O le togalaau

E faʻapefea ona totoina kukama vave?

Faʻailoga o le tau i Tatarstan e le o taumafanafana uma e mafai ai ona maua se fualaʻau o kukama i luga o le eleele. O le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai e le matou faifaatoaga fale malulu taimi le tumau. O le ata tifaga ma le metotia o le totoina o kukama ia mafai ai ona selesele i le tausaga se fualaau aina o le 12-15 kilokalama i le 1 m2.

O le a ou faasoa atu loʻu aafiaga. O le palapala i loʻu eria o le sod-podzolic. O Tomatoes e masani lava o le muaʻau o le kukama.

Kukama

A maeʻa ona aveese le tumatumu, talu mai le pau ua ou eli loloto, ona ou aumaia lea (i le 10 sikuea mita) 1 kg o le superphosphate, 0.5 kilokalama o le potassium chloride ma le 2 kilokalama o le fafie. I le tautoulu, o loʻo ou sauniuni se laʻau e 160 cm le lautele. I le ogatotonu o le tuaga ou te eli ai se lautele lautele 25 cm le loloto, lea ou te tuʻu ai lau paʻu. Sa ou sasaina le nitroammophoska (1 kg) ma le pefu laupapa (1.5 kg). Ona ou faafefiloi lea o le laupepa ma le eleele ma le pito i luga i le palapala, aveeseina mai le afu, ma se paʻu o le 15 cm. Ou te faia se togavao faataamilo i le lautele ma le lautele o le 45 cm ma le loloto o le 30 cm. . Ua sauni le moega mo le totoina o kukama.

I le amataga o Aperila, e oo lava i le o totoe o le kiona, na ou ufiufi tupua i le afifi palasitika, i pito uumi umi lea na tutuʻi ai pou. Ou te taina pito pito i tua o le ata i le palapala ma piliki.

O le kiona i lalo o le ata e vave ona liusuavai, ma o le taimi lava e alu ese ai le eleele, ou te aumaia i le 0.7 kilokalama o Uria. Ou te faʻatumu le mea faʻaleleia i se paʻu i le loloto o le 8 -10 cm. Ona ou maualuga lea o le pito i luga o le tua ma se fagu ma nofo ai i pito i lauusiusi lanumeamata. Ou te faaaluina ni togalaau umi i se mamao e 10 cm mai le isi ma luluina i totonu ia i latou radishes, letusi, meaʻai, opu, aniani i luga o se fulu. Ou te le o nofo i le totoina na o le ogatotonu o le tumutumu 60 cm le lautele Ina ia lelei le mafanafana o le eleele aʻo lei tupu, ou te toe ufiufi le moega ma se ata. A oʻo mai pana, ou te aveeseina le ata tifaga, ou te tuʻuina na o le ogatotonu o le tulimanu, o le a toto ai kukama. O fualaau mūmū na totoina i le sefulu tausaga muamua o Me, ma i totonu o vai mafanafana e oʻo lava i le taimi muamua.

Kukama

Ou te totoina fualaau totoma i luga o le windowsill. Ua ou tofotofoina le tele o ituaiga, ae o taunuuga lelei na tuuina mai e Elegant, Harvest ma fatuga muamua-fatu - Farm State, Dolphin, Rodnichok, TSHA 211.

O le faʻasoaina o sauniuniga fatu e faigofie. Ou te aveese fualaau mamafa atoa ma le piko i moa gau i se 1% o vaifofo o le potassium i le taimi e tasi (1 g mo le 100 g vai) mo le 15-16 minute. Ona ou fufuluina lea o fatu i lalo o le vai tafe, ona taoto ai lea i luga o le mafiafia (12-14 itula i le 20-22 °). Ona ou faʻamalosi lea o fatu fuga i le fesuiaiga o le vevela: 16-18 itula ile 0 - ma le 2 ° (i le pusaaisa) ma le 8-6 itula i le 18-20 °. O isi tulaga maualalo maualalo ma maualuga mo le 4-5 aso. Ona ou faamafanafana ai lea mo le 1 i le 2 aso (22-24 °) ma, o le taimi lava e teu ai fatu, ou te luluina i totonu o ipu. O le aso sili ona luluina i o tatou tulaga o Aperila 20-25. Ou te faia pusa e pei o lenei: Na ou tipiina fasi pepa palasitika 30 cm le umi ma le 12 cm le lautele. Ou te faafesootaʻi pito o fasi pepa i le lautele ma se pito i luga ma i ni nofoaga se fa ou te suʻiina ai i le uaea alumini. E fesuiaʻi se ipu e aunoa ma se pito i lalo e 9 cm le lautele. Ou te faʻapipiʻi ia ipu i totonu o se pusa pusa, na ufiufi muamua i se ata tifaga, lea ou te faatumuina (3/4 o le maualuga) ma le paluga o meaʻai e aofia ai le humus ma le lowland peat i le tutusa tutusa. Ou te faaopoopo 1/4 ipu o superphosphate granular ma 2 ipu o fafie i le pakete o sea paluga. O nei mea uma ua maeʻa fefiloi.

I totonu o potopotoga taʻitasi ou te lūlūina ai se fatu e tasi. O le taimi lava e amata ai ona toto, ona ou seti lea o le pusa i le faamalama sili ona malamalama mo le 3-5 aso, lea ou te faatumauina ai le malulu o le ea 12 - 15 ° i le ao ma le 8-10 ° i le po. Ona ou faateleina lea o le vevela i le 6-8 °.

Kukama

Ma o le vaega o le cotyledonous lafoaʻi laau e le faʻaoso tele, ou te sasaa atu le paluga kulimi i totonu o ipu ile 2-3 taimi. Ou te sasaaina i le vai mafanafana. 10-12 aso ao lei totoina i le eleele, ou te onosaia fualaau i luga o se loggia mo le faʻamalosi. A maeʻa le tolu vaiaso, o le a maua e le laau le 2-3 laulaau moni. Ma o le a saunia mo le tulaʻi mai.

Ou te faʻafeiloaʻi ia laau toto i se nofoaga tumau i itula o afiafi, pe a uma ona faʻamafa tele. I le ogatotonu o le tulimanu ou te faia ai le 35-40 cm le lautele i le uʻu, fai se humus i le fua o se pakete mo le 2 laina laina mita, ma sasaa le tele o vai vevela (faaopoopo le 1 g o le potassium i le 10 lita o le vai). Pe a totoina, ou te aveeseina le uaea alumini, aveese le ata tifaga ma totō se laau ma se faaputuga eleele, totō lelei i le mamao e 18-20 cm le tasi mai le isi. Ou te ufiufi le laina se tasi i le tasi itu, ae o le isi i le isi, tapuni le mea i le laʻau paʻu ma le eleele lafoaʻi. O le mamao i le va o laina e 40-45 cm. Ou te sasaaina i le vai mafanafana ma ufiufi arcs ma se ata.

Ou te mautinoa o le vevela o le ea i lalo o le ufiufi o ata e le o lalo ifo o le 18-20 ° ma e le sili atu nai lo le 30 °. E le galo ia te au le fafagaina masani, laei pito i luga, faaopoopo le humus pe a uma ona faasusu.

Lua vaiaso talu ona totoina, e i ai fugalaau i luga o laau. E itiiti le faʻamoemoe mo pi, ma o laau e masani ona ufiufi i se ata tifaga, o lea ou te faʻaaluina ai le faʻafefeteina o fugalaau i aso taʻitasi. Ou te togiina itu uma i luga o le 1-2th leaf.

Kukama

Faatasi ai ma le amataga o le mafanafana o le tau (i le ogatotonu o Iuni), ou te aveeseina le ata tifaga ma sii aʻe laau i luga o taʻavale. Ina ia faia lenei mea, pe a uma le 3 m i le umi o laina taʻitasi ou te tietie atu i siteki 2.2 mita le maualuga, luga luga ou te fesootai ma se nofoaafi. Ma, i le pito i lalo o le ogaumu (10-12 cm mai le palapala) Sa ou faʻaogaina se manoa saoloto o le masini, afifi le manoa ma nonoa le isi pito i luga o le nofoaafi pito i luga. I le lumanaʻi, ou te faasaʻoina ma le faʻapipiʻi aʻa, ma tuʻuina i latou e faʻataʻamilomilo faataamilo i le twine. Ou te aveeseina antennae, talu ai latou te le pipii i latou lagolago.

O aʻa o kukama e papaʻu, o lea ou te faaaluina ai le suāina masani (pe a uma le 1 - 2 aso), ae i ni vaega laiti (12 -15 l i le 1 m2). I le tasi taimi i le 10-12 aso ou te tuʻuina atu ai luga o laʻei ma minerale maniua.

E amata ona pala lemu i le faaiuga o Iuni. Ou te aoina muamua muamua i le 1 - 2 aso, ona - i aso uma. Ou te le faatagaina le togiina o fua.

Faʻamautinoa lelei (faʻafeinu, laʻei pito i luga, aveese o le lafoaʻi o lau, pinching, ma isi mea), kukama e fua mai seia oʻo i le amataga o Setema. Ou te le faʻaaogaina soʻo se vailaʻau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Kukama