Laʻau

Cyanotis - potu fulufulu mea e maua mai le eleele

E le o se mea e sili ona lauiloa ma sui sui o totonu o le fale. O le faia o uʻu ma ufiufi, latou te fautua mai le faʻafeiloaʻiina o faʻailoga matagofie, lalelei ma laumei i totonu. Ae o le cyanotis o se tuusaunoaga i le tulafono lautele, o le laau ua saʻo lona tulaga o ni mea e masani ai. Ma o le mataupu e le gata i laulaau lapopoa ma laʻau paʻu. O se mea e le masani ai, o le tuputupu aʻe le pulea o lala laau, o nisi o le le mautonu ma le faapitoa o lau laʻau faapitoa ua vaetofia mai le isi laau. Ma o le metotia uʻamea ma toetoe lava a vevela i luga o fugalaau fesuisuiai le cyanotis i se mea moni muamua.

Sianomian cyanotis (Cyanotis somaliensis).

 Initaneti:

  • O le a se mea e foliga mai i totonu o le cyanotis groundcover?
  • Ituaiga o cyanote
  • Tuutuuga mo le tuputupu aʻe o cyanotis i totonu
  • Aiga Cyanotis Care
  • O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻalavelave tuputupu aʻe
  • Toe gaosia o cyanotis

O le a se mea e foliga mai i totonu o le cyanotis groundcover?

I totonu o laau o loʻo i ai le tele o afuaga aferika, ae e le faigofie le sailia o fua o faatoaga e le masani ai i Aferika i Saute ma o le ai ai se foliga e le masani ai. O Cyanotis o se tasi lea o tagata na malaga mai ia i matou e le mai le Cape Province (Aferika i Saute), ae mai Somalia. O lenei laau e masani ona faasalalauina e pei o se mea e sili ona vavalalata, e ui lava e moni lenei mea e faatatau i se meaola e tasi. Cyanotises e taatele i itulagi o tropical o Aferika ma o loʻo maua i Asia, o ni mea e le mafaamatalaina e maua ai le ola.

I totonu o le potu o aganuu, cyanotises e fai ma sui o le aiga o le Commelinaceae. O le igoa o le laau na maua mo foliga ma uiga o fugalaau (mai le Eleni - "lanumoana" ma "taliga").

O le Cyanotises o ni mutia fetolofi, e ui lava o ituaiga taʻitasi o loʻo maua i le natura. Latou te faʻateleina pea le lautele, maua i le natura fanua fou uma ma fausia ai se ufiufi ma le vevela. Ona o le faatapulaa o le palapala o palapala i totonu o koneteina, o cyanotises i totonu e le o le malosi tele, ae o loo latou faia ni vao mafiafia ma o loo avanoa uma avanoa.

O le fetolofi, o fusi fetolofi o lenei laau e matua mafiafia, malie, faigofie ona momotu ese, e le mafai ona latou mitamita i lo latou malupuipuia, o se vaega e tulai mai ma faaopoopo ai le friability i le vao. Fleshy, pubescent, laulaau laina ma se tamaʻi lima tipitipi e nofo i luga o le eletise saʻo, e ese mai ai.

O le lanu lanu o cyanotis e ofoofogia. E oo lava i le lanu masani o lenei laau o le lanumeamata lanumeamata. Ma o le pito i le lanu enaena e maua ai le laau i se mea e sili ona lelei, masani, o le lanu siliva. O le pito e vaivai, lauulu laʻititi i luga o laʻau e faʻasolosolo i pito o lau ma ia sili atu ona matauina iina.

E le masani ona fuga mai le cyanotise i totonu, ae o se vaaiga faapena e aoga le faatali. Blue po o lilac, susulu, fugalaau o siomia e ni mea e le masani ai, fugalaau e teteʻe ma le toetoe lava a afaina ai. Fugalaau fugalaau i laʻau o laulaau po o luga o tumutumu.

Fugalaau Cyanotis.

Ituaiga o cyanote

I totonu o le potu, e na o le tolu ituaiga cyanotis e faʻaaogaina. O se tasi laau se tasi na maua le lauiloa, ae o isi ituaiga meaola e lua e maua i na o potopotoga filifilia ma togalaau aina.

Sianomian Cyanotis (Cyanotis somaliensis) o se pepa pisinisi moni a le aiga Cyanotis. O le matagofie o le lauiloa ma laʻau tupuga, ma i totonu o le pito o le pito (e foliga mai o se mea mataʻina i luga o le pito), o loʻo iloa pea le lauulu lanu o foliga, ma faia ai ni mea matagofie matagofie ma aluga i luga o le eleele.

Laʻau matala ma o latou lanu paʻepaʻe ma soʻo se isi lava fale. O fugalaau laiti e lanumoana, e leʻo, latou te fuga i totonu o le pito i luga o le laʻau, ma e toetoe lava o le vevela, o le lanu samasama o sima e susulu.

O le Cyanotis beddomei, o Cyanotis kew, Cyanotis kewensis) o se meaola pupuu ma sili ona manaia lea e atiae i foliga o tapeti laumei ma lapisi. O lenei mea faʻapitoa ma le fetoʻai o fuga, e faia ai se vavao mafiafia. Lea fusi le uʻamea, o latou loto-faʻapuʻupuʻu, e oʻo i le 4 cm le umi ma oʻo i le 2 cm lautele. Fugalaau o loʻo i luga o tumutumu, i vaʻaiga eseese. O nei cyanotis e ese mai Somali i paʻu mūmū mūmū, pogisa ma laulaʻau ma lanu violē. O fugalaau mama e laiti ma e le mafaamatalaina.

O le Cyanotis vaga (Cyanotis vaga, o le igoa masani o le cyanotis knotty, Cyanotis nodiflora) o se perennial faʻapitoa faʻatasi ma laina saʻo, branched bran, e ese le eseese i le tuputupu ae mai ituaiga e lua o loʻo faamatalaina i luga. Lanu manulele lanumeamata lanu meamata mata opoina. Fugalaau i mea e leai ni mea e fuga mai i na o laʻau pito i luga, latou te lilac-blue, ma se foliga e le masani ai.

Sianomian cyanotis (Cyanotis somaliensis).

Cyanotis Bedomi (Cyanotis beddomei).

Cyanotis vaga

Tuutuuga mo le tuputupu aʻe o cyanotis i totonu

E tusa ai ma manaʻoga mo le moli ma le vevela, e mafai ona faʻavasegaina cyanotis o se mea e le masani ai faʻapitoa. O lenei Aferika e sili atu le lagona lelei i le faasalalauina, moli mu, e manaomia ai se tau malulu. O le tele o faigata i le tuputupu aʻe o cyanotisi e fesoʻotaʻi ma le mea mulimuli, aua o potu nofo masani masani e le faigofie le faatumauina o le vevela saʻo mo i latou. O le totoe o le cyanotis e le o se togi.

E mafai ona tupu le Cyanotis e avea o se faʻaaogaina o laau, aua o ona lala fetolofi e faasolosolo lava ina umi ma mafai ona paʻu matagofie ma le leai. Ae, o le tele o taimi, o le laau e faʻaaogaina e avea o se mea totino masani faʻapitoa poʻo ni mea faʻafefiloi eseese. O Cyanotis e sili ona lelei i florariums, terrariums, faʻatoʻaga faʻatoʻaga o le taumalulu ma isi ituaiga aganuu faʻapitoa.

Malamalama ma tuʻuina i totonu

O Cyanotis e masani ona malamalama lelei. O lenei laau e le mafai ona faapaleni le malulu ma e fiafia e tuputupu ae i le malamalama. E le taliaina e le cyanotis le susulu o le la i le taumalulu, ae i le autumn ma le taumalulu e tatau ona toe faʻaleleia le masini i luga o ni matala susulu pe maua ai taui talafeagai mo le le malamalama lelei ma le malamalama.

I totonu, o cyanotise e mafai ona tuʻuina e le gata i faʻamalama, e ui lava o sasaʻe sasaʻe poʻo sisifo lea e manatu e avea ma nofoaga sili ona lelei mo i latou. O le mea moni o le cyanotis e lelei le tali atu i moli felaʻiaʻi ma e mafai ona tupu e oʻo lava i le faʻamalamalamaina atoatoa. O le filifilia o se nofoaga mo cyanotis, e taʻitaʻia e nofoaga e talitutusa lava i le faʻamalamalamaina i sulu malamalama.

Laititi ma le ea

Cyanotis o se togafiti faʻatamaʻi vevela-alofa. Afai o le natura e talia e le tagata nofoia o mea manogi ia vevela, ona lelei ai lea i totonu o potu e sili atu mo ia ina ia mautinoa ai le malulu o le ea e tusa ma le 20 ° C. O le laau e "faasaoina" mai le tele vevela e ala i le lele ma faʻaitiitia le malosi o le malamalama. I le maualuluga maualuga o le vevela o le potu, cyanotis tausaga ma faʻaititia le vave.

O le mea pito sili ona faigata i le faʻatupulaia o cyanotises i totonu o se malulu malulu. O le laau e mafai ona taumalulu i potu nofo masani masani, ae o le a le vave ona vave faʻavaveina ona foliga teuteuina ma o le a manaʻomia le toe faʻaleleia atili. O le vevela aupito sili ona lelei i le taumalulu e mai le +14 i le + 16 ° C. E le mafai e Cyanotis ona faʻafefete i le malulu o le ea i lalo ifo o le 12 ° C.

Fluffy cyanotis lafoaʻi.

Aiga Cyanotis Care

O le mea le lelei o cyanotis o lona uiga o le matua. O le vao o le laau e vave ona leiloa o latou foliga teuteu, ma e aunoa ma le toe faafouina i le lua pe tolu tausaga o le a le mafai ona e faamemelo i lenei tamatamai malo. O le totoe o le tausiga mo le laau o se tulaga masani. E le fiafia le Cyanotis i le faʻaleleia o vai, e manaʻomia ai le faʻamalosi, saʻo lelei ma le faʻapipiʻi ma le faʻaeteete. Ae leai se mea e manaʻomia e fai ai ni mea e faʻamamaina ai le ea.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

Cyanotis e le mafai ona vaʻavaʻaia o ni mea faʻapitoa o potu e le mama. O lenei laau e lagona le mafanafana i le malamalama, susu ma le susu susu. O le fufuluina o le laau e faia faʻataunuʻuina e oʻo lava i le taumafanafana, e mafai ai ona faʻamago le tino ma taumafai e faʻamautu i se tulaga susu susu i taimi uma.

O le faʻaleleia o le taumalulu mo cyanotis ua faʻaititia i se mea maualalo, naʻo le taua o le aʻafia o aʻa ma le puipuia o le laau mai le faʻamamago. O le eleele e tatau ona toeitiiti lava ago i lenei taimi.

E tatau ona faia ma le faaeteete le suʻeina o cyanotisi ina ia le pa'ū i luga o laulaʻau poʻo laʻau. Soʻo se susu e afua ai le pala.

E le gata o Cyanotis e manaʻomia ni metotia e faʻaleleia ai le malūlū o le ea, ae e fefe foi i se siʻosiʻomaga agamalū. O le totoina o lenei laau e matua faasaina, faapea foi ma le tuu i autafa o le susu. E mafai ona faʻamamaina le pefu i se pulumu.

Fertilizing ma le faʻafefiloi

E fefe Cyanotis i le tele o meaʻai. O le laʻei pito i luga mo le faʻataʻitaʻiga e faʻatinoina i se faʻasologa masani o le 1 taimi i le 2 vaiaso, ae na o Mati e oʻo atu ia Aokuso ma faʻamavae pe a faʻatusatusa i vailaʻau fautuaina o le faʻamaʻi.

Mo cyanotise, e tatau ona e filifilia fugalaʻau mo laau teuteu ma le pala.

Tausiga ma le cyanotis formation

Cyanotis, pe a manaʻomia ai, e mafai ona taofiofi i le tuputupu aʻe, ma vavaeʻesea ai laʻau tele. Ae masani lava o le teuteuina e oʻo atu ai i le saoasaoa o le tuputupu aʻe ma vave faʻaitiitia.

I le aluga o taimi, ua leai se foliga o le laau, o loʻo maua mai vaega pito i lalo o pupu, ma o loʻo faʻaputu i luga o paʻu. E tatau ona toe faʻafouina le faʻaaogaina o cyanotis. Mo le faia o lenei mea, ua lava lea e vaevaeina ai le laau i le taimi o le gafa pe toe sui le vao tuai i se mea fou, e tupu mai i vavae.

Pe a taulimaina cyanotis, e tatau ona e matua faaeteete, aua o le laau e matua pala.

Suʻeina, filifilia o le gafatia ma le sui

O lenei eleele, e tusa lava po o le a lona tulaga aloaia, e manaʻomia le toe faʻaleleia ma le faʻavasegaga e masani ona faʻatino pe a manaʻomia. Tulaga faʻasologa e 1 le totoina i le 2 tausaga.

Mo cyanotis, e na o le malamalama, manava, non-compacting substrates mo le suavai e talafeagai. Afai o le paluga eleele ua saunia i se tulaga tutoʻatasi, e sili atu le lelei o le faʻafefiloi o peat, humus, lau laʻau ma oneone i vaega tutusa. Mo cyanotise, e le tatau ona faʻaaogaina mea e sili ona lelei. E faʻafeiloaʻi le faʻaogaina o mea faʻaopopo i le mea e sui ai. Cyanotis, e ui lava i le fefe i le susu, e tupu tele i hydroponics. E mafai ona e totoina le laau i totonu o eleele eletise, ma i se vaega maualalo o le meaʻai, ma i totonu o eleele teuteu i le florarium.

E le fefe Cyanotis e faʻafesoʻotaʻi ma aʻa. E totoina se laau aʻo tumau pea le tulaga tutusa o le ulu. E tatau ona taulimaina ma le faʻaeteete ia togi o Brittle. O le maualuga, e oo atu i le 1/3 o le maualuga, e tatau ona faataatia le alavai i le pito i lalo o tane.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻalavelave tuputupu aʻe

I cyanotisi, o launi e masani ona maua i meaola faalafua e ola i le ea malulu. Pitesite o le Spider, o iniseti iniseti ma aphids e fiafia i laʻau o lau laau. Taumafai faʻamaʻi pepe e mafai ona mafai na o le faʻaaogaina o iniseti.

Tetee masani ona tuputupu ae:

  • leai se fusi faʻatasi ma le tele o laʻei pito i luga poʻo le faʻaaogaina o oneone lelei tele;
  • lafoaʻi laulaʻau ma tafe mai i le paolo;
  • lanu enaena i laulaau i le susulu o le la.

    Shank o cyanotis.

Toe gaosia o cyanotis

E ui lava i le tulaga o se meaola taua ma le tele, o le cyanotis e matua faigofie lava ona ola oe lava ia. O le laau i le fale, o le auala pito sili lea ona faigofie e faʻapipiʻiina ai e le oti: apical po o le aʻa, e le o se umi umi ona vavae vave aʻa i le toetoe lava o soʻo se siosiomaga - i totonu o le vai, ma le oneone, ma le masini i lalo o le pulou. E tatau ona teuina ia afifi i le paolo ma le mafanafana.

A maeʻa ona totoina, e totōina laau i ni papatusi laititi e faʻaaogaina ai se mea maʻoti mo nei laau toto. O le faʻaaogaina foi o auala sili ona faigofie e toe faʻafou ai cyanotisi. O pine e seleseleina e masani lava ona mauaa i totonu o le pusa e tasi lea e ola ai le tina (mo se faataitaiga, i le nofoaga o mea pupuʻu i le totonugalemu o vao tuai).

E mafai ona e maua cyanotis mai fatu. E lūlūina i le eleele malamalama, i lalo o le tioata poʻo le ata, ma aʻo leʻi oʻo i le germination e aofia ai meaʻai i le vevela, i le ea o le ea i luga atu o le 20 tikeri ma le pouliuli atoa. O le meaʻai e tatau ona susu sina susu. A maeʻa le totoina o laau toto, ona tuʻuina atu lea o pusa i le moli, e faʻasaʻo le fale pe a uma ona ola le totō. O tamaʻi cyanotisi laiti latou te fefefe i le suavai ma le susulu o le la.

Afai e te ola i totonu o Cyanotis, faʻamatala atu lou poto masani i faʻamatalaga i le tusiga. O a matou au faitau o le a matua faafetai lava ia te oe!