O le togalaau

Pusa fesoasoani muamua mo palapala, poʻo le auala e filifili ai fomaʻi?

O le palapala, tuʻuina atu o laau toto ma meaʻai, ua faasolosolo malie lava le faʻaititia, ua leiloloa lona fausaga. I se taimi puupuu, e mafai ona avea ma se faʻafitauli pe afai e leai se tausiga talafeagai. O se tasi o togafitiga tausiga o le toe faʻaleleia o meaʻai e maua mai le eleele e le fua. O le mea lea, o taumafanafana taʻitasi o loʻo i ai se pusa fesoasoani muamua mo le palapala, lea e teuina ai mea uma e tatau ai e toe faʻaleleia ai le faʻaaogaina o fanua.

Aisea e manaomia ai le fesuisuiai?

O le faʻavae o nei pusa fesoasoani muamua mo le faʻafouina o le eleele o ni mea faʻapitoa ma mea faʻamalosi. O le autu o le mea o loʻo iai le faʻaleleia o le faʻaleleia o le eleele, ma le faʻamalosia o meaʻai - faʻateleina ma maua le tele o laau toto ma meaʻai talafeagai, e aofia ai mea taua: nitrogen, phosphorus, potassium. E aunoa ma se masalosalo, i totonu o kosi vailaʻau taʻitasi e iai fugalaʻau faʻapitoa i foliga o le humus, fafie, moa moa, compost, peat ma isi meaola, ma i totonu o se potu eseese (ese mai tamaiti ma mea taʻavale) - nitrogen, phosphorus ma potassium faʻamalolo, faʻaalia faigofie, ma faʻalavelave faʻalavelave.

Suauu tiso pepe.

O falemaʻi falemaʻi i tausaga taʻitasi e toe faʻatumu ai le faletupe o le mineral fertilizers ma ni fomu fou, lea e aofia uma ai elemene tutusa o le laulau o D. Mendelev, ae e le o suiina i latou e masima, ae o mea e faigofie ona faʻaaogaina (chelates) e faʻaaogaina saʻo e laau e aunoa ma le faaopoopoina o vailaau faʻasaina (vaitaimi) .

I le i ai i se faʻatau se seti faʻamautuina o meaʻai o le mineral, e tatau ona faʻaopopo ni fomu fou i le lisi o fesoasoani palapala. O le a faʻaitiitia ai le tau o galuega ma faʻaleleia ai le lelei o le aʻafiaga ile fua o le eleele ma fua o fua.

Faʻamataʻu faʻaaogaina faʻamalosi

O faiga faigofie o le faʻamaʻiina o loʻo i totonu o togalaau taʻitasi togafiti faʻataʻitaʻi (nitrogen, phosphoric, potash) i foliga o masima eseese. O le eletise, o le tele o taimi i totonu o le pusa vailaʻau faʻasaina o le urea, le ammonium nitrate, ammonium sulfate. Phosphor e tatau ona aofia ai le superphosphate tasi pe faalua. O le masima e masani ona fai ma sui o le potassium chloride, potassium sulfate, masima masima. E le masalomia e manaʻomia faapitoa mo le taumafa i le tautotogo. Ae mo le aoga tele i le eleele, pe a sauniuni mo le totoina ma lūlūina fua o faatoaga, o le galue ma faʻamaʻi faʻasamaʻi e sili atu ona faigofie ma faigofie.

E faʻapefea ona filifili se fomaʻi faʻapitoa?

O fualaau faʻapitoa e aofia ai elemene elemene i vaega eseese ma faʻatonuga. O le maualuga o le 'elemene elemene i totonu o le fugalaʻau, o le itiiti ifo lea o le pasene. E faʻapefea ona fuafua pe o le a le faʻalavelave faʻalavelave o le faʻatupulaia o le vaega aoga e maualuga atu?

E faʻapefea ona filifili se fomaʻi faʻapitoa i le tuufaatasiga

O ituaiga taitasi o faʻalavelave faʻalavelave poʻo faʻalavelave tuʻufaʻatasia e tuʻuina mai ma se faʻamau faailogaina poʻo se fuainumera numera i luga o ato ma isi koneteina. Lafoga e taʻu mai ai le aofaiga ma le igoa o meaʻai, o le fua faatatau i le fua. E taliaina e faapea o le igoa o maʻa autu e masani lava ona tusia i se tulaga faapitoa: o le numera muamua o le nitrogen ma lona aofaiga, o le lona lua o le mumu ma le lona tolu o le pāmaʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se taga faʻatasi ma le faʻalavelave faʻapitoa e makaina 11:10:11 ma lalo ifo o le igoa: nitrophoska. O numera o loʻo taʻu mai ai le pasene o le tolu elemene autu o le faʻala. I le aotelega, latou te maua le 32%, o le 68% totoe na pa'ū i luga o le masima masima.

I luga o se isi taga na fai mai ai nitroammofosk (i totonu o le faʻaaogaina ia lava elemene e tolu) ma numera e 17:17:17. Faʻaopoopo ma maua 51% - o le faʻaogaina o maa faʻatatau ma 49% o le pasene.

Faʻataʻitaʻiga na faʻaalia e sili atu ona lelei le tamaoaiga e faʻatau ai le nitroammophoska, ae e tatau ona faʻalogo i le fua o maʻa i le va oi latou. Afai o le numera muamua (nitrogen) e sili atu nai lo le 15-16%, o lona uiga o le pepa lenei mo le faʻaaogaina o le tautotogo. Afai o le afi o le eletise e itiiti ifo, ona fuafua lea o le faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o le autumn po o le tosoina o le autumn.

A o faitauina le "fua" e taua tele le gauai i le va o le eletise ma le potassium, nitrogen ma fuamoa, talu ai ona latou tauva ma le tasi ma pe afai e solia ia taʻi, latou te taofia le ulufale atu o se tagata tauva i totonu o le laau. O lea o le iniseti ma le potassium i le fua faatatau o le 1: 1 o le a gauaʻiina e le laau pe na o le 50% mai le fualaau na faʻaofiina. O le a tatau ai ona faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻasamaʻi i se mea faigata. O le mea lea, afai e le o faʻamatalaina i luga o le atigipusa, ona i ai lea o le faʻaopoopoga pe o le a le eleele o loʻo fautuaina ai nei fugalaau mo le faʻaaogaina ma le mea o loʻo totoina ai.

Mo se faʻataʻitaʻiga diamoniium phosphate granular faʻatasi ma se nitrogen ma fuamosa o le 19:49 o loʻo fautuaina mo le aoga tele i le tautoulu. E mafai foi ona faʻaaogaina i luga o laʻei i le afa lona lua o laau totō.

Nitrophos faatasi ai ma se mea e maua ai le nitrogen ma le phosphorus o le 23:23 ua fautuaina mo fualaʻau uma o fualaau faisua i soo se eleele, ae i ai le maualuga o mea o le potassium.

Monophosphate paluga ma le fua o N: P: K = 0:52:34, fautuaina mo le fafagaina o togalaau mai le afa lona lua o Aokuso.

Faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma mea faʻaoga ole microelement, e aofia ai le magnesium poo le zinc, molybdenum, boron ma isi, e taua tele. A faʻaaogaina fugalaau faʻalavelave, e tatau ona maitauina le fua faatatau o fua faatatau o talosaga mo le itulagi ma le eleele. O a latou solitulafono e mafai ona afaina ai laau ma faʻaleagaina ai le le lelei o gaioiga i le palapala. I le faʻaopoopoga i le lauiloa ma lautele o loʻo faʻatusalia i faleoloa faʻapitoa falelaʻau, o loʻo manaʻomia i le pusa fesoasoani muamua Taavaletoso ma Mortar, Kemira - faʻatoʻa fafagaina i le taimi o le fafagaina vave o fualaʻau ma meaʻai. E lelei i latou o loʻo aofia ai le NPK matua, faʻapea foʻi ma elemene o loʻo maua. E mafai ona e faʻaaogaina mo togalaau uma.

Filifilia microfertilizers

Ina ia mafai e laau ona atiina ae masani, e faaopoopo atu i masini autu, e manaʻomia le microfertilizers. O pusa fesoasoani muamua e tatau ona i ai ni seti o fugalaʻau micronutrient mo le tautotogo-taumafanafana ma le laei pito i luga, puleaina o togafitiga, fatuina o togafitiga o fualaau, fualaau. E aofia ai le magnesium, boron, zinc, manganese, iodine, molybdenum, le uʻamea i le tele o aofaiga ma faʻapotopotoga. O fualaau faʻaonapo nei o loʻo i ai ni elemene e manaʻomia i le vailaau vailaʻau Aquamix, Faʻailoa, Uniflormicrema isi. Latou te aafia ai le atinaʻeina o aʻa, faateleina le puipuiga o laau totino, o lona uiga, o latou gafatia e teteʻe ai faʻamaʻi ma le tau. Faʻaoga microfertilizers i na faʻapotopotoga e itiiti i totonu o le palapala ma e tatau mo le tuputupu ae masani ma le atinaʻe o laau. O elemene elemene e sili atu ona avea o se vailaʻau nai lo meaai ma e le manaʻomia ona e faʻaaogaina i le faʻaaogaina.

O loʻo faʻaauau pea ona fausia e le kamupanī faʻamalosi mea fou ituaiga o micronutrient fertilizers, faʻatasi ai ma mea faaopoopo. O le mea lea, o sauniuniga a le microfertilizer na faʻaalia i luga o maketi o vailaau faʻasaina, faʻaopoopoga i mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae ma mea faʻafiafia - Ecost-1, Terracom, ma isi.

Mineral fertilization.

Faiga fou fou o fugalaʻau

Afai tatou te faʻamalamalamaina le taʻiala lautele o agrochemistry i le malamalama o le atinaʻeina o fomaʻi fou, ona oʻo mai ai lea o le lumanaʻi i foliga faigofie e le mafaʻatasi ma se gaioiga tumau e le gata ina fafagaina laau ma faʻatumu le palapala i minerale talafeagai, ae ia togafitia foi. Mai i lenei itu, faʻavavega faʻamalosi, micronutrient fertilizers ma faʻalapotopotoga eseese ma mea e aofia ai micronutrients, bio-fertilizers ma isi meaola, o lona aʻafiaga e mafai ona oʻo atu i le 3 tausaga pe sili atu, o loʻo folafola mai mo se pusa fesoasoani muamua.

Fertilizers mo le faʻaauau pea o meaʻai o laau toto

Mineral fertilizers

Ua totoina e le siama Rusia se vasega faapitoa o fomaʻi faiva i lalo o le igoa lautele "Apiona". O loʻo maua i foliga o papa, laʻau, ato faʻatasi ai ma se pusa paʻu. E lava i le aʻa aʻa o laau totő, e tusa ai ma le fautuaga, e faʻapipiʻi se laulau, se tootoo i le palapala poʻo le tuʻuina o se ato i le pito i luga ma i lalo o le malosi o le susu o le a latou "galue" mo le tasi poʻo le tele o vaitau. (mai le 2 masina i le 2 - 3 tausaga). O le lisi o Apion e faaaoga ai pupu laau, fualaau 'aina, fugalaau ma togalaau faʻatoʻaga.

Faʻasologa o mea faʻapipiʻi microfertilizers

I totonu o le vailaʻau faʻamalositino, e manaʻomia ni ituaiga o fugalaʻau micronutrient faʻamalosi e manaʻomia e aofia ai elemene elemene i se ituaiga faʻamalosi. I le vave lava e mafai ai, latou te ulu i totonu o laau ma o loʻo gaosia i le 95%, o lona uiga, latou te le maua ni falaoa. Mo laei pito i luga, o microfertilizers e aofia ai elemene eseese ma a latou faʻapotopotoga e fautuaina: "Matai" (magnesium, iron, copper, zinc), e mafai ona faʻaaogaina i luga o soʻo se palapala. "Reakom" ma Sisama (apamemea, magnesium, zinc, iron, sucrose) e taua mo fualaau faisua, e aofia ai tamato, kapisi, pateta. E le gata i lea, o Reakom e faʻaitiitia le aofaʻi o le kulimi i totonu o le oloa, ma le Sesame e faʻateleina le faʻafetaui i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Faʻalogologo ile "Reakom" ua fautuaina mo le fafagaina o vine.

O se faʻatalanoaga faʻapitoa mo tagata fai togalaau ma tagata fugalaau "Oracle" (iron, magnesium, copper and zinc) na faʻasaʻolotoina. E faʻaaogaina mo luga o laei o togalaau aina, totō laau, fugalaau fugalaau, laʻau.

E manaʻomia foi i le faatoaga ituaiga o faʻamaloiloina - e manaʻomia mo laei pito i luga, aemaise lava o vai vaivai - Microwit K, Nanite ma isi.

O le faʻaofiina o le fugalaau umi mo le toto.

Biofertilizers

Biofertilizers - o se "upu" fou i le kemisi o mea taufaatoaga. Latou te faʻaleleia le lelei ma le fua masani o le eleele, faʻavalu le eleele, lea, mo mafuaaga eseese, ua faateleina le eletise ma ua taofiofia le tele o fualaau aina ma fualaau aina. E masani lava, o meaola o meaola e le mafua ai le faaleleia atili o le eleele, ae o le 2 - 3 tausaga le faʻaaogaina o le a tuʻuina atu ai faʻamatalaga iloga ma o le a mafai ai ona e mauaina le soifua maloloina, faʻaleleia o le siosiomaga. O le pusa fesoasoani muamua e manaʻomia ai sauniuniga faʻavaomalo o agaʻaga EM-aganuʻu (Susulu, Baikal EM-1, Ecomic) Faʻaleleia lelei le eleele o ni tagata e faʻaogaina meaola "Enzyme", Kyussay, Baksib, "Lauga ola maloloina".

Faʻaolaina o meaola faʻavaomalo "Globioma biota Max" - O se meafaigaluega faapitoa mo le taumafa ma le puipuiga o laau totő, o le toe faʻaleleia o le fua faanatura o le palapala ma lona aoga microflora, o le puipuia o fualaau aina mai fungal ma isi faamaʻi. Taugofie i le faʻaaogaina ma sili atu le faʻaleleia o meaola faʻapitoa Nanoplant. E fautuaina mo togalaau faʻatoʻaga ma togavao i totonu. 1-2 togafitiga i le tafaoga, e aofia ai sauniuniga o fatu, e maua ai le soifua maloloina o laau toto, faʻaleleia tulaga o le eleele, faʻaleleia fua o fua o faatoaga.

O se aotelega puupuu e le mafai ona aofia ai le lisi atoa o faʻamaʻi faʻamalosi i luga o ofo. Ae i vailaau taʻitasi o vailaʻau, o le lisi pito i lalo o le faʻamaʻiina o meaʻai ma o le mea moni, o meaola, organic-mineral (WMD) ma isi e manaʻomia i taimi uma.