Laʻau

Lelei totoina ma le tausiga o fale gataifale i nofoaga tatala

O le tele o le aiga astro o le vineina. O laau teuteu e faigofie ona sopoia, lea e mafai ai e oe ona maua ni fatuga fou. O vailaʻau vavalalata i le sami e lelei tele mo tuaoi, faʻaoga o fugalaau, tapulaa laʻau ma le faʻatautaia i luga ole nofoaga.

Faʻamatalaga ma uiga o le sami

Cineraria Sami e faatatau i ituaiga o manu, ae ona o le maaleale i le malulu i totonu o le totonugalemu o Rusia, ua na o ni eleele mo le vaitau.

O se tuusaunoaga o le itu i saute, o le malutaga i lalo o le ata e fesoasoani e sao ai guga i fugalaau.

O le laufanua o aganuu o le Metitirani, o tulaga lelei o le tau e saofagā i le tuputupu ae masani ma le atinaʻe o laau.

Fugalaau e fausaga e pei o le faʻalaʻau vaolea o loʻo i ai laupepa siliva o se foliga e le masani ai le gase. O le maualuga o le cineraria e le silia le afa mita. O le tatalaina o laufanua e paʻu ai laʻau o ni mea teuteu e tusa lava pe leai ni mea.

O lafu e ufiufi i lauulu lauulu.
E masani ona aveeseina inflorescences

O le vaitau o le fugalaau masani i tulaga masani e tumau i le 1.5-4 masina. O fualaau lanu samasama laititi e masani ona aveesea e fugalaau fugalaau, talu ai e leai ni uiga matagofie.

Toto fiafia i le lao le mea lea, pe a filifilia se nofoaga, e tatau ona tuʻuina atu i nofoaga e aunoa ma se ufiufi. I lalo o lala paʻepaʻe o laau, o foliga o le lau e foliga ua mou, ma le leai o le la e le susulu ai le fugalaau ma se lanu siliva matagofie.

O ituaiga sili ona lauiloa

O ituaiga o laau e eseese tele i mea e fiafia i ai ma mea e manaʻomia ile tausiga. O fugalaau fugalaau lalelei e aofia ai i latou e leai ni mea e fiafia i ai ma ei ai uiga matagofie.

Toto

Tausaga o se fatu laau toto i le motu o Canary. O foliga mai o le faʻamatalaga faaletausaga e tutusa ma leisisi. O lanu lanumeamata lanumeamata e tupu tele i luga o le togavao, fatuina le tele.

I le taimi o le fugalaau, ua ufitia le vaomatua i se pulou matagofie o fugalaau eseese o lauulu matagofie (e masani ona lanu piniki pe lanu-lanumoana).
Toto
Toto

Graceful

Tagata lauiloa i Aferika i Saute. Cirrus laupepa faʻasalalau ma lauulu paʻu e tutupu mai i le sone basal.

O le faʻasalaga e aofia ai petel tubular (e masani lava ona faaluaina) o lanu eseese ma se lanu samasama. E amata le taimi o fugalaau ia Iuni ma e oʻo atu i le ogatotonu o le autumn.

Graceful

Cirrus

E ese e le faʻamaoniaina le ituaiga o laʻau: o se mea e faʻafefeteina i luga o le oval. O le tatalaina o le fale e le o matauina i luga ia i latou, o le maualuga e matuai lanu meamata ma se paʻu siliva e pei o le ufiufi i le pefu.

Cirrus

Paʻu siliva

E aʻafia i ituaiga meaola, e maualuga le maualuga o le vao na o le 25 cm. O fasi pepa siliva ua teuteuina e fausia ai se pale matagofie.

Paʻu siliva

Stelata

O se vailaau toto toto, eseese lanu eseese o petals - Indigo ma foliga o inflorescences i foliga o fetu.

O le laau e oʻo i le maualuga o le 60-70 cm, i le taimi o le vavao, ua ufiufi le vao i se pulou matagofie.

O lanu lanumeamata lanu meamata e foliga mai e tele, ae o lenei aafiaga e maua ai le laʻau, lea e talisapaiaina i laau o le tuaoi.

Stelata

E mafai ona tupu fugalaau mai fatu i le fale?

E le pei o isi ituaiga o vineina, o le gataifale faigofie ona tupu mai fatu i le fale, ona o le lelei o le totoina o le mea faigaluega. E mafai ona e amata totoina i soo se taimi o le tausaga. O laau toto e tupu pe a mavae le 7-8 masina.

O fatu fugalaau e laiti, o lea e le tanumia ai, ae na o le taapeapeina i luga o le eleele. O le mea lea e le faʻamagoina ai laau, muamua tatau ona solomuli, e ui o nisi tagata fai faatoaga e aunoa ma lenei faiga.

O le taualumaga mo le totoina o se laau e aofia ai laasaga o le:

  • fatuina i totonu o se pusa (tupu e tupu mai pe a uma le 5-7 aso);
  • aoina i totonu o fata poʻo ipu (pe a uma ona fausia ni laʻau se lua i luga o pana);
  • oso i luga o le eleele.

O tulaga autu o le: mafanafana lelei (mai le + 14 ° i le + 16 °), faʻamaualalo mai le sprayer ma le malamalama lelei.

O le faʻaleleia o le suāsami o le a faʻalolotoina ai fatu i alavai, lea o le a faaitiitia ai le pasene o le germination.

Tulafono mo le totoina o fugalaau ile laufanua

Toto fatu mo fatu mulimuli i le amataga o Aperila. Afai e ola le laau mo na o mea teuteu, e aoga le tuuina atu o mea e fiafia iai i fatu o vailaau (faailogaina F1). Fugalaau e tusa ma le lanu e tasi, e foliga mai i se lanu matagofie.

Mo le seleseleina o fatu e sili atu le filifilia o vailaau o vailaʻau masani, latou te maua le malosi lelei o le germination ma tuʻuina atu ai lauʻau lelei.

O se eleele lelei mo le lūlūina o fatu e manatu o le palapala eleelea vaivai. O le faʻafefiloi o peat ma le oneone e sili atu ona fetaui lelei mo le tulaga o le fatuina o fatu. Pe a totoina i totonu o se potopotoga ese poʻo le avanoa e tatala ai eleele, e talafeagai lelei le eleele.

A uma ona lūlūina fatu, e sili atu le ufiufi o le atigipusa i tioata poʻo ata. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le faʻatupuina o le faʻamalosi o fana

Afai o le palapala e eleelea pe ulavale i le eria, e fautuaina e faʻafeiloai muamua le peat ma le fugalaʻau mai lala lafoaʻi i totonu.

O le faʻaleleia o eleele e faia i totonu o ni pu ua saunia i se mamao o le 20-25 cm mai le tasi. O le totōina o se fatuga e faia faʻatasi ma le eleele lea na atiaʻe ai. O le totōina o le laau e fai si paʻu ile eleele ma faʻafeinu.

Tausia pe a tulaʻi

E le manaʻomia e Cineraria se tausiga faʻapitoa, ae o loʻo i ai pea ni nuances. Mo se faataitaiga, o se laau e fiafia i le susu, o le mea lea manaʻomia vai masani. Ae e le tatau ona paʻu le vai i le palapala, o lea e tatau ai ona tatalaina, ae le o le tuʻuina atu o le mea e uʻu.

Afai e maua e le aʻa aʻafia le tele o le susu, e ono tupu le pala.

O le tuputupu ae malosi o le aganuʻu e manaʻomia ai lavalava masani luga, aemaise lava pe afai e le lelei le palapala. E faalua i le masina, e tatau ona faʻafeiloaʻi fualaʻau o loʻo faʻaaoga mo le totoina o laau.

I le tautotogo, e fautuaina e faʻaaoga gaʻo maunu lea o le a mautinoa ai le saʻo o le lafoaia o laulaau. I le taumafanafana, e manaʻomia ai le cineraria fumelafaaosofia le ovary o inflorescences. O fugalaʻau kulupu e faʻatulagaina i le tele o taimi i le vaitau.

Trimming cineraria mo le pasene

O le teuteuina o fualaau aina ma teuteu faʻaaogaina o fatu ma tipi. O se pupuʻu e puʻe 10 cm le umi ua matua aʻafia lelei i totonu o se atigipusa laupapa.

Faʻatulagaga Faʻatatau:

  • o le tipiina o le tipi ua fusi i aʻa;
  • O le 10 cm kulimi o le eleele e ufiufi i oneone paʻu (5 cm);
  • o le palapala ua faʻamamaina i se vaivaiga vaivai o le paluga oona;
  • o le manoa lima e tapunia i se fagu palasitika;
  • fausiaina o le suavai e sili atu ona puipuia;
  • a uma ona maua, ona aveese lea o fagu.

Faʻasao mea na i totonu o se pusa i se nofoaga malulu seia oʻo i le tautotogo.

Laasaga amata o le cineraria

Pests ma faafitauli tuputupu aʻe

O le le taua o le cineraria e le gata i le lelei o le germination ma vave le atinaʻe i luga o le eleele, ae o le tetee foi i faamaʻi eseese. Pests e seasea lava nofo i se laau.

E na o mataupu o osofaiga o aphids, miti vaʻavaʻa ma whiteflies e lauiloa.

O le siakiina taimi masani o le aganuu o le a fesoasoani i le fofoina o le faafitauli o iniseti ina ia mafai ai ona iloa tagata i lalo o laulaau ma luga o le ala, faapea foi togafitiga talafeagai ma se iniseti (Fitoverm, Neoron, Karbofos).

Faʻaleleia fanua ma fetaui lelei ma isi laau totō

E toʻatele fugalaau fugalaau e faʻapipiʻi se cinerarium ma se laufanua tuaoi. Leai se mea e sili atu ona manaia i le pito i luma o le togalaau fugalaau. E masani ona faʻaaogaina e le au faʻatau le lanu siliva pei o se faʻavaa mo se mea teuteu poʻo se tuaoi i luga o le mutia.

Afai ei ai masonry, alpine slides poʻo vailaʻau faʻasa, o le a maua e le laau lona nofoaga i le tuufaatasiga masani ma isi aganuu.

Cineraria ma Marigolds
Cineraria ma Petunia

Paʻaga fautuaina mo le fale faʻapitoa:

  • faʻanoanoa;
  • Sage;
  • petunias;
  • phlox;
  • amateurs, ma isi.

O ituaiga eseese ma hybrids e mafai ai ona e faia ni mea teuteu i totonu o le togalaau ma luga o le potu faletalimalo naʻo le tasi le faletala. Faʻaaogā lanu lanu o laulaʻau ma inflorescences, e mafai ona e suia uma foliga o le fausaga ma le nofoaga o tafaoga.