kesi.

Ona o ana meatotino, o le a fiafia lou mata i lona foliga tulaga ese mo se taimi umi lava, e aunoa ma le manaʻomia o le tele o taumafaiga ma le vaʻaia lelei.