Isi

Tausaga Faaletausaga: tausiga, galueaina ma le mamanu o moega fugalaau

O le mea moni, e sili ona faigofie le totoina o laau toto i totonu o togalaau fugalaau - o lenei auala e mafai ai ona e faasaoina oe mai le totoina o fatu fou. Ae oi latou e le o sailia ni auala faigofie e tatau ona amata tuputupu aʻe tausaga - o lenei auala, o tausaga uma o le a foliga lau fugalaau i se auala fou, ma o le filifilia o ia ituaiga fugalaau e tele atu. O le tausiga o togalaau taʻitasi e le sili atu ona faigata nai lo le faʻapitoa: e te manaʻomia le faʻafefeina o fugalaau i le taimi, faʻamalosi ma fafagaina e le aunoa.

Tuputupu ae o fugalaau taʻitasi i le avanoa

E faʻapefea ona totoina fugalaau taʻitasi i lou fale mafanafana? O fualaau o fugalaau taʻitasi e matuā mamafa lava i tulaga o le eleele o laʻau. O le eleele mo fugalaau e tatau ona lelei le ea ma le vai. O le loloto o le palapala palapala, sauniuni mo le malepelepe o le togalaau, e tatau ona le itiiti ifo ma le 20-25 cm. Mo le tele o fualaau o fugalaau taʻitasi, o lenei loloto ua lava. Mo laau lalelei, o loʻo faʻaleleia le eleele i le loloto o le 30-40 cm.

I luga o le teritori o le itulagi i saute, o fugalaau fugalaau e totoina i le faaiuga o Aperila - amataga o Me, sei vagana ai salvia, nasturtium, tagetes, dahlia, fefefe i fulu malulu.

O le tele o tausaga taʻitasi e ola lelei pe a lūlū fatu i totonu o le eleele, ona sosoo ai lea ma le vevela. Mo fualaau taʻitoʻatasi, o togalaau o le taumalulu e faʻaaoga i moega. O le vaitau o le luluina o le taumalulu o Novema.

Aʻo tausia le vaʻaia, faʻaleleia o vaiinu, faʻatoʻaga, laʻei pito i luga, ma puipuiga mai faʻamaʻi ma meaola faalafua.

Ina ia tuputupu aʻe taʻitasi tausaga ma malosi ma soifua maloloina, e manaʻomia lou faʻaleleia o fugalaau i le taimi lava e uma ona totoina, e tusa lava po o le a le tikeri o le palapala. O vai vevela e fafagaina i aso uma seia oʻo ina mauaʻau aʻa, ona faalagolago lea i le tau, 2-3 taimi i le vaiaso. O le faʻasaina o laau e manaʻomia i le afiafi poʻo le taeao.

O le eleele masani togavago mago e faʻamamaina i le 10 lita o le vai i le 1 m2 i le loloto o le 10 cm, 20 lita o le vai i le loloto o le 20 cm, ma isi. O aʻa o fualaau o fugalaau taʻitasi e tutupu i le loloto i le 10-30 cm.

Manatua: e sili atu le lelei o le totoina o laau i le taimi e sili atu nai lo le tele o taimi.

A e tausia fugalaau taʻitasi i luga o le la, vevela aso, e le tatau ona e faʻafeinu ia i latou, talu ai faʻavave vave le vai, e mafai ona mu afi laau, ma fai ai ni mea manogi i luga o le palapala. I le taimi o le timu, e tatau ona aloese mai se vaitafe malosi lea e faaleagaina ai le palapala. E tatau ona faʻaaoga vaʻaia faapitoa. O nisi laau toto e le taliaina le suavai mai luga, aua a faʻafeʻe le vai i fugalaau, latou te leiloa o latou foliga teuteu.

A maeʻa ona totoina fugalaau taʻitasi i le laufanua e faʻasao ai le susu i totonu o le eleele ma fesuiaʻi le ea, e tatau ona tatala le eleele ma faʻaumatia vao. E tatau ona faia le taofiga pe a uma le mamafa o timuga poʻo le fafaga. O le totoina o tausaga taʻitasi e lava lea e tatala ai i le loloto o le 5 cm. I tafatafa o laau totō, o le loloto o le gaosiga e 2-3 cm ina neʻi faʻaleagaina aʻa. O le toe tatalaina lona lua e amata i le taimi lava e amata ona tupu ai vao leaga. A oʻo i le taimi e tapuni ai e le laau ia palealii, latou te tatalaina naʻo le vaega atoa. A maeʻa fugalaau, e mafai ona faʻatapulaaina oe lava i le aveesea o vao.

E le gata i lea, pe a totoina le fugalaau taʻitasi i le vaitau o le tuputupu ae, e tatau ona fafagaina laau.

E faʻafefea ona totō fugalaau fugalaau matagofie: o se togafiti o fugalaau mai tausaga taʻitasi

E faʻapefea ona totō fugalaau fugalaau i le matagofie ina ia matagofie lau fugalaau?

Vaitausaga o fualaau aina i le taumafanafana ma le tautoulu, ma fugalaau susulu ma lau lanu meamata, ave muamua i le fugalaau fugalaau. O a latou fugalaau e eseese i foliga ma lanu, o foliga o le vao e eseese, o lea e mafai ai ona e faia ni ituaiga fugalaau fugalaau. I le faʻaaogaina na o asters, e mafai ona e faʻatulagaina moega mo togalaau, pe afai e te filifilia a latou ituaiga e tusa ma le maualuga, taimi faʻaalu ma lanu o fugalaau. O le rabatki matagofie e tuʻuina atu ai togalaau o antirrinum, tagetes, petunia, verbena, zinnia.

O se togalaau fugalaau matagofie e maua pe afai e te totoina se petunia mumu i le ogatotonu, ma faataamilo i luga e fai ai se tuaoi o mea maualalo pe totoina se petunia lanu piniki, ma faia se tuaoi o le lalahia lanumoana lanumoana po o le tausaga.

Vaavaai i fua faʻatatau o fugalaau mai tausaga taʻitasi ma taumafai e fatu se mea faapena i lau lava fuafuaga:

O se eseesega manaia ua faia i le lanumoana lanumoana ma se tuaoi mai i lalo o Tagetes pe salvia faatasi ai ma se tuaoi mai le cineraria i le sami. O fugalaau fugalaau, fugalaau ma fugalaau e mafai ona maua mai le tasi antirrinum, asters, zinnias, purslane, ma isi, filifilia a latou ituaiga e tusa ai ma le lanu - mai le malamalama i le mumu mumu.

Amaranth, manogi tapaa po o isi laau toto e totogo i le taumafanafana uma ua totoina i le ogatotonu o moega fugalaau.

I luga o se moega fugalaau, e leai se vaega o fugalaau e maua ai se lanu susulu, umi ma le tele e pei o tausaga taʻitasi. Faatasi ai ma lenei, o le faatulagaina o moega fugalaau mai fugalaau taʻitasi e faigofie ma taugofie.